Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

CHICAGO BLACKHAWKS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Obrázek
Duncan sa zasa predviedol
Radšej no koment :censored:
6 zápasov Chicago bez polovice obrany :giggle: snáď dnes vyhrajú a potom všetko poprehrávajú
Hokejový obránce Duncan Keith z Chicaga byl potrestán v NHL zákazem startu v šesti zápasech za faul vysokou holí na útočníka Charlieho Coylea z Minnesoty.
Ted se to zrovna nehodi, kruci. Nemuzou mu to naparit az od PO?? :doh:
maybe next year

Obrázek
http://blackhawks.nhl.com/club/news.htm ... L|CHI|home

Oficiálně potvrzený ELC Forslinga, takže znovu zvýšení počtu švédských béků :giggle:
Jinak, koukal jsem, že jste trochu v chatu řešili Kempnýho...zatím mě na MS teda úplně nepřesvědčuje, že bych ho podepsal do NHL. Ale dlouhodobě v sobě něco určitě má, jen si nejsem úplně jistej, že by mu Q věřil a hrál stabilně, zrovna jako extra posila se mi nejeví, i když to bych po něm úplně nechtěl, aby byl rozdílovej hráč :D , ale depth by poskytnout mohl
Chicago vyměnilo Teravainena a Bickella do Caroliny za 2. a 4. kolo na draftu.
No já vím že to je salary dump mve, ale i tak bych za Teravainena teda čekal víc.
Tak nám to po létu začíná, Rono mě v chatu nařknul, že jsem ještě nepřidal do topicu žádný příspěvěk (což není pravda), ale jdu to trochu vylepšit. :bee:

Preseason jsme prošli s 2-4-0, což sice nevypadá úplně dobře, ale výsledky v preseason vem čert. Sestava s převahou stabilních hráčů nastoupila jenom 2x a byly z toho dvě výhry.

Na campu se nejlépe předvedl Gustav Forsling. Podle zpráv co šli už na Rookie Tournamentu v Traverse City, ukázal, že je o level jinde, než zbytek mlaďáků a výborné výkony podával i během campu, až si nakonec, místo návratu do Švédska, vybojoval místo v týmu.

Dalším kdo se má za sebou výborné léto je Alexandre Fortin. Z pozvánky na Rookie Camp až ke smlouvě. Nedraftovaný prospect z Rouyn-Noranda Huskies, kde udělal loni v 54 zápasech 43 bodů, rok předtím 40b v 67 zápasech. Šikovný útočník s výborným přehledem. Během preseason to několikrát zajímavě rozdal a dost se mi líbil. Dokonce se zvažovalo jestli mu nedat zápasy v NHL než ho pošleme zpět, ale nakonec šel rovnou.

Během campu se dobře jevil také Tyler Motte, velmi solidní a vyzrálá hra, nastupoval na PK a sezónu začne vedle Krugera ve třetí formaci. Potom je tady Schmaltz, v preseason si to vyzkoušel jak na LW, tak na C, a na centru vypadal teda o dost jistěji a lépe. Nakonec tam i začne sezónu.

Teď už ke kompletní sestavě. Quenneville zvažoval roztržení úderky z loňska a vytvoření dvojiček Panarin-Toews, Kane-Anisimov a Kruger-Hossa. Nakonec se včera na tréninku vrátil k osvědčenému složení a trénovalo se tak i dnes. Takže téměř jistá sestava na opener:

Panik - Toews - Hossa
Panarin - Anisimov - Kane
Motte - Kruger - Hartman
Hinostroza - Schmaltz - Tootoo

Keith - van Riemsdyk
Kempny - Seabrook
Forsling - Campbell

Crawford
Darling

Uvidíme jak dlouho to vydrží, než začnou šachy :giggle: Hjalmarsson odsedí proti Blues poslední zápas a pak se posune ke Keithovi místo TvR. :thumbsup:
Tak opener letošní sezóny máme za sebou. Věřím, že dál už to může být jen lepší.

Se St. Louis jsme drželi krok jen první třetinu, kdy hlavně první útok hrál výborně a Pánik se prosadil dorážkou v PP. Možná si dovolím říct, že prvních 20 minut jsme byli o chlup lepší.

Druhá třetina ale teda byla horor. Nevstoupili jsme do ní dobře, TvR fauloval a Shattenkirk trestal. Po vyrovnání jsme pokračovali jak opařený, St. Louis mělo jednozačné momentum, ale přesto jsme šli znovu dovedení, když přišlo komediální střídání třetího útoku, kdy Hartman ztratil hokejku, která podrazila Motteho, aby si ji stihl sebrat, zachytit vyhození na modrý a o pár vteřin potom skórovat... :giggle:

Jenže, přišli zase oslabení a Tarasenko využil 5v3 půl minuty před koncem třetiny. Málem jsme potom dostali ještě jeden kus do šatny, no naštěstí po čtyřiceti po dvou.

Když jsme nedostali gól do šatny, tak jsme ho dostali hned ze začátku třetí třetiny, když Tarasenkovu střelu dorazil Stastny. Tři góly z PP, bomba. Naše special teams na PK vůbec nefungujou, už loni s tím byly problémy a proti STL navíc chyběl Hjalmarsson. Zbytek třetiny jsme hráli v křeči a nakonec naši marnost krásně ilustroval poslední gól, který jsme si dali pro jistotu samy.

O tom, že St. Louis bylo lepší absolutně ve všem, nemá smysl vůbec diskutovat.

Obrázek


Ale nějaký pozitiva přeci jenom najdu :)

Znovu výborný Forsling. Hraje s obrovským přehledem a klidem. Má sebevědomí a nebojí se něco vymyslet. Dobře bruslí, rozehrávka výborná a má i slušnou střelu. Nechci ho rozhodně po jednom zápase s někým porovnávat, ale asi vím jak se cítili loni fanoušci Flyers, když sledovali Ghosta. :jn: Svěží vítr do zadních řad.

Solidní zápas za sebou má i první útok. Na to jak jsme byli přestřílený, tak Toews skončil v CF% na 69% a Hossa na 61%. Jestli něco vzít a nechat, tak je to první útok.

Dalším pozitivem je výkon Motteho a Hartmana. Společně s Krugerem dostávali starty jenom v d-zone, ale poradili si s tím solidně a navíc přidali nadstavbu v podobě gólu.

Nicméně, snad se chlapci proberou, protože nás čeká back-to-back Nashville.
Tak v noci máme první ze zápasů proti Nashvillu. Po tragédii proti STL doufám, že se zvedneme a zpátky do Chicaga poletíme s bodama :)

Vrací se Hjalmarsson a po zápase se St. Louis zareagoval Quenneville a změnil útoky, takže v noci vyjedeme s tímhle:

Panarin - Toews - Pánik
Motte - Anisimov - Kane
Hartman - Kruger - Hossa
Hinostroza - Schmaltz - Tootoo

Keith - Hjalmarsson
Kempný - Seabrook
Forsling - Campbell

Crawford
Darling

A jen bonbónek. Hossa je na metě 499. gólů, takže čeká na pětistovku. A udělat to venku se nabízí, protože ještě žádnýho milníku nedosáhl v United Center. :hmm:
1. Stanley Cup? Wachovia Center (Philadelphia)
1000. zápas? Joe Louis Aréna (Detroit)
1000. bod? Canadian Tire Center (Ottawa)

Tak v noci pojďme :pray:
Tak máme za sebou tři zápasy a v tom třetím jsme konečně bodovali :clap:

V obou zápasech proti Preds nastalo herní zlepšení, ale v Nashvillu jsme zase často faulovali a 3x inkasovali v oslabení, což je prostě strašný. Crawford inkasoval zatím 6x během PK, v even strength drží pořád nulu.

V domácí odvetě nastoupil Darling, přestali jsme faulovat (jenom 2 oslabení!), ale i tak jsme jeden gól dostali. Darling toho pochytal spoustu a spolu s prvním! hattrickem Pánika v kariéře jsme vybojovali 2 body. :oslava:

Hlavně první gól Pánika byl ukázkovej :thumbsup:



V noci nás čeká Philla, tak snad navážeme na body proti Nashvillu a zase z toho něco bude. V Nashvillu se zranil Hartman, takže doma ho nahradil Rasmussen. Hartman už sice trénoval, ale ještě to není OK a nejdříve nastoupí až v pátek. Škoda, protože patřil k těm lepším hráčům. Včera navíc netrénoval ještě Tůtů kvůli nemoci, ale dneska se na ledě objevil a nemusíme tak sahat k 7 obrancům v sestavě.

Na Flyers tak vyjedeme s tímhle:

Motte - Toews - Panik
Panarin - Anisimov - Kane
Hinostroza - Schmaltz - Hossa
Rasmussen - Kruger - Tootoo

Keith - Hjalmarsson
Kempný - Seabrook
Forsling - Campbell

Crawford
Darling

Docela zajímavý bude souboj speciálních formací :giggle:
Blackhawks have allowed 7 PPG in 3 games. Flyers' PP is 0-6.
Majo Hossa :klobuk: 500 gól kariéry. :cinka:
Boss Hoss :klobuk:
Máme důležitý 2 body! 39 minut šlo všechno krásně.

Hned v první minutě se poprvé v sezóně trefil Kaner a druhá lajna tak začala hned prvním střídáním svůj výbornej zápas. Do třetiny jsme přidali ještě další dva góly, když po chybě Provorova skóroval Rasmussen a v přesilovce se po krásným pasu od Seabrooka trefil Panarin.

Majo Hossa vstřelil 500. gól kariéry :klobuk:

A pak to začlo, vedení o čtyři góly a vymýšleli jsme něco už v našem pásmu a byla z toho akorát spousta chyb. Phila nedala za první dva zápasy ani jeden gól v PP, tak nám pro jistotu hned dva a rázem to bylo 4-4 :hroza:

Naštěstí zauřádovala druhá lajna a dvakrát se trefil Anisimov a jednou ještě Panarin.

Nevím co mají vedle s tím válcováním, pod tlak se dostával první útok, kdy je přehrála Girouxova lajna. Ale jinak vyrovnaný zápas, kdyby jsme nedělali kraviny ke konci druhý třetiny a na začátku třetí tak je to na klid :jn:

Obrázek
Majo boh :frajer:

Konečne sa prebral Anisimov (pre yahoo ma to potešilo), ale dajak Toews mlčí
Florida posluzila dobre :giggle:
Máme před sebou další back-to-back. Dneska v noci Columbus a hned potom doma s Maple Leafs.

Columbus má zatím 0-2-0, tak snad zapíšou v noci další nulu. Bude nám chybět Hossa, který nedohrál proti Flyers, na Toronto už by možná zase ale mohl být. Volno dostane Campbell, místo kterého se objeví van Riemsdyk :hmm: Taky se vrací po zranění Hartman.

Takže v noci s tímto:

Motte - Toews - Panik
Panarin - Anisimov - Kane
Hinostroza - Schmaltz - Hartman
Rasmussen - Kruger - Tootoo

Keith - Hjalmarsson
Kempný - Seabrook
Forsling - van Riemsdyk

Snad z toho budou body :pray:
Sakra Hossa vstřelí 500stý gól kariéry a tady ani like? Žádné připomenutí jeho dosavadních úspěchů? Styďte se! (já musel, sorry) :hroza:
Panik ma po 6 zapasoch uz tolko golov aj bodov, ako mal vlani za celu sezonu. :good:
Jdu blejt už...Calgary do zápasu s náma PP 1/25 a proti nám 2/5... :paperbag:
Proti LA jsme z neděle na pondělí odehráli zatím asi nejlepší zápas sezóny. Konstantně celý zápas jsme byli lepší a aktivnější.

Po změnách v sestavě naše TOP6 zatím funguje parádně, když si oba útoky jsou schopný vytvořit tlak a šance. Především teda druhý útok Panarin-Anisimov-Hossa exceloval, svým napadáním způsobuje hodně turnoverů a zo toho byl právě gól na 2-0.

Třetí lajna se teda ale trochu hledá. Kruger dostal na křídla Schmaltze s Mottem a moc jim to neklape. Proti LA byli často pod tlakem. Nevím jestli je úplně nejlepší hrát hráče jako Schmaltz vedle Krugera...

Nicméně, po výpadku Forslinga, který byl zraněný dal Q dohromady pár Keith - Campbell a ten funguje zatím výborně! Ty zatím spolu odehráli necelých 59 minut a mají CF% 58,8 %! Dnes se ale Forsling už vrací do sestavy, tak jsem zvědavý jak budou páry vypadat dnes.

Crawford proti LA zapsal jubilejní 20. shutout kariéry, když pochytal všech 32 střel :klobuk:


V noci nás čeká Calgary, které nás už porazilo na nájezdy. Tak snad to bude z našeho pohledu lepší a návažeme na zápas proti LA. Jak jsem psal zpátky v sestavě Forsling, místo Kempného, jinak žádné změny. :)
Něco už je odehráno, jaké jsou názory na Kempného? Ted už něco odehrál i Rozsíval, co on, drží se ještě?
Díky
Jo a Crawford zatím exceluje co se hry 5v5 týká! :cinka:
andy_hawk píše:Jo a Crawford zatím exceluje co se hry 5v5 týká! :cinka:
Tohle bývala i doména Masona. :hmm: Snad se i on k tomu vrátí...
2417 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2006 CAROLINA HURRICANES