Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TORONTO MAPLE LEAFS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

FRANCHISE'S CENTENNIAL SEASON
O chvíľu sa začne nová kapitola Toronta, keď na ľad vykorčuľujú mladí hráči Leafs na čele s Riellym, Nylanderom, Matthewsom, Marnerom, Hymanom… Zhrnutie som už písal vyššie a tak len krátka poznámka k zápasu. Počas éry Phila Kessela sme so Senators zvíťazili 21-krát z 31 zápasov. V poslednej sezóne bez neho sme s nimi prehrali všetky štyri zápasy. Úvodné zápasy proti Ottawe sa nesú v high-scoring duchu. Minulý rok sme prehrali 4:5 SO, v sezóne 2014-15 vyhrali Leafs 5:3, a v sezóne 2013-14 sme prvý vzájomný zápas vyhrali 5:4 SO.

Minulý rok trvalo hráčom takmer 20 zápasov, kým plne prešli na Babcockov systém. Momentálne disponujeme v kádri mladými hráčmi s high-end talentom, napriek tomu sa ale dá čakať, že prvých 5 – 10 zápasov bude plný chýb (ako bolo vidieť aj v pre-season). Rono si stavil na výhru Toronta, ktorému bude stáť v ceste nový coach Sens - Boucher, ktorý vedel s tímom vždy hrať up-tempo game, 20 rokov bazíruje na presilovkách a tiež Ottawe dodá defensive structure, čo je najpodstatnejšie, pretože horší boli minulý rok len Calgary a Colombus. Karlsson a Ceci sú "transitional D-men", takže náš čaká moderný zápas založený na speed a quick transition. Zostava na zápas sa zhoduje s tou, ktorú som písal po skončení pre-season v preview.

Za zmienku stojí, že len 5 forwardi a 4 d-men hrali za Leafs v úvodnom zápase minulý rok:
Obrázek

A na záver trocha predsezónneho naladenia sa: https://www.youtube.com/watch?v=VGg95XIzK-w
Matthews :klobuk:.
Trochu smůla dát 4 goly a přesto jako tým prohrát.Ale tohle je nástup kterej tu snad ještě nebyl :) Jen tak dál.
Anger píše:tohle je nástup kterej tu snad ještě nebyl
Nebyl.
Anger píše:...a přesto jako tým prohrát...
Ta haluz, že v OT dal gól, kterýho neuhlídal zrovna Matthews. Aneb byl snad u všeho :cool:.
aj Gagner dal raz 4 goly :sarcasm:
(nemyslim to ako reakciu na andyho a angera)
I Dopita.
Franzen dal pět (jako poslední hráč, btw, je to už skoro šest let) a jak dopadl...
JKL píše:Franzen dal pět (jako poslední hráč, btw, je to už skoro šest let) a jak dopadl...
No docela dobre..
:cup: , a hromada penez.
Gagner dal hlavně onen zápas 8 bodů. Takže Gagner > Mathews. Zatím, pro rejpaly.. :bee:
AndyF píše: No docela dobre..
:cup: , a hromada penez.
+ bonus v podobě dezorientace, prudkých bolestí hlavy, malátnosti.. Někde vloni psal, že není občas schopný ani vyvenčit psa.
Guddy.44 píše:Gagner dal hlavně onen zápas 8 bodů. Takže Gagner > Mathews. Zatím, pro rejpaly.. :bee:
skor ide o to ze Math to dokazal pri debute
GAME #1 REVIEW

Stručná synopsa zápasu: Leafs out-shot, out-chanced a out-possed Ottawu počas väčšiny základného hracieho času. Paradoxne najslabší prejav mali veteráni, nezvládli sme skórovať počas powerplays a od Andersena sa čaká rozhodne viac.
Mike Babcock píše:I thought, just for me from my perspective, since I’ve been Leafs coach that’s the best night I’ve had since I’ve been here by ten miles. Not even close, because now we have an opportunity when you look at Marner… I thought Marner – I know Matthews scored all the goals – in the first half of the game might have been the best player. I thought Nylander was great. I thought Hyman was great. I thought Brown was great. I thought Carrick was great. I thought Zaitsev was great. A pretty good night for us. Do we want the other point? Absolutely. The way we controlled the puck and controlled the game — you’ve got to win and we didn’t.
Nazem Kadri je oficiálne shutdown center pri 5v5. Spolu s defensively-responsible veteránmi mali len 2 shifty v o-zone a väčšinu času nastupovali proti 1st line Sens Hoffman-Turris-Stone. Napriek tomu zápas končili so 75% possession. Jeho deffensive effort a čítanie hry umožňuje Babcockovi dávať viac priestoru youngsterom. Tu môže byť problém jeho celková produkcia, avšak Babcock to kompenzuje aspoň počas man advantage, počas ktorej odohral 4:26. Oceniť treba aj jeho 69% na faceoffs.

Bozak a van Riemsdyk začali dobre ale postupne sa zo zápasu začali vytrácať. Bozak mal len 47% na faceoffs, JvR okrem prvého shiftu, kde mal top scoring chance, toho veľa nepredviedol. Oboch výkonnostne presahoval Mitch Marner, ktorý získaval stratené puky, dirigoval hru svojej formácie a vynikal ako v o-zone, tak v d-zone. Väčšinu zápasu nastupoval proti dvojke Ceci-Phaneuf, zápas zakončil s číslom 57% v possession počas 13 even strength minutes. Počas 17:36 TOI vystrelil hneď 6-krát a mal viacero príležitostí skórovať. Nebyť Matthewsovej one-man show, pravdepodobne by bol najlepším hráčom Leafs v zápase.

Okay, o Matthewsovi netreba písať dokopy nič. Snáď len to, že najlepší moment zápasu bol bezpochyby Austonov one-man-effort pri 2 góle. Pozorne si ho pozrite znova. Najprv vyrazí puk Markovi Stoneovi pomedzi jeho nohy, následne posunie puk pomedzi Hoffmanove nohy, Hoffman sa snaží získať puk späť ale Matthews ho ramenom odtlačí, zatiaľ čo best puck-handling d-man ligy prevezme puk, Auston Karlssonovi „pohľadí“ ľavu nohu, obíde ho, nadvihne hokejku a prevezme puk. Následne pozerá po spoluhráčoch, pričom aj čepeľ hokejky signalizuje skôr prihrávku, a behom zlomku sekundy zakončí pomedzi Andersonove nohy. Video: https://www.youtube.com/watch?v=mUpHS8R8vMs

Zach Hyman, prehliadaný warrior. Tohto hráča si pri pozornom sledovaní zápasov nejde nezamilovať. Robí všetky tie drobné veci, ktoré sa ľahko prehliadnú. Skvelý na forechecku, vytváral tlak na súperových bekov v neutral zone a tlačil ich do D to D passes. 83% shot attempts mali Leafs s Hymanom na ľade.

S rýchlym odstránením Hunwicka vďaka Neilovmu narazeniu bol poľahky najhorším hráčom Toronta Martin Marinčin. Bol pri 3 góloch Senators a 2 z toho idú na jeho vrub. Tak ako v pre-season trpel Zaitsev vedľa Hunwicka, tak včera trpel Rielly vedľa Marinčina, s ktorým mal len 41,67 CF%, zatiaľ čo bez neho 63,63%. Vďaka Hunwickovej skorej absencii odohral Morgan 25+ mins, pričom paradoxne nedostával príležitosť na powerplays. Napriek tomu sa prejavil jeho puck rushing skill, keď prihrával Matthewsovi na jeden z jeho gólov. Jediný fungujúci d-pair (napriek tomu, že pri prvom vyrovnávajúcom góle nepokryl dobre Ryana) bol Gardiner-Carrick, ktorý mali na konci zápasu spoločne 83,33 CF%.

Obrázek
Chválím za tu kurzívu! :giggle: Ale občas ti to ještě hapruje...
Captain Crunch píše:vytváral tlak na súperových bekov v neutral zone a tlačil ich do D to D passes. 83% shot attempts
:ninja:
honziss píše:...
Páči sa mi ako to vizuálne oživilo či už tvoje, alebo Fantomasove príspevky. Len hold, budem na tom musieť ešte popracovať. :paperbag: :-D

Inak ľudia, to vážne ste odstavili chat a čakáte, že sa oživí fórum? O príspevok vyššie je smack talk, ktorý patrí do chatu. Na internete beží kopa zaujímavých tweetov, ktoré ale nemajú nijak zvlášť informačnú hodnotu. Ideálne na kopírovanie do chatu, zasmiatie sa a zase premostiť diskusiu niekam inam. Osobne počas zápasov skôr sledujem hru a na chat zavítam len sporadicky. Práve cez deň mal ten chat náboj, zmysel, pretože sa dalo rozoberať kto si na koho stavil, anomálie vrámci advanced stats, Finch posielal fotky žien, Atlantik dával návod ako sa stať milionárom skrz stávky na tenis atď. Zaujímavé je, že vždy keď niekto napísal niečo zaujímavé do chatu, automaticky sám usúdil, že to je vec, ktorá patrí aj do topicu, tak to tam prepísal. Samotní užívatelia boli na toľko zodpovední, že dbali na to, aby držali topicy živé a bola výhoda v tom, že samotný topic daného tímu mal informačnú hodnotu a teda prevažovala kvalita nad kvantitou.

Keď som chcel včera prehodiť pár slov s Ronom musel som cez súkromné správy. Teraz pozerám a väčšinu času je prihlásený len AndyF. Takýmto bezchatovým spôsobom mám pocit, že dnes som napísal príspevok, splnil si akúsi "hokejfóracku" povinnosť a už sem pre dnešok nemám prečo klikať. A asi to skutočne tak bude. Chat bol devízou tejto stránky. Bez neho to tu pripomína skôr "mesto duchov".

Myslím si, že stojí za zváženie znovuotvorenie chatu, obzvlášť, keď k tomu celé leto všetci uživatelia fóra pristupovali tak zodpovedne.
GAME #2 REVIEW


Stručná synopsa zápasu: Na úvod nezabudnuteľná centennial ceremony s veľkolepým prekvapením pred zápasom a novou hymnou od Deadmau5. Samotná hra bola v znení back-and-forth style hockey. Frederik Andersen mal bounce-back performance, Mitch Marner naďalej predvádzal svoj incredible skill-set a rovnako ako v prvom zápase, najväčším nedostatkom bola naša powerplay.

It’s great, it’s electrifying. Coming in this year, we knew we had some new faces, new logo, new sweater, clean slate... We’re ready to compete. - Nazem Kadri

Mnohí špekulovali, že Toronto sa chystá vyradiť dres najväčšej legendy Leafs – Davea Keona. Doteraz boli vyradené len dve čísla a to Billa Barilka (#5), resp. Acea Baileyho (#6). Dôvodom bolo, že Toronto Maple Leafs vyraďovali dres len za predpokladu, že hráča postihla nejaká tragická udalosť alebo zomrel. Miesto vyraďovania dresov ich “oceňovali” (16 čísel – kde chýbalo práve číslo Davea Keona). Na prekvapenie celej Leafs Nation – Toronto vyradilo hneď 17 dresov/čísel a tak už sa viac nestane, že budeme vidieť hráčov ako Jonas Hoglund, či Matt Stajan, nostiť Keonovu #14. Medzi predošlými “len” ocenenými dresmi bola aj #21, ktorú kedysi nosil Borje Salming. S jeho vyradením tak nastúpil van Riemsdyk s novým číslom na drese – 25.

Vyradené čísla Maple Leafs:
#1 Turk Broda, G (1937-52)
#1 Johnny Bower, G (1959-70)
#4 Hap Day, D (1926-37), trenér (1940-1950), asistent GM (1950-57)
#4 Red Kelly, D (1959-67), trenér (1973-1977)
#7 King Clancy, D (1931-37), trenér (1953-1956)
#7 Tim Horton, D (1950-70)
#9 Charlie Conacher, RW (1930-38)
#9 Ted Kennedy, C (1943-57)
#10 Syl Apps, C (1936-48)
#10 George Armstrong, RW (1949-71), trenér (1988-1989)
#13 Mats Sundin, C (1994-2008)
#14 Dave Keon, C (1960-1975)
#17 Wendel Clark, LW (1985-1994, 1995–1998, 1999-2000)
#21 Borje Salming, D (1973-89)
#27 Frank Mahovlich, LW (1957-68)
#27 Darryl Sittler, C (1970-82)
#93 Doug Gilmour, C (1991-1997, 2002-03)

*Ranking, resp. top 100 najlepších hráčov Maple Leafs v histórii nájdete tu.

Must see videos:
[1] Opening montage
[2] Nová hymna
[3] #StandWitness
[4] Number one Leafs player in franchise history

V hráčoch Leafs bolo zo začiatku vidieť emóciu z úvodnej ceremónie. Home opener odštartoval rýchlym gólom Connora Browna, ktorý tak má 5 pts z posledných 6 NHL zápasov. Brown patrí k hráčom, ktorí sú od juniorských súťaží prehliadaní ale vždy sa im darí dostávať sa na najvyššiu úroveň. Zatiaľ čo všetci venujú pozornosť kde-komu inému v tímoch, jemu sa darí pravidelne bodovať a posúvať tak svoje hranice.

Nazem Kadri stihol hneď v údovde fight s Davidom Backesom, proti ktorému čelil väčšinu zápasu. Okrem spomínaného fightu mali 8 mins head-to-head pri 5v5, 14 shot attempts for, 7 shot attempts against, resp. 66,7% Corsi for. Pri ES neutralizovali Marchanda a zväčša zvládli hrať mimo d-zone. Kadri, podobne ako v minulom zápase, bol základným pilierom úspechu, vyhrával one-on-one battles a tentokrát jeho formácia dokázala aj skórovať (Michálek).

Zaitsevov breakout pass bol jeho premiérovou asistenciou na premiérový gól Mitchella Marnera. Podobnú prácu v neutral zone predvádza pravidelne a napriek krásnemu gólu, spell-binding shift prišiel neskôr v zápase: Zaitsev bol best d-man v tomto zápase, pričom jeho hra bola založená na aspektoch ako puck moving, poke & sweep checks a fyzickom (ale čistom) prejave. Zdobí ho dobrý decision making v dangerous areas a pod tlakom nerobí chyby. Babcock celkovo doprial vyrovnaný TOI pre d-pairs v rozmedzí 19 - 21 mins, pričom jediný Connor Carrick si z pomedzi obrancov nepripísal žiadny bod. Jediný gól, ktorý sme inkasovali, bol pri powerplay Bostonu.

Za dobrým výkonom obrany predviedol 24-save bounce-back performance Fredrik Andersen, ktorý bol po celý zápas pokojný, sebaistý, a predviedol niekoľko key-saves (napr. Pastrňák). V zápase niekoľkokrát predviedol svoj puck-handling, keď počas striedania hráčov Bruins rozohrával na ich weak side a počas penalty-kill sám vyhodil puk z d-zone. Nebyť skvelej akcie Bruins počas PP, mal by po zápase SO.

Formácia Hyman-Matthews-Nylander mala slabší zápas. Nastupovali zväčša proti 4th line Bruins (Nash-Moore-Acciari), 5 min pri ES, pričom práve proti týmto hráčom mali len 14% CF a celkovo sa pohybovali okolo 35%. Jim Hiller bude musieť prísť na to, ako zefektívniť našu powerplay. Po dvoch zápasoch máme 0% úspešnosť - 0/8. Na PP nám chýba kreativita, sme predvídateľní ale čo je horšie, najväčším problémom sú zone entries. Počas 8 PP sme vystrelili len 3 krát.

Leafs majú teraz three day-break, pričom nás od stredy čakajú three-games-in-four-nights (Winnipeg, Minnesota, Chicago).
takto laicky:)) co môzem ocakavat od dua Kadri-Komarov? nemali riesit prvu lajnu?, momentalne druha ci tretia? Kadri zatial bodovo mlci, ale bodovo nasliapnute hadam ma, ci?
a Polak? aka je jeho obranna pozicia, 2x riesil na tribune :kajo: co dal? d.

btw, moc sme si asi v zapase nepipli a po "par minutac" bolo vymalovane, ze...pochybujem, ze by to Rask zachranil...s Bergym v zostave to ale zas bude o niecom inom
cepi píše:...
Shutdown line Michálek-Kadri-Komarov v prvom rade čelí najlepším hráčom súpera, vďaka čomu Babcock môže o niečo voľnejšie nasadzovať rookie playerov. Už počas minulého roka začal Naz pod Babcockom postupne predvádzať 200-foot game, vďaka čomu má, myslím si že dočasne, different role v tíme. Je to jedna z vecí, na ktorú som bol pred sezónou zvedavý - ako si poradí Babcock s QoC u youngsterov. Toto je riešenie, a pomerne logické, pretože ako kontrakt nasvedčuje, do budúcna je to 3rd line center (vo víťaznom tíme). Predpoklad na bodovú produkciu samozrejme má, ale momentálne je dôležitejší správny development mladých hráčov. Ako som písal už predtým, v tíme je 10 playerov (teraz už aj so Sethom Griffithom) s menej ako 70 NHL GP. Sám The Coach povedal, že po 5 - 10 zápasoch uvidíme, na čom si stojíme. Ďalším "dotknutým" hráčom je napr. Morgan Rielly, ktorý momentálne nehrá PP. Čo sa corporal Komarova týka, už minulú sezónu po ASG výkonnostne kompletne odišiel. Teraz sa tímová produkcia opiera o iných hráčov. Predpokladám, že ich máš vo Fantasy? :-D

Roman Polák bol podpísaný skôr ako mentor pre mladých s tým, že bude nastupovať prevažne vo fyzicky náročnejších zápasoch. Od začiatku sa s ním rátalo ako so siedmym bekom.
Ten konec byl teda kentus. Uplně mi při pohledu na Riellyho bylo jasné, že tuší, co mu asi The Coach řekne... schválně, dostane se i příští zápas na 25TOI? :lol2: ..
GAME #3 REVIEW


Stručná synopsa zápasu: Rollercoaster ride, ktorá bola zdanlivo 32 minút v réžii Toronta, 28 minút v réžii Winnipegu, resp. Laineho.

„I thought they were really dangerous offensively and not very good defensively.“ – Mike Babcock o Matthewsovej formácii.

Dve tretiny zápasu nás v rámci možností držal v „jednoznačnej“ réžii Andersen, pri even-strength possession sme boli lepší len krátko, a to v prvej tretine v časovom rozmedzí 9:27 až 12:46, pričom prvú tretinu odohrali za Jets náhodní okoloidúci. Neskôr išiel Andersen rýchlo do kolien a vďaka pomalšiemu presúvaniu vyzerali niektoré shot attempts Winnipegu podstatne nebezpečnejšie.

Marinčin odohral takmer 25 min na jeho wrong side, Jake Gardiner pre zmenu hral len necelých 14 minút. Jeho čítanie hry v neutral zone prispelo k úvodnému gólu, ale jeho bad decision na útočnej modrej viedol ku gólu Myersa pri odd-man rush Jets. Rovnako Connor Carrick, autor otváracieho gólu – dve tretiny predvádzal smart play s jeho step-ups a v záverečnej minúte prihral puk rovno na Ehlersa, ktorý v momente posúval puk Lainemu na vyrovnávajúci gól.

Toronto konečne uspelo pri powerplay (2/2) gólmi v rozmedzí 13 sekúnd (prvý 5v3, následne 5v4). Oba vstrelené PP góly padli po efforte wingerov potom, čo sme neuspeli na vhadzovaní. Pri prvom sa three-man unit Jets nestihla sformovať. Druhý PP gól vychádzal z úsilia corporal Komarova, ktorý po prehranom vhadzovaní vyhral súboj o puk s left-side d-manom Pegu a prikopol puk Nylanderovi.

Slabá overall game od formácie Hyman-Matthews-Nylander a to druhý zápas v rade. V o-zone mali dobré momenty, avšak v d-zone sa dostávali viackrát pod tlak, neboli schopní vyhodiť puk, dokonca ani keď k tomu mali príležitosť. Najlepšia bola 4th line, ktorá mala niekoľko hard-working offensive zone shifts, podobne ako tomu bolo v zápase s Bostonom.

Každopádne ani vysoký počet rookies v zostave nie je ospravedlnením za prehru po vedení 4:0 v polovici zápasu, resp. 4:1 v 3rd peiord.

Obrázek
GAME #4 REVIEW


Stručná synopsa zápasu: Podobný výkon ako v zápase s Winnipegom: množstvo drobných chýb, nulový puck luck, nezvládnutá 3rd period a Enroth, ktorého Dubnyk prehral na plnej čiare.

„These were four very good teams a lot of very skilled players I grew up watching. Back-to-back is not easy, especially for us just coming into the league. The first period was a good one for us. We came out hard.“ - Auston Matthews

Prvá prehra v regulation (1-1-2) a po tretíkrát premrhané 3rd-period lead v 4 gp. Back-to-back pozícia nie je jednoduchá, obzvlášť proti rested opponentovi. Problémom je, že Leafs sa sústavne dopúšťajú drobných chýb, ako keď Connor Carrick v snahe pinchnúť súpera pri mantinely prepadne a následne vzniká breakaway alebo odd-man rush. Hráči občas zle vyhodnocujú situácie, sú out of position, avšak najväčším nedostatkom je goaltending. Brankári nie sú schopní podržať, keď je to najviac potreba. Nebyť Dubnyka, Wild by včera po dvoch tretinách neprehrávali o jediný gól, pričom v závere najmä vďaka nemu skončil zápas po 60 minútach. Andersen aj keď má dobrý zápas sa neskôr zvezie s tímom…

Pozitívum je, že Toronto hrá konečne presilovky pod systémom, ktorý predvádzali minulú sezónu. Leafs v nej síce skončili z hľadiska úspešnosti ako 27th overall v PP proficiency, pričom aj PP shooting percentage patrili k najhorším – 29th, avšak pod nízku úspešnosť sa podpísala absencia high-end skillu. V total shots on goal sme boli 7th, shots for percentage 4th, Corsi for percentage 3rd a v samotnom Corsi dokonca 1st. Pri powerplay hovoríme o troch kľúčových prvkoch a to: 1) čisté zone entrance, 2) handedness - left/right handed players musia byť zaradení do formácie tam, kde im postavenie dáva all in pozíciu uspieť, 3) talent. Samozrejme je to súčasťou základných aspektov ako faceoffs, breakouts, offensive zone set-up etc. Hlavným rozdielom je teda talent, ktorým momentálne disponujeme. Sezónu 2015-16 viedol v PP TOI P. A. Parenteau a napr. Peter Holland bol 4th internom rankingu. Momentálne sme na PP už 7th overall. Dobrý článok k powerplays TU.

Čo sa samotných hráčov týka, bol to zápas, v ktorom Mitch Marner predviedol svoj najslabší zápas z hľadiska chance-generation. Tým netvrdím, že bol zlý, to vôbec, len v prvých zápasoch bol viac vidieť. James van Riemsdyk má pomerne pomalý úvod do sezóny. V porovnaní s minulou sezónou slabšie korčuľuje a na puku nie je tak silný ako býval. Okrem toho robí chyby ako rookie players, napr. prihrával po mantinely Gardinerovi puk za vlastnú bránu, ktorý bol bránený, nehovoriac o jeho podiele pri Staalovom game winner góle. NHL scoring leader – Auston Matthews, vedie ligu s 5 g v 4 gp. Mal zaváhania s pukom pri own zone breakouts, proti Ryanovi Suterovi odohral 6:15 pri even strength so 14% CF. Keď nenastupoval proti Suterovi mal 59% CF. Najhorším hráčom samozrejme Hunwick, ktorý mal hneď v úvode giveaway, ktorým doprial Koivuovi grade-A chance. Nemá rýchlosť, je sústavne over-skated, nedokáže robiť rýchle rozhodnutia v possession a pre tento tím nepredstavuje žiaden prínos. Česká beta verzia Shea Webera, Roman Polák, odohral vo svojom season debute 15:58 a vstrelil opening goal, zblokoval 7 shots, pričom skončil na čísle 52,38% v Corsi for. Narozdiel od Carricka predviedol well-timed pinch, čím vytvoril priestor pre Nylandera. Príjemný debut.

Obrázek
- Zaitsev s Hunwickom: 33,7% CF
- Zaitsev bez Hunwicka: 58,8% CF
#RescueZaitsevFromHunwick :protest:
M. Michálek na waiveri kvôli claimnutiu Bena Smitha? :lol2: Toto je trochu nepochopiteľné. O chvíľu budú mať Marlies lajnu z trejdovaných hráčo, ktorých získali Wafle minulú sezónu :arrow: Greening-Laich-Michálek :dudo:
Joe S. píše:M. Michálek na waiveri kvôli claimnutiu Bena Smitha? :lol2: Toto je trochu nepochopiteľné. O chvíľu budú mať Marlies lajnu z trejdovaných hráčo, ktorých získali Wafle minulú sezónu :arrow: Greening-Laich-Michálek :dudo:
Michálek je na waiveri kvôli Connorovi Brownovi, nie kvôli Smithovi. Brown, ako som už spomínal, patrí k hráčom, ktorí sa dokážu presadiť na každej úrovni a inak tomu nie je ani v NHL. Minulý rok odohral za Leafs 7 gp, v ktorých získal 6 pts. V súčasnej sezóne má síce len jediný bod, avšak je to tým, že hrá vo 4th line s Hollandom a Mattom Martinom, pričom napriek tomu generuje množstvo príležitostí. Práve on sa zdá byť prvok, ktorý chýbal v Kadriho formácii a zaslúži si hrať väčšiu rolu.

Smith hral v minulej sezóne za Toronto v 16 gp s average TOI 14:26, pirčom mal celkovo 6 pts. V priemere strávil 2 mins per game v penalty killing role (Michálek 1:05). Smith je right-handed a rovnako zvládne aj faceoffs (s Leafs mal 56,5 %). Kadriho formácia bola v poslednom zápase s Chicagom heavily outpossessed. Brown prinesie do formácie speed a väčšiu offensive ability. Connor mal niekoľko shiftov s Kadrim a Komarovom, pričom skvele forecheckovali a držali súperove best lines v ich own zone.

Nehovoriac o to, že Smith môže byť platný hráč v závere zápasov na bránenie výsledku. Doteraz pritom ostatní veteran players zlyhali.
GAME #5 REVIEW


Stručná synopsa zápasu: Pomalý začiatok Leafs, ktorý vyplýval najmä zo zone exits. Neskôr sme začali diktovať tempo, vytvárali si súvislý tlak, predovšetkým Matthews/Nylander a Marner spôsobovali obrane Hawks problémy. Dobrý dojem pokazil opäť záver zápasu, pričom sme ešte 150 sekúnd pred koncom vyhrávali 4:2. Napriek tomu to bol výborný zápas, kde viackrát podržal Andersen.

“I don’t think they are piling up mentally at all. Being solution-based is important, and when you can point out anything we can do to get better, that’s good. I think our attitude is good, we work hard and we practise hard. We have not found ways to win even though we have played well lots of times.” - Mike Babcock

Trocha atypicky začnem s grafom, tentokrát namiesto Corsi pripájam obrázok Fenwick, teda unblocked shot attempts:
Obrázek

Štvrté 3rd period lead z piatich zápasov, ktoré neviedlo k plnému zisku bodov. Mnoho ľudí hovorí o tom, že mladý tím Toronta sa musí naučiť udržať vedenie a vyhrávať zápasy, avšak to, čo ukázal zápas s Chicagom je, že problémom sú veteran players, ktorí nie sú schopní odohrať kľúčové momenty zápasov. Marner, Matthews, Nylander, Brown a Hyman mali po väčšinu zápasu dobré attacking shifts, vďaka ktorým sme viedli 4:2. Pri kontaktom góle najprv nepokril Rielly Anisimova, pri vyrovnávajúcom pre zmenu Polák Pánika.

Connor Brown výborne napádal v neutral zone a vytváral tlak v role F1 pri forechecku. Počas penalty kill mal 3 kľúčove takeaways (Panarin, Anisimov, Keith). Connor je špecifický hráč, ktorý sa na každej úrovni dokáže prispôsobiť a ďalej napredovať. Jeho speed a hockey sense z neho robia skvelého support playera. Vo fourth-line-role bol mimoriadne efektívny hráč, Babcock ho na konci 1st period v záverečnom shifte poslal na ľad s Bozakom a Marnerom, kde hneď prihrávkou vytvoril pre Marnera grade-A scoring chance, z čoho následovne vyústil Bozakov vyrovnávajúci gól. Neskôr v tretej tretine už nastupoval s Kadrim a Komarovom. Na Michálkove výkony mal značný impact knee surgery. Miesto toho, aby korčuľoval, snažil sa na hru “dočiahnuť” hokejkou. Jeho top-speed nie je problém, stále má svoju rýchlosť, avšak first three steps sú minulosťou a súper tento nedostatok často využíva. Pre Kadriho slabší zápas, v ktorom nezvládol postrážiť Panarina pri góle na 1:0. Bol outpossessed ako Toewsovou formáciou, tak Kaneovou, pričom mal proti každej z nich zhruba 5 min TOI. Uncle Leo Komarov svojim aktívnym forecheckingom nútil Hawks k D to D passes (skvelý bol shift, kde ešte dohral Keitha a prípísal si jediný hit v zápase). Leova chvíľa však prišla až v predĺžení, keď zvládol uspieť tam, kde Naz neuspel. V OT pri PK vyhral 3 z 5 faceoffs proti Toewsovi (Kadri 2 z 11).

Auston Matthews odohral cez 6 mins head-to-head s Toewsom pri even strength. Z tohto súboja vyšiel víťazne, čo sa shot attempts týka, a to pomerom 9:6. Vo väčšine striedaní predvádzal úžasnú hru, či už to boli prechody cez neutral zone, dobrý positioning v d-zone, pass na Nylandera, súboje one-on-one alebo jeho soft-hands. Nylander zápas končil s 2g a 7 shots on goal. Výborne sa dopĺňa s Matthewsom. V AHL zvykol občas vykazovať známky “demotivácie”, nezáujmu, avšak ako Leaf má body v 4 z 5 zápasov. Hyman viedol spomedzi hráčov Leafs v possession s číslom 61,54 Corsi for pri even strength. Strávil 4:32 na PK, vďaka čomu mal vyšší TOI od Matthewsa (+2 min) a Nalyndera (+3 min). Okrem jeho 3 SOGov, spravil skvelý pass na Nylandera skrz n-zone, ktorý neskôr viedol k skvelej príležitosti Matthewsa.

Morgan Rielly mal slabý úvod do zápasu, keď pod tlakom Toewsovej formácie vytvoril hneď niekoľko turnoverov. Jeho výkon sa neskôr zmenil, akurát škoda nepokrytia Anisimova pri jeho kontaktnom góle. V obrane treba nájsť long-term solution, pretože podobne ako Zaitsev “trpí” s Hunwickom, Rielly nemôže hrať s Polákom alebo s Marinčinom (na svojej weak side). James van Riemsdyk sa po wake-up call (Brownov shift v závere 1st period) prebral k lepším výkonom, ale celkovo na ňom vidieť, že korčuliarsky nie je v optimálnej forme. Od začiatku sezóny má pravidelné momenty v zápasoch, kde prestane korčuľovať a prepadne, alebo ako v zápase s Hawks, keď na útočnej modrej fauloval Kanea.

Každopádne sa jednalo o ďalší sympatický výkon mladých Maple Leafs. ...K brankárom neskôr samostatný príspevok, ku Game #6 krátke poznámky neskôr, až ho pozriem zo záznamu, páč som teraz viac časovo vyťažený.
1282 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES