Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Koučův koutek

Všechno možné ohledně zámořské NHL.

Výluka už ted podle všeho fanoušky od NHL neodvrátila, tak jak mnozí slibovali. Ke spokojenosti všech se lidí valí na stadiony, kupují suvenýry, utrácí za vstupenky a ládují se přitom coca colou (v Denveru Pepsi colou) a dál sypou peníze do kapes milionářů a miliardářů, které ještě před měsícem nemohli ani cítit...Pro NHL jen dobře, své fanoušky neztratila a dál se hřeje na výsluní popularity jako nikdy v historii. I proto očekávám na mapě ligy v horizontu několika málo let dvě nová jména. Expanze na 32 týmů.
Ještě předtím se ale musí vyřešit kauza Phoenix, táhnoucí se už nepěkně dlouho. Již se zdálo, že je vše vyřešeno, ale bohužel tento týden nás všechny vrátil a ohodně dozadu, možná až nebezpečně hodně, pro fanoušky v Arizoně. Poté co radnice schválila podmínky pro nového majitele na používání Jobing.com areny, však Jamison, potenciální vlastník nestihl termín a tak z dohody sešlo, nebot nové vedení radnice bude chtít vypracovat novou smlouvu. Jamison sice ihned řekl, že se nevzdává, ale prakticky jsme tam kde jsme byli před dvěma roky. Objevily se hned i spekulace, že se ozvaly už další dvě skupiny investorů, kteří by o odkud Coyotes z rukou NHL měly zájem. Obě prý chtějí udržet NHL v Arizoně. Že to ale může nakonec dopadnout pro hokejové nadšence v Arizoně špatně naznačuje i prohlášení Dalyho, který se nechal slyšet, že současná situace přiblížila vše k záložnímu plánu ligy, a že je mu rozhodně blíže než před pěti měsíci. A tím záložním plánem zcela jistě podle mě nemyslel nic jiného než relokaci. Což by byla podle mého škoda. Mnoho lidí, a ti z Kanady už vůbec ne se mnou jistě souhlasit nebudou, ale já stále tvrdím, že tým NHL v Arizoně je dobrá věc. Oblast Phoenixu je jedna z nejlidnatějších v Americe, potencial na další hokejové fanoušky tu je a hlavně pokud Gary Bettman stále, a jako že ano, chce aby se nHL stala celostátně sledovanou ligou, tak prostě tenhle klub na jihu prostě musí udržet. Poslední sezona navíc během play off ukázala, že fanoušci tu jsou a jsou dobbří a připraveni uspěšný tým podporovat. Je ale už nejvyšší čas dotáhnout tuhle záležitost do konce, nebot tak dlouho se chodí s džbánem pro vodu, až se ucho utrhne...
Mnohem veselejší je téma expanze. Podle mě rozšíření na 32 týmů tu do pěti let nastane. Zájemců je víc než dost, liga sice tvrdí, že momentálně tuto věc neřeší, ale vsadte se, že za kulisami ano, však už jen astronomický vstupní poplatek je pro všechny zůčastněné lákavá kořist. Možná už před příští sezonou dojde ke změně divizí. Už jen působení Winnipegu v Jihovýchodní divizi je ulet, kvůli ktermu se musí divize co nevidět přeskupit. Fanoušci Jets se určitě nemůžou dočkat, až s ebudou častěji střetávat s Wild,Red Wings či Blackhawks, než s Carolinou,Floridou či Tampou Bay. Minulý týden jsem na NBC viděl návrh, či spekulaci na nové divize. Nebyl už to takový paskvil, jako se tu objevil loni, ale přesně takový jaký by měl být. V obou konferencích dvě divize, jedna s osmy týmy, druhá se sedmi. A i tohle jsou podle mě přivřená vrátka k budoucí expanzy, kdy do té sedmičlené skupiny přibude zbrusu nový člen. Tady jsou podle mě nejžhavější kandidáti:
Quebek City. Podle mě asi nejhlasitější potenciální uhazeč o místo ve vysněné lize. A podle mě pokud k expanzi dojde, tohle město je takřka jistý budoucí tým NHL. Už jen proto, že fanoušci tady nikdy nezapoměli, tuhle hru milují a budou ji podporovat, tak jako to dnes vidíme ve Winnipegu. A upřímně, kdo by nechtěl zpět vyhecované souboje Qubeck-Montreal? Tady prostě NHL nemůže šlápnout vedle.
Markham. Tento týden se objevily zprávy, že na jihu Ontaria, předměstí Toronta se chystá vystavět supermoderní arena, kam by pak rádi přilákali NHL. Ono, at dostanete NHL kamkoliv v Ontariu, máte jistotu, že arena bude stále vyprodaná. Avšak v tomto případě zrovna tahle myšlenka mě nějak neoslovuje. Tým tady, at by byl jakýkoliv by stejně nikdy nedosáhl popularity Maple Leafs, byli by to takový druzí Islanders, či druzí LA Clippers.
Seattle. Tohle je mnohem zajímavější destinace. NHL se tu hrála v dřevních dobách. Z města odešla NBA, hala tu je. Fanoušci jistě taky, Seattle je zminován velice často. I proto, že hranice Kanady nejsou na americké poměry vůbec daleko, čili takové druhé Buffalo. Zápasy s Vancouverem by mohli mít pěkný náboj.
Kansas City. Nechybělo mnoho a lidi v kansasu dnes mohli chodit na Penguins. Ty ale spasil Sidney Crosby a tak se sen fanoušků v Kansasu nesplnil. Zatím. Kansas je ale podle mě dost nehokejové prostředí a podle mě pokud by nemeli velke uspěchy, tak by po čase měli brzy problémy se zájmem diváků, tak jako to chodí v oblastech Columbusu, Anaheimu, Dallasu.
Las Vegas. I tohle město je často zminována, podle mě však je jen do počtu. Další tým v poušti? Ne, díky. NHL je zábava, Vegas je město zábavy, ale to je tak všechno co by v budoucnu mělo tyhle dvě věci spojovat. Město nemá ani stále obyvatele, žije z turistů, ti mohou přijít na jeden zápas, ale asi to nebudou potenciální držitelé pernamentek. Však, proč nemá Vegas žádný profesionální tým z těch dalších třech velkých lig?
Hartford. Tohle je spíš nostalgie a zbožné přání lidí v Hartfordu a pár fans, kteří si Whalers oblíbili. Sice ve městě stále jsou nadšenci pohrávající si s myšlenkou návratu, ale podle mě je spíše reálný třetí návrat Atlanty, než že se bude NHL hrát v Hartfordu.
Takže co závěrem? I přes výluku, zdá se že NHL je a bude zájimávý podnik, ze zájmem fanoušků. A i proto je možná nejlepší chvíle nadechnout se k expanzi. A pokud k ní má v blízké budoucnosti dojít, měla by zakotvit v Qubeck City a v Seattlu.
Chcela by som poprosiť pána kouča, aby ďalší diel svojho koutku venoval problematike fenoménu ATLANTA THRASHERS a HOKEJ V ATLANTE. Zaujíma ma koučov názor na presťahovanie Thrashers, to, ako sa zachovala NHL k tomuto tímu, prínos Atlanty v NHL, budúcnosť Atlanty v NHL, kvalitu koučov a hráčov, ktorí hrali za Thrashers, postoj majiteľov Thrashers k NHL a či vidí NHL hokej a Atlantu ako spojené nádoby v budúcnosti.

Vaša verná čitateľka Žaneta.
http://www.nhl.cz/CZ/30741/gretzky_chva ... kings.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Včera skončila jednání, k dohodě zatím nedošlo, ale mělo by se jednat i příští týden....že vám to něco připomíná? Ne, není to pár měsíců stará připomínka jedné tragikomedie..To včera skončilo jednání NHL a olympijského výboru o učasti hráčů z NHL na olympiádě v Soči. K tomu se přidala, jen po telefonu hlavní hvězda podzimu Donald Fehr a i členové IHF, kteří podle všeho nemají skoro žádný vliv v tomto jednání.
Výsledek ještě neni potvrzen ale vypadá to bohužel na další učast hráčů NHL a zhruba 14 denní přerušení soutežě. Jde jen o to podle mě, jaké se vyjednají podmínky. A ty bude chtít NHL co nejlepší. A jak jinak, v této lize jde taky samozřejmě o peníze, což z letošního podzimu víme lépe než kdykoliv jindy. Nebot do OH, navíc pokud se hraje mimo Severní Ameriku, jde NHL tak trochu jako sponzor OH a nekdo kdo jim pomůže se pěkně napakovat a ona z toho má pramálo. I proto se Gary Bettman a s ním tentokrát ruku v ruce i Donald Fehr budou snažit získat pro ligu a hráče nějaké výhody, zisky.
Například už jen to, že sama NHL v minulosti musela za nějaké olympijské materiály platit velké peníze aby je vůbec mohla používat pro svoje učely, kdežto olympijské hnutí naopak lehce použivalo a zneuživalo značky NHL a jejich klubů. NHL tak dávala hokejovému turnaji punc vyjimečnosti, nejatraktivnější podnik Her a měla z toho pramálo. A kdo by chtěl někam dodávat své nejlepší draze hýčakné zboží a mít z toho skoro nic?
Jasně, hraje se pro fanoušky, ti jsou na prvním místě, řeklo by se. Na podzim jsme všichni viděli jak je to prázdná fráze. Jenže NHL jde především o ty severoamerické fanoušky. A v tomto případě si myslím, že tady tyhle hry v Rusku nemůžou přinést pokud jde o sledovanost vůbec nic. Hrát se bude v době kdy bude v Americe ráno, čili koho to bude zajímat? Malokoho, smaozrejmě az na lidi v Kanadě, ale i tam není nikdy zájem o hokej z Her pokud je to mimo kontinent takový zájem. A v Americe uz vůbec nee. Zápasy sice bude přenášet NBC se kterou má liga smlouvu a která pro propagaci NHL za poslední roky udělala obří služby, ale i tak je to jen kapka v moři. Ano lidi v Evropě (mě z toho ale vynechte) se na ten turnaj budou těšit, obléknou národní dresy a budou se těšit na to jak uvidí své nejlepší hráče, které třeba nikdy ještě ani v TV živě nevuděli pokud se nezajímají o NHL, ale to je vše. Pohodlný americký divák si třeba jen řekne: ti samí hráči jen v jiných dresech...
A vůbec přerušení, jen rok po výluce mě taky nepřijde jako dobrý nápad. Navíc se zruší další utkání hvězd. Chyba. Navíc v dosti blbé době kdy začíná vrcholit boj o místa v play off a diváků v arenách přibývá. Navíc majitelé jejichž týmy jsou třeba na hraně a posílají na Hry své klíčové hráče jen trnou jestli se jim hvězdy nezraní. Pokud jo může zapas kdesi za mořem zhanit celoroční snažení celého týmu. A nejde jen o zranění, je tu i unava, změna formy a v případě Soči i sakra náročný přelet a následna aklimatizace.
Sečteno a podtrženo poslat hráče NHL do Soči je podle mě chyba, lize to nemá co přinést. Ani nijak velkou propagaci. To už vidím vetší propagaci v NHL Premiere. MOV chce do května rozhodnutí, NHL ještě dříve nebot už na jaře musí začít experti sestavovat program sezony 2013-14, navíc se stále mluví o novém schématu konferencí, čili problémů a starostí až dost. Tak proč se zabývat turnajem někde v Rusku? To už radši obnovme Světový pohár, pěkně v září, jednou za dva nebo čytři roky, v tradičních baštách Torontu,Montrealu,New Yorku,Philadelphii,Chicagu..
Podle všeho se ale nakonec podle mě NHL v Soči představí, fanoušci mezinárodního měření sil nejlepších se budou bavit. Já teda bych byl pro aby byl na OH vyslán jen Ovečkin, navíc Caps by to neoslabilo skoro vůbec. Jinak se mě myšlenka na ucast hráčů NHL na OH nelíbí, ba přímo hnusí. V Soči ji ale budu muset překousnout. Doufám ale že naposledy. Navíc, když se pak další zimní Hry odehrají někde v Koreji, tak tam už není co řešit stoprocentně..
:thumbsdown: Tak tohle je tvůj zatím nejhorší názor a k tomu všemu je absolutně mimo mísu. :thumbsdown:
Ještě poznámka k čitateli. No však to vyjadřuje můj názor, ale rozhodně to není něco mimo mísu. Já tu vyjadřujem a podporuji jen to co je dobré pro NHL. Mě zajímá aby liga fungovala jako celek, dále se rozvíjela, fungovala, získávala příznivce po celé Americe. Věřím, že mnoho fans chce vidět hráče z NHL na OH. Ale to je tak asi všechno. A at se v Soči bude hrát jakkoliv dobrý hokej, at tam vyhraje kdokoliv, pro naši soutěž to žádný velký zisk, či rozmach mít nebude. Dalo by se polemizovat o OH na severoamerické půdě, ale to samozřejmě pořádat stále tam nelze. Proto volám po obnově Světového poháru, měření nejlepších na půdě NHL, podle pravidel NHL a ve městech NHL. Poděkujme za zážitky z OH co jsme viděli, ale vážně doufám, že jestli v Soči, tak snad už opravdu naposledy.
Samozřejmě Martine. Já ti tvůj názor neberu.

Ale jen jedna poznámka - Ne všechno americké je dobré. :wink2:

PS: Není to naše soutěž ani moje. Nebo ty si nějaký Američan bo co?
Pro mě je na prvním místě česká extraliga, pak reprezentace a poté až NHL.
Toto nechápem..česká extraliga, pak repre (asi taky česká tuším) a pak NHL--... Ale jistě že je NHL naše liga :!: Nás všech, fanoušků toho nejlepšího co tenhle sport představuje od nejlepších hráčů až po uklízeče na stadionech. A je to naše liga, i my jsme její součástí, my tu ligu budujeme taky, tím, že ji podporujeme, a my ji budovali, nekdo déle a někdo méně, ale všichni, už jen tím, že sledujete zápasy jste součástí této zlaté ligy. A budte na to sakra hrdí :!: Proto bych chtěl si propůjčit heslo které tu nebo v chatu někdo napsal NHL JE LIGA LIG :!: Výstižnější heslo se snad už nevymyslí :klobuk:
to co jsi napsal, vime odkdy fandime nhl.. od koučovho koutku očekavam neco jiného... kritiku, kritiku a zase kritiku.. všeho..
Dnešní den patří k mimořádným dnům, který se vymyká běžnému hracímu dni základní části. Děje se tak vždy, když se překoná nějaký velký a těžkou prací odvedený rekord. To se dneska stalo v Chicagu, kde vyprodané United Center vidělo výhru Blackhawks 2:1 nas San Jose a tím udrželo Chicago od startu sezony neporazitelnost již v 17.zápase za sebou! S bilancí 14-0-3 tak přepsalo 16tizápasový rekordní zápis Anaheimu, který byl vytvoren v sezoně 2006-07. Ducks tehdy vymazali z tabulek rekord Edmontonu, z osmdesátých let, kdy parta okolo Gretzkého udrzela neporazitelnost v 15ti zápasech. Tehdy se ale nejezdili nájezdy a tak neprohráli nikdy, Ducks i Hawks si mohli dovolit prohrát po nájezdech...Chicago suverénně uchvátilo ligu, vede ji s 31 body a pevně věří, že sezonu zakončí tak jak v roce 2007 Anaheim....
TO vše se odehrává ve zkrácené sezoně, kdy jsou každé body nesmírně cenné, hraje se skoro obden, a každá delší černá serie nad váma může v sezoně vykonat smrtící ortel. Nebo jako v případě Blackhawks vás katapultovat do výšin, kdy pak ve druhé půlce 48zápasového sprintu klidně můžete zvolnit tempo a připravovat se na play offs, i když samozřejmě i tohle také v minulosti a skoro s železnou pravidelností láme velkým kandidátům na Pohár vaz.
U Chicaga je ta bilance o to cennjší že začátek výlučné sezony je pro ně ve znamení tripu, cestování, čili náročnosti. Ale tohle právě tým ztmelilo, a dokázali velké věci, i když rekord se někdy otřásal v základech. Njevíc asi v dramatu Hitchcocka, kdy infarktovou koncouvkou Marian Hossa vyrovnával v Calgary na 2:2 tři vteřiny před sirénou závěrečné třetiny. Zisk bodů v procentech je fantastických 91.8%, což je číslo beroucí dech, skore momentálně 57:35. Více golů dávají venku, kde ale i tak mají celkem slušnou podporu fans. No ono jim totiž vyhovuje že domácí tým musí více otevírat hru, tvořit a to je voda na mlýn Quennevillovi party, která na tohle má přesné typy hráčů. Kdežto doma Hawks hrají spíše těsné zápasy, což je také dané tím, že soupeři mají z tohohle týmu respekt, a jedou do Chicaga hlavně bránit, bránit a čekat na šanci. Proti těmto týmům se hraje špatně, ale Hawks se s tím zatím vypořádali na výbornou.
Uvidíme jak dlouho jim to vydrží, ale ted nálady v tomhle týmu je vynikající. Aby také ne. Blackhawks jsou v kurzu ve městě, nedávné čísla sledovanosti Hawks v TV jim může závidět skoro celá liga, stejně jako publikum v arene které je naprosto fantastické, neklesá pod 21000 a měřit se s nima může v tomto ohledu jen Montreal. Chicago ma za posledních pět let asi nejlepsí obecenstvo v lize, sand jim to tedy vydrží, však i dnes s blížícím se milníkem to v United hučelo jako v ule.
Bude zajímavé sledovat jak Chicago zakončí letošní sezonu. Namlsaní příznivci se už možná vidí v průvodu na Stanley cup parade, ale k tomu vede ještě strašně dlouhá a trnitá cesta. Základní část a play off jsou odjakživa dvě uplně rozdílné soutěže. Až tam se ukáže jak Blackhawks jsou dobří. Ale našlápnuto mají k uspěšné sezoně. A já vzhledem ke stylu jakým hrají, a vzhledem k číslům která na ně chodí bych jim to ze srdce přál. Tak uvídíme.
Ještě poznámečka: Absolutní rekord v počtu neproher po základní hrací době drží Philadelphia, která v sezoně 1979-80 neprohrála v uctyhodných 35 zápasech za sebou. Takže se Hawks mají co činit :)
Od podzimu 1997 se toho mnoho změnilo. Já už nechodím do tercie, v Bílém domě už se po Clintonovi vystřídali hned dva muži a v NHL bylo vystřídáno 170 koučů. V tomto roce se hokejový svět chystal teprve na Turnaj století v Naganu, po ledě se proháněli Wayne Gretzky, Mark Messier a Eric Lindros, Mario Lemieux nedávno poprvé ukončil kariéru. No a v Buffalu po dramatickém létě právě nastupoval jako hlavní kouč jistý Lindy Ruff ke své premiérové sezoně v roli head coache. Neměl vůbec lehký start, Sabres nechytli začátek a navíc lidi byli rozděleni na dva tábory, nebot za zvláštních okolností byl po sezoně odvolán Ted Nolan, po sezoně ve které převzal Jack Adams trophy! Ale spory s hlavní hvězdou týmu Dominikem Haškem se nakonec rozhodlo vedení klubu vyřešit odvoláním kouče a vsadit na to že hlavní hvězda týmu bude mít potřebný klid na práci. Tento tah se nakonec ukázal jako více než správný. Hašek právě začínal vrcholné roky svojí kariéry a výrazně tak pomohl Lindy Ruffovi přežít těžký začátek.
V unoru 2013 už jsou Gretzky, Messier,Lindros i Hašek dávno v hokejovém důchodu, NHL už byla na dalších třech olympijských hrách, ale až v této chvíli Lindy Ruff skončil na pozici hlavního kouče Buffala. Plných 14 sezon a kousek letošní zkrácené stál na její střídačce a stal se symbolem Sabres. Když se řeklo Buffalo, on byl hned tím koho jste si vybavili mezi prvníma. Přísný, spíše většinou zamračeně se tvářící trenér, který kladl důraz na defenzivu a zodpovědnost, ale přesto třeba v letech 2006-07 udělal z Buffala ofenzivní mašinu na goly. Krom Haška nikdy nevedl v Sabres skutečné megahvězdy, ale přesto se spíše průměrným týmem dokázal divy. I také proto, že dokázal srovnat hráče do latě bez ohledu na výplatní pásku http://www.youtube.com/watch?v=fjxL1Rn3cH0" onclick="window.open(this.href);return false; .Osmkrát dovedl Sabres do play off. Stanley cupu se ale nedočkal. Jeho vrcholem bylo památné finále s Dallasem v roce 1999. A učasti ve finále konference v letech 1998,2006 a 2007. V roce 2006 si odnesl cenu Jacka Adamse a k jeho vrcholům patří i podíl na zisku zlaté medaile ve Vancouveru 2010 kde pracoval jako jeden z asistentů Mika Babcocka. V Buffalu tak končí jedna velká era na kterou se jen tak nezapomene. Paradoxně, Lindy uměl dostat více z průměrného týmu než když vedl skutečné hvězdy a poté jak získal Sabres nový majitel Pegula a byl uvolněn větší balík peněz na posily se Buffalu prestalo darit. Uz lonský roční nedopadl podle představ, ale vedení Lindyho podrželo. Zkrácenou sezonu začalo Buffalo katastrofálně a zkušení pozorovatelé už začínali tušit že se nad osudem ikony střídačky stahují mraky. Nedělní domácí ztráta s Pittsburghem v závěru zápasu a následně další domácí prohra s Jets tak byly posledním zápasem dlouhé éry bouřlivého kouče http://www.youtube.com/watch?v=ACK_fFVfbfk" onclick="window.open(this.href);return false; . Neschopnost Sabres zvládat těsné výsledky a třeba vyhrát určitý počet zápasů vřadě znamenalo odvolání. Jedna velká éra skončila. Ted už to bude jiné Buffalo. Já jim samozřejmě i nadále uspěch přeji, tým na papíře mají vcelku dobrý, jen je potřeba to přenést i na to nejdůležitější a to je v praxi na led. O to se pokusí Ron Rolston. Ted už bývalý hlavní kouč buffalské farmy v Rochesteru a starší bratr Briana Rolstona. Byl označem jako prozatimní kouč do konce sezony, s tím, že pokud by byl uspěšný, Sabres nevylučují možnost o jeho setrvání na lavičce Sabres i nadále. Nebot ještě není odehrána ani polovina základní části a nic není zdaleka ztraceno. Ale je mě jasné, že výměna kouče musela přijít, když už kvůli ničemu jinému, tak alespon jako impulz. A vždy je v této branži jednodušší, a také levnější vyměnit třídního učitele, než celou třídu.
I když zatím se jaksi impulz, které mělo výměnu kouče provázet zatím minulo učinkem. Rolston v premiéře podlehl v Torontu 1:3 a ještě hůře pak včera při domácí premiéře s Islanders, když šavle prohráli 0:4. Se 13 body padli na samé dno Východní konference, v celé NHL už je jen o bod horší Columbus. Neveselo truchlivo je v zapadlém koutu státu New York. Něco je tu špatně. Sám jsem zvědav jak dlouho vydrží v křesle GM Regier, který tak upřímně smutně oznamoval propuštění Lindyho Ruffa. Ale copak byl Ruff zodpovědný za podpisy a trejdy Buffala?
Každopádně na éru Lindyho Ruffa v Buffalu, kterou jsem měl možnost sledovat od začátku do konce jen tak nezapomenu. I proto, že sahá do pro mě klasického období staré dobré NHL i období dospívání. A také proto že to byla uspěšná éra a Lindy tady odvedl dobrou práci. Nejen buffalští příznivci by měli říci, nebo spíš udělat: Lindy Ruff :klobuk:
Už jen formalita nas dělí od nového rozdělení divizí. Bude to pořádná změna a ze začátku i nezvyk, ale to platí vždy když se mění zaběhnuté pořádky. NHLPA a Don Fehr, muž na správném místě, který přece jen zachoval chladnou hlavu na začátku roku, složení schválili a pokud ho příští týden posvětí, ti co ligu řídí, čili majitelé, vše bude hotovo a oficiální.
Já když se na tu novou mapu dívám zastávám nazor že je to dobré řešení, oživení dlouhodobé sezony a také ekonomicky výhodné pro NHL. Jelikož je tam navíc i Phoenix, zdá se že akutní ohrožení Coyotes není na pořadu dne, což je myslím skvělá zpráva pro fanoušky v Arizoně. A jelikož je na Západě 14 mužstev, je tam i okenko pro možnou expanzy (Seattle). Ale ani to podle mě není moc aktualní téma.
Dle mě je trošku horší ten systém postupu do play off. Já bych zustal u toho jako před rokem 1999, proste dve divize, její vítězové mají jistý postup a dalsi týmy se podle bodů poskládaji do tabulky a do osmého místa mají jisté play off. V systému wild card zase nějaký zázrak nevidím, ale uvidíme co to přinese. Každopádně, když očima mrknu na složení divizí, hned vidím, že Atlantická je skupina smrti. V případě, že jisté play off mají tři týmy a v divizi je Rangers,Devils,Flyers,Penguins,Capitals a nevyzpytatelná Carolina, tak tam ty zápasy budou pekně na ostří nože, ale kdy v Atlantické divizi nebyly, že? Přeřazení Columbusu na Východ podle mě skoro ani nikdo nezaznamena, jen je podle mě jasné, že Blue Jackets si asi už nikdy nezahrají play off. Winnipegu naopak může Západní konference prospět. Největší rozruch ale jistě znamená příchod kolosu jménem Red Wings na Východ. To bude hodně zajímavé sledovat. Jediné co může fanoušky mrzet je oslabení rivality s Chicagem, ale zase co takhle finale Stanley cupu Chicago-Detroit? Částečnou rivalitu si Wings za léta vytvořili i s Nashvillem, to ted taky skončí.
Nové rozdělení je geograficky výhoděnější a snaží se minimalizovat náklady klubů na cestování a zárověn udržet týmy tak aby mezi nimy byla rivalita která táhne fanoušky do aren. To až na zminované Red Wings platí. Ale je jasné, že už i díky blízkosti budou Red Wings ihned tvořit rivalitu s historicky odvěkými rivali Torontem, Bostonem a Montrealem. A je ti ještě jedna záležitost, která třeba přeskupené divizí a například Red Wings dává plusy. Sledovanost u televize. Vzhledem k tomu, že Detroit měl do letošní sezony většinu soupeřů na západním pobřeží, jejich zápasy tam, moc jejich fanoušků doma v Detroitu a okoli nesledovalo, třeba těch mladších. Zápasy totiž třeba v LA, Vancouveru či Phoenixu běžely v Det kvůli posunu až třeba v 22 hodin a to třeba každý si nemůže dovolit sledovat, když musí ráno vstávat. To ted odpadne a Red Wings budou hrát s konferenčními soupeři vždy od sedmi či půl osmé večer.
Až následující sezona ukáže jaký přínos přinese toto nové rozdělení divizí, dnes můžeme jen debatovat, a je jasné že co člověk to jiný názor, který se bude lišit tým od týmu. Necháme se tedy překvapit a za rok toto můžeme zhodnotit. Podle mého názoru ted jak to cítím, je to ale dobrý nápad
Tak už i rada guvernérů schválila nové konference a proto nás od příští sezony nemine zvykání si na nové složení, nové pořádky, nové rivality a působení Detroitu,Columbusu a Winnipegu v opačných konferencích. Trošku složitější klíč postupu do play off dává k záminkám různé spekulace a bude to určitě zajímavé. Dal jsem si dnes čas, vzal lahev coca coly a jako by dnes končila základní čáast tak jsem si sestavil tabulky jako kdyby dnes byl konec základní čáasti. Nejprve podle staré, tedy ještě pro letošek aktuální sestavy konferencí a pak dle nové, od sezony příští, zde je výsledek:

Východni konference:

1.Mtl 40
2.Pit 40
3.Car 31
4.Bos 39
5.Ot 32
6.NJ 32
7.Tor 31
8.Wpg 30
podle nového rozdělení:
1.Mtl 40
2.Pit 40
3.Bos 39
4.NJ 32
5.Ot 32
6.Car 31
7.Det 31
8.Tor 31

Západní konference:

1.Chi 47
2.Ana 43
3.Van 32
4.Stl 32
5.Det 31
6.LA 30
7.Min 30
8.SJ 30

podle nového schématu:

1.Chi 47
2.Ana 43
3.Van 32
4.Stl 32
5.LA 30
6.Min 30
7.SJ 30
8.Wpg 30

čili by se tam dostali stejné týmy podle obou schémat. POzice v tabulce týmů se stejným počtem jsem neřešil, mohou se lišit.
Martin videls ten valec vcera ? :clap: :clap: :clap:
Rozpitvaný první čtyři střídání z našeho zápasu proti Dallasu
záznam zde (časy korespondují právě s tímto videem, jestli si to chcete užít, vždy si zastavte video v uváděným čase, přečtěte si moje hodnocení a pak si pusťte video a podívejte se, co se na ledě skutečně stalo:
http://nhlreplays.com/nhlreplay/arizona ... -2017-gg1/" onclick="window.open(this.href);return false;

0:19 start zápasu (čas uváděn dle času videa, ne hry)
0:25 napadání = všichni ok (2 mantinel, 1 hráče)
Martinook má jistit, Rieder hlídat manťák = stalo se
škoda že Rieder nedokázal získat puk, kdyby získal,
máme offenzive zone time, nezískal, díky čemuž se
zbytek střídání bráníme (ale hej, byl kde bejt měl,
dejme kredit taky rozehrávce soupeře, která si s našim
forčekem poradila.. každopádně tahle soupeřova rozerha
určila tempo celý následný půl minuty, tady to začlo)
0:34 obrana = všichni ok (jasně určený dvojičky)
Goligoski dobrá práce 1v1, pozičně všichni ok
0:37 napadání = všichni ok (jasná situace)
Crouse musí nahoru, beky napadá sám Rieder = stalo se
0:41 napadání = všichni ok (d-to-d)
Rieder napadá beky, Martinook zavírá druhou = stalo se
soupeř je donucen protečovat do pásma = zvládnutý
0:44 rozehrávka = všichni hodně dobře (jasná situace)
puk by měl hrát Goligoski = stalo se
díky dementí kameře je další průběh nepřehledný, ale
když se kamera vrátí do normálu, dopadlo to dobře.. víc
než to, pěkně tight situace, tohle se povedlo zase nám
0:52 rozehrávka = nemá sílu, škoda (jasná situace)
Crouse by měl vyvézt, místo toho vyhazuje a jde střídat
to je samozřejmě ok, dodržovat správný střídání je
důležitý, takže to neni chyba, jen škoda, zase se tím
přpravujeme o offenzive zone time, ale hej, s tim se
nedá nic dělat, první střídání je hlavně o uťukání
CELKOVĚ VÝBORNÝ STŘÍDÁNÍ CELÝ LAJNY!! pochvala hlavně
pro oba beky, kteří správně zvládli těžší rozehrávku,
ale ani útočnící neudělali nic špatně, takže ok, ok

1:21 vhazování ve středním pásmu = vyhraný + nahození
1:25 napadání = Duclair dobře vypomohl, zisk puku
Domi hráče, Duclair druhou, Burmistrov jistí.. Duclair
dle vývoje hry zvyšuje tlak na rozehrávku, vyplatilo se,
Burmistrov získá puk a je z toho nebezpečná střela = ok
1:35 napadání = zbytečně defenzivně (nejasné)
Duclair hráče, Domi mohl druhou, Burmistrov jistit..
safety first.. aji Domi aji Burmistrov radši zůstali
v obraných pozicích.. skilled team by napadal odvážněji,
darujeme jim puk díky tomu, chudák Duclair se tam trápí
s forcheckem nadarmo :).. situace nebyla jasná, výsledek
je pochopitelný, ale lepší hráči by to vyřešili líp...
1:40 napadání = nepovedlo se je zastavit (jasná situace)
všichni si drží pozice a couvaj, dobrá rychlost soupeře,
pěkná rozehrávka.. nejde ubránit každej přechod, dle
situace celkem ok.. dejme kredit soupeři = zahráli to ok
1:43 obrana = Domi hoří (situace jasná)
dvojičky celkem čitelný, Domi nezachatil nájetí
Klingberga (zbytečně se držel struktury a pozice),
Brumistrov, Schenn, Connatuiont všichni správně.. díky
Domimu a perfektnímu nájezdu Klingberga.. je třeba ho
ocenit kluka, tohle je skilled play, skilled nájezd..
vzniká přečíslení a v naší obraně chaos.. Klinbegr
následně tu situaci nezvlád, štěstí pro nás a pro Domiho
1:50 napadání = všichni ok (situace jasná)
rozestavení v by mělo být 2-2 + Domi napadá = stalo se
následně jdeme střídat, zase naprost ok, Schenn musí
zůstat, neboť jejich hráč je sám u trestných = stalo se
Celkově jsme si vytvořili první šanci zápasu (to je
určitě + týhle lajny.. no v obraně jsme ale propadli,
takže ačkoliv jsme si šanci vytvořili my a oni ne,
tohle nebylo naše dobrý střídání.. zlepšit chlapi!!

1:56 rozehrávka (jasná situace)
se spoustou času a čerstvou lajnou, tohle by mělo skončit
v útočný třetině (nájezd Kellera imho trochu zbytečnej
nebo? ok já chápu, že chce nabrat rychlost, ale
nezpomalil tu hru trochu? Schen musí d-to-d a oba
zbylí útočníci už jsou ve stoje nebo v pohybu zpátky,
celkově zazděná rozehrávka, třebaže kamera nám úplně
nenabídla, jaký byli skutečně možnosti (díky kameramane),
takže je to od obrazovky těžký hodnotit, jistý ale je,
že kvalitní tým by to rozehrál líp :)) pak ale naštěstí
skvělá práce Connautona, kterej dokázal vymyslet krásnej
pas.. přes zahuštěnej prostor.. škoda že McGinn
nezpracoval, ale Connauton dobře, útok nic moc
2:08 napadání = naprostá katastrofa (jasná situace)
McGinn s Dvorakem napadaj, Keller musí jistit.. Dvorak
místo aby napadal svýho hráče ve struktuře 2-1-2 se
stahuje (jistě Tippettovo defenzivní taktika, třeba
Washington to takhle nehraje).. škoda, necháváme jim
prostor s pukem.. Dvorak mohl napadat svýho hráče a
McGinn se mohl vracet zpátky do struktury.. bylo by
to efektivnější.. lepší hráči by to vyřešili líp...
Dvorak je celý napadání úplně mimo hru, Keller si bere
svýho hráče, Dvorak bruslí jak na veřejnym.. když už
hráli s Dvorakem staženym.. tak měl Dvorak bránit centra
soupeře a Keller měl napadat druhou stranu.. nebo minimálně
stát oba pozičně (bez nějaké návaznosti na hráče) špaťně, zle,
špatně a znova špatně.. Dvorak s Kellerem = lot to learn
(v takovýhle chvílích chybí ten Vermette nejvíc.. neboť
darujeme soupeři momentum, soupeř hraje s pukem, cítí se
dobře, a my se naopak dostáváme pod deku, musíme bránit)
naštěstí to končí offsidem, ale stejně..
Celkově velice, velice špatnej shift, z klidový situace,
tedy z naší výhody, jsme hlavně díky Kellerovi, ale i
Dvorakovi (a možná i trochu Schennovi, ale těžko říct,
celou rozehrávku nám bohužel kamera nenabídla) udělali
naší nevýhodu.. na tomhle je krásně vidět na nevyspělost
mladíků.. jak má jejich nevyvinuost negativní vliv na
výsledek zápasu.. nebo celkově proč by v týmu mladíků
nemělo býl víc jak 50 % (jako je momentálně u nás...)

2:36 buly ve středním pásmu = vyhraný + rozehrávka
tentokrát to vypadá ok, končí to správně nahozením,
není komu, prosto je zhuštěnej, ale útočníci za to
nemůžou, nemaj rychlost, nemůžou se vracet pro to, aby
jí nabrali, navíc Dvorak se celou dobu dobře nabízí,
takže tady ok...
2:45 napadání = všichni ok (nejasná situace)
všichni tři útočnící vjíždějí do pásma současně, přičemž
těžiště hry bude u trestných, jistit by měl spíš McGinn
a napadat Keller s Dvorakem.. na druhou stranu mě se
líbí jak Dvorak přečetl hru.. koneckonců je to centr,
jistí Kellera, je tam včas a brzo, McGinn se může věnovat
napadání.. nevim jestli je tohle zrovna učebnicová
situace, ale za mě určitě + pro Dvoraka, dobrá intuice,
dobrá rekace.. navíc to skončí jak má (1 napadá, 2 u
mantinelu, přičemž Dvorak se i dobře včas vrací, z čehož
získáme puk, takže za mě naprosto ok vývoj)
2:53 útok = nic jsme nevymysleli (jasná situace)
McGinn s Kellerem útočí Dvorák jistí.. moc toho kluci
nemyslieli, lepší hráči by dokázali puk aspoň udržet..
končí to ale icingem, takže aspoň tak
Celkově kluci napravili ten předchozí špatnej shift a
získali momentum na naší stranu.. ok, ok.. tak to má
bejt, zatim po dvou minutách docela vyrovnaný utkání

3:35 buly v útočném pásmu = vyhraný, kamera chaos
all right, jestli se v tom dokážete vyznat i s touhle
kamerou tak všechna čest.. mě dělá problém se v tom
zorientovat a spíš hledam zjišťuju co se děje, než si
to v hlavě nějak urovnam, tak je puk out of the zone,
takže za mě opět.. děkuju kameramene a režisére :grc:
3:40 rozehrávka = dobře zvládnutý (těžká pozice)
Murphy pod tlakem ok reakce.. lepší aby asi bylo d-to-d,
ale vzhledem k rychlosti v jaký se to stalo, naprosto ok
3:45 rozehrávka = celkem ok (jasná situace)
Goligoski by měl hrát puk, Murphy se jen nabídnout do
svého rohu (u trestný) = stalo se a Murphy následně
celkem v klidu rozehrává pryč ze třetiny .. tohle je
učebnicovej průběh (zase Murpyho lze nařknout z toho,
že rozehrával do souboje na místo na hráče, ale zase,
kamera nám nenabízí jestli byli hráči na druhý straně
v době, kdy měl Murphy zvednoutou hlavu volný nebo ne,
takže těžko soudit, jestli to mohl vyhodnotit líp..
každopádně Jooris souboj 1v1 nezvládl, neboť za červenou
ćárou protečoval dopředu.. to smrdí icingem.. měl štěští,
že to letělo na bránu, ale tohle rozhodně neni dobře..
ten puk měl letět někam do středu hřiště (k červený
čáře (na druhou stranu ta přihrávka byla dost prutká,
takže vyloženě zlobit se na něj člověk nemůže, naopak
bych spíš pochválil Oleksiaka.. pěkně to zavřel..
3:57 napadání = nehodnoceno (situace není vidět)
ale na základě toho jak to dopadlo, to vypadá, že
chlapi napadali správně, rozhodně Perlini dobře nenechal
svýho hráče zpracovat
4:00 rozehrávka = vypadá ok (situace jasná)
útočníci se vrací z útočnýho pásma, nemůžou mít rychlost,
d-to-d a chip-and-tip-and-chase je naprosto ok řešení..
4:05 napadání = zbytečný střídání (situace jasná)
Jooris jde střídat místo toho, aby napadal, škoda,
zbytek lajny zůstává a ten forchek je díky tomu
zeslabenej, na druhou stranu je to po 40 vteřinách,
Tippett určitě nebude mít námitek.. dodržovat správný
střídání je důležitý.. ale škoda, já bych asi radši,
aby si kluci dali ještě jeden plnej forchek a pak šli
střídat všichni... ale hej.. stejně jsme dokázali
zabránit soupeři v rozehrávce, takže ok, jen místo
Joorise už je Rieder.. puk následně nezískáme a de
střídat zbytek...

celkově nic moc shift... znova se mi líbil Goligoski
s Murphym, který situaci vyřešili zase celkem obstojně,
i když konstruktivnější rozehrávka by asi nebyla na
škodu, ale hej.. rychlost v NHL je prostě extrémní, to
je třeba vždycky brát v potaz..

tím to ukončim.. můžu hodnotit dál a dál.. no každopádně
smyslem toho, proč tohle píšu je, aby si i lidi, co třeba
hokeji tak úplně nerozumí si mohli udělat lepší obrázek
o tom, jak spárvně hodnotit určitý typy situací (třebaže
já jsem taky jenom fanoušek, nevim co Tippett hráčům
říká v kabině, ani jak se specificky připravujeme na
konkrétního soupeře.. někdy hráčům můžu křivdit, někdy
situaci můžu pochopit špatně (například ten nájezd tří
hráčů najednou.. hráči můžou být učeni hrát tu situaci
takovýmhle způsobem.. já to v zásadě hodnotím dle toho,
že napadat mají ti co jsou nejblíž.. McGinn je nejdál,
proto by měl jistit.. to nemusí být stejná zákonitost,
podle který se řídí hráči na ledě.. a stejně to je
samozřejmě i u spousty dalších typů situací, já to
můži hodnotit jenom z pohledu diváka.. což je v zásadě
taky maximum, co lze po divácích chtít :) .. ale hej..
aspoň nějaký základy v tom jsou.. tak třeba to někomu
pomůže si trochu vylepšit chápání toho, co zhruba se na
ledě děje.. aby nemusel hodnotit jen na základě toho, co
mu říkají komentátoři (btw. neni vůbec špatný sledovat
hokej bez nich, člověk se pak daleko víc soustředí jenom
na vlastní hodnocení..) nebo na základě toho, kolik dá
kdo gólů, či co o něm prozradí fanwicked a curse thee ..
nebo jak se to jmenuje...

každopádně hej, věřím, že je spousta lidí, který by si
sami vlastní takovouhle analýzu neuměli udělat, tak kdo
chce, může se z toho něčemu přiučit.. zároveň taky
doufám, že je spoustu lidí, který by to dokázali líp
a přidat k tomu zajímavější poznatky (ideálně to pak
platí pro ty, co nejčastěji komentujou, neboť pak je
záruky, že maj ty komenty nějakou kvalitu či hodnotu)..

tak nebo tak už mě to komentování hokeje neuspokojuje
tak jako dřív.. na fórum už chodim spíš jen při velkých
událostech .. přičemž do budoucna očekávám, že se to
ještě sníží, pročež jsem si říkal, že by nebylo špatný
sem nějakej takovejhle sumář postnout pro všechny, koho
by to mohlo zajímat...

no asi tolik k tomu.. btw. Coyotes vytvoří v příštích
deseti letech novou dynastii (minimálně 6 stanley cupů),
safety bet... :hmm: už jsem to někdy říkal? :klobuk:
Wanic píše:Rozpitvaný první čtyři střídání z našeho zápasu proti Dallasu
pripomina mi to ked si rozoberal hru nasho PHF
jj, však je to úplně to samí... stejnym způsobem se dá rozebírat každej sport (a v zásadě i každá činnost)... navíc haxball a hokej mají taky spoustu společného (snad krom toho, že hokej je o dost komplikovanější)... ale třeba haxball mi přijde minimálně z teoretickýho hlediska jako lepší sport než basket nebo házená.. alespoň obsahuje všechny čtyři základní prvky.. basket s házenou maj jenom útok / obrana.. žádná rozehrávka, žádný napadání... (ve prospěch basketu a házený pak samozřejmě mluví fakt, že je přítomná fyzická zátěž, takže se to nedá úplně spojovat do stejný škatulky)... :giggle:
Wanic píše: basket s házenou maj jenom útok / obrana.. žádná rozehrávka, žádný napadání... (ve prospěch basketu a házený pak samozřejmě mluví fakt, že je přítomná fyzická zátěž, takže se to nedá úplně spojovat do stejný škatulky)... :giggle:
Basketbal nemá žiadnu rozohrávku ani napádanie? Existuje celoplošná obrana už na útočnej polovici alebo zdvojovanie súpera. Nespočetné množstvo tímov na celom svete ju praktikuje už od žiackych kategórií, pretože tréneri týchto mužstiev sú si vedomí, že chlapci v nízkom veku ešte nemajú rozvinuté ovládanie lopty natoľko, aby si dokázali poradiť s tesnou osobnou obranou.

A Pripomínam, že bez prvotriedneho rozohrávača nemáš v basketbale šancu myslieť na najvyššie méty, pretože to je alfa-omega pozícia v celom mužstve. Tak, ako musí byť úspešný podnik riadený špičkovým človekom, ani majstrovský tím nemôže mať na poste rozohrávača priemer.
Pasha píše:Basketbal nemá žiadnu rozohrávku ani napádanie? Existuje celoplošná obrana už na útočnej polovici alebo zdvojovanie súpera. Nespočetné množstvo tímov na celom svete ju praktikuje už od žiackych kategórií, pretože tréneri týchto mužstiev sú si vedomí, že chlapci v nízkom veku ešte nemajú rozvinuté ovládanie lopty natoľko, aby si dokázali poradiť s tesnou osobnou obranou.

A Pripomínam, že bez prvotriedneho rozohrávača nemáš v basketbale šancu myslieť na najvyššie méty, pretože to je alfa-omega pozícia v celom mužstve. Tak, ako musí byť úspešný podnik riadený špičkovým človekom, ani majstrovský tím nemôže mať na poste rozohrávača priemer.
V basketu nebo v hazene neni vetsinou mic volny, hrac v drzeni ho ma plne pod kontrolou. V puvodnich pravidlech basketu snad dokonce bylo, ze mice, ktery hrac drzi se nesmis ani dotknout.
Castecne pri prechodu do utoku v basketu lze snad v poslednich minutach pressing povazovat za neco jako napadani, ale cilem je vetsinou spis zastavit cas a donutit soupere k chybam na sestce.
Pri prechodu do utoku se zadny specialni taktiky obecne nepouzivaj.
Takze ma v zasade pravdu.
Ale na druhou stranu se da rict, ze se jen dynamicky presouva hriste z jedny strany na druhou, zmensuje se, a v tom prostoru pak probiha cinnost podobna tomu, co popisuje..
Tak ono hlavně taky v házené či basketu se po gólu či koši zbavuješ držení míče. To prostě v hokeji není, tam se naopak snažíš být na puku co nejvíc a můžeš si to klidně pinkat po manťáku a pomalu střídat, aniž bys jakkoliv porušoval pravidla svou pasivitou (dobře, některé týmy to doteď nepochopily, ale oni na to dřív nebo později přijdou taky :jn: ).
The Rev píše:Tak ono hlavně taky v házené či basketu se po gólu či koši zbavuješ držení míče. To prostě v hokeji není
V hokeji se po golu taky zbavujes puku :-D
Ale vhazování a rozehrávka od brankáře/za čárou je trochu rozdíl, ne? :neviem: pointou je, že v hokeji to můžeš hrát na to, že prostě budeš víc na puku a moc jej soupeři nepustíš, v basketu si to dost dobře nedokážu představit.
The Rev píše:Ale vhazování a rozehrávka od brankáře/za čárou je trochu rozdíl, ne? :neviem: pointou je, že v hokeji to můžeš hrát na to, že prostě budeš víc na puku a moc jej soupeři nepustíš, v basketu si to dost dobře nedokážu představit.
Ses to ty?? :sad2:
U tebe čék nikdy neví, jak to jako myslíš :lol2:
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG