Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Jaroslav Janus

Další kvalitní i méně kvalitní hokejové ligy ve světě.

kanter píše:Jaro v noci proti Lowell Devils vychytal prvý shutout v sezóne :cool:. Len tak ďalej :yes: .

Talent má, takže predpokladám, že z neho vyrastie budúca jednotka Slovenskej reprezentácie :smile03: (možno aj Tampy Bay :) ).
Jaroslav Janus stopped all 24 shots he faced tonight for his first shutout as a professional. He didn't have to face a ton of quality chances, but he got himself in front of the ones Lowell did have. His athleticism is outstanding, and if his positioning ever catches up, he'll be an NHLer.

Zatím si v Norfolku drží velice solidní stats.Průměr 2,10 a úspěšnost zákroků 92,1 % :thumbsup:
Jaro sa velmi dobre uchytil v AHL a spolu s Tokarskim by mali byt buducnostou v TB....Dufam,ze si tento trend Jardo udrzi a budeme mat dalsieho kvalitneho golmana v NHL!!!
Co je Jaro zraneny?Uz vyse tyzdna nebol v nominacii na zapas,tak neviem,co je s nim..... :sad2:
Myslím že ne, ale Norfolk teď zuby-nechty bojuje o PO a chytá pravidelně Tokarski, kterému se daří. V téhle fázi sezony se golmani netočí, prostě chytá ten, komu to jde momentálně líp a to je zrovna Tokarski.
No to je v poriadku,ze chyta Dustin a chyta dobre s tym suhlasim,ale Jaro nie je ani,ako nahradnik,preto neviem,co je s nim......Je tam nejaky Kalemba Zane nebo co to je :D
BoltProspects forum is reporting:
Jaro Janus has a meniscus (sp?) issue, is having surgery Tuesday and after surgery they will know how long he will be out. Get well soon JJ!
kisin píše:BoltProspects forum is reporting:
Jaro Janus has a meniscus (sp?) issue, is having surgery Tuesday and after surgery they will know how long he will be out. Get well soon JJ!
Nooo,tak predsa...... :-( ...Dik za info....
Aha, my bad :) Hm, operace kolena, to už si asi v téhle sezoně nezahraje.
V ECHL se do brány dostane mnohem častěji, než kdyby v Norfolku dělal dvojku Desjardinsovi/Tokarskimu. Nebral bych to jako krok zpátky. Yzerman ho v létě chválil, tohle řešení bylo pro Januse nejlepší...
Dnes měl Jaro stats 42/44, ačkoliv na výhru to nestačilo. Po nikterak oslnivém začátku sezony se postupně zlepšuje a po dnešním zápase má úspěšnost zákroků 90.9 %
:?: Ako vyzerá váš hokejový život na Floride?
:arrow: Celkom dobre. Vytvorila sa tu dobrá partia, som prekvapený, koľko ľudí tu chodí na hokej. Čakal som ešte menej fanúšikov ako v juniorke, ale sedemtisícová hala sa zvykne pekne zaplniť. Teraz mal druhý brankár otras mozgu, takže si asi zachytám aj viac zápasov za sebou.

:?: Doteraz ste sa striedali?
:arrow: Áno. Počas sezóny sme sa točili, ale teraz nám tréner povedal, že do bránky pôjde ten, komu sa bude viac dariť.

:?: Žijete v mestečku Estero?
:arrow: V Estere je hokejová aréna, ale bývame v dvadsať kilometrov vzdialenom Fort Myers a dochádzame na tréningy a zápasy autom.

:?: Máte vlastné auto?
:arrow: Kúpil som si ho pred rokom, po podpise zmluvy s Tampou Bay. Päťročné biele BMW 545, bolo za dobrú cenu, aj sa mi páčilo. Vždy som niečo také chcel, teraz som si ho mohol dovoliť kúpiť a aj ho potrebujem. Akurát riešim s autom menší problém. Poisťovňa vyžaduje odo mňa americký vodičský preukaz, slovenský ani medzinárodný jej nestačí. Takže asi budem musieť absolvovať autoškolu. V angličtine. To bude zaujímavé.

:?: Ako sa na Floride šoféruje?
:arrow: Všade sú tri pruhy, niekedy mi pripadá, že ľavý je najpomalší. Bývajú tu väčšinou starší ľudia, ktorí chodia na Floridu dožiť, alebo si odpočinúť na slniečku, sú to hrozní šoféri... Nie raz som videl v spätnom zrkadle vztýčený prostredník.

:?: Bývate v dome či hoteli?
:arrow: V komplexe domčekov, v každom je osem apartmánov. Ja bývam od začiatku s Rusom Jevgenijom Timkinom, obaja máme svoju izbu, kúpeľňu, ďalej je tu veľká kuchyňa, obývačka. V East Coast Hockey League hradí náklady na ubytovanie klub - na rozdiel od NHL a AHL. Sami si varíme. Polievku, cestoviny... Škoda, že sa tu nedá kúpiť vegeta, ani maggi, to musia poslať rodičia.

:?: S Rusom vás dali dokopy zámerne?
:arrow: Neviem, možno počítali s tým, že som dobrý prekladateľ z ruštiny. Rozumieme si. Ja som pochytil niečo z ruštiny, on hral v Omsku s Jágrom, vie pár slov po česky. Tréner je z neho zúfalý, lebo Jevgenij anglicky nehovorí, takže pomáham s tlmočením.

:?: Klub Florida Everblades má v logu aligátora. Už ste nejakého videli?
:arrow: Videl, v zoologickej záhrade. Mali sme stretnutie s fanúšikmi, hladkali sme malých aligátorov, ktorí sa ešte zmestia do dlane. Počul som, že v kanáloch tu žije veľa aligátorov, ale zatiaľ som žiadneho nevidel. Pred domom sú akurát veveričky.

:?: Aj v ECHL musia hráči chodiť v oblekoch?
:arrow: Jasné, ale iba v deň zápasu. V NHL a AHL sa chodí v saku aj na tréning, tu môžeme prísť v tímovej súprave.

:?: Predpokladám, že do vzdialenejších miest sa aj v nižšej lige lieta?
:arrow: Letíme asi šesťkrát za sezónu, naposledy do Cincinnati alebo do Kalamazoo, inak sa cestuje autobusom.

:?: Koľko trvá najdlhšia cesta autobusom?
:arrow: Uf, ani neviem, lebo väčšinou spím. Desať-dvanásť hodín určite. Autobusy sú pohodlné, s posteľami, nemám problém pospať si. Spoluhráči hrajú väčšinou karty, pozerajú filmy.

:?: Ako často chodí výplata?
:arrow: Raz za dva týždne. Priamo do banky na účet.

:?: V prvom zápase sezóny ste vydržali v bránke len pätnásť minút. Čo sa stalo?
:arrow: Mal som úvod ako repa. Dostal som tri góly z ôsmich striel a striedal som. Štart mi skrátka nevyšiel. Pre brankára nie je jednoduché prejsť z AHL do nižšej súťaže. Bavil som sa o tom aj Chetom Pickardom, kanadským brankárom z juniorských MS 2009, chytá tu aj najlepší brankár z juniorskej OHL. Vraveli, že je to náročné, len som prikyvoval hlavou.

:?: V čom je súťaž pre brankára náročná?
:arrow: Sú tu aj šikovní hráči, ale aj takí, ktorí ani nespájajú svoju budúcnosť s hokejom. Jeden spoluhráč mi už hovoril, že na rok chce byť hasičom, ďalší chce pracovať v kancelárii. Súťaž určite nemá takú úroveň ako AHL.

:?: Mrzí vás, že nie ste v Norfolku v AHL, odkiaľ je bližšie do NHL?
:arrow: Samozrejme, že som sklamaný, ale musím chytať tam, kde ma dajú. V Tampe je teraz veľa brankárov, musím dúfať, že sa prebojujem vyššie.

:?: Koľko si trúfate vydržať v Amerike?
:arrow: Mám ešte jeden rok s Tampou kontrakt a potom uvidím. Pochybujem, že by mi dali ďalšiu zmluvu, keby ma chceli držať v East Coast Hockey League. Chcel by som sa dostať aspoň na farmu. Zámorský štýl hokeja mi sedí. Rád by som v Amerike zostal.

:?: V drafte KHL si vás vybral Jaroslavľ. Kontaktoval vás niekto z ruského klubu?
:arrow: Ešte predtým, ako ma draftovala Tampa, som sa dohodol, že pôjdem chytať za Lokomotiv na turnaj do Švajčiarska. Vyzeralo to dobre, ale keďže si ma v drafte vybrala Tampa, dal som prednosť zámoriu. Jaroslavľ má v Rusku na mňa práva. Teraz sa však chcem ukázať v Amerike, do Ruska môžem ísť chytať aj na staré kolená.

:?: Aké máte na Floride počasie?
:arrow: Je päť hodín popoludní a vonku 25 stupňov. Len som sa pousmial, keď som počúval slovenské rádio a správy o poľadovici.

:?: Ako ste strávili Vianoce?
:arrow: Tu na Floride. Minulý rok som bol doma. Išiel by som aj teraz, ale mali sme len štyri dni voľna, to by sa neoplatilo cestovať. Bol som so spoluhráčmi, pozerali sme televíziu. Nejaké jedlo nám pripravili aj fanúšikovia, uvarili cestoviny, kurčatá, vedeli, že pár hráčov tu na Vianoce zostáva. Hovorím, fanúšikovia sú tu skvelí.

:?: Ste v kontakte so spoluhráčmi z úspešnej dvadsiatky, ktorá skončila pred dvoma rokmi štvrtá na MS?
:arrow: Telefonujem si s Rišom Pánikom, píšem s Tomášom Tatarom. Občas si pozriem zábery zo šampionátu a pookrejem, ale nemôžem žiť z toho, čo bolo, ale čo bude.

Za Norfolk len raz
Jaroslava Janusa draftovala Tampa Bay v lete 2009 v šiestom kole zo 162. miesta. Pred rokom podpísal prešovský rodák s klubom NHL dvojročný nováčikovský kontrakt. V organizácii Tampy Bay Lightning však pôsobí viacero skúsených brankárov, Janusa preto v tejto sezóne poslalo vedenie klubu do East Coast Hockey League, ktorá je v hierarchii na treťom mieste za NHL a AHL. Za tím Norfolk Admirals, ktorý je farmárskym mužstvom Tampy v AHL, odchytal mladý Slovák v tejto sezóne jeden zápas (Norfolk podľahol Charlotte 6:7 po predĺžení).
(pravdask)
:?: V bránke tímu Admirals sa striedate s Kanaďanom Dustinom Tokarskim, máte aj podobné štatistiky. Ste rivali či kamaráti?
:arrow: „Na ľade rivali, mimo neho kamaráti. Vychádzame dobre, povzbudzujeme sa.“

:?: Doteraz chytal Tokarski o jeden zápas viac ako vy.
:arrow: „Naša výkonnosť je pomerne vyrovnaná, najbližší zápas v Albany budem chytať ja. Tréner Jon Cooper nás zvykol pravidelne stavať na každý druhý zápas. Až tento týždeň zmenil rytmus a Dustin sa dostal do bránky dva razy za sebou. Z času na čas sa príde na nás pozrieť tréner brankárov v Tampe Frantz Jean a mal som pocit, že zatiaľ bol spokojný.“

:?: Vlani ste pôsobili v nižšej súťaži East Coast Hockey League. Máte dojem, že už ste bližšie k NHL?
:arrow: „Určite áno. V kempe pred sezónou som si v dvoch zápasoch zachytal za Tampu. Vlaňajšiu ECHL nepovažujem za stratený čas, ale predsa len hral sa tam akýsi juniorský hokej. V AHL je už vyššia úroveň hry - rýchlejšia, tvrdšia - blíži sa k NHL. Naše mužstvo hrá hokej založený na dôslednej obrane, vyčkávame na chyby súpera. Tím je v popredí Východnej divízie.“

:?: V Norfolku pôsobil v uplynulých štyroch sezónach obranca Vladimír Mihálik, no keď sa neprebojoval do NHL, vrátil sa do Európy. Nerozmýšľali ste o tom aj vy?
:arrow: „Nie. Mal som ponuky, ale NHL je pre mňa prioritou. Verím, že môj čas ešte príde. Všetko tomu podriaďujem. Som mladý a mám dosť trpezlivosti.“

:?: Siahla Tampa už po nejakých hráčoch z farmy v tejto sezóne?
:arrow: „Zatiaľ nie, hoci útočník Ashton Carter je najlepším strelcom AHL a druhým najproduktívnejším hráčom. Tampa má stabilizovanú dvojicu aj na brankárskom poste, Roloson i Garon chytajú spoľahlivo.“

:?: Do NHL sa dostávajú čoraz vyšší, robustnejší brankári. Vidieť tento trend aj v AHL?
:arrow: „Zaiste. V Bridgeporte majú dvoch takmer dvojmetrových chlapov. Aj keď chytajú na kolenách, ťažko ich prestreliť do horných vinklov. Naproti tomu v Providence, na farme Bostonu, vybrali brankára so štýlom ako Tim Thomas v prvom mužstve. Rovnako aj v Albany, ktoré je farmou Brodeurovho New Jersey. Nižší brankári sú dynamickejší, mne sa páči, ako chytá Carey Price v Montreale či Jaro Halák v St. Louis.“

:?: V tíme Admirals je aj slovenský útočník Richard Pánik.
:arrow: „Rišo zatiaľ príliš nehráva, v piatich zápasoch dal dva góly. Asi potrebuje viac zabrať na tréningu a keď dostane šancu v zápase, musí ju naplno využiť. My sme tu vlastne hokejové štvorčatá aj s českými hráčmi Radkom Gudasom a Ondřejom Palátom. Bývame vedľa seba, spolu si varíme. Spolu chodíme na tréningy či navečerať sa. Je nám veselo. Nepoznám v iných kluboch takú veľkú slovensko-českú skupinu.“

:?: Ktorý z tejto štvorice má najväčšiu šancu dostať sa do prvého mužstva?
:arrow: „Gudas. V Norfolku hrá v prvej päťke, je tvrdý a nekompromisný ako jeho otec - bývalý reprezentant Československa. Ideálne by bolo, keby sme sa raz stretli v Tampe všetci štyria.“

:?: Svet trápi ekonomická kríza. Prejavuje sa to na chode AHL?
:arrow: „Ja to zatiaľ nepociťujem. Na naše domáce zápasy chodí v priemere vyše štyritisíc divákov, v lige majú najvyššie návštevy - viac než deväťtisícové - v Hershey. Najnáročnejšie je cestovanie. Väčšinou jazdíme autobusmi, najbližší súper v Charlotte je od nás päťsto kilometrov. Bežné sú deväťhodinové presuny, v autobuse aj spíme. Len do kanadského St. John ďaleko na severe pocestujeme letecky.“

:?: S čím budete spokojní v tejto sezóne?
:arrow: „Ak budem chytať viac ako môj konkurent v bránke. Ak pomôžem tímu k postupu do play off a tam sa dostaneme čo najbližšie k Calder Cupu.“

:?: Boli vás už v Norfolku pozrieť rodičia, súrodenci?
:arrow: „Rátam, že príde otec František, v Amerike už bol. No mama Jana sa bojí lietania. Smejem sa, že ak raz budem chytať v NHL, tak ju sem dostanem hoci aj ponorkou.“
(sme.sk)
"Dúfam, že ma vianočná kapustnica posilní. Snažím sa zaujať v každom zápase, v ktorom dostanem šancu. Ešte mám rok zmluvu s Tampou. Uvidíme, čo bude ďalej, možno si ma niekto všimne," nádejá sa mladý brankár, ktorý zatiaľ čaká na svoju premiéru v NHL. Z Norfolku má do nej bližšie než z Floridy, kde strávil väčšinu uplynulej sezóny v súťaži ECHL.

Tampa momentálne v NHL nezažíva najlepšie obdobie. Z 10 zápasov v decembri vyhrali Lightning iba 4i a brankári Garon a Roloson sa tiež nemôžu popýšiť výnimočnými štatistikami, no po mladíkoch z farmy zatiaľ klub nesiahol. S Janusom chytá v Norfolku jeho kanadský rovesník Justin Tokarski.

"Generálny manažér Steve Yzerman sleduje často naše zápasy. Aj teraz nedávno zavolali do prvého tímu útočníka Wymana a obrancu Oberga," dodal hrdina juniorských MS 2009, kde skončilo Slovensko štvrté. V Norfolku pôsobí aj jeho krajan a kamarát Richard Pánik. "Keď dostane priestor, je ho na ľade vidieť. Napríklad s Čechom Ondrom Palátom mu to ide, ale ak ho tréner zašije vo štvrtom útoku s bitkármi..."

Finančne si Janus oproti minulej sezóne paradoxne trochu pohoršil. "Dostávam tie isté peniaze vyplývajúce z dvojcestnej zmluvy, ale v AHL mám väčšie výdavky, keďže si hráči sami hradia trebárs náklady na ubytovanie a stravu. Na Floride nám to zabezpečil klub," vysvetlil brankár.

Rodák z Prešova odchytal v aktuálnej sezóne 13 zápasov, z toho 7 víťazných. Tampa ho draftovala v roku 2009 zo 162. miesta a v januári 2010 s ním podpísala trojročný kontrakt. Ešte predtým prejavil o slovenského brankára záujem aj ruský Lokomotiv Jaroslavľ, ale Janus sa rozhodol skúsiť šťastie za morom... (pravdask)

Obrázek
sluší mu to :D
:?: Jaro, oslavy zisku prestížneho Calderovho pohára ste už ukončili?
:arrow: „Už je celkom pokoj, treba si aj oddýchnuť. Po prílete do Viedne a následnom presune do Bratislavy som strávil prvé chvíle na Slovensku s najbližšou rodinou a rodičmi. Tí teraz odchádzajú domov na východ, ja za nimi prídem neskôr.“

:?: S čím vás privítali rodičia?
:arrow: „V prvom rade boli zrejme radi, že ma po dlhom čase znova videli. Hlavne teda mama, keďže otec bol za mnou v zámorí na návšteve počas sezóny.“

:?: Ako prebiehali oslavy v Norfolku, o ktorých sa dosť popísalo aj v zámorských médiách?
:arrow: „Odštartovali vlastne už v Toronte, kde sme dosiahli rozhodujúce víťazstvo a vybojovali tak trofej. Potom trvali asi ešte týždeň, počas ktorého sme boli každý deň s našimi fanúšikmi, manažérmi, trénermi či priateľmi. Užil som si to a teraz doma to po krátkom oddychu ešte trošku dooslavujem s blízkymi.“

:?: Finálová séria sa skončila jednoznačne 4:0 na zápasy vo váš prospech. Vyzeralo to tak aj na ľade?
:arrow: „Myslím si, že sme boli určite lepší a bolo vidieť, že máme navrch. Možno iba v treťom zápase nám trochu pomohlo aj šťastie, keď sa v predĺžení puk odrazil od plexiskla do súperovej bránky. Ale inak sme jasne dominovali.“

:?: Ako celkovo hodnotíte sezónu z vášho pohľadu?
:arrow: „Určite bola moja doteraz najlepšia medzi mužmi, takže som maximálne spokojný. Vyhrali sme posledný zápas sezóny a to je vždy super.“

:?: Je zisk Calderovho pohára zatiaľ vaším najväčším úspechom v kariére?
:arrow: „Povedal by som, že áno. Veď doteraz som žiadnu trofej ešte nevyhral. Hoci vo vyraďovacej časti súťaže som až tak veľa štartov nemal, celkovo som počas sezóny odchytal dosť zápasov a myslím si, že k úspechu mužstva som prispel dostatočne.“

:?: Výrazne ste sa podpísali aj na jedinečnej šnúre bez prehry v závere základnej časti...
:arrow: „Áno, dosiahli sme 28 víťazných zápasov v rade, čím sme zlomili dovtedajší rekord všetkých profesionálnych hokejových súťaží v zámorí. A potom sme vlastne pridali aj 29. víťazstvo, ale oficiálne sa počíta len spomínaných 28. V priebehu tejto série som odchytal asi šestnásť duelov. Potom povolali do tímu Dustina Tokarskeho z Tampy a začali sme sa v bránke striedať.“

:?: V mužstve ste mali aj krajana Richarda Pánika, s ktorým ste v minulosti úspešne pôsobili aj v reprezentačnom tíme SR 20. Pomohlo vám to?
:arrow: „Samozrejme, že je vždy lepšie mať pri sebe Slováka, alebo Čecha. Okrem nás dvoch boli v Norfolku teraz aj dvaja českí hráči, takže sme mali svoju skupinku. Bývali sme spolu na dome na Virginia Beach. Často tam mal niekto z nás niekoho blízkeho, tak to bolo fajn.“

:?: V tíme zdolaného finalistu pôsobil ďalší Slovák, obranca Juraj Mikuš. Mali ste čas sa stretnúť, alebo aspoň prehodiť pár slov počas série?
:arrow: „Práveže toho času veľa nebolo, všetko prebehlo strašne rýchlo. Chceli sme skočiť aspoň na večeru, ale ani to sa nám napokon nepodarilo.“

:?: Zavítali ste s trofejou aj do Tampy Bay, ktorá má v Norfolku svoju farmu?
:arrow: „Nie, po prílete z Toronta sme boli už iba v Norfolku. Najskôr sme absolvovali víťaznú cestu cez mesto a bol som milo prekvapený, koľko ľudí sa na nás prišlo pozrieť. Nič podobné som doteraz ešte nezažil. Pohár sme ukázali našim fanúšikom a potešil by som sa, keby nám ho v lete poslali aj domov na Slovensko. To by bolo úžasné, keby som ho mohol ukázať rodine a priateľom. Tréner povedal, že by bol tiež rád a uvažuje sa nad tým. Ako to však napokon dopadne, ešte neviem.“

:?: Môžete nám priblížiť mesto Norfolk?
:arrow: „Je to klasické prímorské mesto s veľký prístavom a vojenskou základňou. Blízko sú aj pláže, takže ponúka dosť veľa možností na relax a oddych. V posledných týždňoch tam už bolo dosť teplo, pribúdalo turistov či surferov. Veľmi sa mi toto prostredie páčilo a bolo by super, ak by som v podobnom mohol pôsobiť aj niekedy v budúcnosti. Človek si však nenavyberá, v prvom rade bude dôležité, aby som chytával a napredoval. Je však škoda, že Norfolk už viac nebude farmou Tampy Bay Lightning, ale od novej sezóny ju tam bude mať tím z Kalifornie Anaheim Ducks. Novou farmou Tampy bude klub Syracuse Crunch. Ak by som tam naďalej pôsobil, bolo by určite zaujímavé nastúpiť proti Norfolku. To je však teraz ešte vo hviezdach.“

:?: Aké ste mali na domácich zápasoch priemerné návštevy?
:arrow: „Zo začiatku sezóny to bolo slabšie, do hľadiska chodilo okolo 4 až 5-tisíc fanúšikov. S blížiacim sa záverom ročníka a vzhľadom aj k tomu, že sa nám darilo, sa návštevy zvyšovali a v play-off už býval štadión vypredaný. Kapacitu má približne 8-tisíc miest.“

:?: Je Calderov pohár po Stanleyho pohári druhá najprestížnejšia hokejová trofej v zámorí?
:arrow: „AHL je tam po NHL druhá najsilnejšia súťaž, tak si myslím, že áno.“

:?: Už viete, kde budete pôsobiť v ďalšej sezóne?
:arrow: „Ešte nie. Môj agent už komunikoval s vedením Tampy Bay, ale nič ešte nie je uzavreté. Musím čakať, múdrejší zrejme budeme po drafte NHL.“

:?: Vašou prioritou zostáva zámorie a NHL?
:arrow: „Áno!“

:?: Práva na vás má stále Tampa Bay Lightning?
:arrow: „Myslím si, že má na mňa stále nárok a bude prvým klubom z NHL, ktorý po mne môže siahnuť.“

:?: Nad návratom do Európy ste neuvažovali?
:arrow: „V priebehu sezóny som mal nejaké ponuky. Dokonca som uvažoval nad Švédskom, ale napokon som sa aj po debate s rodičmi rozhodol zostať v Amerike.“

:?: Vy ste boli draftovaný už aj v ruskej KHL. Táto súťaž vás neláka?
:arrow: „Áno, v drafte KHL si ma pred pár rokmi vybral Lokomotiv Jaroslavľ a vtedy som tam mal ísť aj na prípravu. Potom však prišla do toho Tampa, ktorá ma draftovala v NHL a tak som uprednostnil zámorie.“

:?: V lete ste sa zvykli pripravovať v Bratislave a často aj so Slovanom, ktorý taktiež smeruje do KHL. Belasí o vás neprejavili záujem?
:arrow: „Ku koncu sezóny sa o niečom hovorilo, ale detaily presne nepoznám. Ako som už povedal, zatiaľ uprednostňujem zotrvanie v Amerike. V každom prípade si však vážim každú jednu ponuku a úprimne sa z toho teším. Vždy je lepšie, keď je o hráča záujem.“

:?: Prvýkrát v kariére ste sezónu skončili až neskoro v júni. Ovplyvní to vašu prípravu na nový ročník?
:arrow: „Určite áno. V predchádzajúcich rokoch som začal s tréningom vždy skôr, teraz mi to vychádza až na prvý či druhý júlový týždeň, takže trošku mi to pokazilo plány. Mám svojho kondičného trénera Tomáša Mihálika, ktorý sa mi bude opäť venovať a určite vymyslí dobrý plán. Pripravovať sa budem spolu s Adamom Bezákom, ktorý naposledy pôsobil vo Švédsku.“

:?: Takže budete musieť zrejme oželieť aj dovolenku...
:arrow: „No, vyzerá to tak, že si nohy natiahnem len doma u rodičov v Jarovniciach pri Sabinove.“
(denniksport)
:?: Jaro, takže vysvetli nám, čo ťa momentálne spája alebo nespája so Slovanom.
:arrow: "Bol som osobne na stretnutí s Marošom Krajčím a tiež som sa stretol aj s pánom trénerom Čadom, no a potom zrejme táto správa vznikla, že trénujem so Slovanom. Naozaj som mal ísť na tréning, teda na skúšku do Slovana, ale keďže, ako je známe, Lokomotiv Jaroslavľ to nepovolil, nemôžem. Uvidíme ako to pôjde ďalej, pretože Jaroslavľ má na mňa samozrejme právo a nemôžem teda momentálne nič robiť. Sám som nečakal, že to bude až také komplikované. Jediné čo môžem ja ovplyvniť je moja letná individuálna príprava, no a ostatné veci nechávam na môjho agenta."

:?: Slovan teda má o tvoje služby záujem. A čo ty?
:arrow: "Áno, je tam záujem zo strany Slovana, i keď to je ťažko povedať aký presne, keďže viem, že oni už majú v tíme svojich brankárov. Povedali mi, aby som prišiel k nim na tréning, aby videli akú mám formu, no a potom by sa nejako rozhodli. Bohužiaľ, zatiaľ to k tomu nevedie, pretože Jaroslavľ sa k tomu ešte stále nevyjadril. Ja by som bol určite veľmi rád, keby som mohol chytať v Slovane, pretože je to samozrejme KHL, najvyššia súťaž v Európe, no a tak prečo nie? Bola by to pre mňa trochu zmena, aspoň na jeden rok by som to určite skúsil. Mne osobne by to veľmi vyhovovalo."

:?: Vyzerá to tak, že ťa práva Lokomotivu Jaroslavľ momentálne prakticky tak trochu obmedzujú, je tak?
:arrow: "Jaroslavľ ma draftoval a tým pádom má na mňa právo niekoľko rokov, ešte túto a potom tú ďalšiu sezónu o mne môžu rozhodovať. Musím priznať, že momentálne je to pre mňa naozaj aj trochu obmedzujúce, pretože už boli aj ďalšie dva tímy z KHL, ktoré by o mňa mali záujem, chceli ma kúpiť, no Jaroslavľ to nepovolil. V Lokomotive tvrdia, že ma uvoľnia maximálne na jeden rok a potom by ma možno sami podpísali, podľa toho, akú budem mať sezónu. Vravím, je to veľmi komplikované. (smiech)"

:?: Tvoj príchod do Európy bol rozhodnutím Tampy Bay alebo to bola tvoja voľba?
:arrow: "Bolo to moje osobné rozhodnutie, ku ktorému sme dospeli spolu s mojím agentom. Zhodli sme sa na tom, že zmluva, ktorú mi Tampa dala, a tiež to množstvo brankárov, ktorých tam hromadia, by pre mňa v mojej kariére nebol krok dopredu. Pýtal som sa ich aj na to, či by nebola možnosť vymeniť ma do iného tímu, ale odpoveď bola taká, že to v pláne nemajú, vraj by skôr vymenili nejakého iného brankára. Povedali mi, že by som však musel čakať tak minimálne do štvrtiny sezóny, kým by sa teda touto výmenou pre mňa vytvorilo miesto, dovtedy by som chytal na farme iba každý piaty - šiesty zápas, keďže by sme tam boli až traja brankári."

:?: To ti zrejme príliš nevoňalo.
:arrow: "Nie. S takými podmienkami som nesúhlasil. Ja potrebujem pravidelne chytať. Mám ochvíľu 23 rokov a potrebujem zbierať zápasovú prax i skúsenosti, aby som z toho v budúcnosti mohol ťažiť. Rád by som sa dostal aj do reprezentácie, ak by niekedy bola príležitosť, no brankár, ktorý nechytá môže iba ťažko reprezentovať. Teraz jednoducho potrebujem chytať, je pre mňa prioritou momentálne Európa, aspoň na túto jednu sezónu, potom uvidíme čo ďalej. Dúfam, že sa budem môcť vrátiť do Tampy, že o mňa budú mať stále záujem. Na to však potrebujem v tomto ročníku dokázať, že mám dobrú formu."

:?: Takže ostáva len dúfať, že Jaroslavľ nakoniec povolí.
:arrow: "Verím tomu, že sa to nakoniec nejako utrasie. Slovan by so mnou rátal iba na jeden rok, ak by sa to aj podarilo vybaviť, no a s tým by Jaroslavľ mohol nakoniec súhlasiť, pretože tento rok by som im v Rusku chýbať nemal. Z tohto pohľadu by to nemal byť taký veľký problém, len dúfam, že sa už konečne vyjadria. Každý deň čakám na telefóne, kedy mi zavolá môj agent s nejakou správou. Ak to nepovolia, pôjdeme hľadať niečo iné, ale už sa takisto chcem pohnúť z miesta, pretože je už naozaj aj trochu neskoro, ochvíľu sa rozbehne sezóna, no a neviem kam."

:?: Nechceme "maľovať čerta na stenu", ale čo ak to so Slovanom nakoniec nevyjde?
:arrow: "Budem musieť riešiť plán B. Mám samozrejme aj ďalšie ponuky tu z Európy. Ak by mi Jaroslavľ nedovolil štartovať v KHL, do úvahy prichádzajú aj iné európske súťaže. Nechcem konkretizovať žiadne kluby, pretože nič nie je isté, no určite by to bolo nejaké Fínsko, možno Česko a podobne. Určite nechcem chytať v slovenskej extralige. O toto všetko sa však stará môj agent. Ja nad tým zbytočne nepremýšľam, trénujem, čiže si robím svoju robotu, agent si robí tiež svoju robotu, no a tak. Sme celkom zohratí. (smiech) "Kde som prišiel, všade to bolo ťažké. Ja však stále verím tomu, že ak sa človek snaží a aj keď možno nechytá toľko zápasov, napokon to niekam dotiahne. Karta sa vždy obráti. Treba jednoducho tvrdo makať, aj keď sa možno zdá, že to teraz nemá význam, aj keď je to na nervy."

:?: Vráťme sa ešte k minulej sezóne. Popri Dustinovi Tokarskom si si v Norfolku asi príliš do sýtosti nezachytal. Muselo to byť aj trochu na nervy, čo?
:arrow: "Je to na nervy. Ale odkedy som v USA, nikdy som to nemal jednoduché, takže som na to už takmer zvyknutý. Kam som prišiel, všade bolo vždy veľa brankárov a bolo to ťažké. Ja však stále verím tomu, že ak sa človek snaží a aj keď možno nechytá toľko zápasov, napokon sa niekam dostane. Karta sa vždy obráti. Treba jednoducho tvrdo makať, aj keď sa možno zdá, že to teraz nemá význam, aj keď je to naozaj na nervy... Vlastne aj s Dustinom Tokarskim sme sa teraz bavili o tom, že je sám z toho vytočený. Vychytal Calder Cup a napokon asi ani nebude jednotka na farme."

:?: S politikou Tampa Bay Lightning sa teda zatiaľ príliš stotožňovať nemôžeš.
:arrow: "Neviem aké majú v Tampa Bay plány, ale za posledné roky som si všimol a nielen ja, že to s tými brankármi trochu preháňajú. Nikdy nič nie je dobré, stále ťahajú nových brankárov a stále nie je dobré... no ja fakt neviem. Možno by mohli nám mladým veriť trochu viac. Ale vedenie klubu určite vie čo robí, sú to ich rozhodnutia, takže my všetci to musíme iba rešpektovať. Snáď sa im bude dariť v NHL aspoň tak, ako nám na farme."

:?: Za iných okolností by si mal už možno premiéru v NHL za sebou.
:arrow: "Čo človek narobí? Nevzdávam sa. Brankárov je veľa, chytať môže vždy iba jeden, navyše stále prichádzajú noví mladí hráči, vždy niekoho draftujú, potom sa to všetko plní, no a tak. No ako vravím, ja sa nevzdávam, verím, že tá moja cesta je správna, musím byť trpezlivý a myslím, že sa raz takými rozumnými pomalými krokmi dostanem aj do NHL."
(sportsk)
premiera v drese Slovana dopadla na vybornu :thumbsup:

Obrázek

vyzera to tak, ze skusobny kontrakt. ktory v Jarovom pripade plati do konca augusta, sa predlzi na celu sezonu a Jaro bude vitanou posilou nielen pre Slovan, ale aj pre repre

:?: Jaroslav, gratulujem k premiérovej výhre. Ako sa ti chytalo po dlhšom čase opäť v bránke Slovana?
:arrow: „Musím sa priznať, že zo začiatku som mal trochu nervy. Išiel som do zápasu bez hernej praxe, pár tréningov som síce absolvoval, no hoci som sa v nich snažil, nešlo to podľa mojich predstáv. Aj preto som rád, že mi duel vyšiel. Vyhrali sme, chalani predviedli naozaj výborný výkon. Všetci sa zodpovedne vracali, takže sa musím byť spokojný.“

:?: Kedy ti bolo v bránke najťažšie?
:arrow: „Ako som povedal, spoluhráči mi v celom zápase veľmi pomáhali, to bol základ úspechu. Bolo tam pár nebezpečných striel najmä spomedzi kruhov, kde súper minul bránku. Taktiež ma párkrát nastrelili, takže som mal aj trochu šťastia. No dosiahnuť čisté konto vo svojom premiérovom štarte je super pocit, najmä keď sa mi niečo podobné podarilo v minulej sezóne len jedenkrát. Samozrejme bol by som veľmi rád, ak by to takto pokračovalo, čo možno najdlhšie.“

:?: Ako vidíš svoju pozíciu v Slovane?
:arrow: „Zatiaľ som tu iba na skúške. Samozrejme dúfam, že aj v ďalších prípravných stretnutiach dostanem šancu presvedčiť. Bol by som rád, ak by som sa prebojoval do mužstva a mohol tak Slovanu v KHL pomôcť. “

:?: Poznáš nejakých chlapcov z mužstva alebo sú to pre teba všetko nové tváre?
:arrow: „Osobne poznám Vlada Mihálika, s ktorým som hrával v minulosti. Neznámou pre mňa neboli ani chalani z reprezentácie. So Slovanom som mal možnosť v minulej sezóne aj trénovať, takže poznám hráčov, ktorí tu v tom čase pôsobili. Všetci tvoria fantastickú partiu, ktorá v zápasoch odvádza skvelú robotu.“

:?: Ako sa ti páčila atmosféra bratislavských tribún?
:arrow: Bola naozaj výnimočná. Z Ameriky na niečo podobné zvyknutý veru nie som. Je to pre mňa príjemná zmena, teším sa, že nám fanúšikovia takto pomáhajú.

:?: Nie si trochu prekvapený, že to výsledkovo dopadlo tak jasne pre Slovan?
:arrow: Priznám sa, že trochu áno. Predsa len fínsky majster má svoju kvalitu. Možno som čakal z ich strany viac nebezpečných situácií, no my sme hrali naozaj vynikajúco. Spravili sme síce pár chybičiek, no na výsledku sa to neodzrkadlilo.“

:?: Ako prebiehali rokovania s Lokomotiv Jaroslavľ, boli to veľké „ťahanice“ ?
:arrow: „Boli tam určité problémy, keďže v tej dobe bolo mužstvo akurát na turnaji mimo domova. Ja som potreboval na poslednú chvíľu uvoľniť, takže vznikali komplikácie. Našťastie to ale všetko dobre dopadlo a dostal som možnosť jeden rok pôsobiť v Slovane Bratislava.“
(hokejportalsk)
Podla mna je to rozhodne úžasný brankár i ked Slovan nemusím ale ked ide zápas a vidim že chytá Jánus tak rád kuknem ... držím mu palce jeho zmodernizovaný butterfly štýl metie hráčov ktory nevedia kam strielať lebo hned zakročí :sok:
ale je to talent určite by som ho rád vydel v repre
Jaro sa v Slovane vyšvihol. Podáva stabilne veľmi kvalitné výkony. Sám som zvedavý, kde zakotví budúci rok.
:arrow: Sparta Praha
Je to kvalitní gólman, rozhodně by neměl být horší než Staňa. Minimálně by se mu měl vyrovnat.
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS