Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Aky film prave pozerate

Diskuze o všem možném i nemožném.

Tak po vzhliadnutí účtu na csfd tu pridám aspoň môj osobný a veeelmi stručný rebríček top filmov z každého rožku trošku. Medzi moje oblubene žánre patrí dráma a prvoradým kritériom je vždy hlavne dej a originalita filmu. Musím uznať že tiež si viem vychutnať už tolko rozoberané sci-fi ohladom galaxie, kde sa dá stale dačo nové skúmať a sú v podstate i neobmedzené možnosti pri režírovaní. Taktiež i samotný (dokumentárny) serial na podobnu tématiku: Cosmos: A SpaceTime Odyssey je :klobuk:
Na druhej strane neviem prísť na chuť pri sci-fi žanre ako napríklad transformers :oops: ktorý ma vôbec nebavil.

Mary a Max, Frankenweenie(2012), john wick, plán úteku, Orel deváte légie, kód enigmy, the babadook, ojos de julia os, locke, detachment, zimný spánok, nightcrawler, zlodejka kníh, tri dni ku slobode....

Ešte pridám pár zaujímavych filmov na vlastné riziko :lol2: kde sa jedná zčasti o mindfuck ako pri Inception.
Podfukári, The One I love, E.A.Poe: Archa bláznov a hlavne Predestination, čo som si dokonca na 2x pozrel a bol som ztoho ešte viac v **** nez po prvom zhliadnutí, radsej ani nebudem uvádzat závery čo mi ztoho vyšlo :lol:
když už se tu o filmech tak živě diskutuje, doporučim zkusit asijskou kinematografii (japonsko, číná.. ani přesně nevim, kde přesně ty filmy byly natočeny.... zkrátka cokoliv co má na obalovym obrázku hieroglify místo písmen :) + nemam na mysli akční bojovky s Checkie Chenem) .. i když se to asi netrefí do vkusu každého, minimálně to divákovi nabídne další pohled na tvorbu filmů jako takovou (a jak je známo, čim více pohledů na věc, tím větší inteligence :) ) ..

Co přesně asijské filmy nabízí? Daleko uvěřitelnější zápletky (nejsou tak svázaný clichéovitýma wtf. momentama hollywoodu), naprosto odlišné pojetí hlavního záporáka (neni to tupej trol, kterej mučení oběti schválně natahuje, aby zvýšil napětí, jenom proto, aby dal čas hlavnímu hrdinovi dostat se na scénu... nope.. hlavní záporák bejvá naopak největší skiller a naopak hlavní hrdina je ten, kdo ho většinou porazí nějakou lstí, což pro mě bylo velký a přijemný překvapení, neboť to působí uvěřitelněji a člověk si tak to vítězství hlavního hrdiny může skutečně vychnutat + celkově scénáře kladou vysokej důraz na racionální stránku filmu, ne jen na tu emotivní, což byl pro mě další vítanej poznatek)

Taky to má svý mouchy samozřejmě, některý filmy mají podobné zápletky jako ty naše běžně známe, akorát tam vystupujou šikmooký herci, takový filmy mě moc nebavili... + některý scény jsou dělaný hodně na efekt (a to ještě na dost divnej asijskej high tech ko*otina efekt, kterýmu sem teda doteď na chuť nepřišel), ale celkově to pro mě bylo příjemný zpestření, a to aji u žánrů, který obyčejně nepreferuju, jako např. nějakýho romanťáku... konkrétní filmy uvádět nebudu, zkuste kdo chcete a vyberte si co vás samotné zaujme... :klobuk:
no nieco na tom bude :hmm: ved aj taky kultovy pocin ako Sedem statocnych je remakeom mozno este kultovejsieho Sedem samurajov a uz velakrat som natrafil pri bruzdani na nejaky ten azijsky film, dost casto romanticky, ale nepozrel si ich, takze po tvojom odporucani sa to asi zmeni, jeden vojnovy film som pozeral a ten bol vazne dobry, taktiez aj vyborne scifi Edge of Tomorrow malo japonsku predlohu...
Minnesota1 píše:...a hlavne Predestination, čo som si dokonca na 2x pozrel a bol som ztoho ešte viac v **** nez po prvom zhliadnutí, radsej ani nebudem uvádzat závery čo mi ztoho vyšlo :lol:
Odporúčam Odlboy s Joshom Brolinom. :wink2:


tak uz je to vonku
Hlavne tohle
Hlavně aby z toho neudělali infantilní šaškárnu.. (i když to je u Star Wars od I-III poměrně těžké)
http://www.csfd.cz/film/374068-ruda-mas ... -2/?type=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Možná by stálo za to shlédnout to.. Na torrentz.com od uživatele Yify ve výtečné kvalitě. :klobuk:
Minnesota1 píše: hlavne Predestination, čo som si dokonca na 2x pozrel a bol som ztoho ešte viac v **** nez po prvom zhliadnutí, radsej ani nebudem uvádzat závery čo mi ztoho vyšlo
mrknul jsem na to taky 2x a celkove to je mazec :sok: :yes:

jinak co doporucuji tak klasika: Oko bere,rounders,Maximalni limit pak klasika z hokeje Miracle,Mr.Gordie Howe
je jich spoustu me baveji treba stary gansterky typu :Gauneri,Kmotr,LaK prisne tajne,Obvykle podezrely pak takovy klasiky(Sedm,Catch me if you cant,Nocni let.....) a HLAVNE motivacni podle skutecnosti (Vlk z Wallstreetu,nodotknutelny,12let v retezech,zpatky na vrchol ,Expres, Invincible,zrozeni sampiona,MoneyBall.... ) nebo z prostredi iluse ci zlodej(Podfukáři,cista prace)
Sicario - megahustacky temny akcnak z prostredia boja s drogovymi kartelmi, Emily Blunt a Del Torro 9/10
WildCelt píše:... uz sa tesim na dalsi Nolanov film, mozno by si mohol nechat poradit od Tarantina a natocit vojnovy film, ved ako sam povedal, okrem komedii a romantickych komedii sa nebrani nicomu ...
:tada: :arrow: Christopher Nolan chystá válečný velkofilm
:arrow: https://www.facebook.com/konbinifr/vide ... 542584276/ :hufi:

a keď sme ešte pri tom, nový Abrams už čoskoro

po navsteve z kina...fu...totoznost s Black Hawk Down, ktory nikdy neomrzi dost blizka...sice scenka s nesmrtelnym Mercedesom riadne priteplena (ci tie uplakane family sceny) no hned od uvodu az do poslednej minuty vtiahnuty do deja...v reali to zrejme vyzeralo kapanek inak, ale i tak....o co islo - http://www.vlastnihlavou.cz/americky-ve ... -benghazi/" onclick="window.open(this.href);return false;

asi takto (csfd komenty): Co k filmu, na který jsem se opravdu těšil, napsat. Jelikož jsem šel na jistotu a to jistotu akce, tak mne film maximálně nadchnul. Nepitvám reálné fakta, neporovnávám odchylky ve scénáři s realitou. Nešel jsem na artovku, ani jakkoliv intelektuálně laděný snímek. Šel jsem na dokonalou řežbu a toho jsem si užil dosyta! Akce je naprosto dokonalá, precizně natočená a hodně drsná. Víc jsem nechtěl, nečekal a ve finále nepotřeboval. Bay je frajer a já se mu hluboce klaním!

Mě se film moc líbil - byla to ve svém žánru úplná špička. Filmy podle skutečné události jsou většinou velmi povedené v tomhle případě to platí na 100%. Výborně natočené, výborný scénář (drastický velmi napínavý příběh), dokonalá režie. Komu se líbil Černý jestřáb sestřelen nebo Na život a na smrt, ten bude nadšen. Nejvíce mě zaujalo jak filmaři velmi realisticky ukázali Líbii v roce 2012 - s toho až mrazí (Hrůzostrašné místo).



nie som ziaden filmovy kritik, tobôz nejake bodovanie od 1 po 23, je to proste môj srdcovy zaner, tak asi pre to to tak zeriem:)
kedze posledny film so sportovou tematikou, resp. s tematikou americkeho futbalu u mna viacmenej vobec nezabodoval a aj napriek pomerne dobremu hodnoteniu na csfd, trosku dlhsie som odkladal zhliadnutie My All American, este aj taky odpudzujuci nazov, trailer az tak moc nezaujal, urcita nadej bola v scenaristovi, ktory pred 22 rokmi napisal scenar ku vynikajucemu Rudy, tentokrat film aj zreziroval a musim povedat, ze sa mi velmi pacil :good: a zaradujem ho v mojom pomyselnom rebricku filmov s touto tematikou na uroven tych najlepsich a tesim sa na jeho dalsie zhliadnutia...

inak viacmenej vsetky posledne zhliadnute filmy sa mi pacili, The Intern fajn, Everest vynikajuci a v kine zhliadnuty Deadpool, akoze totalne po*ici film :lol:

najblizsie snad v imaxe Batman v Superman: Dawn of Justice, ten trailer vynikol v kine uplne paradne, hlavne ta bojova scenka, to chce jednoznacne vidiet v kine a najlepsie v tom imaxe
Obrázek
Znáte takové ty magory, kteří si staví v podzemí kryt na to, až vypukne jaderná válka nebo nás napadnou mimozemšťani? Tak tady je přesně jeden takovej Howard (kterého hraje John Goodman aka Fred Flinstone).
No a k němu se dostane jedna řidička, která nezvládla řízení a do někoho to napálila. Probudila se až u Howarda "doma" a ten ji samozřejmě tvrdí, že venku se stala apokalypsa, vzduch je kontaminovaný a ona musí zůstat tam s ním a ještě s jedním týpkem, který to Howardovi pomáhal stavět.
Zní to divně a samozřejmě i Howard se chová podivně, takže mu nevěří. Jenže důkazů, která potvrzují jeho tvrzení přibývá, tak hergot, kdo má pravdu; vážně se venku něco stalo, anebo si tenhle podivín vymýšlí.. :nervozny:

Film mě hodně zaskočil svou kvalitou. Možná taky proto, že jsem od něj požadoval max. to, abych od něj neusnul. Zásadně není co vytknout a vyústění mě skoro až nadchlo :good:
8/10
Obrázek
už som teda dopozeral při premiéře :ninja: Za mě příjemné překvapení :good: A ta závěrečná scéna s Vaderem? Highlight reel :slintac:
Ten novy star wars je dost dobry narozdiel od tej predchadzajucej traposiny ale sak co uz cakat od trageda abramsa doku*vil obidve klasiky vratane obidvoch star trekov.
Split 9/10 .... shyamalan is back
Blade runner 2049 dostalo by to u mna velmi vysoke hodnotenie keby to bolo tak o hodinu kratsie. prvu hodinu a pol skvele potom ten film nie a nie skoncit az ma bolela prdel v kine. Myslim ze si rad ten film pozriem z pohodlia obyvacky a gaucu a bude to jeden z tych filmov co budu lepsie po opakovanom videni. Ale napriklad ked to porovnam s vynikajucim interstelarom tak ten ma rovnaku dlzku a ten pocit ze kedy to uz skonci som v kine nemal.
"Byli postrachem hokeje – tým vlastněný mužem s vazbami na mafii, vedený jeho sedmnáctiletým synem a na ledě známý nejen svými schopnostmi, ale i agresivitou."
https://www.csfd.sk/film/1065264-untold ... s/prehlad/
a ze v tom time Rupp hraval, dobra historka :cool: (na netflixe omrkol)
245 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS