Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Může KHL konkurovat NHL ?

Další kvalitní i méně kvalitní hokejové ligy ve světě.

Pište svoje názory ;)
Určite,dôvody som povedala v inej téme :)
Ne, v současné době v žádném případě
vůbec!!!!!!!!!!!!!!!

nhl byla nejlepší, je a bude!!!!
No...
Po dlhé roky boli na MS najlepšie tímy,ktoré sa nemenili.Postupom času však prichádzajú a prišli iné,(Bielorusko,Švajčiarsko),ktoré sa im aj vyrovnajú.
Takisto to po čase môže,opakujem môže byť aj a KHL a NHL.Avšak som si istá,že to tak nebude,aspoň zatiaľ nie.NHL je na svete dlhéé roky,má svoju vypestovanú povesť atď. a zatiaľ ju nič nemôže ohroziť.No ak budú rusi pokračovať v "nakupovaní" hráčov z NHL a postupne(ako aj pri Jágrovi a Stumpym)zamieria aj na "vyššie priečky",môžeme sa tešiť možno na dve rovnocenné ligy. :) Podľa mňa by to nebolo zlé.
Ale nech by si KHL získala neviem koľko hviezd,NHL stále je a ešte dlho bude najkvalitnejšou ligou na svete.
Zato nevravím,že ju nemá kto ohroziť.
Síla peněz je velice mocná a může roztočit pořádný kolotoč. Týmy nakoupí hvězdy, ty zaplní stadiony. Stadiony přestanou stačit postaví se nové. To přitáhne media. Na to se nabalí sponzoři atd. Samotní hráči přestanou brát KHL jako druhořadou ligu a z přihlednutím k lepším daním se třeba rozohodnou pro Rusko. Liga začne být atraktivní. Ke všemu může výrazně pomoc výluka, která není v budoucnu nereálná. Popř po výluce nízké platy a kolotoč se roztoči na plné obrátky. NHL začne strácet na kvalitě a ligy se k sobě značně přiblíží. Další negativum pro NHL bude to, že mladí hráči z Ruska do budoucná i Švédové a Finové se do NHL tak nepohrnou jako do teďka. Nebudou je motivovat ani penize ani propastná kvalita...Pokud už do NHL půjdou tak budou žádat stejné prachy jako Kanadští kolegové, né je dneska že Kanaďani mají více. Samozřejmě, že se z toho co píšu nemusí stát vůbec nic,ale peníze můžou stát na začátku dominového efektu a spící NHL veelmi potrápit ;) V neprospěch Ruska hraje určitě podnebí, dlouhé cestování, klubová tradice, politická situace a celkově názor na Rusko..... uvídime =)
Nakoniec budú v NHL hrať len čisto američania a kanadania :lol2:
Freddie92 píše:Nakoniec budú v NHL hrať len čisto američania a kanadania :lol2:
aj tak bude kvalitna.


Mne sa napad s KHL paci a kludne moze konkurovat aj NHLke...po nejakych rokoch.
Neverím že KHL bude niekedy schopná plnohodnotne konkurovať NHL. Keď tak to bude najkvalitnejšia liga v Európe.
Ale zápas víťaza Stenley cupu a víťaza KHL by mohol byť zaujímavý. Hráči by po sebe hulákali koho liga je lepšia a nakoniec by to skončilo veľkou bitkou. :cool:
Lukas33 píše:Keď tak to bude najkvalitnejšia liga v Európe.
to je uz teraz. Ved to predsa vzniklo z ruskej ligy.

V sezone 09/10 maju zaujem hrat v KHL aj Karlove Vary.
NIE :!: :D

pekny clanok :arrow: http://www.enhl.cz/clanek.asp?id=Konkur ... e...-13066


to by sme predsa museli zacat tipovat v KTL miesto NHL KHL :eek2: :lol2:
Rusaci robia drahe a pompezne veci, ale casto len na oko. Aby KHL vydrzala, musi byt financne zdrava aj z vnutra. Dolezite bude, aku stabilitu dokazu zarucit hlavny sponzory. A hlavne ako si liga dokaze zarobit sama na seba. Sponzory nebudu donekonecna tlacit peniaze do bezodnej diery. Ak liga prezije prve cca 3 roky, moze fungovat po dlhu dobu.

Co sa tyka konkurencie NHL, tak zatial na nu rozhodne nema - zatial sa vlastne liga ani nezacala :) . NHL ma to, co sa neda kupit za ziadne peniaze - prestiz a historiu.

Ak sa ale KHL stabilizuje, bude tam (v ramci moznosti) ferove prostredie, dobra starostlivost a zazemie pre hracov, moze KHL NHL ohrozit. Myslim, ze americania a kanadania pozeraju na rusku ligu s obavami. Doteraz boli v podstate neohrozeni, ci uz financne, alebo prestiou. Teraz uz tu financnu suverenitu stracaju.
3. Kdo do Ruska odchází?
Pokud pomineme Jágra, dokázala KHL ze zámoří nalákat především ruské hráče nebo hokejisty druhého a spíše třetího sledu, kteří by už v NHL jen těžko sháněli angažmá. Při vší úctě k jejich hokejovým kvalitám – kdo bude v říjnu v zámoří postrádat Emeryho, Vašíčka, Stümpela, Rachůnka, Dubielewicze nebo Simona? Kdo loni postrádal Bulise, Svitova a Perežogina? Lepší to nebude ani v příštích letech. Lze si představit, že po vypršení smlouvy se vrátí brankář Chabibulin, že si jednu sezonu doma zahraje Fjodorov, ale o ulovení hvězdy NHL v nejlepším věku si ruští oligarchové budou moct nechat jen zdát. Ostatně i pro řadu mladých Rusů je NHL velkým lákadlem, i když si tam jako nováčci vydělají méně peněz. Do zámoří touží odejít Filatov s Tichonovem, vrátit se chce F. Fjodorov, dříve či později se tam vydá i Čerepanov.


ok vezmite si teraz zza 1 sezonu prisli tito hraci pritom ze KHL je novovytvorena liga to nieje zle este rhaci vobec nevedia co to je zac ako sa tma bdue hrat ci bdue dobra tka rpeco by tma zatial chodili??? ved NHL bola zo zaciatku len 6 timov a hned bolo to najlepsie??? nie jasne ze nie dalej vezmite si hotely to ej typicky piklad mas naprikald hotel plaza v NY je to hotel ktory ma svoju tradiciu je perfetkny akzy hovori naraz otvoria tkay hotel tiez niekde v NY ceny rovnake kde by si sa vybral?? ja rozhodne do plazy kedze veimzco mi tam zarucia
tymto hovorim ze KHL zatial nieje konkurencie schopna NHl ale po takcyh 5 10 20 rokoch ano.
napriklad tam bolo spominane ze mena wayne gretzky orr a ti co vyrhali SC a kto si nespomenie na nejaeho cupaka co vyrhal Rusku ten pohar 1970 neviem co to bolo ani ja ac hej ale teraz si vezmite o 15 rokov male deti ziju v europe pozerau spravy a tam je KHL o vav juj zacne sa im lubit ako nam NHL (mne nie) a im ked poviete ze o ten vyhral vtedy SC a to bol kto>????
boha nedopisalo sa to:-D
no ze to bol kto cize tu je jasne ze z aatych prvych 5 rokov nebude schopna konkurencie ale za tych 20 urcite ano a ja v to dufam elbo ti skurv*eni amicky mi uz idu totalne na nervy a kanadania taktiez BOdaj by tam pokapalis etci SKONCIL SOM! dakujem za pozornost
este ktym prachom
jj sponzory nie lenze liga bude rok za rokom kvalitnejsa a tim bude prudit vaic penazi ! cize podla man ano jasne za 15 rokov URCITE !!! FORZA KHL!
Správne!Nech si amíci uvedomia,že nemusia vládnuť všetkému.Ved si to vezmite:
vládnu svetovému obchodu,finančníctvu,filmovému i hudobnému priemyslu a majú najkvalitnejšiu hokejovú ligu na svete.Nemajú toho dosť?Mohol by ich už niekto predbehnúť... :?
S tím světovým obchodem a finančnictvím bych to neviděl ... jejich ekonomika je silná, ale sice je to zase vážně neohrozí, ale nechtějí si připustit, že jsou nyní v recesi :!:
KHL urobila velmi zaujimavy krok, krok znamenajuci istu konkurenciu? smerom k NHL..moc penazi, to je ich tromf, ktory mne osobne velmi nevonia...s premrstenymi platmi ma NHL svoje skusenosti, prave vdaka nim dnes na rusku konkurenciu nema ako reagovaťt..staci si spomenut, 4 roky dozadu, NHL vyluka..samozrejme, ruske zdroje su nevycerpatelne, ale NHL nech si radsej ide svojou cestou, zavedenie platoveho stropu bolo podla mna jednym genialnym krokom, ktory vsak bude v buducnosti opät ? pri pohlade na podpisovanie astronomickych kontraktov...v KHL vsak v tomto smere nie nic nemozne nedavno som nadabil na jednu zaujimavu tabulku,

porovnanie jednotl. hracov, ich mozneho platu v NHL a ich platu v KHL

Jaromir Jagr - 3,25 miliona* / 7 milionov*
Alexander Radulov - 640 000 / 4 miliony
Ray Emery - 300 000* / 2 miliony
Jevgenij Malkin - 5,65 miliona / vyse 12 milionov*


vysvetl: : rocné platy v cistom v NHL (prvy stlpec) a v KHL v americkych dolaroch. * - odhad najlukrativnejších ponuk na trhu, u Jagra aj odhad platu

Ray Emery: "Ak by som mal ostat hrat v NHL, bolo by to za desatinu toho, co mi nukaju v Rusku," naopak u Malkina KHL nepochodila, hoci mu v nej nukali o 6 000 000 rocne viac, ako dostal v Pens..

k veci, treba sa mrknut na supiskych jednotlivych ruskych klubov - extra vynimocnych mladikov tam nieto (pripad Radulov, Filatov pozname), skor preplatene stare hviezdy. ktore toho v NHL uz vela nenahraju (cest vynimkam), resp. o ktore niet za velkou mlakou zaujem ..tie najkvalitnejsie mlade rocniky stale odchadzaju do NHL a tak to bolo, je a BUDE.. ak skôr utrpia, jednotlive europske ligy, svedska, finska...spominalo sa tu, ze o rok, dva, by sa do KHL mali zapojit aj timy zo Skandinavie, to by bolo samozrejme ine kaficko.. samozrejme kvitujem, ze v KHL budu ucinkovat aj nasi borci a hraci, ktori riesili v NHL 3-4 utoky, kdez v KHL sa môzu sympaticky vyhrat, napredovat a nasledne opät zamierit za velku mlaku...agenti jednotl. klubov z NHL si KHL urcite vezmu pod drobnohlad a vedenie NHL nemoze brat KHL urcite na lahku vahu a to je podla mna fajn, pripadna konkurencia nemôze predsa nikomu uskodit..kazdopadne, stojim si za tym, ze NHL je len jedna, len ona ma svoju historiu a svoje neopakovatelne caro, vratane Bruins samozrejme :wink: .. inak staci sa opytat ktorehokolvek zacinajuceho sa hokejistu, co je jeho hokejovym snom..co myslite, kolki z 10tich by odpovedali, ze NHL..uvidime, co bude o par rokov :frajer2: to ma vsak tetkom netrapi NHL -) :yahoo:
Pavel N. píše:S tím světovým obchodem a finančnictvím bych to neviděl ... jejich ekonomika je silná, ale sice je to zase vážně neohrozí, ale nechtějí si připustit, že jsou nyní v recesi :!:
A ich prezident je najsilnejší politik na svete.dalšia vec.a som ot :)
:clap: :clap: khl go podla mna casom moze konkurovat no ale uvidime
KHL nebude nikdy konkurovat NHL. NHL vznikla postupně, až se dostala k současnému stavu 30 týmů. Má svou tradici, kdežto KHL vznikla jen díky obrovskému balíku peněz. A až ty peníze jednou dojdou, jsem zvědav co budou hráči dělat. Prchnou.. :D
ale iste konkurovat moze. nhl sice v urovni nikdy nedosiahne ale konkurovat moze. otazne je ako dlho. ak khl nebude generovat prijmy na urovni vydajov tak bude velmi rychlo po nejakej konkurencii nhl lebo inak to bude silne stratovy podnik a to aj ruskym surovinovym rychlozbohatlikom dojde ze tam iba minaju prachy. ale na strane druhej ako poznam rusov ti su schopni do toho pchat ropne prachy dost dlho len aby ukazali za na to maju.
Zůstává otázkou jak jí může konkurovat. Jenom penězi? Co je cennější? Vyhrát Stanley Cup nebo KHL? Asi jednoduchá odpověď. Do KHL nakonec budou chodit hráči, kteří něco již odehráli anebo mladí, blbí, kteří se nedostanou do základu v týmu NHL a půjdou za penězi.
konkurovat moze ale nhl bude nhl a ty ktory nebudu mat na nhl skoncia v rusku a aj ty ktory maju na nhl ale nechce sa im bojovat tak pojdu radsej do ruska po prachy
je sice pravda ze NHL ma uz dlhorocnu tradiciu a momentalne nanu nema ziadna ina svetova liga..... a ked sa tak pozrieme kolko hracou z Eu hra za morom si myslim ze NHL ma ten svoj spravny americko-kanadsky zaklad ale novovzniknuta KHL moze znamenat aj expandovanie europskych hracou do KHL kde by mnohi mali lepsie podmienky, vacsi plat blizkost domova atd..... je to dost subjektivny nazor ale myslim si ze casom sa tieto ligy natolko vyrovnaju ze vobec nebude badat rozdiel... uvidime....
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2011 BOSTON BRUINS