Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

COLUMBUS BLUE JACKETS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Já bych dodal jen tohle. Modleme se, ať Columbusu nepřipadne Matthews. Jinak pak to teprve bude pro nás v p*či.

Když jim nepadne, budou zase čekat rok, co rok na toho 1C, kterého tak dlouho hledali (aby ho pak vytrejdovali). :roll: Jones jinak letos RFA.

EDIT:
Since June 2011, the Blue Jackets have traded away:

Jake Voracek
8th ovr pick (Sean Couturier)
Jeff Carter
Rick Nash
Marian Gaborik
Ryan Johansen
Wow.
kajo píše:Ako pre Nashville vyborny trade, ak Johansen bude hrat to co minulu sezonu...

Som velmi zvedavy na Jonesa teraz, ked bude dostavat top minuty. Zatial sa to javi ako win-win trade, uvidime co bude casom.
Win pro Nashville, co jinyho. Prvni centr za trojku beka. Ted by jeste Torts mohl zruinovat Jonese a bude klid. A aby jim nepadl Matthews....
Win pro Nashville, CBJ mladé dobře vypadající obránce mají, Preds potřebovali nutně top centra, Jones je navíc RFA. Vlastně bych se vůbec nedivil, kdyby Jonese ještě trejdli na TDL.
Aj podľa mňa win pre NSH. Za Johansena mali ešte niečo pýtať.
Tiez sa priklanam k NSH ale zase to vobec nevadi ze sa divizak oslabil :hehe:
Rono píše:Wow.
Obrázek
#theonethatgotaway
http://www.thehockeynews.com/blog/nikit ... hitchcock/" onclick="window.open(this.href);return false; - Jestli mi někdy bylo líto nějakého ruského hráče, co nenaplnil potenciál, byl to Nikolai Zherdev a právě Filatov..

Samotný Zherdev ještě v NHL ukázal potenciál stát se hvězdou ligy, ale Filatov shořel úplně. Když tehdy Zherdev a následně i Filatov opouštěli NHL,říkal jsem si, že je jen otázkou času, než "dospějí" a vrátí se a budou válet. Nikoli. Teď, po tomto článku o Nikitovi už vím proč. Ruští hráči to teď budou mít opravdu těžké. Viz. nedávno Makarov (Buffalo)..
Guddy.44 píše:http://www.thehockeynews.com/blog/nikit ... hitchcock/ - Jestli mi někdy bylo líto nějakého ruského hráče, co nenaplnil potenciál, byl to Nikolai Zherdev a právě Filatov..

Samotný Zherdev ještě v NHL ukázal potenciál stát se hvězdou ligy, ale Filatov shořel úplně. Když tehdy Zherdev a následně i Filatov opouštěli NHL,říkal jsem si, že je jen otázkou času, než "dospějí" a vrátí se a budou válet. Nikoli. Teď, po tomto článku o Nikitovi už vím proč. Ruští hráči to teď budou mít opravdu těžké. Viz. nedávno Makarov (Buffalo)..
Tak predsa som mala pravdu, ze problem je v psychologii. :) Na druhej strane jemu to muselo dojst samemu a nie aby mu druhi vtlkali do hlavy. V tomto som bola naivna, priznavam... :oops:
Filatov ma v Lade sancu restartovat karieru, vdaka trenerovi a tomu, ze konecne dostal rozum. Hoci ja tomu moc neverim... bohuzial, ten cas uz presiel. :-( Inak original rozhovoru je tu: http://www.sport-express.ru/hockey/khl/reviews/1008137/" onclick="window.open(this.href);return false;

Co sa tyka Zerdeva, on je taky nemastny, neslany. Ma dobru postavu, myslenie, ale.... nechapem, pristupuje k tomu laxne, nevidim iskru v ociach. A teraz, miesto toho aby podpisal s Torpedo, premysla, premysla, hoci tam mu Skudra dal sancu, veri mu. Hoci ja som jedna z mala, ktora v neho este veri. :)

Co sa tyka Makarova.... nerob z toho vedu a radsej si precitaj rozhovor Kirilla Kolcova. Budes sa citit ako Alenka v risi divov... alebo ako nestastnemu chudacikovi vsetci ublizuju :-D
Co sa tyka Columbusu. Mlad je dobra, teraz je velka sanca ziskat Puljujärvi , podla mna je lepsi ako Laine, alebo Mathews. Tym by sa vytvorila velmi dobra zostava mladikov v utoku, Saad, Wennberg, Puljujärvi, Jenner, Milano, Bjorkstrand, Rychel, prekvapit mozu Anderson, Tynan, Sedlak, alebo Zaar. O obrane ani nevraviac. Jones, Murray, Werenski, prekvapit moze Kukan. K tomu v utoku Atkinson a v obrane Savard, plus skuseni Foligno, Dubinsky v utoku a Johnson v obrane.
Po dlhej dobe mam s timu dobry pocit. :) Myslim, ze si budem zapasy Columbusu stahovat. :good:
Dubois... zda sa, ze rozhodlo to, ze moze hrat na centri a jeho univerzalnost. Inak si to neviem vysvetlit.
Z mého pohledu dlouhodobě nejsměšnější organizace v NHL. To co v mých očích předvádí se nedá s rozumem popsat. Nejdříve se zbaví Dericka Brassarda, poté Johansena a teď znovu draftují centra, aby zaplnili mezeru, získanou trejdem. A za 2-3 roky to bude znovu. DuBois nebude dělat 80+ bodů, tak jej pošlete pryč. Obranu máte sice přehršenou talentem, ale bez TOP centra se nikam neposunete. Jste takový opak Edmontonu. Ti zase nemají obranu. :lol2:
Guddy.44 píše:Z mého pohledu dlouhodobě nejsměšnější organizace v NHL. To co v mých očích předvádí se nedá s rozumem popsat. Nejdříve se zbaví Dericka Brassarda, poté Johansena a teď znovu draftují centra, aby zaplnili mezeru, získanou trejdem.
Potrebovali sme obrancu, centrov mame, Wennberg, Dubinsky, Jenner. Ani jeden zatial nie je center prveho utoku, ale su to kvalitni hraci. Okrem toho priklad Nashville ukazal, ze ked je kvalitna obrana, nepotrebujes centra prveho utoku. A mat Setha Jonesa, Zacka Werenskeho, Ryana Murraya plus k tomu Jacka Johnsona a Davida savarda, to je velmi dobry potencial do buducnosti. A vobec, jatym je cely tim.
Co sa tyka Brassarda, vtedy to chyba nebola, mali sme Johansena, Anisimova a Dubinskeho. Chybou bola protihodnota... Gaborik.
Co sa tyka vymien. Cely problem bol ten, na co som upozornovala dlhu dobu. Miesto toho, aby Howsonovi rozviazali ruky, aby omladil tim, nie. A kedze do Columbusu sa nikto nehrnul, vysledok bol taky, ze sme brali veteranov, ktori druhym neboli potrebni. Ked to spravili, situacia sa zmenila. Teraz v tom nove vedenie pokracuje. Uz teraz farma vyhrala PO v AHL, pricom sa perfektne ukazali mladici, Werenski, Kukan v obrane, Johnson, Zaar, Milano a najma Bjorkstrand v utoku. Ani Tynan nehral zle. To je vyborny predpoklad do buducnosti.
Co sa tyka Duboisa, tu je dolezite, ze je to vyborny two-way center, co znamena, ze bude vyuzitelny vo viacerych situaciach. Pre tim moze byt dolezitejsi ako kridelnik Puljujarvi. ktory mimochodom nie je silny v hre bez puku. Preto hovori, z jeho vyber je smiesny, je dost predcasne. Najma po slovach vedenia, ze hrac vybrany v drafte dostane cas na rozvoj a nebudu na neho tlacit.
Dobře, tak jinak. Píšeš, že máte velmi kvalitní obranu, s čímž já souhlasím. Druhá věc ale jsou ti centři, co jsem o nich mluvil a ty jsi to zamluvila stylem, máme Jennera, Wennberga a Dubinskeho. Se vší úctou k těmto jménům, Wenneberg by se hodil spíše na křídlo už kvůli jeho vhazování a stylu hry (věř, že zrovna jeho mám nasledovaného dost, mám ho rád). Stejně tak Jenner. Ale tady už by se dalo uvažovat o centru, nikoli však o prvním, ale druhým. Tím narážím stále na to a samé. Nemáte prvního centra a když kouknu, jak válí Brassard u Rangers ( a to, že je to PO guy ještě raději nezmiňuji) a kde by mohl být Johansen..

Uvažme tedy na chvíli, že to budete budovat jako Oilers. Hráče z vysokých pozic nebudete "směšně" měnit. Rázem máte na centru Johansena a Brassarda. A můžete letos draftovat Puljujarviho. Připočti k tomu Jennera,Saada, Atkinsona, Wenneberga s Dubinskym a máš pěknou Top six s rezervou. Ale hlavně, máš tu kvalitní centry, prověřené.


A teď ta tvá. Máš na Centru dejme tomu DuBoise a Wenneberga/Dubinskeho. Připočti Jennera. Křídla Saad a spol. Problém je, že obsazení centra je slabý. DuBoise se bude rozkoukávat a pravděpodobně skončí v bottom six. Né-li farma a níž. Wenneberg je prostě pro mě křídlo. Dubinsky dvojka. Co teď?

Columbus má v mých očích dobře vystavěný tým. jen jim chybí snad ty nejdůležitější střípky skládačky. Pravdou je, to musím uznat, přivedli jste za Johansena Jonese, což je prostě pořád dobré. Pravdou ale je, že zatímco jste si vylepšili obranu, zase jste ztratili ono prvního centra a v mých očích, první centr je to nejdůležitější. Stačí se podívat na Pens. Crosby, Malkin, Bonino, Cullen. 4 parádní centři a to se pak výsledky vidí. Tím nenarážím, že jen oni jim SC vyhráli. Ale i slepej vidí, jak důležití byli. Takže za mě je Columbus vážně špatně vedený tým, leč jste se poučili po těch přešlapech. Ale neustále přešlapujete na místě a můžete si za to prakticky sami..

V závěru jen.. Voráček <>Carter (ten je pryč), Brassard<>Gaborik(ten je pryč), Brule, Zherdev, Filatov, Nash, Johansen, Picard.. Nebudu raději jmenovat, za co někteří šli(a teď je fuk, že ještě půlka už dávno není v NHL). Až příliš mnoho přešlapů. Příliš snadno zbaveného potenciálu. Proto za mě zatím nejhorší organizace. Asi těsně za Oilers. Ale neber to jako rejpání. Jen vyjadřuji názor. Popravdě, trošku mě mrzí, že jsou Jackets takhle dole. Nemálo hráčů od nich (hlavně Zherděv a Brassard) mám rád a kdybych měl nějakému "slabšímu" týmu přát výraznější úspěch, jste to vy. Protože v jednom se od Oilers lišíte. Zatímco oni draftují x let po sobě TOP pick. Vy máte ty TOP pozdější picky a i přesto jste to PO jeden rok udělali. A jak řekl jeden skaut. Zatímco první pick je nablískané Ferrari. Zbytek jsou jen Mercedesy a BMW.. :)
Co sa tyka Pens, mas pravdu. Lenze okrem Malkina, Crosbyho (a ostatnych) maju v obrane Letanga, co je TOP obranca, takych je v NHL minimum. Plus vzdy ked tim vyhral SC, nikdy nemal slabu obranu, vzdy na nej mohol stavat, bolo dost hracov, ktori mohli nielen branit, ale kvalitne rozohrat utocnu akciu. Preto opisovat aky sme mohli mat utok a zabudat, ze vdaka vymenam sme ziskali kvalitnu obranu, nie je celkom cestne.
Co sa tyka Nasha, podla mna to bola vyborna vymena. Nash nie je franchise player. Miesto neho sme ziskali Dubinskeho, Anisimova, ktori boli pre tim ovela platnejsi. Co sa tyka Cartera, tu nam nic ine neostavalo, potreobali sme hviezdu. Niekedy to proste treba spravit. Kuba mi bolo luto, ale nakoniec, ak zapocitame vymenu Cartera za Johnsona, mame za neho kvalitneho obrancu, co je dolezitejsia pozicia pre tim ako kridelnik.
Za Zerdeva sme dostali Tjutina, co bol vtedy dobry tah. Filatova mi je luto, ale Nikita potreboval vyspiet. Tu bola cena aka bola a s tym nic nenarobis.

No a teraz si pozrime ako by vyzeral tim nic nemeniac (mam na mysli velke vymeny plus nikto by nemenil Foligno na Methota a vdaka stropu by nebola sanca vziat Saada)

Nash - Johansen - Voracek
Calvert - Brassard - Atkinson
Dano/Milano - Jenner - Bjorkstrand
Dorsett - Cambell - Boll

Tjutin, Werenski
Savard, Murray
Moore, Methot

Bobrovskyj

a teraz (len priblizne, samozrejme, ze utoky budu ine plus pocitam vymenu Hartnella)

Saad - Wennberg - Atkinson
Foligno - Dubinsky - Bjorkstrand
Milano - Jenner - Calvert
Anderson - Campbell - Boll

Johnson, Jones
Murray, Werenski
Savard, Prout

Bobrovskyj

Cim je zostava tebou preferovana lepsia novej? jedine centrami, no ako priklad Nashville ukazal, ak nema tim Crosbyho s Malkinom, dolezitejsia je kvalitna obrana, kde hraci mozu rychlo rozohrat, podporit utok.

Jedine co ma mrzi, to je obser s gaborikom, ako ho mohli brat nechapem.
veeelmi pekna zmluva pre Jonesa :hmm:
6 years, 5.4M AAV.

zavidim

(Barrie - podpis nieco podobne kua :pray: )
Center Sam Gagner signed a one-year, $650,000 contract with the Columbus Blue Jackets on Monday.

Tady snad není pochyb o dobrém podpisu. Blu Jackets nemají co ztratit, naopak mohou jen získat. Gagner je solidní hráč, bohužel, v konkurenci centrů u Flyers neměl moc šancí. Navíc, i ten jejich styl mu si myslím nesedl. U Jackets by měl dostat šanci v TOP 6 a tam je jeho místo. Po hráčů jako Saad, Atkinson, Foligno a spol. by se mohl prosadit. Pevně věřím, že to Sam zvládne. Je to už pár let, co jsem s Mt-Svk vtipkoval, že by bodla výměna Gagnera právě k Blue Jackets (tehdy byla protihodnota Brassard :giggle: ), o pár let později jej mají prakticky zadarmo. Jestli se Gagner chytí tak, jako u Arizony (doteď jsem nepochopil, proč jej pustili..), tak by to byl perfektní podpis. No uvidíme! Good luck Sam! :)
Gagner u Flyers mi přišel dost neurčitý, pořád jsem čekal na výkony obdobné jako předváděl v Edmontonu. V regularu nevyhořel, ani neoslnil, ale paradoxně ve svém prvním play-off zahrál z Letců-útočníků asi nejlépe...
U řezníků z Busu asi dostane více prostoru...
Všechny storylines ohledně včerejší desítky vedou hlavně k Montrealu, ale rád bych zmínil i něco ke Columbusu. Je to taková moje bokovka k Blues a když to jde, tak se je snažím sledovat a musím říct že ten noční zápas jsem si skvěle užil. :wave: Obzvlášť teď, když mi Blues v posledních zápasech mnoho radosti nedělají. :jn:

Ze startu chci říct, že mě trochu mrzelo, že Canadiens nasadili do zápasu Montoyu (proto dobře jim tak) :jn: , protože bych jinak velmi rád koukal na goalie showdown mezi Bobem a Pricem, kteří jsou z mého pohledu dva nejlepší brankáři v současné NHL. U žádného jiného brankáře nevidím takový haškovský stealing games skill jako právě u těch dvou. A při zápasech Blue Jackets mě normálně baví koukat třeba jen na to, jak chytá, sledovat jeho zákroky. Tam nemusí padat góly, abych se bavil.
A to, že má Columbus tolik bodů kolik má, je především Bobova zásluha. Jeho dosavadní čísla jsou naprosto famózní a i když je neudrží a půjde o něco níž (což se dá čekat), tak s tímhle letos půjde opět pro Vezinu. Bože dej ať je zdravý. Tortorella a spol. mu evidentně dají nejtěžší workload mezi brankáři napříč ligou a celkem jistě půjde na 70+ zápasovou sezónu. Snad to vydrží.

Druhým hráčem, které chci zmínit je Werenski. Ten je na svůj věk dost exceptional d-man, skoro bych řekl slovo phenom a hádám, že Columbus v něm trefil jackpot. Na 19-letého kluka má neuvěřitelnou vision a znalost hry. Velmi dobře se pohybuje a nezvyklým lateral movement-em vozí celou transition napříč středním pásmem v rozestavení 2-1-2, kdy puk z hokejky pouští často až před útočnou modrou. To soupeřově obraně dost znesnadňuje práci, protože je to netradiční mechanismus hry, který se těžko predikuje, protože nevyužívá šablonovité zažitosti. Tento pohyb mu dovoluje ten luxus, že puk nemusí nutně vždy posunout dopředu, aby transition fungovala, ale klidně i nahrát za sebe, aniž bychom to pak měli nazývat jako nepovedený pokus a započetí transition od začátku.

Abych to rozvedl...
Křídla stojí před modrou čárou a čekají na možnost vjet do OZ. Werenski vede puk středem hřiště jako falešný centr, zatímco druhý bek a třetí útočník mu poskytují podporu za zády.

Nakreslené to vypadá nějak takhle.

Obrázek

Celé vozbě to dává hodně možnosti, jak převézt puk do útočného pásma a Werenskému jakožto mozku celé vozby hodně možností přihrávky. Na obrázku jsou možnosti přihrávky vyobrazený zeleně.

1. může puk převézt do pásma sám s podporou křídel
2. může nahrát na LW nebo RW, kdy zároveň všichni tři vjíždějí do útočného pásma nasledování C a RD, Werenski po přejetí modré čáry zůstává na lajně a čeká až si všichni ustaví pozice
3. může nahrát za sebe doleva nebo doprava, sám se zastaví před čárou a využívá toho, že křídla nejsou v rychlém pohybu a můžou reagovat ne zpětnou přihrávku taktéž zastavením pohybu. RD a C v této situaci vjíždějí do OZ jako první s pukem na hokejce, zatímco LW, Werenski a RW jim poskytují podporu v krytí bránícím hráčů, aby se přechod do pásma nezastavil, následně zajíždějí do pásma také, Werenski opět zůstává na čáře a LW a RW jdou směrem k brance. C a RD s pukem zajeli do boků.

Celý tenhle systém je velmi flexibilní a strašně se mi líbí.

Tak samo Werenski velmi dobře taky quarterbackuje přesilovku, tam taky boří díky své nepředvídavosti klasické přesilovkové šablony a jím dirigovaná PP se stává těžko branitelná. Spoluhráči se z toho zatím učí těžit, ale pokud půjdou v tomhle trendu, měl by kolem Werenského vyrůst celý systém a z něj zase Norris Trophy caliber obránce. Obecně ta mladá obrana Columbusu ještě s Jonesem, Murraym a spol., která bude mít za zády Boba, může být v následujících letech naprosté monstrum. Jackets totiž mají navíc jeden z aktuálně nejlepších prospect poolů, takže věřím tomu, že už končí doba naprosté neidentifikovanosti a hloupých výměn nebo špatného draftování, ale naopak v Columbusu je konečně ta franchise vedená správným směrem.
honziss píše:Tak samo Werenski velmi dobře taky quarterbackuje přesilovku, tam taky boří díky své nepředvídavosti klasické přesilovkové šablony a jím dirigovaná PP se stává těžko branitelná.
Len doplním k tej šablóne, že Blue Jackets majú 39,3% (11/28) na PP (2nd Preds majú 28,6%). Napriek tomu majú, podľa naturalstick.com, len 22 high-danger scoring chances počas PP, čo je celkovo 17. miesto. Nižší počet a vyššia úspešnosť súvisí s atypickým rozložením na powerplay – 1-3-1. D-man ako quarterback, ďalší dvaja hráči v oblasti kruhov na vhadzovanie, jeden na mid-slot, a jeden hráč pre net-front presence. Typické zloženie PK unit - four-man box sa tak poľahky ocitá v nesprávnej pozícií a stým spojený častý bad decision making, ktorý vedie k neúspešným zone exits. Colombus tak trávi v o-zone viac času. Werenski ako key-player kontroluje hru, pričom tento systém 2 roky hrával v NCAA na University of Michigan.
Dival jsem se na nas zapas proti Jackets a Werenski me hned upoutal a to jsem o nem defacto nic nevedel. Na lede neprehlednutelny diky svemu vykonu, z nej bude super bek pokud se neco nepotentuje.
:arrow: http://bluejacketsxtra.dispatch.com/con ... ement.html :shock: toto mi nejak ušlo. Dosť smutné, respektíve čudné.
Jsou tu ještě nějací fandové Blue Jackets?.. Mt-Svk?

Jackets chytli formu a jsou nebezpeční, tuze nebezpeční. Proti nám jsme se bál každého jejich střídání, každého. Mají 4 velmi slušné útoky a dokáží hrát rychle a efektivně. Nemají žádný problém se dostat do přečíslení, případně vykombinovat soupeřovu obranu. Navíc hrají pohledný hokej. Dnes jsme měli velké štěstí, že jsme tu výhru urvali..

Jinak se pozastavím u Gagnera. Když odcházel z Edmontonu a usídlil se v Arizoně, čekal jsme restart kariéry. Dle mého názoru se povedl a Sam předvedl v jejich dresu na poměry spoluhráčů velmi dobrý výkon. O to víc jsme nechápal, proč jej pak následně vytrejdovali k Flyers, kde byl v hiearchii centrů až ten poslední. Dle mého, to byla naprosto nesmyslná výměna. Tedy, z pohledu Flyers dobrá no.. Letos pak za almužnu podepsal v Columbusu, kde za tu cenu odvádí neskutečný job. Neskutečný! Leč hraje 4. lajnu, tak bodově je na tom velmi dobře (zatím mu to pálí ostrejma) ale co víc.. Od doby, co jsme jej pravidelně sledoval v Edmontonu a ještě pak u Coyotes, zlepšil svojí poziční hru a už si tak nehraje s pukem, ale snaží se rychle rozdávat puky a dostávat své spoluhráče do dobrých pozic. To je velká změna u něj, protože dříve se s pukem mazlil a s vědomím velkého talentu se snažil tahat lajnu. Popravdě, po jeho draftu jsem čekal, že z něj vyroste právě ten hráč, jakým je teď v Torontu Mitch Marner. Ale nevadí, věřím, že Gagner se v Columbusu usadí a pomůže týmu zabojovat o PO. A nakonec by mohl být kaufem sezóny. I když letos je těch adeptů víc.
ja Columbusu uspech len a len prajem. A vlastne aj Gagnerovi. Len ma momentalne stve Boone Jenner, na ktoreho som spoliehal vo fantasy. Vlani 30 golovy strelec ma v tejto sezone v 20 zapasoch ubohe 2 goly a 4 asistencie. K tomu je v +/- v ramci CBJ suverenne najhorsi. :scare:
3777 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG