Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Zigo Palffy

Další kvalitní i méně kvalitní hokejové ligy ve světě.

JJ povedze mi,kto mal v NHL vyše 70 golov?Ani nepamätam kedy kto naposledy...
Freddie92 píše:JJ povedze mi,kto mal v NHL vyše 70 golov?Ani nepamätam kedy kto naposledy...
V NHL dal v sezone 1992/93 Selanne ako nováčik v drese Winnipeg Jets 76 gólov.
V tej istej sezóne dal Alexander Mogiľnyj tiež 76 gólovv drese Vancouveru Canucks.
V 1996 dal Mario Lemieux v drese Pittsburghu Penguins 69 gólov.
Po tejto sezóne nastala defenzívna éra NHL trvajúca prakticky do lock-outu. Na najlepšieho strelca stačilo málo cez 40 gólov.
Tam siahajú moje vedomosti a pamäť, ak dal niekto 70+ aj po Selanne-ovi a Mogiľnyjm opravte ma.
Dnes zas neskutočné... :good: To je proste Pálffy...nikdy nik taký nebol a ani nebude :) Proste sa s tým nesral,šiel a dal tam ten gol!!! :biglol: :clap:
Ja ho zbožňujem!!! :yahoo:
Duri Faith s 24 na drese.. :)

Přílohy

žigo aj tento zápas rozhodol,svojim sposobom :cry:
:poklona: Ziggy je aj tak kráľ! :poklona:
Súhlas :thumbsup: :good: Vždy bude u mňa king s veľkým K,ale nie ko*ot :D
Priznam sa tento krok mi je nesympaticky.
Cely cas na reprezentaciu sere - pochopim to raz skoncil. Ale ked pride velke podujatie ako je OH kde sa da zliznut smotana - hura do toho.
begbeee píše:Priznam sa tento krok mi je nesympaticky.
Cely cas na reprezentaciu sere - pochopim to raz skoncil. Ale ked pride velke podujatie ako je OH kde sa da zliznut smotana - hura do toho.
je to jeho rozhodnutie, tak to treba rešpektovať. Zasa na druhej strane, kde je napísané, že tam zlízneme smotanu..? Podľa mňa tam môžme úplne v pohode vyhorieť...
ide o to ze na OH chce byt kazdy sportovec
hej to je v pohode, krásne podujatie, ale pokiaľ ide o eventuálny úspech, tak to pôjde asi ťažko, každý výber tam bude nadupaný a náš rozhodne nebude patriť k favoritom turnaja. Uspechom by bolo umiestnenie do 8. miesta
Dobre skusim to napisat jasne:
Na MS nechodi lebo uz je majster sveta a v sucasnosti nie je nadej na uspech, tak mu to moze byt u prdele.
Na OH je sanca, bude to velkolepy zazitok pre kazdeho ucastnika, tak hura do toho...
Uz nemusia prevzat zezlo mladsi ani nemusim byt zasadovy.
Nejdem ho znevazovat lebo Palffy spravil pre SLovensko dost ale toto je velmi priehladne.
beriem to ako tvoj pohľad na vec a nechcem to zbytočne komentovať.
Môj názor je taký, že je to pokus o návrat a ozajstné ukončenie jeho kariéry príde na domácich MS, ktoré podľa mňa môžu byť dôvodom na ukončenie kariéry v repre pre viacerých našich reprezentantov. Možno sa mýli, ale podľa mňa tu ide skôr o tento moment. Ukončiť kariéru v drese Slovenska pred domácim publikom je predsa len o niečom inom :smile03: :slovakia2:
begbeee píše:Dobre skusim to napisat jasne:
Na MS nechodi lebo uz je majster sveta a v sucasnosti nie je nadej na uspech, tak mu to moze byt u prdele.
Na OH je sanca, bude to velkolepy zazitok pre kazdeho ucastnika, tak hura do toho...
Uz nemusia prevzat zezlo mladsi ani nemusim byt zasadovy.
Nejdem ho znevazovat lebo Palffy spravil pre SLovensko dost ale toto je velmi priehladne.
Mám podobný názor. Preto nevidím dôvod, prečo by nás mal Žigo reprezentovať. Ak chce niekto skutočne reprezentovať Slovensko, nech reprezentuje aj na MS. A ak nie, nemá to nič spoločne s chuťou reprezentovať, ale skôr so sobveckým záujmom mať čo najväčšiu šancu na zisk medaily.
"Uvažujem o štarte na olympiáde vo Vancouveri. Ak budem mať formu, kondíciu a budem zdravý, pôjdem rád. Nechcem si ale urobiť hanbu, som zvyknutý hrať na vysokej úrovni. Je mi jedno, či budem hrať v prvom alebo štvrtom útoku. Ide o úspech tímu. V reprezentácii neexistuje žiadne poníženie," komentoval tému možného štartu 37-ročný Skaličan, ktorý v lete takmer prestúpil do bieloruského tímu KHL Dinama Minsk: "Boli sme už dohodnutí, všetko bolo na stole. No je to zložité. Keby som bol slobodný, tak tam okamžite odídem. Nakoniec som zostal doma v Skalici."

Zo súčasnej situácii v severoamerickej NHL nie je bývalý hráč New York Islanders, Los Angeles a Pittsburghu nadšený. "Z trojice Malkin, Crosby a Ovečkin sa mi najviac páči Malkin. Je najkomplexnejším hráčom," myslí si majster sveta z roku 2002 a kriticky dodáva: "Je to hanba, že táto trojica mladíkov dominuje NHL. Aby 19-ročný chalan hral prvé husle, to za mojich čias neexistovalo. To sa podarilo možno len Mariovi Lemieuxovi. Postavenie tejto trojice hráčov je hanbou zámorskej ligy. NHL upadá. Nechápem to." (pravdask)


na tom 2 odseku som sa celkom pobavil :D Zigo, Zigo :roll: :roll:
ja zasa nie podla mna vazne upada a je nudna.;)
:lol: ale ma pravdu
medik911 píše:ja zasa nie podla mna vazne upada a je nudna.;)
je nudna asi pre toho kto ju nesleduje :-P
mne stacilo, ked spomenul, ze za jeho cias..doba sa meni..a osobne si myslim, ze ak by v NHL nebolo spominanej 3jice, tak sa Zigo unudis este viac :-P
nic to Zigo, bude lepsie, ak sa budes venovat nasej super bomba extralige :yes:
Najväčšia hviezda hokejovej extraligy Žigmund Pálffy opäť kritizovala úroveň najvyššej slovenskej súťaže. Skalici síce po piatich kolách patrí v tabuľke 1. priečka, Pálffy však tento fakt odmieta preceňovať.
"To, že sme prví v tabuľke, iba svedčí o slabej úrovni našej extraligy. Zatiaľ je celá liga jeden veľký bordel, kvalita súťaže sa nikam nepohla. Úprimne povedané, za jeden rok sa toho nemôže veľa zmeniť. Kluby nemajú peniaze, tým pádom nemôžu získať kvalitných hráčov, a tak to aj potom vyzerá. Nie sú tam mladí hráči, ktorí by sa snažili zlepšovať. Prišlo síce viacero hokejistov, ale to nie sú posily. Hráči, ktorí stoja na modrej čiare a pozerajú sa na puk, nikdy nič nedokážu," povedal v rozhovore pre Hospodárske noviny Pálffy, podľa ktorého je dobré, že sa do extraligy vracajú skúsení hokejisti ako Miroslav Hlinka, ale na druhej strane "je smutné, že títo hráči budú mať pomaly 40 rokov a stále sú lepší ako tí mladí hokejisti, ktorí by sa mali biť o lukratívne kontrakty. To je ďalší dôkaz toho, že v našej extralige je v podstate všetko zlé."

O Pálffyho je stále aj záujem v zahraničí. Pred sezónou oznámil, že ročník odohrá v Skalici. V súčasnosti však nevylučuje ani odchod do iného klubu. "O tom teraz nerozmýšľam, pripúšťam však, že je to stále otvorené a stať sa môže ešte čokoľvek," uviedol pre Hospodárske noviny Pálffy, ktorému sa zatiaľ nepozdáva hra jeho Skalice. Podľa najproduktívnejšieho hráča vlaňajšieho ročníka extraligy HK 36 tím nehrá dobre, jeho výkony sú rozhárané, hráči robia veľa chýb. Skaličania sa podľa svojho kapitána musia zlepšiť v každom smere. "Kvalita nášho tímu nie je na potrebnej úrovni. Výsledky sú síce uspokojivé, ale to sa môže veľmi rýchlo zmeniť, môžeme prehrať pár zápasov za sebou a už to bude zase zlé," povedal pre HN Pálffy.


Povedal cistu pravdu, mozem s nim len suhlasit!!!
v podstate to o čom rozpráva máme možnosť vidieť priamo na štadionoch (samozrejme tí , čo tam chodia) často neverím vlastným očiam a niekdy mi príde aj ľúto, že som tak hlúpo strávil voľý čas, je to na zamyslenie. Niekedy mám pocit, že si hráči robia čo chcú a tréner je bezmocý, lebo iných a lepších nemá. Túto sezónu má inak Skalica skvelú príležitosť získať titul, ak budú svoju výkonnosť stupňovať, ako tomu bolo min. sezónu, ale to len za predpokladu, že sa Žigo nepoberie znechutený preč, napr. do KHL a za omnoho lepšie peniaze.
Pálffy na Spenglerovom pohári v drese Karlových Varov

http://www.hokejportal.sk/index.php?p=c ... k_id=23548

"Žigmund sa k nám pripojí 25. decembra a odohrá s nami celý turnaj," povedal generálny manažér tím z Karlových Varov Miroslav Vaněk. Okrem českého mužstva sa na spomínanom podujatí od 26. do 31. decembra 2009 zúčastnia aj bieloruský tím Dinamo Minsk, nemecký Adler Mannheim, domáci HC Davos a mužstvo Kanady.
Úradujúci český šampión by si po minuloročnom štvrtom mieste chcel v Davose trúfnuť na viac. Preto angažoval na turnaj dve nové posily - okrem Pálffyho aj Zdenka Kutláka zo švajčiarskeho tímu Ambri-Piotta. " Žigmund Pálffy je najlepším hráčom v kanadskom bodovaní slovenskej extraligy. Vo štvrtok došlo k definitívnej dohode s klubom aj hráčom,“ konštatoval Vaněk a na margo možného pôsobenia Pálffyho v českej O2 extralige v drese Energie pokračoval: "Pálffy je hráčom Skalice a my si vôbec nedokážeme predstaviť, že by jeho klub uvažoval o jeho uvoľnení na dlhší čas do českej extraligy. Rokovali sme len o jeho účasti na Spengler Cupe a sme veľmi radi, že Skalica nám vyšla v ústrety a nechcela od nás žiadnu finančnú náhradu ani poistku.“ Podľa generálneho manažéra Karlových Varov má Pálffy pre účasť na Spenglerovom pohári špeciálnu motiváciu: "Žigmund sa chce dobre pripraviť na olympijské hry vo Vancouveri, bude to jeho posledná olympiáda. Keďže slovenská extraliga nemá takú úroveň, chce si vyskúšať medzinárodný hokej." krutá pravda...
:?: Dlho ste premýšľali nad návratom do reprezentácie? Radili ste sa s niekým?
:arrow: Radil som sa najmä sám so sebou. Netreba však očakávať nejaké veľké zázraky. Reprezentácii chcem pomôcť svojimi výkonmi, priniesť do nej pohodu, zábavu - a najmä hokejové umenie. Bude to však dosť ťažké, lebo mám ísť na olympiádu, kde hrajú najlepší na svete. Na to treba vymyslieť dobrú taktiku a stratégiu. Nesmieme sa hneď zblázniť, ale hrať svoj hokej. To je dôležité

:?: Stala sa olympiáda najväčším impulzom k návratu do národného tímu?
:arrow: Áno. Mám 37 rokov a olympiáda je pre mňa stále veľkou výzvou - ešte trošku zistiť, čo vo mne je. V reprezentácii to určite bude moja posledná akcia.

:?: Čo vás na nej najviac láka? Olympijský turnaj v Turíne 2006 ste odmietli.
:arrow: Láka ma najmä hokejový kolotoč kvalitných stretnutí, aké som hrával v NHL. Také mi chýbajú - podobne ako vynikajúca atmosféra, aká vždy bola v kabíne.

:?: Čo vyplynulo z vášho rozhovoru s trénerom reprezentácie Jánom Filcom? Musíte pridať v tréningu?
:arrow: Myslím si, že odohrám dostatok zápasov na to, aby som sa dobre pripravil. Na Spenglerovom pohári odohrám za Karlove Vary určite štyri, piaty ak postúpime do finále. Najbližšie nastúpim budúci týždeň na tri stretnutia za slovenskú reprezentáciu, plus ďalšie stretnutia v slovenskej extralige. Všetko bude záležať odo mňa, ako k tomu pristúpim. Nebude to síce jednoduché, ale dá sa to zvládnuť.

:?: Máte z niečoho obavy? Uvidia fanúšikovia takého Pálffyho, na akého boli zvyknutí?
:arrow: Obavy nemám, mám dosť skúseností, aby som hral v pohode svoj hokej. To, čo viem. Určite budem opäť hrať v jednom útoku s Jožkom Stümpelom. Veľmi dobre si rozumieme. Pôjdeme od zápasu k zápasu, zo základnej skupiny olympijského turnaja postupujú všetci. Ide o to, aby sme sa v úvodných stretnutiach čo najlepšie zohrali. Súperi budú veľmi ťažkí, Kanada bude chcieť určite doma vyhrať, aj organizátori pre to urobia všetko. Aj my však máme skúsený tím. Keď spojíme hokejový duch s veľkým srdcom, môžeme uhrať dobrý výsledok.

:?: Kto bude tretí vo vašom útoku?
:arrow: V nadchádzajúcich troch prípravných stretnutiach zrejme Zeďo - Rišo Zedník.

:?: Sledujete zdravotný stav Paľa Demitru? Ste v kontakte?
:arrow: Ešte sme spolu netelefonovali. Viem, že je na Slovensku. Dúfam, že sa do februára vyzdravie, lebo je pre nás dôležitým hráčom. Aj preňho by bolo vynikajúce, keby sa mohol čo najskôr vrátiť do kolotoča NHL. Najmä keď olympiáda je vo Vancouvri, kde teraz pôsobí. Veľmi dobre viem, aké to je byť zranený, viem, čo všetko som prežíval s mojím operovaným ramenom. Je to psychická záťaž, teraz sa určite trápi.

:?: Kto by bol najlepšou brankárskou jednotkou? Dvaja slovenskí brankári v NHL zatiaľ veľa neodchytali.
:arrow: Ťažko teraz hovoriť, je to zložité, lebo veľa nechytávajú, no dôležitá bude momentálna forma vo februári. Nielen ich, ale každého jedného z nás.

:?: Zatiaľ nehráva ani Miro Šatan. Koľko času potrebuje hráč, aby sa dostal do hernej pohody?
:arrow: Pre Mira by bolo najlepšie, aby čo najskôr začal hrať. Nie je jednoduché naskočiť do zápasového rytmu po troch alebo štyroch mesiacoch, keď nič nerobíš, len trénuješ. Zápasy sú veľmi dôležité, lebo tréning ti nedá toľko, čo stretnutie o body. Dúfam, že Miro svoju situáciu vyrieši čo najskôr. A to tak, aby bola šťastná aj jeho rodina, aj aby sa niekde usadil a hrával. To je preňho teraz najpodstatnejšie.

:?: Mali ste v predchádzajúcich extraligových stretnutiach radosť z hokeja? V utorkovom stretnutí proti Spišskej Novej Vsi ste neraz znechutene krútili hlavou, na striedačke ste nahnevane tresli hokejkou o mantinel. Usmievali ste sa až po piatom góle, ktorý ste vypracovali.
:arrow: (po chvíľke) Hmm. Ja už myslím trochu na iné veci. Skalica sa momentálne nachádza v takej situácii, že... Je to dosť ťažké. Vedenie odvolalo trénera. Ide o naše vnútorné problémy, ktoré si musíme sami vyriešiť. Je to dosť zložité - najmä na hlavu.

:?: Čo znamená ťažká situácia v Skalici? V aktuálnej tabuľke je tretia.
:arrow: Je to ťažká situácia pre mňa, lebo som kapitán a niektoré veci, ktoré tu určití borci robia, sa hádzali na mňa... Ďalej to ale nebudem komentovať, to si musíme vyriešiť vovnútri.

:?: V kabíne?
:arrow: Nielen v kabíne, ale aj s vedením.

:?: Ako to chcete riešiť ako kapitán, keď odídete na istý čas?
:arrow: Na to si musia chlapci zvyknúť.

:?: Alebo - práve to potrebujete? Prečistiť si hlavu?
:arrow: Všetci si musia prečistiť hlavu. Vedenie aj my. To je spojené, ryba smrdí od hlavvy.(pravdask)
Palffy po sezone konci v extralige

Pre hokejového útočníka Žigmunda Pálffyho je táto sezóna v slovenskej extralige poslednou. Tridsaťsedemročná hviezda HK 36 Skalica sa však ešte kariéru končiť nechystá. Už pred týmto ročníkom mal Pálffy viaceré ponuky zo zahraničia, napokon sa však rozhodol ostať v Skalici. "Boli to v tom osobné dôvody, to nechcem rozoberať. Toto je však rozhodne moja posledná sezóna v extralige," povedal v rozhovore pre český denník Sport Pálffy a na otázku, ako dlho chce ešte hrať, odpovedal: "Myslím, že tak dva či tri roky, viac nie. Do štyridsiatky to podľa mňa stačí. Viac už by som ani neskúšal."

Pálffy v minulej sezóne vytvoril so 126 bodmi (64+62) rekord v kanadskom bodovaní slovenskej extraligy. Momentálne je so 40 bodmi (12+28) najproduktívnejším hráčom slovenskej extraligy.

Tréner Ján Filc ho nominoval aj do tímu na zimné olympijské hry do Vancouveru.

sme.sk


Ani sa mu necudujem. Ked vidi ten rozdiel medzi nasou ligou a hocijakou v zahranici, tak naco sa bude otravovat tu.
presne tak tu ho je škoda....a keď odíde tak Skalica pôjde opäť tam kde aj bola a bude rada keď vôbec postúpi do play off :)
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG