Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Aky film prave pozerate

Diskuze o všem možném i nemožném.

tak Fifty Shades of Grey zatial 3,4 resp. 29% :giggle: uz sa tesim na komentare, to bude zabavne citanie
WildCelt píše:tak Fifty Shades of Grey zatial 3,4 resp. 29% :giggle: uz sa tesim na komentare, to bude zabavne citanie
Uz jsem videl na fb odkaz ze hned ten 1.koment nema chybu tak jsem se musel podivat...a zasmat :-D
najlepsi komentar ma na csfd RedAK :lol: :lol: o tomto filme a ze nieco take existuje som sa dozvedel pred dvoma dnami a odvtedy z kazdej strany pocuvam ze na to chcu ist tak som kua zvedavy co na to potom povedia :D
Anty píše:najlepsi komentar ma na csfd RedAK :lol: :
no sak to je prave ten 1.koment :lol2:
Selly8 píše:
Anty píše:najlepsi komentar ma na csfd RedAK :lol: :
no sak to je prave ten 1.koment :lol2:
ja som z toho pochopil ze nejaky koment na fb :D



po vynikajucom District 9 a slabom Elysium prichadza Neill Blomkamp s čepim :giggle: som zvedavy, hudba od Zimmera, no vyzera to nadejne

navyse ohlasil uz aj svoj dalsi projekt, ktorym bude 5. pokracovanie Votrelca :|
Raid 2 - chtělo to hrubý střih, 150 minut to fakt jen těžko vyplňuje, jinak stále mocná záležitost, které nechybí nutné atributy jako honička v autě, mocná bitka ve skladě, v kuchyni, v restauraci, v zadním traktu, v kancelářích, na prostranství, ve vězení, bitka v bahně, bitka v autě, bitka v metru, bitka na staveništi... Díky přítomnosti byť triviálního děje je to i dokonce trochu o něčem, ale spíš to otravuje. Takové té prostoduchosti jedničky to nedosahuje, což je za á dobře, i špatně.

Predestination - těžké zklamání. Fajn herecké výkony a víceméně všechno okolo + první část filmu, ale tím, že se film celý shrne sám do sebe bez nějakého oblouku, se splachuje do záchoda.

XX.století (Novecento) - pětihodinová šílenost s DeNirem a Depardieu. Spor v přátelství statkáře a chudého komunistického rolníka. Koukám, že ten film všichni označili jako komunistickou agitku, ale já to tak nevidím, naopak mi to přijde v konečném důsledku jako film popisující a atakující naivitu proletariátu.
prave som spravil jednu z najvacsich chyb svojho zivota a pozrel si Fifty Shades of Grey, to co bolo, nie, ze by som nejako tuzil tento film vidiet, ale chcel som to vidiet, ale ako toto moze mat vobec tych dnesnych 45% resp. 4,2, tak to nechapem, tomuto by som nedal ani 5%, najhorsi film co som kedy videl, totalny odpad, tie nazory a recenzie tohto oznacenia som bral s rezervou, myslel som, ze to takto oznacovali bez toho, aby to co i len pozreli a uz vopred to oznacili odpadom, pravdupovediac som nieco (aj ked neviem co) od toho aj cakal, ale uprimne som zhrozeny, to bolo totalne o nicom :? jedina vec co ma na celom filme zaujala a sa mi pacila, tak to bol jeden zaber kde bola nejaka hora medzi oblakmi a to je asi tak vsetko
Jonathan Nolan Says His Original Ending To 'Interstellar' Was “Much More Straightforward”

akurat si to idem pozriet, po 6x :roll: (1x v cestine :? )

inak toto vyzera paradne :arrow: Ex Machina
Interstellar som videl včera, ale je to pecka - Gravity sa nechytá. Nedokážem pochopit nedocenenie tohto filmu, napríklad Zimmerovej geniality. Vidiet tak film v kine :slintac:
pozeral som to vcera v noci. ze dam si tak pol hodku pred spanim z toho. No hovnu, s otvorenou hubou som sa do toho zazral, to sa vypnut nedalo. a zaspal som az o 4 rano jak som to mal v hlave.
Reziseri tocia filmy. Nolan ale netoci filmy. Je to vizionar, revolucionar a vrcholny umelec ktory nema konkurenciu. Lepsi film som nevidel.
take napätie som uz dlho necitil pri filme, huba dole skoro cely cas. Serem barbarov co to oprdeli lebo niektore veci su normalne vedecky dokazane a on to pouzil a ine si prisposobil podla seba. ten film je proste po*ici
ta hudba, myslienky, sceny, kamerove zabery. som uneseny, nolan je boh a uctievam ho
na nove prave bezi udajne fenomen ceckovej kinematografie Žraločí tornádo 2

minule som videl uputavku :eek2: potom si precital par komentarov :lol3: a teraz to tak trosku sledujem :? a mozem povedat, ze nieco taketo som v zivote veru este nikdy nevidel :-D

dokonca bude aj trojka s hejzlhofom
Obrázek

Jednička mě nadchla teď trošku zklamání. Chyběly mi dlouhé vlasy krásné Shailene, film byl až moc akční a kvalita 3D v kině jedna velká katastrofa. Premiere Cinemas :grc: :ho*no:

Dnes se chystám na Mr. Hockey: The Gordie Howe Story :jupi:
niekolko krat som povedal, ze tam film mal skoncit. som rad, ze povodne to scenarista tak zamyslal a nie som rad, ze to tak neostalo. lebo filmu ten koniec len uskodil a nepacil sa mi.
WildCelt » 21 bře 2015, 22:49 píše:na nove prave bezi udajne fenomen ceckovej kinematografie Žraločí tornádo 2
Jednička je lepší, i když dvojka není z zahození. Je tam víc akce, ale méně takového toho primitivismu (...). Ale u obou se jeden nasměje. Kombinace pornohvězdy a Zieringa je dokonalá, fakt jim to sluší. Nicméně Asylum jak vyšitý. V případě zájmu doporučím seriál Z-Nation, ale vlastně cokoliv od Asylum, ze starších třeba dost ikonickou Megapiraňu - tam je prostě všechno, co si kdy potřeboval vidět z téhle kolonky.

Mimo ně pak třeba legendární Python (můj vůbec nejoblíbenější b-movie), Sand Sharks, Wynorského monstr filmy (Komodo vs. Cobra), cokoliv kde hraje Casper Van Dien :lol2: a totálně všechno, co kdy natočil Uwe Boll, žijící legenda b-movies. Ale těch filmů je strašně hodně, to tak si vzít roční dovolenou na letmé seznámení s tématem...

Jinak, jsou to Bčka, ne Cčka. Kategorie C je dost specifická - to jsou prostě nezáměrné totální braky, ale většinou pro nízkorozpočtové C(k)abelové televize, což jim dodává ještě šílenější fazonku.

Uplně bokem pak stojí Ed Wood, to je takový symbol absolutního braku, doporučuju schválně kouknout na Burtonův popis - http://www.csfd.cz/film/1072-ed-wood/" onclick="window.open(this.href);return false; , imo nejlepší Burtonův film vůbec.


:slintac: uz sa neviem dockat, malo to byt az zaciatkom aprila, ale uz je to na ceste ku mne, prvy film, ktory som si kupil, esteze som na to natrafil a stihol spravit predobjednavku, vypredalo sa to ako teple rozky
pre mna bol interstellar totalna kktina :lol2: (pozeral som dva dni dozadu)
obmedzeny barbar :bee:
co si od antyho cakal :lol2:
Mimochodem, prý i Nolan někde řekl, že ten konec měl vypadat původně jinak.

Třeba sem omezený barbar, ale návštěva kina na Interstellar byly tři nejhůře investované hodiny loňského roku.
Tataři :hroza: Jestli existuje bůh tak je to Nolan :bee:
Leo píše:Tataři :hroza: Jestli existuje bůh tak je to Nolan :bee:
Nolana praveze mam rad mam od neho napozerane skoro vsetko a jeho filmy su pre mna vynikajuce (Batmani, Memento, Dokonaly Trik, Pociatok)

ale Interstellar mi absolutne nesadol..ja potrebujem filmu chapat a tam som strasne vela veci nechapal (mozno ma ovplyvnila unava)
Já zase miluju scifi hlavně ty kde hraje hlavní roli vesmír a kde je co nejvíce věcí reálných (pravdivých). Samozřejmě pád do černé ďíry a to co následovalo nebo posílání zpráv na tak astronomickou dálku je pravďepodobně nereálné, ale kdo může říct, že to tak nemůže být? Samotnej vesmír je jedna velká otázka na kterou nebudeme mít nikdy odpověď pouze doměnky a spekulace :neviem: Nolan to vzal po svém a myslím, že se s tím porval skvěle, protože mě to ohromně bavilo :thumbsup:
ved take filmy, ktore nepochopis a musis nad tym rozmyslat su najlespie, citat tie diskusie a sam si to nejako vysvetlit, aspon ta to nuti znovu pozerat a zakazdym si co to mozes vysvetlit inak

mne sa ten koniec pacil, urcite by bol zaujimavy aj iny koniec, aj ten by sa mi urcite pacil :-D

ani mi nevadilo, ze to bolo take ufnukane a rodinne (aj to az vedecke ponatie lasky sa mi velmi lubilo), bolo to dost realne (teda co sa tyka sucasnych teorii a poznatkov), ale je to predsa film, takze treba tam dat aj nieco nerealne, ba az sialene, nema to byt dokument

Interstellar bol este nic, to taky Donnie Darko :dudo: to sa este len tazko chape, neviem ci aj knizka o tom nevysla, ale samotny reziser tusim povedal, ze ten film sa neda vysvetlit, ale tak niekomu to proste neda :-D

inak u mna co sa Nolana tyka, 1. Interstellar, 2. The Dark Knight Rises a 3. Memento, z TOP3 vypadol Inception
Ano, to je Nolanův trik - vytvořit zamotaný děj a vtáhnout diváka do spleti vlastních myšlenek. Dělá to tak fikaně, že divák přestane vnímat triviálnost a jednoduchost původního děje a jen se pohrouží do vlastních úvah ´jak to vlastně...´. Nolan to dělá fakt výborně, klobouček, ale mám k tomu ´musíš rozmýšlať´ pár výhrad:

- dává divákovi návod, Interstellar je v tom ´samovysvětlení´ snad ještě hůř než Inception. To je rozdíl mezi A.C.Clarkem a Nolanem - Clark NIC nevysvětloval, od začátku do konce wtf, Nolan potřebuje dvě hodiny uvádět diváka do děje a potřebuje k tomu šílený spektálk, aby ten náhodou nudou nepřepadl přes sedačku

- nepřemýšlíš jen tak o něčem, přemýšlíš o tom, o čem přesně přemýšlet máš, ono taky nad ničím moc přemýšlet nejde, oba zmíněné filmy si prostě jako dějovou linku vezmou něco tak neuchopitelného, že divák nabývá dojmu, že skutečně o něčem přemýšlí, ale vlastně nepřemýšlí o ničem podstatném.

- nepřemýšlíš nad žádným skutečným problémem, dilematem. Ty filmy sice nesou kupu potenciálních úvah, ale většina z nich je velmi jednoduchých. O čemže je celý Inception? Je to sen nebo ne? To jsme se dívali na celý film jen pro TO? Konkrétně tohle je film, který je vrcholnou ukázkou kinematografie, která i přes svoji obludnost vlastně uplně o ničem.

- i tak jsou to oblubné konstrukty, ty filmy trvají tak dlouho proto, protože jinak by nedávaly smysl. Je to jako ten vtip o ´nastoupí do autobusu pasažér.. dva vystoupí. atd atd atd atd atd a otázka stojí - kolik je řidiči let?´. Vtáhnout diváka do naprostého centra dění se dá pomocí jednoho víceméně dialogu (Man from earh), monologu (Tarkovského Solaris).. Nolan na to potřebuje armádu.

- veškeré potřebné myšlenkové požadavky na diváka jsou generovány uplně jednoduše - ne tím, že by byl divák vystaven skutečnému dilematu, ale tím, že mu scénář jednoduše nedá odpověď na nějakou triviální otázku.

Jo jasně, ty filmy jsou hrozně hezké, ale trochu mě mrzí, že Nolan je považován za nějakého hybatele divákova mozku, přitom ve srovnání s Asimovem nebo Bradburym (já vím, že je to unfair srovnání, nicméně sem chtěl zmínít nějaké scifi, taky bych klidně mohl vzpomenout Lynche, Kurosawu...) je Nolan někde na úrovni dětské pohádky.

Ale tím něříkám, že ty jeho filmy jsou apriori špatné, chápu jeho obdivovatele, akorát mi přijde, že se jeho diváci občas nechají trochu opíjet rohlíkem.
245 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG