Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Svedsko

Diskuze o reprezentačních týmech a turnajích.

Joe S. píše:pekný ofajč :poklona:
Pavel Bure by mal mať na toto "patent", podobne ako má Forsberg na tú svoju kľučku. Nie nadarmo je to jeden z najlepších gólov v rebríčkoch NHL, keď sa takto v oslabení presadil proti Bostonu pred cca 20 rokmi.
Sloter píše:podobne ako má Forsberg na tú svoju kľučku.
:scare:
Tak zatím jsem viděl všechny zápasy Švédska a musím říci jedno. I přes samá vítězství jsou to nesmírně vydřená vítězství s velkou dávkou štěstí. Například v posledním zápase rozhodlo osudných 10 vteřin ve druhé třetině, kdy Francouzi totálně zaspali a dostali dvě laciné branky. Co Švédům opravdu jde jsou PK (94%). PP nic moc. Je to hráno až příliš staticky a Nygren mě nepřesvědčil. Jinak ofenzívu tahá pouze a jenom 1. útok.- ten druhý je absolutně neškodný. Klasen sice projede celým kluzištěm, ale co mu to je platné, když Nyquvist ani Jarnkrok nejsou schopni po jeho přihrávkách trefit branku. Víc prostoru by zasloužil Sjogren. Ten si podobně jako Klasen projel (už 3x) celé kluziště. Bohužel, kličky mu gólmani lapli. backlund poslední zápasy absolutně marnej (a to i na vhazování). Zatím nejlepším hráčem Švédů Nilsson. Neskutečný čapaák a pro mě stále záhadou, jak už jsem psal, že u Islanders má taková čísla (tady ta obrana je také propustná, aby jsme si rozuměli a chytl už cca 8 brejků z 9ti-gól Norska). No uvidíme. Po Česku to nejvíc přeji právě Švédsku.
Len aby som vysvetlil, ďakovačka je znakom toho, že s povedaným absolútne súhlasím do bodky (Švédom ale nefandím). :good:

Najmä s Nilssonom a Sjogrenom. Chcelo by to zvyšné útoky prehádzať, tiež im nemôžem prísť na chuť.
Nilsson to projebal zatím.. první gól byl jasně jeho. Druhy jde zas na Nyquvista.. Ten hraje celý turnaj tužku a jsem zvědav na jeho další sezónu v Détrojtu. Andersen ale taky nemůže mít klidné svědomí, protože ustupoval a ještě clonil gólmanovi. Třetí gól.. Půl na půl. Zbytečný. Stačilo to podržet, popřípadě tedy jít do střely/hráče. Nicméně ani Nilsson mi nepřišel, že by měl tucha, kdo vůbec a kde vůbec puk má. Už proti Bělorusku si Švédi nezasloužili jít dál. Celý turnaj jim zápasy vyhrává 1. formace + PP + Nilsson. Teď jim vyjma 1. formace nic nefunguje a Rusko je tlačí.
Mimochodom, te svedsky trener je tiez psych, ale ked su emocie, je to pochopitelne :-D

https://www.youtube.com/watch?v=Yw0oAhk ... .be&t=3m7s" onclick="window.open(this.href);return false;

co sa tyka golov a zhodnotenia zapasu suhlas s guddym
Tak Švédové vytěžili z minima maximum a to doslova. S touto soupiskou se nic velkého nečekalo ale nakonec nás myslím Švédsko nepříjemně překvapilo v souboji si vybojovali bronzové medaile (nutno podotknout, zcela zaslouženě). Určitě se tu najde mnoho lidí, co sepíše názor na český výběr, já shrnu ten švédský, aby tento topik nezůstal prázdný. Viděl jsem všechny zápasy Švédska a musím říct (znovu, ano), vytěžili z minima maximum. Soupiska, kterou si do Minsku přivezli nebyla bůhvíjak skvělá (např. oproti Kanadě). Švédi celý turnaj spoléhali na svojí první lajnu ve složení Moller-Backlund-Nyquvist. Ta jim víceméně sama zajišťovala výhry. Výrazně jim v tom pomáhala jejich skvěle nacvičená PP, kde si svoje odehrál Nygren (jeho dělovka!). Navíc spolu s Ruskem byli nejlepšími týmy na PK. Švédský tým navíc hrál jako tým, což se některým jiným týmům nedařilo. A ještě jednoho muže musím zcela poprávu zmínit. Brankář Nilsson tady předvedl hlavně v zč několik zápasů, kde týmu dokázal vychytat zápas. Proti Rusku sice 2x chyboval, ale jinak předváděl velmi dobré výkony a těším se na další ročník NHL, co předvede v brance Islanders. najdou se však i nepříjemnosti. Tou je určitě produktivita dua Nyquvist a Jarnkrok. Zatímco první něco málo do sbírky přidal (ale čekalo se toho více), ten druhý vyšel v celém turnaji bodově naprázdno. A nutno podotknout, nebylo ani náznaku toho, že by se to mělo zlepšit. Narozdíl třeba od Kaja v něm nic extra nevidím a Detroit jeho ztrátou alespoň zatím neprohloupil.

Takže letos Švédsko stříbro z OH a bronz z MS. Já myslím že velmi slušné. :thumbsup:
Guddy.44 píše:Narozdíl třeba od Kaja v něm nic extra nevidím a Detroit jeho ztrátou alespoň zatím neprohloupil.
Ja ho az tak velmi odsledovaneho nemam, ale je pravda, ze na tomto turnaji dost sklamal. Este v prvych zapasoch v skupine hral vcelku dobre, ale postupom casu to bolo horsie. Ale je priskoro na take tvrdenia, ci Detroit nieco stratil alebo nie. Ja si pockam na to, ako bude on a aj Forsberg vyzerat pod Lavim.
mt-svk píše:Mimochodom, te svedsky trener je tiez psych, ale ked su emocie, je to pochopitelne :-D

https://www.youtube.com/watch?v=Yw0oAhk ... .be&t=3m7s" onclick="window.open(this.href);return false;

co sa tyka golov a zhodnotenia zapasu suhlas s guddym
A to ešte nevyťahujem jednu osobnú skúsenosť, keď so mnou komunikoval ako Kontiola s Ježkovou :sarcasm:.

Ale ja inak Grönborga uznávam. Je to jeden z najväčších odborníkov na hokej. Nečudo, źe pracuje v štruktúrach švédskeho hokeja bezmála už jednu dekádu.
LOUI ERIKSSSON
JHONAS ENROTH
OLIVER EKMAN-LARSSON
OSKAR KLEFBOM
svedsky kouc a jeho golova erupcia:DD
tak toto bol úvod MS ako hrom, lahôdka, pastva pre oči :good:

jedine tí cedníci, segiňatá :jn:

a samozrejme OEL :poklona: :poklona:
ten vyoutovany pocet :scare:

Přílohy

SWE mají na MS silny tým i letos budou adepty na medaili.
BigPete1989 píše:SWE mají na MS silny tým i letos budou adepty na medaili.
Švédi silný tým rozhodně nemají. A dnešní zápas (leč to byl první zápas na MS) toho byl důkazem..

Švédsko tak jako každé MS se opírá o gólmana a Markstrom není výjimkou. Dnes předvedl několik parádních zákroků a byl to hlavně on, kdo byl strůjce švédského vítězství. Leč to dle statistik vypadá, že Švédi ovládali hru a neměli spíše štěstí v koncovce, tak to pravda není. Lotyšsko umělo neuvěřitelně kousat a navíc se dostalo do tří brejků. Naštěstí pro Švédy 2x Jacob únik vychytal a 1x Lotyš přestřelil.

Obrana je poslepovaná a je to znát. Dnešní zápas zvládli pouze Larsson a Franson. Zbytek obrany byl spíše přítěž. Problém obrany byl hlavně v jeho bruslení a vůbec rozehrávka. Švédští obránci vyjma Larssona se báli kotouče zavážet do útočného pásma a vůbec rozehrávat. Kolikrát tak musel Klasen nebo Nyquist vyvézt puk sám. Další problém byl bruslení. Obrana Švédů po dvě třetiny vůbec nebruslila a Lotyši se tak dostávali do dobrých pozic, odkud pálili. A leč měli "jenom" 21 střel, tak rovná třetina z nich byla velmi nebezpečná.

V útoku je to jasné. Omark neumí vystřelit a příliš kombinuje. Backlund odehrál standart, ale je vidět, že mu chybí parťáci z minulého MS. Nyquist je Nyquist a i přes ten vítězný gól na co šáhl, to po*ral. Zklamáním je i Wennberg, od kterého jsem čekal více. Je to střelec a dneska se bál vystřelit. Tak snad se probere. Klasen typický výkon. Kličky krásné, ale vykouzlit z nich šanci nezvládl. Sečteno podtrženo, oproti minulému MS Švédům chybí střelec a na gól se strašně nadřou. Uvidíme, co v dalších zápasech.

BTW: Dneska ani ty PP nebyly bůhví co. Statické, překombinované a bez střely. Něco, co bych u Švédů nečekal.
Guddy asi bych ten nevýkon Švédů nepřeceňoval... V průběhu turnaje půjdou nahoru, stejně jako papírově slabší týmy dolů.
Ale máš pravdu, Švédi nehrají svoji úspěšnou klasiku, něco už ukázala příprava.
Brankáři: Viktor Fasth (CSKA Moskva/KHL), Eddie Läck (Carolina/NHL), Niklas Svedberg (Ufa/KHL)

Obránci: Philip Holm, Calle Rosén (oba Växjö), Victor Hedman, Anton Stralman (oba Tampa Bay/NHL), Jonas Brodin (Minnesota/NHL), Alexander Edler (Vancouver/NHL), Oliver Ekman-Larsson (Arizona/NHL), John Klingberg (Dallas/NHL)

Útočníci: Elias Lindholm, Joakim Nordström, Victor Rask (všichni Carolina/NHL), Gabriel Landeskog, Carl Söderberg (oba Colorado/NHL), Dennis Everberg (Växjö), Joel Lundqvist (Frölunda), Joel Eriksson Ek (Minnesota/NHL), Carl Klingberg (Zug/Švýc.), Marcus Krüger (Chicago/NHL), William Nylander (Toronto/NHL), Linus Omark (Ufa/KHL), Mario Kempe (Podolsk/KHL), William Karlsson (Columbus/NHL).

Celkově mám švédský hokej rád, takže jim budu znovu přát co největší úspěch. Už na SP jsem doufal minimálně ve finále, protože mužstvo měli neskutečně našlapané, ale bohužel to v semifinále s překvapivým výběrem Evropy nevyšlo. Oproti tehdejší soupisce jim chybí kvalita především v útoku, ale stejně to vidím na postup minimálně do semifinále. :povzbudzovanie:
Tak to súhlasím, myslím, že zamiešajú karty rovnako ako Česi a Fíni.
včera výkon Švédov :slintac: radosť pozerať :-)
Dneska hlavně vrátit Američany zpátky na zem. Nylander má očividně dost sil na to, aby potáhnul ofenzivu společně s Raskem. A čekám, že útok časem doplní jeden z dvojice Berglund/Steen.
nevieš, ako je na tom Lindholm po tej sekere v druhom zápase? :hmm:
Rozhodnutí má padnout dneska během dne. Říkal, že pár minut po sekeře necítil nohu, ale včera navečer už lehce rehabilitoval na rotopedu a měl z toho dobrý pocit. Podle mě dneska vynechá, ale ve čtvrtek už se bude hlásit.
https://pbs.twimg.com/media/Da0oFU4X0AEq73n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Nominacia na predposledny turnaj EHT pred WC. Je dobre, ze ide dost mladikov ako Andersson, Lundeström, Brännström, Jonsson-Fjällby ci Ahman.

Co sa tyka nominacie na turnaj do Danska, tak by zatial ist mali tieto mena:

Gustav Nyquist Detroit Red Wings
Oliver Ekman-Larsson Arizona Coyotes
John Klingberg Dallas Stars
Erik Gustafsson Chicago Blackhawks
Adam Larsson Edmonton Oilers
Mika Zibanejad New York Rangers
Mikael Backlund Calgary Flames
Jacob de la Rose Montreal Canadiens
Johan Larsson Buffalo Sabres
Magnus Pääjärvi Ottawa Senators
Anders Nilsson Vancouver Canucks

Hraci ktori odmietli a neposilni Tre Kronor na WC:

Henrik Lundqvist
Erik Karlsson
Alexander Edler
Henrik Zetterberg
Niklas Kronwall
Jonathan Ericsson
Patrik Berglund
Oscar Klefbom
Victor Rask
Niklas Hjalmarsson
Carl Gunnarsson
Jesper Fast
Alexander Steen
Jacob Markström
Joakim Nordström
Elias Lindholm
Mattias Janmark

Hraci co este nepotvrdili start a caka sa na ich zdravotny stav:
Anton Forsberg

Obrana bude dobra, brankari az tak nie. Respektive oproti minulemu turnaji urcite pojde o slabsieho brankara. :-D Niekde som zachytil info, ze by mohol prist aj Silfverberg, pokial Ducks vypadnu v prvom kole.
Rakell+Lindholm posilni Tre Kronor. Ak sa podari vybavit pojistenie pre Janmarka, tak aj on. Dnes potrvdil ucast aj Kempe z Kings. :good: Mna ako fanusika Svedska tesi, ze konecne aj oni zacali brat WC vazne. A v NHL je aktualne z coho vyberat. :frajer:
177 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2012 LOS ANGELES KINGS