Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Hubari

Diskuze o všem možném i nemožném.

tak po troch rokoch nieco slusnejsie..ale je to bieda tieto tri posledne roky u nas a na Liptove :|
Obrázek
horsie je ako to cele dopadlo potom...cestou k autu som nasiel "genialnu" skratku strmym kopcom do hora. to by nebolo nic zle, lebo strmakom by sme sli tak ci tak, horsie bolo ze na konci toho kopceka asi 3 metre od auta mali na zemi hniezdo vcely (tie hnusne lesne sv*ne). co som si samozrejme pri stupeni don nevsimol a uvedomil si to az potom co prva stipla otca do krku, ktory siel za mnou...tak som utekal pre ostatnych clenov "vypravy", pretoze mu to dost skaredo opuchlo, ze aby sa ponahlali. zrazu ale zacali stipat mna na krku a v okoli (doteraz netusim ako sa mi dostali pod mikinu v takom mnozstve a ze som si to ani nevsimol asi 3min :D ). vsetko oblecenie v momente letelo prec, ale aj tak sa niektorym podarilo bodnut do mna to svoje mile zihadielko. takze asi tie huby nestali za to, lebo este teraz citim dost hnusnu bolest. ale zjeme ich :)
sympaticke ulovky
neprijemny zazitok, ja mam tie zaujimavy zazitok spred 2 rokov, ked som pri foteni vytratil kluce od auta
(samozrejme, ze nahradne som nemal vôbec) domov nas z M.Lodiny viezla odtahovka....vsetko dokopy, imobilizer, nahradne kluce, central apod. ma vyslo na cca 400€.....draha hubacka

no a teraz konecne k teme, som rad, ze ozila :thumbsup: no co sa deje tu na Vychode :slap: na nejaku letnu hubacku sme samozrejme mohli zabudnut, ved tu poriadne neprsalo od juna! a mame polovicku septembra......a aj ta jesenna vyzera riadne na k** na houby.....nastastie mi svitla nadej; skontaktoval som sa s kamosom, ktoreho som nestretol nejaky ten rok a o ktorom som sa nahodou dozvedel cez huby.sk, ze je hubarom a ktory vcera este s jednym jeho znamym za 2,5h nazbierali toto

Obrázek

bez komentara, hned som mu dal prikaz ze najblizsie sa s nim kotulam ja! a huby maju po ppc!
jo, zabudol som na lokalitu, kde to teraz zije Smolnik, cca 60km od Kosice, co je taka smiesna hodinka
akurat dnes mi kamoska vravi co maju chatu v Smolniku, ze dnes to tam u nich vyzeralo, ako keby sa u nich konali dni obce :-D auta im parkovali aj pred chatou; ja preto radsej uprednostnujem mimo vikendovky
uz sa kuva neviem dockat kedy sa pochvalim premierovymi tohto sezonnymi ulovkami :cookies: len si dat dokopy ten po*ebany chrbat
Letos se zatim darilo hribum v Cechach, hlavne zapadnich, tam byly ulovky jak hovado :shock: Pomalu uz to zacalo prichazet i k nam na vychod tak jsme se hecli a hura na to. V sobotu jsme se vydali konecne taky do lesa na takove rodinne houbareni :-D Chteli jsme uz rano, ale lilo jak z konve takze az odpoledne prestalo vyrazili jsme. Akorat dojedem do lesa a rozprselo se zas. Byl jsem naskrz mokry, v botkach mi pekne cljapkalo, aspon ze trenky zustaly suche :lol2: Melo to ale i sve vyhody, v lese nebyla ani noha. Nakonec ten vysledek potesil, ja jsem skromny a byl(i) jsme spokojeni i s timto...

Přílohy

a jeste takova mala inspirace z Ruska...

http://manfreddan.livejournal.com/316704.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tak to ano :cinka:
Selly8 píše:a jeste takova mala inspirace z Ruska...

http://manfreddan.livejournal.com/316704.html" onclick="window.open(this.href);return false;
si delas prdel :-O chodit na huby autom :cool:
riziko stretu s medvedom v Rusku asi daleko väcsie ako v Smolniku :D

:petrik: akurat sa nam konecne rozprsalo aj u nas, predpoved pocasia vyzera celkom slubne, tak som zvedavy ci sa to zdecimovane podhubie preberie k zivotu, podobne ako môj zdecimovany chrbat ale do Smolinka pôjdem aj cez bolest!
este jedno kamosove foto, Igy sorry za tu hlavu:D
Obrázek
kua mam chut tu svoju fotku vymazat po tom vsetkom co som tu videl :hanba:
kajo píše:kua mam chut tu svoju fotku vymazat po tom vsetkom co som tu videl :hanba:
Ale prosimte, kdybys videl, co sme meli v nedeli my. Ale deti chrochtali blahem u kazdy houbicky..!
kajo píše:kua mam chut tu svoju fotku vymazat po tom vsetkom co som tu videl :hanba:
su to dubaky su! a pocita sa kazdy jeden! takze ziadne :hiding:
Vdaka chlapY! Tak po dazdoch ktore sa ocakavaju vyrazam na dalsi lov :petrik:
selly, to sú plody od černobyľu alebo inej jadrovej elektrárne v rusku?
Joe S. píše:selly, to sú plody od černobyľu alebo inej jadrovej elektrárne v rusku?
Co ja vim, kdyby to fotili v noci tak by to bylo jasne :lol2:
aj po vydatnejsich dazdoch je to u nas stale na houby

Obrázek

takze Ke a okolite lesy (zatial) nehrozia, ale nedaleko v Gelnici :roll: (predpokladam ze v Smolnickych lesoch...)

Obrázek
Obrázek
hura tak som sa konecne dockal, zajtra smer Uhorna , Smolnik :hfman:

vcerajsi ulovok hubara z okolia Gelnice

Obrázek
čo sa týka húb, tak som bol včera v Blave v šoku, keď na Krčacoch smer mesto nastúpil do električky nastúpil týpek s plnou taškou z Lidlu (tou veľkou) bedlí :sok:
bedle v trojobale :slintac:
kajo píše:bedle v trojobale :slintac:
a toto poznas? odporucam :)

-> olivovy olej -> cesnak (pretlaceny) -> chili -> bylinky - bazalka, tymian, ci
petrzlenova vnat (najlepsie cerstve bylinky, ak nie su k dispozici, v
pohode aj praskove)
-> nastruhany syr (napr.parmezan) -> supneme
do pece na 10-15 min. (pri cca 180C) finito -> hodime to na zapekany
toast, zemlu; nenarocna, rychla chutovka :cookies:

Obrázek
tak som bol dnes na hriboch aj ja, prvykrat tuto jesen. Dubaky absolutne nula bodov :verysad: tak sme nazbierali aspon suchohriby a bedle, aby sme sa nevracali s prazdnymi kosikmi. :)
Vysledok :arrow:
Obrázek
Bedle :slintac: asi desat rokov dozadu, sme boli s steou v lese, jedno pekne popoludnie piatkove a nestacili sme sa divat kolko bedli bolo vsade naokolo, sme si musli vyzliect svetre a spravit z nich tasky a vyprazane chutili znamenite :cool:
bedle rastú aj v lesoch? ja som navyknutý, že tie sú skôr na lúkach (detto pečiarky)
rastu aj v lese, ale tie povacsinou najdes male, este neotvorene. ale na luke v trave sa daju najst pekne kusky :clap:
ja som mal chodenie na bedle hrozne rád, pri BŠ sme mali jednu takú lúku, že pri ceste sme odparkovali auto, vyšli sme kus a iba sa rozhliadli, kde je najbližšia bedľa :lol2:
O vikendu jsem byl houbarit 2x, v patek jsem si vzal pul dne volna a vyjeli jsme s kamosema skoro naslepo, ale uroda byla slusna a kdyby uz nechteli na pivo tak by to bylo jeste lepsi. Pri odjezdu jsme potkali duchodce a ti jake meli pravaky, 3 kusy jak kopacak :sok: Vcera jsme vyrazili taky, ale na jine misto a na to ze to bylo hodne vychozene byla sbirka taky hoodne slusna :good: Takze dneska si davam omacku a zitra si zabehnu nad barak kde rostou vaclavky a bude gulasek :slintac:
arek píše:Vysledok :arrow:
kuva to ako si odfotil jak analbet?! :waa:
urcite potesili
k môjmu prvemu tohtosezonnemu vyjazdu
Obrázek

mozno som mal o nieco väcsie okale, ale tak aspon nieco kaplo, som si spomenul na rodne Ke kde by za toto velebili :D (kamos domaci toho nazbieral este o nieco viac)
boli sme na tych istych miestach, kde kamos 2 tyzdne spät nazbieral ine kôpku, tentokrat 0 bodov, nic to, vieme aspon o dalsom nadejnom mieste :)

Obrázek
Obrázek

jo co sa tu este spominali bedle, na jednom mieste sme nasli aj skupinku bedli + ja asi zo 15? peciarok, no nebral som ich, preco? tazko povedat :neviem: asi glupota :-D :slap:
k vcerajsiemu dnu som nic moc sezonu ukoncil, tam, kde som ju otvaral - v Smolnickych lesoch
den predtym som sa po 1x odkotulal do Ke lesoch (Z.Idka), ako sa dalo predpokladat, na houby, aj môj isty flek aspon na podpnovky zyval prazdnotou, zopar podpnoviek nestali za rec, ani za dalsiu namahu, tato sezona bola v Ke miziva, ale uz som si zvykol chodievat mimo Ke a Smolnicke hribove lesy stoja za nieco vyse hodinovu cestu tam

neocakaval som ani tam nic velklolepeho, skôr fajn prechadzku a capovane pivo potom :prines_pivo: (opustis les, spravis doslova par krokov a mas nacapovane:) prevazne suchohriby, 3 hriby, no jeden z nich, ktory patri medzi moje kapitalne ulovky za tu cestu stal

Obrázek
Ja si na letosni sezonu nemuzu stezovat, pokazde co jsem byl jsem vyzdycky neco donesl, takze v mrazaku a na polici ususene mame nachystane pekne na zimu, to bude paradicka. Sezonu jsem uzavrel ve stredu kdy jsem vyrazil letos poprve k nam za dedinu a suchohribu bylo hodne, odhadem tak 70-80, jen skoda ze tak 2/3 byly cervive. Hlavne jsem si ale uzil paradniho pocasi, ktere u nas ted panuje a nema chybu.
Tak zase za rok :good:

PS: cepi pekny kusanec :cool:
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG