Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

HF Questions #6 - Qaximo

Seriál rozhovorov z dielne Esema a areka.

V krátkom slede je tu ďalšie pokračovanie seriálu HF Questions a jeho hosťom bude fanúšik tučniakov Qaximo.

Obrázek

Qaximo #6
Obrázek


Pre tých, čo ťa nepoznajú, sa skús predstaviť. Odkiaľ si? Koľko máš rokov?

Ahoj, jmenuji se Daniel, je mi 20 let a pocházím z vesničky poblíž Jihlavy. Víceméně celý týden jsem ale v Brně, kde druhým rokem práva.

Venuješ/venoval si sa nejakým športom?

Na vesnici, kde jsem vyrůstal hraje odmala každý fotbal, takže jsem do toho spadl i já. Není to nic náročného, kopeme okresní přebor, tréninky nemíváme a spíš si uděláme chuť na pivko. Pak jsem ještě hrál florbal, ale kvůli dojíždění jsem skončil a teď občas jezdíme s klukama na nějaký amatérský turnaje.

Ako si sa dostal k HF?

Už si přesně nepamatuji, kdy to bylo, každopádně, když jsem začal aktivně sledovat Pens, tak jsem hledal nějaké české stránky, které by se jim věnovali a google mi vyhodil Atlantikův příspěvěk na HF.

Podľa čoho vznikol tvoj nick?

Používal jsem ho v online hře (divoké kmeny), ale už si nepamatuji, jak přesně vznikl, ale lidé to často zaměňují s Quasimodem, tak třeba to má nějakou spojitost. :)

Koho príspevky čítaš najradšej?

Určitě Atlantik, on je vlastně taky jediný, kdo přispíval do topicu Pens. Co se týče ostatních, tak asi Tomashino.

Poznáš sa s niekým z HF osobne?

Neznám.

Fandíš Pittsburghu, prečo práve Penguins? A kedy to začalo? Čo bol ten impuls?

To je asi těžké říct. Jako malý jsem měl plakát Lemiuxe, ale celkově jsem asi hokej tolik neprožíval a nhl jsem vůbec nesledoval. Ale vždycky mě bavili počítačové hry NHL, myslím, že jako první jsem hrál NHL 2004 a já jsem tak nějak automaticky hrával za Pittsburgh. Pak byl draftován Crosby a začal jsem trochu sledovat výsledky, dá se říct, že to byl můj nejoblíbenější hráč, ale vzhledem k tomu, že se hrálo v noci a mně bylo 12-13, tak jsem nikdy zápas neviděl. Čím jsem byl starší, tím více jsem sledoval výsledky a celkově, jak si vedou třeba Češi v nhl, měl jsem povědomí, že Pens získali Stanley cup, ale zápasy jsem neviděl. Poprvé, kdy jsem začal sledovat zápasy bylo play off 2012 proti Flyers, možná k tomu přispělo to, že hrál Jágr a v té sérii padalo tolik golu a neskutečně mě to chytlo. Další rok jsem viděl tak třetinu zápasů, přece jen jsem na noční vstávání nebyl zvyklý a často mě budík neprobudil. Teď, jak už jsem starší, nedělá mi to problémy a sleduji každý zápas živě, ze záznamu už bych si to vůbec neužil.

Komu by si fandil, ak nie Penguins?

Tak, to se nestane, ale pokud bych měl říct nějaký tým, který mám rád, tak San Jose nebo Calgary (Iginla!).

Máš nejaké dresy/tričká či iné fanúškovské predmety?

Doma mám tričko Pens a nevím, jestli se to počítá, ale mám je na ploše počítače, tabletu i mobilu :D

Najväčší hokejový moment, ktorý sa ti vybaví?

Tak můj největší hokejový moment asi bude, když Dukla postoupila do extraligy (jako správný jihlavák fandím Dukle!), tak buď ten moment, kdy porazila v poslední zápase Budějovice, nebo vlastně celá následující sezona, protože byla zrovna výluka NHL, tak do Jihlavy přijel Jágr a to v té době byl pojem, každopádně nejen on, ale spousta dalších hráčů z NHL.
Jinak jako největší moment asi beru Nagano, každopádně to až zpětně, v té době mi byly 3 roky.

Tvoj najpamätnejší moment/zážitok z hokejfóra?

Teď mě asi nic nenapadá, nejsem tu zase tak dlouho a krom Atlantika tu nikdo z Pens fans aktivní není.

Tvoji najobľúbenejší športovci?

Crosby, Malkin, Hertl, Messi, Poborský.

Sleduješ i ELH, poprípade, komu fandíš?

ELH nesleduji vůbec, když bylo loni PO, tak jsem to přál Litvínovu a na některé zápasy jsem díval, ale vzhledem k tomu, že chodím na Duklu, tak větší pozornost asi věnuji první lize. Tak třeba příští rok, ale nevypadá to teď v baráži moc nadějně.

Akú hudbu počúvaš a ktorá pesnička ti práve hrá?

Zrovna mi hraje Bring Sally Up, zkoušel jsem tu challenge. Jinak nemám určitý styl, který bych poslouchal, tak nějak se mi líbí od všeho něco, ale pokud bych měl něco říct, tak Linkin park.



Guilty pleasure? (něco jako nechutné jídlo, které si prostě musíte dopřát - já (JKL) např. mám ve skříni sojovku, kterou ucucávám den co den.. nebo to může být činnost, dementní reklama, nechutný rituál apod.)

No, asi to, že když si koupím nutellu, tak jsem schopný ji celou sníst lžičkou ze sklenice. :D

Nejaký (ne)príjemný komplex z mladosti?

Nic mě nenapadá.

Si GM týmu X(dosaď si x), máš možnost urobiť jednu jedinú vec - vymeniť hráča za iného, benchnúť niekoho, upnúť niekoho, vyhodiť trénera vždy 1:1 - čo to bude?

Vrátit výměnu Neal x Hornqvist. Nela jsem měl strašně rád, na druhou stranu, ten trade asi dává smysl.

Ktorý tím by si zaslúžil, bez ohľadu na poradie a lotériu, dostať prvú voľbu v drafte?

To, je asi jedno, stejně to vyhraje Edmonton. Ale když už, tak myslím, že třeba Arizona.

Májová (květnová) sobota...si sám doma rozvalený na gauči a v telke beží v prijateľný čas siedmy zápas iste napínavého finále Winnipeg - Buffalo. Otázka znie: prepneš to na Babovřesky ALEBO pôjdeš upratovať haraburdie v garáži?

Určitě bych to nechal na hokeji, ale možná bych u toho jistě napínavého finále usnul.

Bez čoho si nevieš predstaviť svoj deň?

No, asi bez jídla, já bych pořád něco jedl. :D

+otázka od Pashu:
Každý fanúšik má v lige nejakého hráča, ktorého by chcel mať vo svojom obľúbenom tíme. Trebárs my Detroiťáci by sme chceli niekoho ako Kris Letang atď...Ak by si si teda mohol vybrať jedného hráča spomedzi celej súťaže, kto by to bol?

To by asi byl Drew Doughty, v případě, že bych to bral trochu vážně. Takový nereálný scénář je Ovechkin, strašně by mě zajímalo, jak by si vedl po boku Crosbyho nebo Malkina, možná bych ho měl i rád.

Príklepy

Hráč, ktorého neznášaš?
Ovechkin, Simmonds, Lucic, Marchand (tady jsem se rozvášnil)

Tím, ktorý neznášaš?
Washington, Boston

Crosby x Ovechkin?
Crosby

Najkrajšie dresy?
Třetí dresy Pens, San Jose

Obrázek

GM, ktorého nemáš rád?
Asi nemám.

Obľúbený GM?
Tallon.

Tip na víťaza SC?
Ze začátku bych dal Washington, ale teď věřím nám!

Najobľúbenejší film?
Vykoupení z věznice Shawshank

Najobľúbenejší seriál?
Friends

Najobľúbenejší song?
Show must go on.

Obľúbený herec/herečka?
Matthew Perry


Ďakujem Qaximovi za rozhovor :)
Jen tak dál Arek! :good:
Doplňující otázka: díval ses někdy třeba zpětně na finále 2008 a 2009?
Ked citam niektore tieto interview, tak ma uplne zamrazi - ja som zacal sledovat NHL ked niektori useri este ani neboli na svete! Uz viem, ako sa citi Jagr v satni :-)
Na 2008 jsem se díval jenom na highlighty, na 2009 jsem koukal celý zápasy. Detroit byl v tý době neskutečná mašina, mrzí mě, že jsem to v té době nesledoval, asi bych to hrozně prožíval. Vždycky se mi vybaví ten Fleuryho skok proti Lindstromovi 5 sekudn před koncem.

Mno, já si holt nevybral, kdy jsem se narodil :)
Za hraní NHL 2004 :good:

Legendární ročník, který jsem hrál ještě loni :-D
Já před měsícem střihnul sezónu v NHL 94..
To je legenda..
AndyF píše:Já před měsícem střihnul sezónu v NHL 94..
To je legenda..
Přesně, na tom jsem strávil mládí :good:
A ještě jedna doplňující otázka na Qaxima: nejoblíbenější jídlo, popř.kuchyně?

Když teda tak pořád žereš :-D
AndyF píše:Já před měsícem střihnul sezónu v NHL 94..
sem tehdá střihl asi 20 sezon, full time, full pravidla.. krom toho sem vyhrál několik menších lokálních turnajů (hrál sem to na myši, takže se daly dělat takové nechutné kličky s Yzermanem)

klidně bych dal menší ligu, akorát ne zrovna v téhle verzi
istu dobu sme tu hravali NHL09, ja by som si kludne este zahral :gol:
My jsme tehdy mydlili NHL 93 ( nevim jak to bylo s tema verzema, ale jsem si jist ze se jmenovala 93 ) a to byly hlavne v zime zabite vikendy. Vetsinou jsme hravali ve ctyrech nebo peti, rozebrali si vsech 24 tymu a pojdme. A kdyz se nekdo zranil tak jsme hazeli kostkou na kolik zapasu aby to melo jeste vetsi grady, takove zraneni souperovy hvezdy chutnalo leckdy vic jak vyhra. Akorat jsme se modlili aby ten u ktereho se to hralo moc neprohraval, nejlepe vubec, jinak vetsinou rekl ze uz ma moc zahraty monitor a vykopal nas ven, joo puberta :-D Takze nakonec jsme dohrali snad jen jednu sezonu ze sta :lol:
Nejoblíbenější jídlo? :) No, to by asi bylo uzený koleno ... kuchyni nemám nějak vyhrazenou, klidně česká.. mně chutnaj prostě takový klasiky nic pestrýho..:D

Jinak, jo 2004 byla dobrá smažba, když jsem zpětně zkoušel starší ročníky, tak to nebylo ono, prostě jezdící čtverečky, ale pokud by někdo chtěl zahrát nhl 09 přes hamachi, klidně bych zahrál.
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG