Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Tak tampa je powerhouse kde sa on moze chytit. Som to pisal u nas ze on je jak napojeny nervovou sustavou na muzstvo a odraza tak vykony celeho kadra. Jak sa muzstvu darilo tak on zvysil svoje vykony a bol vzadu perfektny. Jak hra muzstva upadla..... :lol2:

Ale tak samozrejme toto je brutal robbery, jedine ze Coburn bude davat furt svoje top vykony. Ale inak hlavne v PO bol zatial vzdy dobry
Defenzivni system Tampy je hoodne diskutabilni. Nemyslim ze by to byl powerhouse, jen na Vychode bych nasel 4-5 lepsich teamu primo ted. Ale do budoucna ano. Letos se da o TB mluvit jako o ofenzivnim powerhousu, ale ne o powerhousu jako teamu, tahle definice smerem k PO nevesti obvykle nic pozitivniho. Na Coburna jsem v tom systemu dost zvedavy (jeho prinos explicitne nevylucuji, videl jsem ho hravat i dobre, ale fakt je to pro me wildcard, a za ten return...).
Ať je Coburn jakej je a já jsem jakkoliv strašně moc spokojenej s returnem za něj, protože konečně se nám rýsuje 3rd pair, jak má v týmu, co chce vyhrát cup, vypadat, tak zase si myslím, že pokud jej v TBL nasaděj vedle Hedmana nebo Stralmana tak bude beast.

Jestli ho ale dají ke Carleovi nebo Garrisonovi, tak ámen. Můj předpoklad. :neviem:
Rono píše:Ať je Coburn jakej je a já jsem jakkoliv strašně moc spokojenej s returnem za něj, protože konečně se nám rýsuje 3rd pair, jak má v týmu, co chce vyhrát cup, vypadat, tak zase si myslím, že pokud jej v TBL nasaděj vedle Hedmana nebo Stralmana tak bude beast.

Jestli ho ale dají ke Carleovi nebo Garrisonovi, tak ámen. Můj předpoklad. :neviem:
Tak to zas bacha.. Gudas-Schultz jakozto SC kalibr 3rd pair, to ani nahodou :wink2: Co se tyce Gudase, plnej souhlas s megatonem. Overrated. Ty picky za Coburna jsou skvely, ale s Gudasem fakt opatrne. Navic po tech zranenich ted.. Aspon proti nam to byl vzdycky huuuge liability.
My sa na to samozrejme pozerame aj ostrejsim okom ako hraci. U Coburna moze byt dolezite, ze bude v muzstve kde sa dari, kde sa vyhrava a je dobra nalada. V tychto pripadoch mal on zatial dobre vykony. Samozrejme mne je to nejak fuk :D pre nas protihodnota solid, pre tampu jedine ze bude hrat ten svoj top level :D
Atlantik píše:Odvezte Yzermana do blázince :hroza: Fakt kreten kretenu :lol2: A to i presto, ze jsem nikdy Gudase neuznaval, viz privlastky "individuum"..
akože výrok na úrovni analfabeta prvej triedy, ako keby si nevedel že tento team je čiste jeho práca.

Inak áno, vytešovanie v topicu PHI je úplne oprávnené. Dalo sa získať hocičo lepšie ako Coburn a tá protihodnota :slap:

Naša hra nie je ideálna a máme problémy a už sa to odráža aj v tabulke, my sme potrebovali hlavne návrat Carla a nie toto za tú cenu. Gudas čo bol najlepší hit-man a blocker f*ck......Každopádne Coburn v tom 2pairu s Stralmanom by mohol fungovať, každopádne ak nie tak :hroza:

Inak k powerhousu máme naozaj ešte ďaleko, dier máme naozaj dosť. A zvlásť tie nestabilné výkony jednotlivcov v obrane a nestabilný BISH....to je záhada. V play-off pôjde len o to na koho narazíme a ako sa bude cítiť práve Bishop. Ale momentálne to na viac ako 2kolo proste nevidím...
D&M píše: akože výrok na úrovni analfabeta prvej triedy, ako keby si nevedel že tento team je čiste jeho práca.

Inak áno, vytešovanie v topicu PHI je úplne oprávnené. Dalo sa získať hocičo lepšie ako Coburn a tá protihodnota :slap:


Naša hra nie je ideálna a máme problémy a už sa to odráža aj v tabulke, my sme potrebovali hlavne návrat Carla a nie toto za tú cenu. Gudas čo bol najlepší hit-man a blocker f*ck......Každopádne Coburn v tom 2pairu s Stralmanom by mohol fungovať, každopádne ak nie tak :hroza:

Inak k powerhousu máme naozaj ešte ďaleko, dier máme naozaj dosť. A zvlásť tie nestabilné výkony jednotlivcov v obrane a nestabilný BISH....to je záhada. V play-off pôjde len o to na koho narazíme a ako sa bude cítiť práve Bishop. Ale momentálne to na viac ako 2kolo proste nevidím...
Za predchazejici cinnost klobouk dolu, i za Connollyho solidni protihodnota si myslim.. Ale proc se musi nechat takhle nechutne odrbat prave Hextallem?? Musis me jako fandu Pens v tomhle pripade pochopit, nevidim to rad proste a kvuli tomu ta overreaction.. Ten trejd je humus proste, jak sam pises.
D&M píše:A zvlásť tie nestabilné výkony.
Toto je náš by far největší problém. Nestabilní výkony celého můžstva. Viz např. teďka, Chicagu nedáme ani čuchnout (já vím, měli jsme nějakých 4-5 dní pauzu a oni nás měli jako back-to-back, ale i tak) a potom to úplně poserem s Panthers (kteří to navíc hráli taky jako druhý zápas back-to-back). A tohle se stává celou sezonu, dva zápasy po sobě a výkony jako den a noc. Plus zoufalé přesilovky, to je problém hnedka za tímhle. To není vizitka dobrá do PO.
Ad trejdy) Za Connollyho dobré, ten u nás neměl budoucnost, Coburn zas takový průser není (overpay to je, ale že brutální bych neřekl), furt máme příští rok všecky picky a jsme v obraně silnější (ikdyž za cenu 1st, který bude doufejme co nejnižší), to byl cíl.
Do pozornosti dávam svoj podpis. Snáď konečne padne už ten hlúpy mýtus o Yzermanovi ako kvalitnom GM.
Coburn je proti nehrajicimu Gudasovi posila.
Tampa v podstatě získala toto:

Coburn za Connollyho
2x 2nd round za 1st round a 3rd round

Gudas, jak psal Andy, stejne letos už hrát nebude, takže tak. Nějak černě to pro Tampu nevidím. To, že my jsme vydělali hodně, je druhá strana mince.
demen* Kučerov, dúfam že dostane niekolko zápasov za ten hit na Tobyho...
Vy nám v podstate furt dávate šancu, aby sme s vami ešte o home-ice advantage bojovali. Strata 6 bodov a máme na vás 3 zápasy k dobru + ešte 2 vzájomné. Škoda, že my sme začali hrať ťažkú tužku.
Pasha píše:Vy nám v podstate furt dávate šancu, aby sme s vami ešte o home-ice advantage bojovali. Strata 6 bodov a máme na vás 3 zápasy k dobru + ešte 2 vzájomné. Škoda, že my sme začali hrať ťažkú tužku.
Ve vasi situaci by melo byt cílem udrzet se na tomhle matchupu (TB) a cert vem home-ice. Problem vznikne kdyz vas predbehne tvuj oblibeny Boston a pujdete z wildcardu treba na Rangers. To je to cemu by jste se meli vyhnout a na co davat bacha a ne tu polemizovat o home-ice proti Tampe. Tampa ma navic lepsi tie-break, jen tezko pujdete realne pred nich. To Boston je vam uz v patach.
Ak pôjdeme z WC na Rags, tak celá sezóna pôjde za pár zápasov do kompletného hája a to asi nik nechce. A to sme mali na Boston viac ako 10 bodový náskok :hroza:
@MikeKellyNHL
2 years ago, Tampa acquired Ben Bishop from Ottawa for Cory Conacher. Bishop has more points this season than Conacher.
A to sa tu este vela ludi smialo (vratane mna) ze k tomu Yzy pribalil este aj pick
Obrázek


EDIT: Steve Yzerman voted finalist for NHL GM of the Year award
http://lightning.nhl.com/club/news.htm?id=768612" onclick="window.open(this.href);return false;
Yzerman GM roku? Za dementní podpis Morrowa a oslabení bottom6 před PO, která potřebovala posílit? Jako Connolly at byl jakýkoliv, poslední měsíce změnil styl hry a hitoval vše, co se hýbalo. Asi náš nejvíc fyzickej forward. On toho sice jinak moc nenabízí, má dobrou střelou, jinak to je ''passenger'', je závislý na ostatních, ale ten trejd signalizoval, jako bychom byli v rebuildu. 2x 2nd za Connollyho, pěkné, ale nebyl důvod team oslabovat a prospecty/mladé hráče máme mezi nejlepšími v lize. Osobně jsem po tom trejdu očekával nějakou posilu, nestalo se tak. Ted se prostě nabízí otázka a každým zápasem to sílí, kde je Panik/Connolly? Oba dva to u nás měli sice dříve či později spočítané, další nášup Erneho a spol by už nepřežili, ale Panik šel na waiver na úkor dead-weight Morrowa... :hroza:

Ted se ukazuje, jak velký průser ta naše bottom6 je. V podstatě jsme od naší bottom6 nedostali ještě jediný gol v PO, jediný. Patetické. Teda ano, Boyle dal shortie a JT Brown dal haluzový gol za rozhodnutého stavu v Montrealu... Vlad není na PO fyzicky ready, Val se posunul ke Stamkosovi a rázem vznikla díra ve 3.lajně, kde to nemá kdo táhnout. Paquette suckuje už asi 30 zápasů, on všechny své branky nastřílel asi ve 3 obdobích, jinak je v tom lepším případě neviditelný, v tom horším případě chodí zbytečně sedět a dělá chyby. Corsi jsem ted moc nesledoval, ale jeho lajna je zpravidla uzemněná v obranném pásmu, jestli má celkově víc jak 40-45%, o tom silně pochybuji. Spíš to bude pod 40%. Tohle má být náš 3C v PO... Nicméně to není hotový produkt, zřejmě měl ještě dostat celý rok na farmě, tohle jde na Yzermana s Cooperem. Taky nepomáhá fakt, že hraje zraněný. Jeho upside beztak není vysoký. JT Brown je velmi solidní, kdyby uměl zakončovat, dal by letos asi 20 branek. On má snad 1 breakaway na 2 zápasy. V NCAA patřil k nejlepším střelcům a má podcenovaný skill, ale z 20 nájezdů promění 1, jestli vůbec. Jestli nezlepší zakončení (zatím tomu nic nenasvědčuje), vždy bude jen velmi dobrý energický 4th liner, co dělá vše dobře, luxusně brání, ale v životě nedá gol, aby si zachránil prdel. Takže JT Brown to prostě nevytrhne. Callahan hrál velmi dobře v sérii proti DET, kde nás v podstatě v určitých fázích táhl, jinak to je slabé. Nedá se říct, že by mu operace appendixu a přesunutí do 3.lajny, kde na něj zbyl v podstatě odpad, hrálo do karet, ale člověk by za 5.8M měl a musí čekat víc. Nikdy to nebyl vyložený PO performer, což se ted bohužel potvrzuje. Každopádně když ve své lajně nemá jediného puck-possession hráče, typ jako Callahan může být těžko efektivní.

Pak tady máme zvláštní kategorii, pamětníka druhé světové a legendu světového hokeje, Brendena Morrowa! Z toho podpisu asi nikdo odvázaný nebyl, jak by taky mohl. Snažil jsem se to brát z té lepší stránky, útok máme abnormálně mladý, Morrow byl vždy hráč s charakterem a pokud měl plnit roli 13./14.útočníka a odehrát cca 30-40 zápasů dle zranění, potřeby, whatever... Na umělý grit, leadership, veteran presence nejsem, ale z pohledu Yzermana to lze aspon trochu chápat. Dopadlo to ovšem katastrofálně, Morrow odehrál většinu zápasů a až na výjimky to bylo patetické, bruslařsky se už prostě absolutně nechytá (obvzlášt v našem teamu a dnešní NHL...) a ta porce zápasů mu samozřejmě vůbec neprospívala, když byl čerstvej, tak ještě byl schopen dát relativně solidní zápas, ale v průběhu sezony se tak vyřídil... Škoda slov. V průběhu ZK jsem ještě naivně doufal, že v PO hrát nebude, ale pochopitelně se to nevyplnilo. Point je v tom, že na tribuně rozdává popcorn hráč, co se jmenuje tuším Drouin a náhodou byl v počtu asistencí na 60 minut druhý v lize... Drouin samozřejmě nehraje nějak úžasné, zažívá možná o trochu lepší sezonu jak loni Kucherov, ale už jen tahle stats potvrzuje jeho kvality a talent. Cooper mu nevěří ve hře bez puku, při backchecku nemá ty správné návyky, ale ono to je těžké, když jde přímo z QMJHL, kde neuvěřitelným způsobem dominoval, měl drtivovou většinu času puk a prostě nebránil a bránit ani nemusel. V kontextu včerejší epic chyby Morrowa (v čem je tedy rozdíl oproti Drouinovi?), která nás s nadsázkou může stát sezonu, tohle všechno vypadá velmi úsměvně. Morrow k tomu ještě přidává nadstavbu a sice dementní fauly, většinou v útočném pásmu, které prostě pramení z toho, že nestíhá. Už jich má v PO tuším 7. Jako co si budeme namlouvat, většina trenérů má stálé dementní představu o tom, jak ve 4.lajně musí být za každou cenu grit, heart a podobný shit (DeBoer, Bylsma a spol) a nenechá hrát 12 nejlepších forwardů. Já myslím, že rychlost a skill Drouina soupeře unaví víc, jak 2 umělé late hity Morrowa, ale to jsem asi jen já. Není tam vidět ani snaha nějak Drouina zapojit, doma můžeme řešit matchupy, často hrajeme 11-7, kde je víc možností hráče schovat, ale stejně furt hraje Morrow...

Bishop... To je pro mě skoro podobná kategorie jako Morrow, absolutně toho člověka nemůžu vystát. Vymyslel jsem mu přezdívku basketbalista a málokdy mu řeknu jinak. Nejvíc overrated hráč Tampy. Vždycky jsem říkal, že i blbý Lindback měl větší talent a prostě to tak je, kdyby dostal porádný seasoning v AHL a u nás nepracoval s fucking Jeanem, kdo ví, jak by to dopadlo. Ale to je fuk. Bishop nikdy nebyl a nikdy nebude tak atletický jak Lindback, je to poziční golman, co většinou svou postavu chytře využívá, ale nikdy nebyl a nikdy nebude top. Jako je to vcelku solidní golman, ale jako jednička těžký průměr, top15? V Tampě se z něj dělá pomalu polobůh, i po těchto 2 posledních ubohých zápasech jsem nenašel snad jedinou kritiku... Tohle mě sere, média jsou v Tampě moc hodná, což je špatně. Samozřejmě to nemůže zajít do extrémů jako v Torontu, ale tohle je taky špatně. Ono je to ovšem těžké, když tady byli lidi jako Ellis, Garon a tak podobně. Bishop je furt asi druhý nejlepší golman hsitorie Tampy, smutné. Musíme si vychovat Vasila, letos rozhodně nebylo ideální, že nějaký 2-3 měsíce (a PO) seděl na lavce, čím dříve bude ready, tím lépe pro nás. Samozřejmě za velký fail považuji to, že Frantz Jean (trenér golmanů) je stále u nás, na to už fakt nemám slov. Veřejně si na něj stěžoval Smith i Roloson, golmani pod ním zpravidla měli 89% a podobně zázračná čísla, na Lindbacka aplikoval stejný styl jak na Bishopa, ačkoliv jsou to úplně odlišní golmani atd. Ale my zřejmě budeme riskovat a necháme ho i nadále pracovat dle Pronmana a dalších s nejlepším brankářským prospectem za posledních 20 let. Wow.

Samozřejmě ten úvodní odstaveček byla sice jasná kritika Yzermana, ale jinak jsem s jeho prací nesmírně spokojen, je to fakt velmi dobrý GM. Samozřejmě chyby dělá, chyby dělá každý GM, naštěstí většinou nejsou nějak zásadní. Když se podívám třeba na Sathera, co razí heslo 'fuck the future', musím Yzermana ocenit ještě víc. Furt ten team buduje na následující roky, už ted vystrkujeme růžky, za pár let bychom se měli definitivně zařadit mezi elitu ligy, nyní to ještě může někdo považovat za fluke. Vybudoval luxusní mladou základnu a team, jenž letos došel dál, než se asi čekalo, ten čas měl přijít tak za rok, za dva, možná až za tři roky. U nás rozhodují hráči, co mají v průměru nějakých 23, 24 let, všude jinde je ten průměr o několik let vyšší. Hedman je fakt beast, Stralman transformoval naši obranu z podprůměrné na vcelku solidní a Garrison je rock solid, i když proti NYR má velké problémy a jeho bruslení nedodává příliš optimismu do dalších let. Coburn má navíc, měl smůlu v tom, že se hned po příchodu zranil a pak bez rozehrání musel naskočit do PO... I tak je to upgrade přes Carlea, co jde každým rokem dolů a za 5.5M cap hit, který je nejvyšší mezi beky, si nemůže dovolit být 5.bekem. Bylo by dobré se ho v létě zbavit, nebude to lehké, ale zase se stačí podívat na soupisku EDM nebo COL, kde by byl furt top3 bek. Že nebude chtít waivnout NMC, NTC nebo co to vlastně má, je věc druhá. Nesterov udělal neuvěřitelný výkonnostní posun, loni v AHL suckoval, seděl, už jsem ho viděl zpátky v Rusku... Zlepšil se snad o 2 levely, neskutečné. Ukazuje legitimní top4 potenciál, velmi dobře bruslí, zapojuje se do útoku, rozdává puky, ale měli bychom s ním být opatrní, rozhodně není vůbec jisté, jestli z něj něco nakonec vůbec bude.

Palát-Johnson-Kucherov, to je neuvěřitelné, ani duo Stamkos-Jidáš se na ně nechytá, ti totiž dostávali plnou prdel branek a zdaleka to nebylo tak dominantní. Je zajímavé sledovat, že součástí každé nejlepší lajny Tampy poslední let je vždy Palát (loni Palát-Filppula-Callahan), on prostě každého kolem sebe dělá mnohem lepším, neuvěřitelné bráni (kdyby byl centr, možná by byl už nominovaný na Selke) a k tomu přidává snad elitní playmaking. Johnson patří mezi nejlepší bruslaře ligy, to je zřejmě jeho největší přednost, i když tou může být i jeho bojovnost, touha vyhrávat a nikdy se nevzdát. To má v sobě asi už jen proto, že ho vyřadili z USHL teamu, pomalu se nedostal ani do WHL, kde ho draftoval až hometown Spokane v 11.kole a pak když už o sobě dával vědět, Minnesota ho měla 2x v kempu, ale stejně ho nikdy nepodepsala. On to bere furt jako sen, furt na sobě neuvěřitelně maká (https://www.youtube.com/watch?v=XufHZJ2JD5I" onclick="window.open(this.href);return false;) a hraje vlastně po rodinu, která s ním každý víkend jezdila 7 hodin do Vancouveru, aby hrál proti těm nejlepším. Jinak tam byl samozřejmě faktor size, celkově to byl však trochu late-bloomer, my ho získali na základě scoutingu Ala Murrayho, který ho po svém příchodu do Tampy prakticky ihned doporučil Yzermanovi a v podstatě ho prosil, at ho podepíše... Kucherov patří mezi technicky nejvyspělejší hráče ligy, jestli si to Palát s Johnsonem vybojovali, tak on to měl v sobě vždy. Neskutečně inteligentní hráč, který překvapuje až neuvěřitelným bráněním. Na draftu doplatil na ruský faktor a prý byl problémový, líný... Přičemž na WJC18 měl 21 bodů v 7 zápasech, což je tuším nějaký rekord a draft 2011 byl celkem slabý. Prostě nám spadl do klína a patří u nás mezi nejoblíbenější a nejpracovitější hráče... Rodiče pracují v New Yorku, celkově nemá vůbec ruské manýry, je to fakt dobrej borec, co se sebou neustále není spokojen a chce být lepší a lepší.

Stamkos byl letos slabej, místy až marnej, lehce ubránitelnej, někdy v listopadu nebo v prosinci nasadil Babcock nejtěžší matchupy na Johnsona a od té doby se s tím vezla celá liga. Stamkose tak nějak nebyl důvod zvláštně bránit. Samozřejmě branky má, ale v zásadě jeho linka nebyla vůbec nebezpečná a jeho 43 branek je výsledek toho, že jeho střela je furt smrtelná a je to samozřejmě takový talent, že ačkoliv nehraje nic, furt je schopen se nějakým způsobem prosadit. To těžké zranění se na něm negativně podepsalo. Ze svých schopností neztratil nic, bruslí furt stejně, výběr místa má furt stejný, ale psychicky se zdá být mimo a občas má tendence nechodit do míst, kde to bolí. V současné chvíli nevím, jak se to bude řešit, nemůžeme si dovolit mu dát za tyhle výkony šílených 10, 11 nebo 12M, když letos nebyl ani top5 hráč svého teamu. Nejlepší by asi bylo počkat do příští sezony, jestli má někdo šanci vrátit se zpět na vrchol, je to Stamkos. Ovšem další smlouvu ala Vinny si nemůžeme dovolit. Bude to zajímavé, jak to Yzerman vyřeší. SY rozhodně ukázal, že se nebojí udělat zásadní kroky (Vinny, Jidáš...). Výměna Stamkose by nás spíše přibrzdila (zřejmě bychom dostali balíček s futures), ale pokud nebude jiného zbytí... Představit si to úpřimně nedokážu, šance je asi malá a ani to nechci, ale nastat to pochopitelně může. Samozřejmě by mohl být charakter a říct, že to letos bylo slabé, že Johnson byl o třídu lepší a že proto vezme nějaký short-term deal, ale netřeba si dělat iluze.

Na závěř bych ještě zmínil Killorna, o kterém jsem si už myslel, že skrz náš depth možná půjde, jelikož v průběhu sezony vypadl z PP, nehrál PK (nyní hraje oboje) a celkově spíše přešlapoval na místě. Nyní ovšem hraje jak smyslu zbavenej, včera měl asi 4 golovky... Je silnej na puku, není to typický PW v tom smyslu, že si připíše 200 hitů za sezonu, ale vyhrává souboje, je velmi dobrý v cyclingu a to je důležitější. A myslím, že si řada lidí neuvědomuje, jak dobře bruslí. Je to clutch a potvrzuje to. Loni v PO byl asi náš nejlepší hráč a letos k tomu opět nemá daleko. Nemyslím si, že by byl víc jak nyní je, tedy cca 40-45B winger, ale pokud to vždy rozbalí v PO, nikomu to vadit nebude. Ostatně prostor na zlepšení tam ještě je a každý nemusí mít plnou prdel bodů jako Kucherov a spol. Velmi dobrý a podcenovaný hráč.

PO je takové učení za pochodu. Máme štěstí, že procházíme. V sérii s DRW jsme vůbec nemuseli postoupit, tam to bylo asi 50 na 50, rozhodně jsme nebyli lepší. Babcock eliminoval naši rychlost, zavřel střední pásmo a kdyby se Johnson v game 4 nezbláznil, byl s námi ámen. Průběh s Montrealem byl celkem podobný, nicméně dávali nám větší prostor a oni doplatili na to, že jejich depth v útoku prostě není dobrý. Game 6 byl z naší strany do té doby nejlepší zápas. V sérii s NYR hrajeme paradoxně nejlépe, tedy až na ubohý game 1. Měli jsme vést 3:1, ale holt kombinace Bishop a bottom6 dělá své. Štěstí jsme si asi taky vybrali dříve. Nyní to bude těžké, ale rozhodně na ně máme. Osobně už každý zápas považuji jako bonus, i když samozřejmě by byla škoda skončit před branami finále, prohrát s Jidášem atd.
Predstavu jsem o tom vsem mel podobnou, ale stejne..
Obrázek
Ted to hlavne nejak dotahnout do finale, zacinam se dostavat u toho do tranzu a dnes jsem byl z Morrowa a Bishopa normalne na prasky i ja. I sprostej Glass je v serii o tridu lepsi nez Morrow, kde to jsme :hroza: A aby zrovna takovy nymand pochovaval sezonu...
Je toho samozřejmě víc, ale to by bylo fakt na dlouho. Ještě aspon několik myšlenek.

Special teams máme dlouhodobě slabé a nic se s tím nedělá. Co se týče generování střel na PP, poslední roky patříme mezi nejhorší teamy ligy. Poslední legitimní PP byla za Bouchera, jinak tu PP jakž takž držel Stamkos, což tak nějak zastínilo skutečné problémy. Co se týče zone entries, pobytu v pásmu a střel na bránu, je to odpad ligy. Přičemž všechny potřebné typy hráčů k dispozici jsou, poslední dobou jsou vidět záblesky solidního puck movementu, ale v zásadě problém zůstává. Začíná to buly, které často ztrácíme a následně chybí puck-carrier, co by dokázal udělat pásmo (Drouin says hi...). Val je příliš monotonní, Johnson s Palátem mají předpoklady, ale jsou v tomto ohledu až příliš nekonzistentní. Elitní puck-carrier byl Edward Maya, jediná věc, ve které byl skutečně dobrej. Když už jsme u Mayi, ten jeho trejd byl vysvobození, až se to šlo zapít :lol2: penalty killer v Edmontonu, lol, už jsem asi viděl všechno. Ale zpátky k PP. V samotném pásmu máme 1, možná 2 vzorce. Letos jsme využívali Stamkose dementně před bránou, anebo na pravé straně, kde to neměl na one-timer a málokdy se k něčemu dostal. Vůbec jsme ho nevyužívali jako ''triggermana'', v prvním případě hrál v podstatě roli, jakou má třeba Brouwer v Caps. Byl v podstatě až nějakou druhou, třetí střeleckou variantou, což je vzhledem k tomu, že se bavíme o Stamkosovi, fakt joke... Z pohledu obrany byl na tomto místě Stamkos lehce ubránitelný a Stamkos se tam ani přirozeně nemohl cítit dobře, protože tam hádám nikdy předtím nehrál. Další problém je Val. Loni byl na PP velmi efektivní, možná až moc efektivní, letos pro změnu přestal střílet a ubírá tím možnosti. Soupeř ví, že Val na 99% nahraje a soustředí se na jiný prostor, přičemž když už vystřelí, překvapí tím úplně všechny a často puk skončí v bráně, viz PP goal v sérii s Habs. Jakoby chtěl nahradit Purcella... Jinak to je celkově málo kreativní, chybí tam moment překvapení a ta PP už má i asi takovou deku, že hráči, co normálně většinu ''puck battles'' vyhrají (Palát, Killorn) mají na PP problémy a PKers nás čistě a jednoduše přepracují. Samozřejmě by se hodil elitní PMD, který v týmu není, ale v budoucnosti do té role snad doroste DeAngelo. Na modré DeAngelo a Drouin, na one-timer Stamkos a Kucherov, zní to dobře. Co se týče PK, příchod Boylea a spol problém zlepšil, ale ne úplně vyřešil.

Obrázek

Ohledně Coopera jsem v lepším případě neutral. Loni byl v sérii s Montrealem brutálně překoučován, letos se v 1.kole dělo úplně to samé. Dle mého má velké, velké štěstí, že přes DRW prošel, sice by ho SY pravděpodobně ještě nevyhodil, ale jeho pozice by silná nebyla. Babcock reagoval na průběh série, dělal adjustmenty, střední pásmo pro nás bylo nepřekonatelné, ale Cooper byl v klidu, nic neměnil, žádná změna stylu, stejná sestava... Nyní mi už přijde, že se stejně jako celý team zlepšuje, vytasí se s 11-7, co má překvapivě úspěch (já to nemusím), je tam aspon vidět snaha double shiftnout Stamkose a spol, začíná víc řešit matchupy, v minulosti to skutečně vypadalo, že to moc neřeší. Jinak si zaslouží credit za Paláta, Johnsona a spol, pod ním na farmě rostli a i díky němu jsou dnes takoví hráči. Celkově to s mladými umí, v zásadě jim důvěřuje, ale loni Kucherova a letos Drouina až moc drží. Absolutně jsem nepochopil, proč hrál loni Kucherov v PO pouze 2 zápasy, s tou obranou, Lindbackem a vším okolo bylo stejně jasné, že daleko nedojdeme, místo Kucherova hrál important minutes klíčový hráč a budoucnost organizace BJ fucking Crombeen... Kucherov mohl získat nějaké zkušenosti navíc. Absolutně nelogické a nepochopitelné a nyní se vlastně děje něco podobného s Drouinem a Morrowem. Drouin byl v ZK dobrý pro 70 zápasů, ale najednou mu Cooper nevěří směrem dozadu, přičemž Paquette s Morrowem dělají chyby, co by možná Drouin ani neudělal anebo udělal, ale aspon by na rozdíl od těch dvou vymyslel něco směrem dopředu. Ale tak to s Cooperem je, Drouin musí v létě zamakat, v září se ukázat a měl by být fajn. Cooper je v řadě věcí prostě tvrdohlavej, viz bottom6, která je patetická a její složení prostě nezmění vůbec, nebo udělá jen kosmetickou změnu, která nic neřeší. Pokud nechce bourat nyní velmi dobře fungující top6, fajn, ale proč nezkusí např. 3.lajnu Drouin-Boyle-Callahan, to nepochopím. Boyle s Callahanem mají nějakou chemistry ještě z NYR a Drouin s Boylem spolu hráli dost času v ZK a celkem jim to klapalo, Drouin nahrál na x Boylových branek. Callahan by měl playmakera a possession hráče a Drouin zase dva veterány, kteří by mu kryli prdel. To je ovšem příliš logické a jednoduché na to, aby to Cooper zkusil. Radši tam bude i nadále cpát v tuto chvíli absolutně useless Paquettea. Jinak se mi ještě nelíbí začátky zápasů, další dlouhodobý problém, trvá nám několik minut, než se dostaneme do tempa a mnohdy se díky tomu prohrává. Další problém, co mě vyloženě sere a v ZK byl na denním pořádku, je neustále debilní stickcheckování, tedy neustálé dementní obranná hra hokejkou, která funguje jen někdy a neochota hrát tělo. Není to o tom rozdat monstrozní hit, ale eliminovat soupeře tělem. Ani nevím, kolik branek jsme díky tomu dostali, ale bylo toho fakt hodně. Občas tam jde zaznamenat i problém s motivací. Ale ano, jinak se Cooper zlepšuje, praktikuje rychlý a útočný styl a mladí hráči pod ním rostou. Následující sezony budou klíčové, musí ten team posunout na vyšší level, nemůže tam být zaznamenaná stagnace, musí už vyřešit PP, musí najít roli pro Drouina atd.

Jinak nyní ten team už je konečně čistě Yzermanův, všechno to jsou jeho koně. Loni tu předchozí veleúspěšnou éru cowboy boys zakončil výměnami/buyotem Purcella, Thompsona a Drugsyho Malonea. Z původního cirkusu zbyl jen Hedman, Stamkos, Killorn (a Barberio, ale ten to má u nás spočítané a Witkowski, 7./8.bek/depth).

V útoku udělal Yzerman/Murray neuvěřitelný job, během několika let draftoval/našel Kucherova, Johnsona, Paláta a spol, přičemž to není jen o draftu a scoutingu, nekončí to Yzermanem a Murraym, je to i o Roastovi, Zettlerovi, BriseBoisovi, Thomasovi, kteří se těm hráčům věnují, pracují na nedostatcích a celkově děláme vše, co dává smysl a neženeme je předčasně do NHL a tak podobně. Všechno to jsou lidi, které si Yzerman cíleně vybral a i díky tomu máme takovou základnu prospectů. Jestli se zatím něco ne uplně podařilo, je to draftování beků. Nesterov sice vypadá nadějně, ale je to málo. Na obranu Murrayho a spol vývoj beků trvá déle a v systému je Koekkoek, tedy možná nejlepší bruslař v organizaci, ano, možná lepší jak Johnson i Hedman, two-way bek s leadershipem a solidním puck-movementem. V předchozích 3 letech pokaždé absolvoval operaci ramene, což je neuvěřitelné, nyní konečně držel a v AHL měl velmi slušnou první sezonu. Ačkoliv má 21, tak skrz zranění byl vývojově zpožděn. U něj to je zejména otázka toho, zda-li vydrží zdravotně a nebude injury prone i na pro úrovni. DeAngelo je obecně známý, letos po McDavidovi údajně nejdominantnější hráč v OHL. Výbušný, dynamický, elitní PMD, u něj je pro změnu největší slabina (a zároven i trochu výhoda) jeho výbušná povaha a slabší defenzíva, kterou by měl pilovat od příští sezony v Syracuse. Pak tam je ještě Blujus, Dotchin, MacLeod a Masin, z nichž by se aspon jeden prosadit mohl, ačkoliv upside je podstatně nižší.

Pro organizaci je důležité, aby se prosadil Koekkoek i DeAngelo. Obranu máme drahou, mimo Hedmana (plus Nesterova a Sustra) chybí mladí, levní beci, Garrison a spol tady nebudou věčně a získat beka na trhu je čím dál tím dražší a složitější.

V útoku bude důležité, aby se prosadil Erne, přeci jenom bychom takový typ ještě potřebovali. Je to buldok, co hraje do těla a zároven velmi dobře bruslí, letos měl v PO QJMHL téměř gol na zápas a přestože jeho team ve finále prohrál, dostal MVP pro nejužitečnějšího hráče PO. Od příští sezony bude pro, ačkoliv fyzicky na NHL už asi má, skrz náš depth a trpělivost by měl minimálně začít na farmě. Pak tam je ještě Peca (podobný typ jako Johnson, což neznamená, že bude Johnson, ale je to velmi dobrý prospect) a TFův oblíbenec Point, co jeho shodou okolností taky podobný Johnsonovi, imho je to horší bruslař, ale ve svých letech má větší talent jak Johnson. Point má ovšem tak 4 roky čas. Tři Johnsonové by mi rozhodně nevadili, kéž by ten člověk šel naklonovat. Kdyby se jeden z dvojice Point/Peca na jeho úroven aspon přiblížil, byl by to samozřejmě úspěch.
Je jasny ze tam rezerva jeste je, nicmene postupem casu jak budou dorustat dalsi prospekti tak budou zas nekterym momentalnim oporam koncit ty levny kontrakty co maj ted. Udrzet to vse pohromade do budoucna nebude jednoduchy, platovy strop uz mate na hrane ted a to vam triplet line hraje prakticky zadarmo. Kandidati "na odstrel" dle meho Carle, Callahan a Filppula, v tomhle poradi. Ne nutne ted, ale casem urcite.

Do sezony 16/17(nebo i driv) to konci Hedmanovi, Stamkosovi, Kucherovovi, Johnsonovi, Palatovi, Killornovi a nekterym dalsim.. Cili ano, nebyt platovyho stropu, tak vrchol teamu prijde o 2-3 roky ale na druhy strane nebude mozny tezit z tech kontraktu tak jako ted. Takze je nutno brat to letos jako jednu z dost dobrych sanci na SC, vubec neni samozrejmost ze o 2-3 roky budou ty sance lepsi (pristi sezonu budiz).

Jinak na to kolik kritizujes, je s podivem kde se nachazite :giggle: Je fakt, ze jste v mnoha aspektech nevyvazeni a nektere (dost vyrazne) nedostatky proste prekryvate az nemyslitelnym skillem, ale stejne.. Co mam rikat ja? Byt ve vasi situaci tak ani nepipnu, pac nektere veci jsou proste na masli.
To je bohužel pravda. Strop by sice měl jít nahoru, ale to náš problém nevyřeší. Yzerman a spol z toho budou muset nějak vycouvat. Určité pozitivum je v tom, že nikdo z těch vets (Carle, Filppula, Callahan, Garrison...) ani ted nehraje prim, jsou pochopitelně důležitou součástí depthu, ale nestojí to na nich. Na každém postu jsou důležitější hráči, zároven však vůbec nejsou marní, aby byli nevyměnitelní. Zejména u Carlea, Garrisona a Callahana mám tedy pochybnosti, že půjdou dolů, u každého veterána to je pochopitelně nevyhnutelné, ale snad ještě vydrží. Garrison není dobrý bruslař a Callahan je typ hráče, co se rychle opotřebuje. U Carlea jsem si myslel, že pakliže by to v létě ještě šlo nějak udělat se stropem (úpřimně jsem to nějak nekalkuloval), že by ještě rok zůstat mohl, ale jak ho vidím v PO, není asi důvod čekat. Svět by se sice nezbořil, ale Nesterov potřebuje ice-time.

I Bishop má pro nás výhodnou smlouvu, od prvního dne mi nevadila, 6M sice vypadá vtipně, ale je třeba ocenit fakt, že podepsal jen na 2 roky, term rozhoduje, to je pro nás důležité. Kdyby dostal třeba 6 let a já nevím, 24M, byl by pro nás mnohem hůř vyměnitelný, možná prakticky nevyměnitelný.

Kritizuji hodně, to je fakt. V zásadě jsem samozřejmě velmi spokojen, Hedman, triplets :slintac: ale už toho mám po těch letech dost a některé dlouhodobé problémy mě prostě serou. Ale v zásadě si není na moc co stěžovat, to máš pravdu, momentálně moc lépe fungujících organizací není. Letos jsem z nějakého důvodu, úpřimně ani nevím proč, zaujal trošku víc kritický postoj. Vidím to prostě trošku jinak než před pár lety, kdy mi bylo 18, 19 a hodně věcí byla vlastně úplně jinak, než jsem si myslel.
Obrázek
:eek2: tohle je už trochu moc no....
D&M píše:Obrázek
:eek2: tohle je už trochu moc no....
To asi coach trošku přehnal ne? :lol: Tohle je toršku mimo řekl bych, Morrow vůbec nestíhá, je spíš přítěží a je za to ještě chválen? Nemluvě o tom, že na jeho úkor sedí takový Drouin... :jn:
9521 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2006 CAROLINA HURRICANES