Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Formula 1

Fotbal, basketbal, americký fotbal, tenis a jiné.

Fernando štartuje z najlepšej pozície. Teším sa na zajtra !!! :clap:

Zopakuje si triumf z minulého roka :yes:
Pasha píše:Fernando štartuje z najlepšej pozície. Teším sa na zajtra !!! :clap:

Zopakuje si triumf z minulého roka :yes:
:frajer2:
Na to si ako prišiel? Len v tomto momente je red flag v Q2, jedine, že by si bol veštec :cool:
Asi si si nevšimol, že to bol tretí tréning :yes:
měl pravdu ten chlapec :-D

forza fernando! forza ferrari!

i felipe zaslouží pochvalu :)
Neskutečná kvalda!!! Fernando je prostě bůh! :klobuk: :jupi: :wave:
Mistři volantu to tam parádně krotili, místy to byl šampionát v driftech a ne závod F1 :giggle:
Massa konečně jakš takš...
Schumi potvrdil, že je na vodě pořád velice silný :klobuk:
Grosjean, úplně ve mě hrklo, že se Fernando kvůli žlutým vlajkám nedostane do Q3 :hroza: Nakonec to zvládl, pašák.

Zítra nás čeká napínavý závod.
:cry: Fernando až druhý... Opět a znova chyba týmu, kdy nechaly Fernanda při prvních dvou stintech na Hard gumách nepochopitelně krátkou dobu. První stint přezouval dokonce i zároveň jako jezdci na Softech, nechápu :hroza: Na startu jsem měl strach, aby měl Fernando rychlost, ale ta mu nechyběla, tak opravu nechápu proč oba stinty neprodloužili. Stačilo by o pár kol a poslední stint na Softech by měl místo 14 kol třeba jen snesitelných 8 a Fernando by se mohl o vítězství poprat. Rychlost mu nechyběla na ani jedné směsi, jen prostě zase pneu nevydržely. Domenicali out!!! Je k vzetu, když jezdec udělá vše naprosto dokonale a tým to takhle zazdí, přitom jsme jeli takovou taktiku jen my. Velká škoda, mohlo to být třetí vítězství letos a pak by ten náskok na první místě vypadal víc než zajímavě. Aby nás to ještě nemrzelo.
Překvapil Massa. I něco předjel, co s ním bojovalo, nejen jezdce o kolo, udržoval si solidní rychlost a vyvaroval se chyb, takže super 4. místo. Jen tak dál.
No nic, jdeme dál. Jede se do Německa a tam se bude o body bojovat dále.
Pokolikáté to je - potřetí za sebou kdy mu odešly pneumatiky těsně před koncem? Tuším že tak, akorát minule to ubránil, protože odešly i ostatním, jinak by to dopadlo stejně....Massa mě taky překvapil, ale jeden závod to nespasí, musí jezdit takhle pořád a ne jenom když se zadaří (obzvláš když se nemůže spoléhat na strategii).
no myslím že felipe je viditelně rychlejší už v několika závodech a ne jen dnes...bohužel předtím měl pech.

co se týče pneu, tak si teda nemyslím že mu odešly, protože ho webber začal masivně stahovat hned po přezutí a tam je musel mít čerstvý :). spíš v anglii byla rychlejší tvrdší směs a proto nechápu proč ho ferrari poslalo na snad 13 kol na měkkou směs :(
Už som tušil, keď išiel Alonso tak skoro ukončil prvý stint, že to nedopadne dobre.. opať mu výsledok pokatila zlá stratégia! Je to na zaplakanie.. U mňa osobne príjemne prekvapkal Massa a hlavne Romain Grosjean :cool:
Dev.iL píše:no myslím že felipe je viditelně rychlejší už v několika závodech a ne jen dnes...bohužel předtím měl pech.

co se týče pneu, tak si teda nemyslím že mu odešly, protože ho webber začal masivně stahovat hned po přezutí a tam je musel mít čerstvý :). spíš v anglii byla rychlejší tvrdší směs a proto nechápu proč ho ferrari poslalo na snad 13 kol na měkkou směs :(
Je to sporné, ihned po přezutí držel pár kol odstup čtyř sekund, pak zpomalil. Podle Fernandových slov bylo auto nedotáčivé, přitom Massa na stejných gumách na začátku závodu takové potíže neměl s plným autem paliva. Je fakt, že se to těžko odhaduje, protože většina tréninků proběhla na vodě a nebylo to kde odzkoušet. Navíc auta dnes v závodě měla nastavení z kvalifikace, která byla na vodě. Tak proto byl asi na softech pomalý, ale i tak bylo těch kol na nich příliš, když bylo jasně vidět od počátku závodu, že gumy dostávají na Silverstone zabrat.
For fun pre fandov Ferrari, ale aj hocikoho :D :D :D

Obrázek
Fernando a jeho genialita opět úřadovali! :yahoo: :klobuk: Očividně nebyl tak rychlý, Button na začátku druhého stintu byl nebezpečně rychlý a Vettel měl zase smůlu s KERSem, takže i trocha štěstí, ale to k tomu patří. Opět totálně ztrapnil svého týmového kolegu, větších rozdílů mezi kolegy asi v F1 dnes není :hroza:
Božský Fernando ukazuje, že i s třetím nejrychlejším autem jde vést šampionát s 34- ti bodovým náskokem. :frajer2: Jen tak dál, sezona bude ještě dlouhá.
Tak po dlhej prestávke konečne prišla zas veľká cena F1 a to v Belgicku. Moc som sa na to tešil, pretože Spa je moja vysnívaná destinácia a tento okruh žeriem. Dúfal som, že čo to poprší, ale nestalo sa tak. Až na tréningy. To boli neskutočne psie podmienky, čo potvrdil aj slovenský fotograf Martin Trenkler:

"Už som dal nejakú stovku veľkých cien, ale dnes to boli bezkonkurenčne najhoršie podmienky vôbec."

Párkrát jazdci vyšli v piatok na trať a tie časy, čo boli zajazdené nehovorili absolútne nič. Aj tak som sa celkom kochal kráskou tohto okruhu a vzdával hold fanúšikom, ktorí boli v takom počasí na okruhu. Absolútna katastrofa.
Prišli sobotné tréningy, to bolo celkom slušné, neskutočne sa mi páčilo kolo so Sergiom Perezom, ktorého auta nebolo vôbec stabilné a predvádzal neskutočnú prácu s volantom. Zajazdil veľmi pekný čas a predviedol dravú jazdu. V tretích tréningoch to ale vyzeralo, že silné budú Lotusy, možno Ferrari a hlavne Saubery, ktoré jazdili parádne.

Prišlo na kvalifikáciu. Tam absolútne dominoval Button, čo ma veľmi prekvapilo, ale to auto muselo byť slušne pripravené. Zajazdil parádne časy, ale Saubery a iné tímy až tak nezaostávali, aj keď rozdiel medzi 1. a 2. bol celkom veľký. Super sa predviedol Kimi, ktorý nejazdí až tak dobre kvalifikácie, ale skončil na 4. mieste, po penalizácii Maldonada sa posunul na 3. miesto. Veľké sklamanie pre mňa boli Mercedesy, naozaj nejazdia bohviečo a myslím si, že auto majú slušné. Rosberg sa nedostal ani do 2. časti Q, z čoho ťažil Grosjean. Ten mal ale smolu, pretože jazdil veľmi rýchle kolo a asi ho zdržala uhorka HRT a to značne, takže to vzdal. Zostávalo mu len dúfať. Schylovalo sa asi k veľmi dobrým pretekom, aj keď predpovede nehlásili že bude pršať.

Zaujímavosť:
Pre Jensona Buttona to bola prvá pole position v McLarene - naposledy štartoval z prvého miesta ešte v roku 2009 ako jazdec Brawnu GP...


Preteky:

Na to ako som sa veľmi tešil to začalo katastrofálne. Môj "miláčik" Maldonado ulial neskutočne štart, vôbec neriešim, kto a ako dlhšie podržal červenú a pod. Bol to jeho výbuch a som si istý, že tým rozhodil aj ostatných jazdcov. Alonso napr. začudovane vravel, že odrazu sa pri ňom objavil Pastor a nerozumel tomu, či zle odštartoval. Nasledoval druhý dá sa povedať z horších nováčikov Grosjean, ktorý nedal priestor Hamiltonovi. Nemám ho rád (Hamiltona), ale naozaj nemal kam ísť a Grosjean absolútne nezmyselne zostrelil Lewisa. Na to doplatil aj Alonso, ktorý výborne odštartoval a predbehol aj Saubery, avšak nič z toho. Absolútne katastrofálny Grosjean zostrelil iných jazdcov a Alonsa až tak, že mohol Bohu ďakovať, že mu netrafil hlavu, to by bol neskutočne zlý úraz. Doplatil na to aj Sergio Perez, ďalší jazdec, ktorému sa blýskalo na kvalitný víkend. Grosjean takúto podobnú nehodu spôsobil aj v Monacu, nerozumiem jeho správaniu.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Monaco:


Maldonado potom pokračoval. Po uliatom štarte kolidoval tuším asi s Petrovom a ukončil tým svoje preteky. Veľmi sa mi pozdával názor šéfa Ferrari Domenicaliho:

Šéf Ferrari Stefano Domenicali je veľmi nahnevaný a od nižších formulových tried žiada zvýšenie jazdeckých štandardov, aby do efjednotky prichádzali len skúsení a vyzretí jazdci. Dnes takými Grosjean a hlavne Pastor Maldonado nie sú.

Následky nehody boli celkom blbé pre Alonsa. Mal síce veľké šťastie, ale trochu dlhšie nevystupoval z auta, pretože ho veľmi bolel chrbát. Donútila ho k tomu až pena z hasiacich prístrojov, pri ktorej nemohol dýchať. Auto mu začalo horieť. Alonso sa teraz sťažuje na bolesti ramena, ale doktori potvrdili, že bude môcť štartovať v Monze.

"Okamžite po nehode som išiel do lekárskeho centra, ale všetko je v poriadku."

"Vôbec som netušil čo sa to tam stalo. Predstihol som dve autá Sauberu a odrazu som mal pocit, akoby do mňa narazil vlak! Okamžite po náraze som na niekoľko sekúnd ostal v kokpite, ale začalo tam niečo horieť a pre penu z hasiacich prístrojov som nemohol dýchať."

Veľmi pekne a diplomaticky povedané:
"Na Grosjeana sa nehnevám, určite to nespravil úmyselne: ja som bol jednoducho v nesprávnu chvíľu na nesprávnom mieste. Aj tak si ale myslím, že niektorí jazdci by sa mali pokúsiť o to, aby na štarte menej riskovali. Takáto je aj tendencia v juniorských formulách. Bolo by lepšie ak by boli všetci od začiatku svojich kariér zvyknutí prísnejšie rešpektovať pravidlá týkajúce sa správania na trati."

Mňa mrzí hlavne to, že to Alonso nedokončil a to z tohto dôvodu. Je si vedomý, aký je Massa slabý:
To, čo sa stalo je veľká škoda, pretože podľa mňa som mohol siahnuť na pódium - hlavne ak sa pozrieme na to, čo na trati predviedol Felipe," upozornil Alonso.

Potešila ma, ale Hamiltonova reakcia, dosť sa mi to páčilo:
"Nebolo to dobré a mám trochu poranenú nohu. Skôr som sa obával o Fernanda," nechal sa počuť Lewis Hamilton.



Šokujúce je, že Grosjean sa v úvodných fázach pretekov zapojil už do siedmich nehôd - v Austrálii, Malajzii, Španielsku, Monaku, Veľkej Británii, Nemecku a Belgicku.

To je na zamyslenie.

Preteky inak tým, že vypadli dosť kvalitní jazdci, ktorí mohli čo to predviesť sa mi až tak nepáčili. Vyhral Button dosť suverénne, Vettel sa posunul vpred. Dúfal som ale v triumf Kimiho, no dnes na to Lotus nemal, čo potvrdil. Videl som ale asi jeden z najkrajších predbiehacích manévrov v zákrute Eau Rogue, kedy zvádzal súboj s Michaelom Schumacherom, ktorý absolvoval svoju 300. Veľkú cenu. Boli to nádherné súboje. Musím zhodnotiť ale, že Mercedesy mali katastrofálnu taktiku. Schumi mohol súperiť o pódium, miesto toho obsadil ale 7. miesto. Rosberg vôbec nebodoval. Prekvapil celkom Massa, ale tie jeho prejazdy Eau Rogue boli katastrofálne. Tak som to ja prechádzal v hrách, keď som nevedel, ako sa to ovláda. A ešte vypúšťanie jazdcov od mechanikov. Caterham pustil skôr Kovalainena, čím vrazil do jazdca tímu HRT. A veľa nechýbalo ani pri inej dvojke tímov.



Škoda, že nenadviazal na svoje 4 triumfy zo Spa, ale aj tak zajazdil sympatické preteky a jazdí tak, ako sa patrí.

K tým nováčikom, veľmi sa mi pozdáva napr. Jean-Eric Vergne. Tiež je to nový jazdec a zvádzal dnes množstvo súbojov. Napr. s Rosbergom, s ktorým bol v súboji koleso na koleso a vôbec to nedopadlo kolízou. Mal viac kvalitných súbojov. Takto by mali jazdiť. Toro Rosso pekný výkon.

Dúfam, že v Monze sa Ferrari viac zadarí..

Následky a tresty:
Maldonado dostal trest 5 miest za uliaty štart a ďalších 5 miest za spôsobenie kolízie s Timom Glockom

Grosjean zase dostal zákaz štartu nasledujúcu veľkú cenu a pokutu 50 000 eur.

Ťažko povedať, či je ten Grosjeanov trest akurát, alebo príliš prísny, ale komisárom asi praskli nervy, keď mohol pilota asi aj zabiť.

Obrázek Obrázek
Nikimu Laudovi praskli nervy z Grosjeanoveho činu a musím sa priznať, že ma naplnili pýchou jeho vyhlásenia, pretože ja som ich zverejnil skôr a on to odo mňa čerpal. :bee:

Romainovi naložil dosť parádne, asi trikrát poznamenal, že je hlúpy.

"Je talentovaný, ale niekedy neuveriteľne tupý," povedal Niki Lauda v rozhovore pre RTL. "

"Jeho čin bol vzhľadom k nebezpečnosti a tomu, čo sa mohlo stať, najhorším, aký som kedy videl. Nezodpovedné a nebezpečné."

Keď Grosjean v prvom rozhovore po pretekoch nechcel akceptovať svoju vinu, Laudu to ešte viac nahnevalo: "Nemá žiadny úsudok. Všetko bola smola a je rád, že sa nikomu nič nestalo. Takže aký hlúpy je v skutočnosti?"

"Spravil to už siedmykrát v priebehu sezóny. V Monte Carle to bolo na štarte podobné. Za nebezpečenstvo, ktorému tentoraz vystavil Alonsa, mu podľa mňa patrí trest. Sám si to neuvedomí, pretože nemá dostatočne rozumnú hlavu. Tento počin, to bolo čisté šialenstvo!," kritizuje Lauda.

Grosjeanov názor, s ktorým vôbec nesúhlasím. Som fanúšik Lotusu, ale búra podobne rád ako Maldonado...
"Niektoré boli moje chyby, iné ale nie. Niekdy išlo o chýbajúce skúsenosti, inokedy zasa o chyby. Prišiel čas skoncovať s tým."

A s týmto absolútne najviac súhlasím:
"Ak sa na to pozrieme, tak Grosjeanovo zadné krídlo preletelo cez Alonsa - len centimetre od jeho hlavy. Ak by sa mu niečo stalo, tak by sme všetci bedákali. Chvalabohu sa nič nestalo. Takouto riskantnou jazdou zničil (Romain) svoje preteky i preteky ostatných. Absolútne nezmyselne."

Chcel by som, aby išiel Maldonado preč z F1, jeho pokladám za horšieho jazdca a nebaví ma sledovať, keď búra.
Osobne si myslím, že Lauda trochu preháňa. Bola to viac menej (ne)šťastná zhoda okolností. To, že Romain nenechal Lewisovi miesto, o tom niet sporu. Bol tam kontakt koleso na koleso a Hamík to zázračne ustál a monopost udržal na trati, čo bola pre Romaina najvačšia smola, lebo potom Lewis neúmyselne a nekontrolovane tlačil Romaina zozadu, takže Romain nemal šancu ubrzdiť a tak tam vletel, ako tam vletel. Ale zdá sa mi, že z toho robia zbytočné haló :neviem: . Dostal adekvátny trest a bodka, nechápem, čo sa ďalej rieši.. :slap:
Hamilton neurobil nič zle. Pohnúť sa nemal kam a keď ťa tlačí iný monopost, tak moc už nenaovládaš... Len k tomu neschopnému Grosjeanovi vyšiel dá sa povedať register jeho trestných činov. Už chýba len Maldonado. Pastora nechcem v F1-ke ani vidieť.

VC Austrálie: kolízia s Pastorom Maldonadom. Grosjean vypadol pre zlomený pravý predný záves, Maldonado mohol pokračovať. "Maldonado brzdil príliš neskoro," obhajoval sa Grosjean.

VC Malajzie: Grosjean roztočil Michaela Schumachera, obaja však mohli pokračovať. O tri kolá neskôr skončil v štrku. A jeho verzia? "Webber sa v štvrtej zákrute natlačil do vnútornej strany a Michael ho chcel nasledovať. Pre dve autá tam ale nebolo dostatok miesta."

VC Španielska: Grosjean v tretej zákrute pichol zadnú pneumatiku Sergia Péreza. Jazdec Lotusu pokračoval a skončil štvrtý, Pérez musel zájsť na výmenu gumy. "Normálna preteková nehoda," znelo z čierno-zlatej stajne.

VC Monaka: Grosjean najskôr kolidoval s Alonsom a vzápätí s Michaelom Schumacherom. Následne sa stočil do protismeru a dotkol sa aj Kobajašiho. "Bol som naľavo od Hamiltona a Alonsa a Michael bol ešte viac vľavo - nebolo tam miesto pre štyri autá," obhajoval sa rodák zo švajčiarskej Ženevy. "Odrazu som sa poľu pozeral do očí, nebol to pekný pocit."

VC Veľkej Británie: Grosjean prerezal pravú zadnú pneumatiku Paula di Restu. Musel zájsť na výmenu predného krídla, ale aj tak skončil na šiestom mieste. "Bol som zvonku pri Hamiltonovi, keď ma Force India trafila do predného krídla," tvrdil Romain.

VC Nemecka: tentoraz kolidoval so Sennom a obaja museli zájsť na opravu do boxov, aby v cieli obsadili až sedemnáste a osemnáste miesto. Vysvetlenie zo strany Francúza: "Po dobrom štarte prišiel na rovinke môj kontakt s iným autom. Ani presne neviem čo sa stalo, ale so zničeným predným krídlom a defektom som musel do boxov."

VC Belgicka: Grosjean po štarte mieril prudko doprava a dotkol sa Hamiltona. Vyvolalo to masovú haváriu, po ktorej okrem dvojice vypadli aj Alonso s Pérezom a Kobajašiho Sauber ostal výrazne poškodený. "Prichádzal som do prvej zákruty, keď sa zadná časť môjho auta dotkla prednej časti Lewisa. Úprimne... myslel som si, že som ho už kompletne predbehol a má tam dosť miesta. Určite to nebol úmysel," odkázal Romain Grosjean.


Tie jeho obhajoby. To je tak trápne, až sa mi chce plakať. Samý defekt, predné krídlo. Obdivujem jazdcov pre to, ako vedia tesne jazdiť za monopostom, ale Grosjean to nevie.
Je pravda že Grosjean to teraz nezvládol ale je to jeho prvý rok a má sa ešte čo učiť, myslím že aj táto stopka bude pre neho veľkou príučkou. Skôr by som povedal že si Yzy len na neho zaujatý zato že zostrelil Alonsa. Také veci sa stávajú a to že mladí jazdec niekedy zazmetkuje nie je nič hrozné...Komisári ani len neupozornili ked vyšiel jeho verdikt že v Monze nepôjde, že by mal také správanie aj predtým alebo že by spravil on kolíziu. Dostal adekvátny trest a tým to hasne.

Inak to boli vcelku dobré preteky no veľká dráma to nebola Vettel znova ukázal že mu to ide a Kimmi nemal auto na výťaztvo hned od začiatku sa mi zdalo že Kimmi má čo robiť aby ostal tak vysoko aj preto ho uznávam ako jedného super jazdca :good:. Boj o titul je ešte veľmi otvorený a šance majú všetci veľké Kimmi Weber Vettel a Alonso.


-škoda Lotus nevyskúša DDRS v Monze ani Singapure čo ma vážne štve, nebyť toho daždu teraz v SPA už ho mohli mať :slap:
yzy19, ja nespochybňujem Grosjeanovú chybu a takisto neobviňujem Lewisa, ten bol úplne bezmocný.. Samozrejme Romain robí kopec zbytočných chýb, škoda, že nie je ani úplnym nováčikom.. Len sa mi zdá privelké haló ohladom posldnej kolízie, ktorá zapríčinila nehodu, s takmer tragickými následkami :oops: .
Určite ani je to jeho a TENTOKRAT arogantný idiot Hamilton nemohol za nič. A zas je pravda Romain robí dosť chýb ale myslím že to chce len čas, určite to nerobí naschvál ako taký Maldonado. A áno Linden, Grosjean neni úplný nováčik ale ešte neodjazdil celú sezonu
Zaujatý voči nemu nie som kvôli ničomu. To, že zostrelil Alonsa som predýchal hneď, ale nemôže byť až taký sprostý, aby tie preteky vkuse kazil. Kazí ich nielen ostatným jazdcom, ale aj hlavne sebe, čo mi vadí. Ja som totižto fanúšik Lotusu, ale to, čo predvádza Grosjean. To, že spôsobil túto nehodu a dostal za to trest, ktorý dostal je už hlavne preto, že išlo o možné ohrozenie pilota a mohlo to dopadnúť smolne. To, že to nebolo až také tesné, nič nemení na tom, že by všetci bedákali, ak by sa niečo naozaj stalo.. Je to výborný trest pre neho, pretože spôsobil viac takýchto nehôd hneď na štarte, absolútne identická je tá v Monacu. Vadí mi ako jazdí, lebo večne sa jedná o nejakú nehodu. Teraz to dopadlo dá sa povedať najhoršie, ale jazdcom nenecháva vôbec žiadne miesto, myslí si, že to oprú sami dobrovoľne o múr. V súbojoch treba jazdiť tak ako to robia napr. Kimi, či Alonso. Ich súboj bol absolútne parádny.
A Maldonado, toho bohužiaľ až takto vážne netrestali ešte, ale je to podobná zloba.
A Vergne ukázal, ako v súbojoch treba jazdiť, bez toho, aby si niečo po*ral. A získal na tom..

Obrázek
Tak tohle je neskutečnej borec.
http://oh.idnes.cz/paralympijske-hry-za ... ort_oh_rou" onclick="window.open(this.href);return false;
Je to pretekanie, jazdci riskujú svoj život a všetci sú si vedomí možných rizík. Trest pre Maldonada je neadekvátny. Ako som písal, ani pre tím nie je takýto jazdec dobrý, a tak ak by bol takou obludou, ako to tu všetci vykresľujú, tak by dávno nebol v tíme už.

Neviem si ani len predstaviť akoby to vyzeralo, keby efjednotka mala takýto meter čo i len 7-10 rokov dozadu. Montoya by si v nej fakt nikdy nezajazdil. Hnus, čo predvádza FIA. Každá nehoda musí mať vinníka, ktorý dostane za to dodatočný trest :hroza: Najlepšie na štarte ďalšej veľkej ceny :hroza:

Neviem, či FIA zabúda, že tu nepokutuje vodičov v premávke, ale riadi súťaž pretekárov, kde sa to skrátka občas prepáli, veď ide o víťazstvo. FIA :grc:
Grosjean je veľká nádej,do budúcnosti dovolím si tvrdiť že on a Ricciardo sú budúce hviezdy F1. Ako sa vyjadrili aj stewardi po závode a údelení trestu-
"Romain je skvelý jazdec, rýchly, dobrý pretekár, ked zvládne prvé kolo závodu. Zatiaľ sa odjazdilo 12 závodov a z toho v siedmich mal nehody v prvom kole."

Ak si fanúšik Lotusu tak potom nechápem ako môžeš mať tak otrasný názor na Grosjeana, áno možno mal viac havárii aby sa patrilo ale je mladý a žiadnu nespravil úmyselne. Potenciál má obrovský čo už niekoľko kráť ukázal len ešte zlepšiť koncentráciu v závode a menej zmetkovania, hlavné je že Boulier a celý Lotus za ním stoja. Dokonca aj málo zhovorčívý Kimmi na niakom fínskom webe hovoril o Romainovi veľmi dobre a povedal že to chce len čas (niečo v tom zmysle, vo Fínštine nie som dobrý :D ).

Aby som ťa opravil tak ten trest neštartovania v Monze nedostal kôli ohrozeniu Alonsa ale že Romain mal podobných problémov túto sezonu viac.
yzy19 píše: A Vergne ukázal, ako v súbojoch treba jazdiť, bez toho, aby si niečo po*ral. A získal na tom..
Ked spomínaš toho Vergneho a jeho predbiehanie tak si spomeň na Valenciu kde nezvládol predbiehanie a pokazil Heikimu Kovalainenovi závod. Dostal trest 10miesť penalizáciu a pokutu 25 000 eur.
D§M píše:
yzy19 píše: A Vergne ukázal, ako v súbojoch treba jazdiť, bez toho, aby si niečo po*ral. A získal na tom..
Ked spomínaš toho Vergneho a jeho predbiehanie tak si spomeň na Valenciu kde nezvládol predbiehanie a pokazil Heikimu Kovalainenovi závod. Dostal trest 10miesť penalizáciu a pokutu 25 000 eur.
Môže byť, na to si už po pravde moc nespomínam ale tento víkend mohol zajazdiť kvalitný výsledok a podľa toho aj jazdil. Na Romaina sa hnevám, pretože som fanúšik Lotusu a Lotus, mohol mať oveľa viac bodov ako by nebúral. Myslím, že rýchlosť ma takú, že sa nemusí hneď hnať dopredu, môže to dať postupne.
A s tou jeho stopkou to viem, že má aj za predošlé kolízie, ale ak by neletel tak cez Alonsa, tak si myslím, že dostane len nejaký posun vzad, alebo možno ani to nie.
No teraz sa teším moc na Monzu. Tipovať si vôbec netrúfnem, ale dúfam, že to nebude McLaren.
Inak Hamilton ide za peniazmi, vyzerá to tak. Mercedes mu ponúkol 60 mil. plat. Možno zháňajú poriadneho pilota, ale ťažko povedať, či je ich auto také kvalitné. Možno to mohli vraziť do toho, ale to si naozaj netrúfnem povedať. Možno sú Schumi s Rosbergom slabí jazdci.
ThrashersFan píše:Je to pretekanie, jazdci riskujú svoj život a všetci sú si vedomí možných rizík. Trest pre Maldonada je neadekvátny. Ako som písal, ani pre tím nie je takýto jazdec dobrý, a tak ak by bol takou obludou, ako to tu všetci vykresľujú, tak by dávno nebol v tíme už.

Neviem si ani len predstaviť akoby to vyzeralo, keby efjednotka mala takýto meter čo i len 7-10 rokov dozadu. Montoya by si v nej fakt nikdy nezajazdil. Hnus, čo predvádza FIA. Každá nehoda musí mať vinníka, ktorý dostane za to dodatočný trest :hroza: Najlepšie na štarte ďalšej veľkej ceny :hroza:

Neviem, či FIA zabúda, že tu nepokutuje vodičov v premávke, ale riadi súťaž pretekárov, kde sa to skrátka občas prepáli, veď ide o víťazstvo. FIA :grc:
Maldonado je preto v tíme, pretože tam priniesol peniaze. Je určite veľkým prínosom pre tím, pretože tie peniaze ako je vidno idú do auta, ktoré je veľmi kvalitné. To, že sem tam zajazdí niečo dobre, to je už pre nich taký bonus. Má asi aj na viac, vyhral GP2. Je zaradený medzi tzv. platiacich jazdcov, ale v F1-ke musí vedieť naozaj každý jazdiť. Ale u neho sa dá povedať, že je tam hlavne vďaka peniazom a to isté pravdepodobne aj Petrov.
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG