Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

PHILADELPHIA FLYERS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Dlhsej zmluvy ako 4y sa trocha bojim, minuly rok by som ho este trejdoval a konecne som s nim bol spokojny az teraz. Lenze sezony predtym bol pre mna trochu sklamanim a sluboval si od neho viac a teraz aby tato posledna sezona nebola nejaka anomalia aj ked dufam ze nie. Je v dobrom veku, nema za sebou tazke zranenia, snad vyzrel. Snad by to tych 4.8 bolo, s tym by som suhlasil
Finch182 píše:Dlhsej zmluvy ako 4y sa trocha bojim, minuly rok by som ho este trejdoval a konecne som s nim bol spokojny az teraz. Lenze sezony predtym bol pre mna trochu sklamanim a sluboval si od neho viac a teraz aby tato posledna sezona nebola nejaka anomalia aj ked dufam ze nie. Je v dobrom veku, nema za sebou tazke zranenia, snad vyzrel. Snad by to tych 4.8 bolo, s tym by som suhlasil
Jop, presne jak pises, Schenn je samozrejme stale velice mlady, teprve vstupuje do jeho nejlepsich let, a je mimoradne odolny na zraneni.

A co je nejdulezitejsi, tak Schenn v kazde sezone vykazoval progress, coz je nutne vzit v uvahu, proto si nemyslim, ze by tato sezona mela byt anomalie, ale jsem presvedcen, ze by tato sezona mohla byt ukazkou naplneni jeho praveho potencialu na urovni NHL (i kdyz se od nej vzdy cekalo vic, tak tohle by nakonec nebylo zklamani). Urcite muze byt 60ti bodovym forwardem na spoustu let dopredu, a to predevsim, kdyz bude hrat s G na kridle.

Proto bych se u nej napr. 5 leteho kontraktu neobaval.
Pre mna su ideal tie 4 roky aj ked v pripade, ze by pokracoval v nastalenom trende tak by to bolo pre nas horsie. 5Y je take salamunske a stale v pohode ale fakt dufam ze nie 6 a to napriek tomu, ze sa nebavime o hracovi ktoremu je 30
Osobně preferuju 4-6yrs do 4.75M p/y. Idealni 5 let za 4.5M p/y. We'll see.
Ak by to bolo 4,5 tak pre mna za mna aj tych 6 :D ak ma byt cap steal tak nech je kontrakt dlhsi ale vzhladom na to, jak sa to taha, tomu moc neverim. Skorej bude prave realnych 5+ a to sa mi uz tak nechce
Idealni pro nas to je, ale neni realne, ze by podepsal dlouhodou smlouvu kolem 4.5 ... Ne po takove sezone jakou mel. Proto jsme uz jen kousek od arbitraze. Muzeme ho mit na 1/2 roky kolem treba tech 4.7, ale pokud budeme chtit dlouhodobou smlouvu s Schennem tak budem muset jit pres 5M. Jinak to nevidim, byt bych samozrejme rad chtel.
Do konce víkendu, to bude upečený imo. Bude podobná smlouva, jak Coutsova, jen s vyšším caphitem.
Jenže vy jste všichni od něj po tom trejdu za Richardse čekali, že bude asi další Crosby, nebo nevím ... to, že byl v té době považovanej za nejlepšího mladého hráče mimo NHL, nic nemění. Prostě na něj všichni měli mnohem větší očekávání než by bylo přirozené ... ten hráč se každou sezonu zlepšoval, ukazuje progres. Přesně takvou chybu jsme udělali se Sharpem. Je to vynikající PF d druhé lajny a my bychom ho měli podepsat na jeho prime, smlouvou na 6 let (to mu bude 30) za nějakých +- 5M a bylo by to suprový i za předpokladu, že bychom ho za 4 roky na jeho vrcholu (tak to u PF bývá) měli za balík vytrejdovat. S takovým scénářem bych byl hodně spkojený.
Mně teda Schenn jako power-forward nepřijde.
Za 5M bych to prekous..
Shrnul bych to tak že všechno co bude míň nebo rovno 5M long term by pro nás měla být výhra.
Podpisali ste kontrakt novacika s Romanom Ljubimovom. Je to velmi sikovny hrac, vyborny na trestnych strielaniach. Bohuzial, nema velke hokejove myslenie, ale svoje sikovne ruky vyborne vyuziva pri defenzivnej cinnosti, pressingu, odbore puku. Okrem toho je rychly, dobre hra pri mantineloch a pred brankou. Idealny hracik do tretieho utoku. Mimochodom, je dolezite, ze on bude na sebe makat a aj ked ho poslete na farmu, nebude frflat, ale snazit sa vyhryzt si miesto v prvom time. V KHL si vzdy musel vybojovat miesto v zostave, preto je na nieco podobne zvyknuty.
No a tu kratke video ako Roman trenuje (na stranke jeho kondicneho trenera)
https://www.instagram.com/p/BHgdD5NhXop ... markidan19" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.instagram.com/p/BHT0EiVByrW ... markidan19" onclick="window.open(this.href);return false;
Opravdu velice dobre si ho popsal, diky za to, odkud jej tak znas? Sledujes zapasy CSKA nebo obecne fanousek KHL?

Vice se mi dostal do povedomi v letosnim play-off KHL, kde za CSKA hral pomerne dobre, no a pak hlavne kdyz byl docela prekvapive nominovan do tymu Ruska pro MS, kde si vybojoval misto a nakonec udelal 8 bodu v 10 zapasech.

Souhlasim se vsim co si napsal, je to zajimavy hrac, ktery si sanci zaslouzi, hard-working typ, rychly a solidni 2-way utocnik, tak jak pises, v bottom 6 by mohl prekvapit a byt z nej podobny hrac jako Raffl, kdyz se vse podari, a nebo po sezone odejde tak jako Medvedev (ktery mimochodem podepsal 2 lety kontrakt s Omskem).

Je jiste, ze konkurence v letosnim kempu bude opravdu velka. Ten kluk urcite nepodepsal s umyslem hrat v AHL, a uz tak je nas tym v AHL dosti nabity. Celkem jsem prekvapen timto krokem, a jsem velice zvedavy, jak se predvede. Mame opravdu velky pocet ruskych hracu v systemu, vice nez kdy jindy! :D
28tade píše:Opravdu velice dobre si ho popsal, diky za to, odkud jej tak znas? Sledujes zapasy CSKA nebo obecne fanousek KHL?
Kedze nemozem sledovat NHL, pozeram KHL, ktora ma chytila. Fandim Slovanu, ale z ruskych timov mam najradsej prave CSKA a este Salavat. Videla som skoro vsetky zapasy Slovana (okrem 5 maximum a aj to som nemohla), plus mnoho zapasov prave CSKA, Salavatu a inych, hlavne topovych timov. Plus ovladam rusky.
28tade píše:Vice se mi dostal do povedomi v letosnim play-off KHL, kde za CSKA hral pomerne dobre, no a pak hlavne kdyz byl docela prekvapive nominovan do tymu Ruska pro MS, kde si vybojoval misto a nakonec udelal 8 bodu v 10 zapasech.
Mimochodom, na posledny zapas finale ho trener nevedno preco nenominoval. CSKA ho prehral a tym aj cele finale Gagarina. V repre ani nemal byt, ale Svetlakov bol zraneny, nominovali jeho. Vysledok si videl. Inak, jeho nominacia na MS bola velmi kritizovana, bola som jedna z mala, ktora to obhajovala, som rada, ze som mala pravdu.
28tade píše:Souhlasim se vsim co si napsal, je to zajimavy hrac, ktery si sanci zaslouzi, hard-working typ, rychly a solidni 2-way utocnik, tak jak pises, v bottom 6 by mohl prekvapit a byt z nej podobny hrac jako Raffl, kdyz se vse podari, a nebo po sezone odejde tak jako Medvedev (ktery mimochodem podepsal 2 lety kontrakt s Omskem).
Ako som povedala, myslenie ma slabe, ale ma vyborny tah na branku (hoci nie taky ako ma Telegin, jeho partner v utoku). Kvartalnova ako trenera nemam moc rada, hra primitivny hokej, preto uz mohli letiet zo Slovanom, bohuzial Slovan zradila kondicia (vina nejasnosti ucasti v KHL) no jednu vec musim uznat, dba na to, aby hraci ovladali take malickosti ako spravny pristup k puku (praca noh), zachytavanie puku u mantinelov, spravny system pressingu. Prave toto je prednostou Romana a ako jeden z mala ruskych hracov ma velmi dobru hru bez puku. No v utoku od neho necakajte bodove hody. :-D
Co sa tyka Medvedeva, opisala som ho presne pred sezonou u vas, jeho problemy v KHL, len som sa mylila v nadeji, ze u vas bude motivovany. No bol, ale len cast sezony. Co sa tyka jeho podpisu v Omske, nevidim to ako velku posilu. Miesto neho radsej mohli dat sancu mladym hracom.
28tade píše:Je jiste, ze konkurence v letosnim kempu bude opravdu velka. Ten kluk urcite nepodepsal s umyslem hrat v AHL, a uz tak je nas tym v AHL dosti nabity. Celkem jsem prekvapen timto krokem, a jsem velice zvedavy, jak se predvede. Mame opravdu velky pocet ruskych hracu v systemu, vice nez kdy jindy!
Vasu situaciu nepoznam, ale Romanovi budem drzat palce, zasluzi si to :!: :!: :!:
Super, a promin, nemel jsem tuseni, ze se bavim se slecnou. :-O Neni to tak, ze bych nevidel holky se zajimat o hokej, ale ze zrovna o KHL a tak hodne! To je skvele. :)

Ja sleduji KHL spise jen okrajove, ale prehled o spouste hracu a tymech samozrejme nejaky slusny mam. Pro pristi sezonu mam nicmene v planu sledovat velkou cast zapasu Ufy a Vityazu, jelikoz za ne budou hrat (alespon by meli) prospekti Flyers, jak jsem rikal, mame v soucasnosti ruskych hracu v systemu spoustu. :D Ufa - Fedotov, Vorobyov. Vityaz - Rubtsov. A po ocku urcite planuji sledovat Slovan a top tymy, a taky planuji, ze bych na nejake zapasy Slovanu do Bratislavi zajel, nejlepe kdyz budou hrat s Vityaz a Ufou.

Medvedev ve spouste zapasu nebyl vubec spatny, jednozacne mel co nabidnout, ale bohuzel jen do ofenzivy, nebyl na nej spoleh v obrane, zpusoboval dost spatnych rozehravek, a Hakstolovi (head coach), ktery velice dba na 2-way styl hokeje u vsech hracu, tak do tymu nepasoval, takze vetsinu sezony prosedel jako nahradnik. Ale zkusil svoji sanci v NHL a jeste docela v pozdnich letech, to se ceni, ale styl NHL mu v teto casti kariery uz evidentne nesedi, takze pro nej comeback do KHL nejlepsi volba. A taky jeho incident po skonceni sezony, kdy byl v USA pri silnicni kontrole pristizen a neco malo nadychal, mu zavrel dvere do NHL definitivne.

Mimochodem jsme se dohodli na 1lete smlouve s Jordanem Wealem, dvojcestna smlouva a 650k v NHL, takze se vyhl arbitrazi. Lyubimov dostal 1letou ELC (jinou smlouvu dostat nemohl), a maximalni castku, tedy $925k. Jinak, co jsem cetl, tak je Lyubimov udaje i dobry na najezdy, to se u Flyers vzdy hodi! :D

Zbyva vyresit Cousinse, Schenna, Manninga a jeste teda Straku.
Ano, pisala som, ze ma velmi dobre najazdy.
http://video.khl.ru/quotes/258077" onclick="window.open(this.href);return false; 2:03 minuta
28tade píše:nemel jsem tuseni, ze se bavim se slecnou.
To neni slecna, ale vdana pani :nono2:
mt-svk píše:Ano, pisala som, ze ma velmi dobre najazdy.
http://video.khl.ru/quotes/258077" onclick="window.open(this.href);return false; 2:03 minuta
Jojo, kdyz jsem psal ten prispevek, tak jsem to zrovna u nekoho na twitteru zahledl, pripsal to ke svemu komentari a pozapomnel, ze jsi to zminovala. :)
AndyF píše:
28tade píše:nemel jsem tuseni, ze se bavim se slecnou.
To neni slecna, ale vdana pani :nono2:
Um, zase spatne, tak to se omlouvam. :D Nechame to byt... :D
Straka podepsanej, moc jsem nečekal, že podepíše ale skvělá práce a Weal to samé. Farma bude našlapaná finally
Offseason, tak takhle aspon.

:slintac:

Co jsem slysel, tak Konecny je o tolik lepsi, nez vsichni ostatni prospekti (i prej historicky), ze by bylo s podivem, kdyby nenaskocil uz do NHL.
Esem píše:Straka podepsanej, moc jsem nečekal, že podepíše ale skvělá práce a Weal to samé. Farma bude našlapaná finally
čert vem Straku, ten se do Flyers asi nikdy pořádně nepodívá, důležitější je že svou kvalifikační nabídku přijal Nick Cousins, takže má two-way smlouvu pod 1M :)
AndyF píše:Co jsem slysel, tak Konecny je o tolik lepsi, nez vsichni ostatni prospekti (i prej historicky), ze by bylo s podivem, kdyby nenaskocil uz do NHL.
asi ani tak nejde o to, jestli je lepší než všichni ostatní prospekti, ale Hexymu musí dokázat že je lepší než hráči ze sestavy ... ale má nášlapnuto dobře, o tom žádná a já se na něj těším :)
AndyF píše:Co jsem slysel, tak Konecny je o tolik lepsi, nez vsichni ostatni prospekti (i prej historicky), ze by bylo s podivem, kdyby nenaskocil uz do NHL.
Kurde, snad ano :D má fakt hodně dobře našlápnuto.
Narazil jsem na parádní článek + rozbor jednoho fanouška na sociální síti.
Rozbor:
One quick point to make, as you mention that Voracek and 13 mother players make $8.25 per year or more, putting him in company with the Crosby's, Perrys, Getzlafs of the league.

Jake's contract starts this season. Many of those other players have contracts signed years ago. In other words, their contract amounts do not take into account the year-over-year inflation of contracts.

Crosby signed a 12 year contract that became effective in 13-14. The reason why his cap hit is so low is because of the length of the contract -- his pay was $12 mil a year the first three years, now it's $10 mil+, and in 2024-25 it ends up at $3 mil a season.

Malkin, 8 years @ $76 million, starting in 14-15. Begins at $9.5 a year and ends at $4.5.

Perry is on an 8-year contract effective starting in the 2013-14 season, so there's four seasons of inflation in there. Same with Getzlaf.

Now I am not saying that this explains the full difference. But it does explain a lot of what the "overpaid" argument is. If Voracek was getting paid $750k a year less there would be far fewer people complaining that he is overpaid (but make no mistake, Philly fans would still bitch and moan because, well, we bitch and moan).

Look at contracts signed and going into effect this season.

Mark Scheifele, $6.125 mil a year. He had a career high 61 points last season. This was a high $4 mil, low $5 mil a year player just a couple of seasons ago.

MacKinnon, $6.3 per year and still only 20. he had a high of 52 pts.

Filip Forsberg. 61 points, $6 mil a year, 21 years old.

Barkov, Florida. 20 years old, $5.9 mil cap hit. 59 points last year.

Kopitar, $10 mil a year cap hit. 74 points last season, his second best season ever.

Kesler, $6.875 mil per year cap hit. Scored more than 50 points ONCE in his last 5 years (last season, with 53).

Ryan O'Reilly, 60 points last year. $7.5 mil cap hit.

So look, some of these guys are a heck of a lot younger than Voracek (about to turn 27) and they are only making a couple of mil less than Voracek after a successful season -- indeed some may even turn out FAR better. Other guys, like Kesler, are making near $7 mil a season for production numbers that are way below Jake's over the past 3 seasons or so.

So with younger guys making big time bank, and even older guys with lower offensive production making more, is it any surprise that Voracek's level falls somewhere in the middle?

If Voracek is overpaid, it's not by much, and really people should just get over it.
_________________
Here's another point.

In 2011-2012, the salary cap was $64 million. In 2012-13, it went up to $70 mil (prorated over a 48 game season, so the real dollar cap was around $60 mil). It was under these limits that some of these big contracts were set.

Ovechkin signed his 13 year deal in 2008.

Predictions for the 16-17 season have the cap going up to around $74 million.

Voracek's contract represents about 10.8% of the teams cap this coming season. By comparison:

Crosby, year 1=12.4% of team cap
Malkin year 1=13.8%
Perry year 1=12.3%
Getzlaf year 1=11.8%
Ovechkin year 1=16.8%
Kane year 1 = 14.7%
Toews yr 1=14.7%
Parise year 1=10.8%
Zetterberg =10.7%
Stamkos=11.5%
Backstrom=11.3%
Giroux=12%

So of those players making similar dollars in pure salary to voracek, a big majority consumed more of the team cap than he did. Zetterberg was similar (but zetterberg's contract was in 2009). Parise's was close.

This just demonstrates my point in a different way -- people are using numbers from 2, 3, 4 years ago as a comparison but the contracts are larger now.
Skutečně doporučuju přečíst, parádně sepsané. :thumbsup:
Opravdu si nemyslim, ze je rozumne srovnavat Vorackuv kontrakt s velmi mladymi hraci jako Barkov, Scheifele, MacKinnon, nebo Forsberg. Jsou to vsechno hraci, kteri maji lehce nad 20, a temer jedine co tyto kontrakty zkupuji jsou jejich RFA roky, ktere zpravidla nejsou tak drahe jako hracovi "prime years" v UFA kategorii.

Krome Forsberga jsou to vsechno centri s enormnim potencialem, vsichni s potencialem 1st line centru, Barkov je uz v podstate ted, proto je zcestne porovnavat to formou bodu, jelikoz jejich absolutne nejlepsi roky by meli byt stale pred nimi. A dle vysledku, co predvadi v techto letech, neni duvod si myslet opak.

Kesler mel sice fantasticky rok v Anaheimu, ale urcite bych jeho kontrakt v tymu mit nechtel.

Kopitar dostal zaslouzene zaplaceno, za to co s Los Angeles jako kapitan dosahl, je to mimoradny centr, ktery patri k nejlepsim v lize, a ma obrovsky vliv na hru, a to temer v kazdem zapasu, nastupovat head-to-head proti Kopitarovi je pro vetsinu centru v NHL nocni mura, stejne jako proti Bergeronovi. Timto je sam o sobe Kopitar mnohem cennejsi hrac nez Voracek.

Kopitar, podobne jako treba O'Reilly, ktery je tam uvedeny nejsou typy hracu, u kterych bysme meli delat zavery na zaklade jejich celkoveho poctu bodu v sezone, jelikoz jejich vliv na hru a to, co prinasi tymu saha mnohem dale nez jejich celkovy pocet bodu. Jsou to excelentni 2-way centri s vybornym smyslem pro defenzivu a hraci, na kterych se muzes spolehnout ve vsech situacich. To stejne muzeme rict u Girouxa.

Voracka muzeme srovnavat nejlepe s dalsimi kridly (nikoliv s centry), kteri podepsali smlouvu v podobnych, nejlepe stejnych letech jako Voracek.

Zaverem... My nevime, jestli Voracek je nebo neni preplaceny, jelikoz jeho kontrakt teprve vchazi platnost v tuto sezonu, v prubehu ni nebo po ni, budeme v tomto ohledu moudrejsi.
12294 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG