Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MINNESOTA WILD

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Tak toto bol jeden z tých slabších zapasov aspoň do polovici zápasu, potom ked uz Karlsson skóroval postupne začali Wild udávať tempo. Želal som si aby dostal šancu i Kuemper, ktorý naposledy dostal šancu ako jednotka až pred 10 zápasmi a predsa len toto vyzeral byť jeden z tých priatelnejšich súperov a Doobie by si zaslúžil uz i trocha extra oddychu naviac. Ale Torch nechce nic riskovať a PO je stále tabu a chce mat co najskôr 100% istotu postupu. Stále som trochu sklamaný hlavne zo Zuckera, ktorý je stále docela neviditelný a dalo by sa povedať, že celá druhá lajna je v riadnom útlme. Ale niet sa čo čudovať, tam sa najviac experimentuje a rotuje s hráčmi, ktorí sa vrátili po zranení alebo boli HS. Naposledy tam dostával šancu Jones, predtým než ochorel, po HS tam zakomponoval ci uz Vaneka alebo teraz Zuckera. V tej lajne bolo vidno už i Portera a dnes Fontaina čo sú obaja skôr grinderi a tak potom nečudo ze sa trápia. Jedine Granlund v poslednej dobe niečo hrá a to sa ukazuje i vtom, že Torch mu občas dáva šancu i v útoku s Parise - Koivu na úkor Coyla. Žial maródka naberá grády, v poslednom zápase dostal Vanek mierny krosček do chrbtice a ťažšie sa vtedy zviechal z ladu, ale zápas dohral a myslel som si ze bude ok, ale dnes bol predsa len zraneni pri upper body, takže zrejme si to predsa len ten chrbát odniesol. Spomínaný Jones je stále ešte chorý, ale už je to okolo týždeň a očakávam, že by sa mal v najbližsich dnoch vrátiť do zostavy. Ďalšie negatívum je zranenie Spurgeona, ktorý dnes odohral len 1:12 keď bolestivo blokoval strelu a zápas sa hneď prenho skončil. Chlapcom nevyčítam dnešnú prehru, vzhladom na obrovské nasadenie z posledných zápasov a ešte ked prirátam, že v podstate celý zápas hrali na 5 obrancov. Najhoršie natom je, že Ceci dal úplne haluzný gól 3 minuty dokonca a aspon za tú predvedenú hru v druhej polovici zápasu by si zaslúžili minimálne ten bod. Zrejme by mal dostať šancu Prosser, pochybujem že by bol Spurgie hneď späť, obzvlášť ked ich čaka b2b zápas v Detroite. Poprípade by sa mohol ešte Folin povolať z farmy, ale skôr to vidím na Prossera. Dnes bol 3 útok na lade i pri 2 góloch Ottawy, keď najskôr to Nino akurát tak spracoval a priklepol pre Karlssona, ktorý ztoho skóroval a i pri tom lucky góle, kde to Haula nešťastne tečoval, ale i napriek tomu znovu s prvou lajnou patrili k tomu lepšiemu, ked sa obe útoky i podielali na strelených góloch a tak Haula natiahol už svoju šnúru na 10 zápasov, čo je najdlkší hot streak u Wild v sezóne a zároveň i najdlkšia aktívna bodová šnúra v lige. Pozitívom sú stále tie presilovky, síce dnes to bolo 0z2 ale predsa len dlho držali útočné pásmo s viacero príležitostiami a v tej druhej za stavu 2:2 dokonca Suter trafil tyčku :doh: a neskôr tušim Dumba i skôroval, ale už bola hra prerušená.

Nashville momentálne znovu suckuje a vďaka pomoci od Pens sa naskytala šanca dotiahnuť sa na nich iba na 2 body. Spočiatku som i dúfal kým boli LA lídrami pacifiku, ale akonáhle ich Ducks predbehli tak som spokojný i stým 8 miestom :lol2: . Najväčšie šanca na potencionálneho PO súpera sú 3 alternatívy. Velmi dôležitý je boj o lídra centrálu, kde sa obávam hlavne STL, ktorý sa stále pevno držia Stars kde majú rovnaký počet výhier, ale zrejme majú Stars lepšiu vzájomnú bilanciu :neviem: a tak dúfam, že co najskôr príde koniec víťaznej serie i pre Bluesmanov. Dnešnou stratou bodou, je predbehnutie Preds, už len v teoretickej rovine ale ako som už spomínal, ked Ducks vyhrajú díviziu tak som rád i za druhú Wild card pozíciu.

Na záver mám trochu obavy pred DRW, tento zápas na 5 obrancov stál tím mnoho síl a hned b2b zápas so súperom, ktorý stále má reálnu šancu na PO. Na druhej strane teoreticky ak by Wild znovu prehrali a Avs si pripísali v náročnom rozpise 2 výhry tak by ten bodový rozdiel bol znovu iba jedno bodový a tak obe tímy majú očo hrať. Poprípade by mohli definitívne ukončiť sezónu i pre Detroit :matika:
Minnesota1 píše:Poprípade by mohli definitívne ukončiť sezónu i pre Detroit :matika:
To byla samozřejmě zase naše podmínka, když porazíme pro vás Colorado. :dup:
Rono píše:To byla samozřejmě zase naše podmínka, když porazíme pro vás Colorado. :dup:
Wild si porazia Colorado keď potrebujú :-D To jest, vždy :-D :-D
Tak máme po základnej časti a tak trocha zosumarizujem celú sezónu.

Žiaľ to jadro kľúčových mladíkov síce dostáva šancu i v A tíme, ale za akú cenu... Iowa už neaký ten rok patrí na spodok celej ligy. A keď tam niekto začal výraznejšie vynikať už bol povolaný až si získal miestenku u Wild. A i to je dôvod prečo je Iowa tam kde je. Pri poslednom TDL bolo zopár menších trejdov skôr za účeľom doplniť depth Iowy.
PROSPECTS do budúcna
Alex Tuch LW, 19y, Boston college 40gp 18+16=34b. Patrí k tým lepším hráčom, ktorý i viackrát reprezentoval USA v mládežníckych kategóriach. Od budúcej sezóny by bolo na čase aby dostal šancu i v Iowe, kde by taktiež mohol dostávať viacej priestoru a tamojšie pôsobenie by viac napovedalo o jeho vývoji.
Kirill Kaprizov 53gp 11+16=27b takmer pol boda na zápas v KHL 19 ročný, čo je podľa mňa celkom solídna bilancia v "druhej naj lige" ale jeho tím Novokuzneck skončil úplne posledný. Tiež si myslím, že ešte taký rok skôr v tom Rusku ho nechať dozrieť, ale rád by som videl v tíme konečne už i nejakého rusáka. Ak odmyslím brankára Bryzgalova s 12 zápasmi pred 3 sezónami tak od vzniku klubu tu hrali iba Andrei Nazarov :lol2: (05-06) i to len 2 zápasy, ktorý patril skôr ktej starej škole bitkárov. Zato Andrei Zyuzin :good: (02-06) patril ktomu lepšiemu, kvalitný bek, momentálne asistent trénera v Ufe. A pri prvom ročníku klubu pôsobili Sushinsky a Krivokrasov :slap: čo bol skôr taký testovací ročník a obaja sa po sezóne pakovali. Takže až na Zyuzina nemám žiadne lepšie spomienky na rusov u Wild. Myslím si, že by to mohlo byť zaujímavé spestrenie novej nátury do tímu ak by sa Kaprizov prebojoval až k Wild.
Louis Belpedio (Miami univ.) 34gp 4+13=17b pravák, obranca, hrál i za 18 a 20 tku USA. Uvidíme, tá konkurencia v obrane v prípade mladíkov je omnoho ťažšia. Takže moc veľké šance mu nedávam. Napr. i Leddy mol vymenený do CHI, NYI. Momentálne Dumba, Reilly, Brodin, Spurgeon, Scandella, Olofsson, Folin... všetko mladíci v najlepších rokoch a skôr by som povedal, že by mohol byť dobrá protihodnota na výmenu skôr niekoho do ofenzívy...
Kaapo Kahkonen, 19y, Espoo Blues 27gp - 2.69 GAA, vyhral zlato s FIN do 20 rokov - 4 zapasy 2.52 GAA. Fínska brankárska škola je prvotriedna a bol by som veľmi rád, keby po Backstromovi prišiel ďalší fín do bránky. Čo najskôr by som ho chcel vidieť minimálne v Iowe, kde by v pohode mohol nahradiť nevýrazného Irvinga.
Joel Eriksson Ek, 19y, Farjestad, 41gp 9+6=15b, Tu je to dilema :hmm: . Už má ako tak 2-ročné skúsenosti v najvyššej švédskej súťaži. Chcel by som ho vidieť skôr už i v USA ako by sa dokázal prispôsobiť podmienkam. Predsa len je to jednotka draftu Wild z minuloročnej sezóny a netreba zbytočne otálať.
Najlepšší steal vyzerá byť Gustav Bouramman, 19y, v OHL za Greyhounds, pravák obranca, 7mi pick z 201 miesta, ofenzívnejšie ladení. Konzistentné výkony. 67gp 5+39=44b, PO 11 1+3=4b a 68 6+40=46b, PO 9 1+7=8b (ešte hrajú) . Najviac ma trápy zatial tá +/- stats. Minulý rok mal (+33) a túto sezónu (-5) zrejme trocha viac doplňa útok, hrá riskantnejšie do predu čo vedie k velkému prepadu v +/- takže určite sa má ešte kde zlepšovať.
Gustav Olofsson, 21y, konecne sa mu trochu viacej vyhýbali zranenia a za Iowu odohral 52gp 2+15=17b. Hovorím tá konkurencia v obrane je obrovská, ale Gustav v tejto sezóne už i dostal šancu za Wild na 2 zápasy.
Tyler Graovac, 22y, skoda ho smeroval dobrým smerom, minulý rok mal vydarenú sezónu v Iowe už dostával i viac šancu za Wild, ale prišlo zranenie a tam ten rozbeh a plnohodnotný návrat do hry býva väčšinou ťažší a tak bude muset zamakať na sebe ak by sa chcel este prebojovať do A tímu. V obrane je omnoho väčšia konkurencia takze poprípade nevylučujem, že by sa mohol dostať do zostavy, za Iowu 73gp 21+25=46b, 39gp 5+11=16b
Christoph Bertschy, 22y, 69gp 11+23=34b, dostal i 3x šancu za Wild, ale keď sa dobre pamätám tak až príliš ustráchane hral. V prvom rade nechcel urobiť žiadnu chybu a až príliš často vyhadzoval žabičky aby nebol icing, alebo nahadzoval do pásma na prestriedanie.
Dnes si dokonca odbil premieru v drese Wild 26 rocny Zac Dalpe a hned skóroval, ktorého by mohli viacej poznať z VAN 55gp 4+3=7b a BUF/Rochester kde mal celkom fajn sezonu na farme 44gp 16+12=28b

Zaciatok základnej časti bol docela fajn, hlavne klasicky zápasy v XEC kde už pravidelne Wild otvárajú sezónu dlhšou víťaznou sériou. V rámci celej ligy si Wild doma udržali najdlhšie neporazitelnosť ked mali 5-0 a 8-1 doma, ale skončiť sezónu po tak skvelom štarte so štatistikou 21-16-4 považujem za sklamanie. Dlhodobo boli zápasy v XEC hrozbou pre akýkoľvek tím a body z tejto arény sa odvážali ťažko tak žial po tejto sezóne, hlavne v druhej polovičke sezóny to platilo skôr naopak a nech už to bol akýkoľvek súper prehra nasledovala prehru a šnúra sa natiahla až na 8 zápasov, vyrovnanie franchise rekordu. Na druhej strane po prvýkrát Wild organizovali Stadium seriers pred vyše 50 000 publikom čo bol nezabudnutelný zápas kde nenávidený Hawks dostali riadne na frak 6:1 a zo všetkých 5 vzájomných zápasov získali Hawks tušim iba bod.
Pommer bol doslova tragédia hlavne pod Yeom, od nástupu Torcha si sám pochvaľoval, že nebol až tak viazaný defenzívnymi povinostami a mohol hrať omnoho voľnejšie čo sa aspoň v záverečnej časti sezony trochu viac podpísalo na jeho bodovej štatistike... Žial Zucker vyzerá byť na odpis. Ťažko sa mi to píše, časom som si ho i viacej obľubil ale už dlhšie podáva slabé výkony a po zranení to je azda ešte horšie. Neviem čo sním či by si zaslúžil miesto v zostave, keď momentálne sú natom herne lepší i iný hráči. Ale zasa keby sa "prebral" tak by to bola vítaná ofenzívna pomoc na sériu so Stars :sad2:

Vonku presilovky v strede sezóny bola stats z 11 zápasov 0/27 ale to čo nasledovalo neskôr bola skvelá šnúra 15 zápasov v rade na klziskách súperov nový franchise rekord. Velmi kolísavé výkony v mnohých štatistikách počas celej sezóny. Občas ten tím až nespoznávam také herné výpadky sú tam. Šnúra výhier strieda šnúru prehier
:plus: Výborná súhra z úvodu sezóny Zucker - Koivu - Niederreiter a v závere hlavne Haula s Ninom fantázia, ale pri ďalšej šnúre prehier i napriek šanciam a tlaku im chýba to štastíčko v koncovke.
Tragédia 3na3 + nájazdy. Z 15 zápasov kedy sa predlžovalo, tak až 11x ťahali Wild za kratší koniec.
Na jar po hroznej bilancii 1-11-2 prišla konečne zmena zo strany vedenia. A prirovnávalo sa to k minuloročnej záchrane sezóny s Dubnykom, ktorý mal určite väčší dopad než túto sezónu Torchetti. Avšak keby nedošlo k výmene, myslím si že ten súboj o poslednú miestenku s Avs by bol určite napínavejší až stratený. Ale som rád za zmenu, kde sa ten herný prejav predsa len aspoň o triedu zlepšil. Rozhodujúci bude PO run z pohladu Torcha, či to bude jeho klasická interim head coach season alebo či bude i v nasledujúcej sezóne na lavičke Wild, to ešte uvidíme... :?:

Ako som už spomínal v závere sezóny z tej možnej trojice Stars, Blues, Ducks (Kings), som si najviac prial práve North Stars :), ktorý nie sú až tak zabehnutý v PO a mohli by po prípade pohorieť. Ale v každom prípade som si vedomý a rešpektujem ich silu. Rozoberať kto je favorit by bolo smiešne, ale ako fanúšik tu vidím stále iskierku nádeje aspoň do tretice skalpnúť viťaza divízie, tentokrát i konferencie. Blues tí už fakt musia prejsť prvým kolom aj keby čo a s Ducks je to vo väčšine prípadov na uterák. Vôbec im nesedí ten ich štýl hry.

Túto poslednú šnúru prehier treba hodiť za hlavu, postup bol už ajtak takmer istý. V poslednom zápase Torch šetril Pariseho a prestriedal i Dubnyka, keď Kuemper dostal hodne lacný gól :hroza: a zápas s Flames bol minimálne na remízu, čo už... Ale aspoň pochvala pre Backsa :klobuk: , odchytal veľmi dobrý zápas, síce tiež dostal soft gól, ale inak kryl až 35 striel, ktoré vonkoncom neboli jednoduché

Na záver už len pochvala a ospravedlnenie pre celú východnú konferenciu, do ktorej som si lúbil kopnúť za slabšie výkony... :jn: kde takmer 14te Buffalo získalo takmer viac bodov než Colorado :hroza: a tak keď Wild vypadnú tak :cup: by som im už i dopriaľ a prerušili by až na Bruins tú dominanciu západu. WSH, NYI, PHI :hmm:

The Wild will enter the postseason with a maximum of 89 points. This underwhelming number will mark the first time in 17 years a team from the Western Conference qualified for the Stanley Cup playoffs finishing below 90 points in the standings. :jn:
Tento rok bol zapad od Nashvillu dole vyrazne slabsi ako po ine roky. Nashville mal tiez krizu, ked vypadol z PO pozicii, ale potom mal tusim seriu 13 zapasov po sebe ked bodoval a zachranil si sezonu (96 bodov by mu minuly rok na PO nestacilo).
Avs to po odskoceni Wild na 5 bodov zabalili tankovali aspon na 10-tu poziciu od spodu cim si zabezpecili draft lottery...
Vzájomné zápasy ZČ
Dallas 3:2pp Minnesota (1:0. 0:1,1:1-1:0)
Minnesota 3:4 pp Dallas (2:0,1:0,0:3-0:1)
Minnesota 3:6 Dallas (2:0,0:3,1:3)
Dallas 1:2 Minnesota (0:0,0:2,1:0)
Minnesota 3:4pp Dallas (2:1,0:2,1:0-0:1)

Už v základnej časti mali Stars množstvo lucku a o ten povestný chlp boli lepší. Dokonca v game 2 sa im podaril dokonalý obrat v závere tretiny. V nasledujúcom vzájomnom zápase, taktiež z 2:0 to bol napokon ešte výprask. Tá vyrovnanosť je tam očividná, až 3x z 5 zápasov sa predlžovalo, len škoda že tie predlženia, 3na3, nájazdy v ZČ boli také aké boli. Množstvo stratených bodov v predlžení a natom ešte dobudúcna treba zapracovať.

Play off
Dallas 4:0 Minnesota (0:0,2:0,2:0)
Dallas 2:1 Minnesota (0:0,1:0,1:1)
Minnesota 5:3 Dallas (1:2,2:0,2:1)
Minnesota 2:3 Dallas (0:0,2:3,0:0)
Dallas 4:5pp Minnesota (1:2,0:0,3:2-0:1)
Minnesota 4:5 Dallas (0:3,0:1,4:1)

Tak pokračovalo sa v nastolenom trende už zo ZČ. Znovu množstvo lucky/haluz gólov. V prvom zápase Spezza z obrovského uhlu prestrelil Dubnyka a tesne pod brvno, fakt lepšie sa to nedalo trefiť. V druhom zápase Rousselov "kicking" a posunutá bránka gól, čo v konečnom dôsledku rozhodlo zápas. V treťom zápase, ešte riadne zavaril gól na 4:3 po strele od Demersa sa to Dalpe pohotovo rukavicou snažil ešte odraziť preč, ale iba mierne zmenil smer, puk sa potom odrazil od Sceviourovho ramena do bránky :hroza: . V game 4 mal Eaves znovu trochu štastia keď stihol ešte mierne tečovať puk a rozhodujúci gól bol znovu riadna haluz od korčule Spezzu :eek2: . V piatom zápase si Stars znovu zahrali pinball, tentokrát s obrancami Wild keď Goligoskeho strela sa odrazila od chrbta Scandellu a potom do ramena Prossera a gól. Našťastie toto bol jediný zápas, kedy šťastíčko stálo i na strane Wild, keď ešte stihli vyrovnať, ale hlavne kvôli lucky teču v predlžení od Koiva. A na záver povestná čerešnička na torte, nevyrovnanie od Zuckera na 4:4 a následne sa znovu vyznamenal Goligoski druhým pinball gólom. Od Coyla tečované, puk sa pomaly kotulal, poskakoval popod dezorientovaného Dubnyka, ktorý si napokon vrazil puk do vlastnej bránky. A aby toho nebolo málo tak v poslednej polminutke chýbali doslova centimetre aby puk prešiel celým objemom za brankovú čiaru :plac:
Zatial čo goly Wild boli zväčša vydreté ba priam to hraničilo až s interference na brankára napr. hlavne pri Granlundovom góle v 5.zápase alebo v poslednom zápase Spurgeon, keď skorigoval na 1:4

V každom prípade, favorit bol jasný. V prvom dvojzápase Lehtonen chytal výborne a udržal si čisté konto vyše 112 minút, keď v zostave chýbali naj kanonieri ako Parise a Vanek a tak som sa obával, že Wild nastrielajú velmi málo gólov v sérii, ale od prveho domáceho zápasu sa to zlomilo a tak Stars robili rošády v bránkovisku s Lehtonenom a Niemim, čo im taktiež príliš nepomohlo. Celkový dojem zo série napravili hlavne posledné 4 zápasy, kým v prvych dvoch strelili Wild jediný gól tak v zostávajúcich 4 až 16 gólov :klobuk:

Najväčšie prepadáky sezóny sú Zucker a Pominville, ktorí si ako keby vymenili role. Kým Zucker patril nazačiatku sezóny k top formácii: Zucker - Koivu - Niederreiter tak odkedy im to prestalo klapať v útoku a pomenili sa lajny odvtedy to bola úplna bieda. Neviem presne stats a ani nemám chuť to hladať, ale od druhej polovičky sezóny sa pohyboval približne z 40 zápasov 2+2 :doh: . Na druhej strane Pominville mal riadny pôst pri čakaní na svoj prvý gól v sezóne, keď až v 22. zápase sa presadil. Potom už aspoň trochu viacej začal zbierať body a odkedy je na lavičke Torchetti tak tam je vidieť riadny progress a nakoniec skončil s bilanciou v 75 zápasoch s 11+25 =36b. A v Play off dokonca patril k najproduktívnejším hráčom zostavy (6GP 4+3) takže touto záverečnou častou nadním ešte palicu lámať nebudem a mohol by sa vrátiť k hranici 50 bodóv na sezónu.

Veľký otáznik je čo s Torchettim? Osobne by som mu dal šancu konečne i na celú sezónu, nie len zaskakovať nevydarené sezóny, kým s Wild to v jedinom prípade dokázal ešte "zachrániť" a po 1x si vyskúšal PO z pozície hlavného trénera. Má množstvo trénerských skúseností od nižších súťaží až po tie najlepšie.
V rôznych press conference už i len ako menoval a spomínal rôznych hráčov ako: Mikko, Sutzie, Spurgie, Pommy, Chucky´s line :moj: tam už cítiť kladný vzťah so zostavou. Pritom si nedáva servítku pred ústa a povie čo má na jazyku. Narozdiel od Yea sa nebojí prehadzovať zostavu podľa herného prejavu. A každý dostane toľko TOI, koľko si zaslúži. Zucker i Vanek boli viackrát HS pod jeho vedením...
Ale v každom prípade, dvere sú otvorené a z pohladu vedenia klubu to skutočne vidím 50:50 a neprekvapilo by ma ani nejaké väčšie meno na striedačke Wild.

S draftmi to vyzerá byť biedne na tento rok :nervozny: Keď Wild budú mať iba prvé kolo draftu a potom až 4. a 2x v siedmom kole. Takže oto viacej bude záležať na prvom picku.
Fletcher: "it was a disappointing season."

:serus: presne tak, tato sezona bola obrovskym sklamanim, proste strateny rok, uplne premrhany rok

kazdu sezonu brutalna kriza a vzdy len boj o wild card

Fletcher: "there's not a chemistry problem" in the locker room. "There's a little bit of a generational difference"
Fletcher: "not everybody's best friends, but they got along great." Says communication needs to be better

:|
Jako by nebylo málo, že je Central už tak nejbrutálnější a nejtěžší divize. Teď do ní přijde ještě další kvalitní kouč, který je specialista na základní část.

Hitchcock vs. Quenneville vs. Ruff vs. Boudreau :scare:
Budró mal vo WSH aj ANA powerhouse tímy, to sa mu v ZČ vyhrávalo lahko, Minny má stárnuci meh tím, s ním žiadnu dieru do sveta neurobí, v lete by museli kvalitne posilniť a zbaviť sa preplateného plevelu.. ( :plus: Okposo, :minus: Vanek, Pomer..)
Ja mu vôbec neverím, Minny :thumbsdown:
Souhlasím jenom do jisté míry. Capitals i Ducks měly vpravdě silnější týmy, ale v Minnesotě ten materiál taky není vůbec špatný. Stárnoucí tým to možná je, ale ne starý. S dobrých koučingem z těch hráčů může dostat dobré výkony. Bude to určitě nejvíc challenging angažmá ze všech jeho tří štací. Tady může ukázat nejvíc svoje kvality.
Samozřejmě nechci říct, že bych od něj hned čekal úspěchy jako dříve, vyhrát Central je až příliš snová myšlenka pro něj, ale bude to rozhodně zajímavá výzva pokusit se rozbít ten lock STL - CHI - DAL.
Po dnešnom zápase ťažko hľadať nejaké pozitíva, jedine Doobie i keď škoda toho gólu od Yakupova, ktorého strelu chytil do lapačky ale nakoniec mu prepadol puk poza jeho chrbát, inak veľmi dobrý výkon a ešte prvá lajna aspoň volačo zahrala, ale to je málo na úspech proti Blues, ktorí zaslúžene vyhrali.

Zamrzeli šance ako hneď z úvodu tyčka od Scandellu a nepromenené až 3 nájazdy na Allena od Zuckera, Staala a Pariseho. Navyše presilovky boli žalostné. Tušim z 5 PP ohrozili Wild 3-4x Allena a aj offensive time zone nebol dostačujúci.

Tešil som sa aj na návrat Stewarta, ktorého si pamätám z posledného pôsebenia v tíme len v tom dobrom, ale dnes úplne neviditelný a aj keď mal pridať na tvrdosti tak až príliš zaslepene sa púšťal do šarvátok a nakoniec dostal 2+10 a oslabil tím.

Celkovo až na prvú lajnu sa mi nepáčil mix formácií, kde to prakticky vôbec neklapalo. To čo Wild zdobilo posledné sezóny vo vyváženosti všetkých útokov, tak dnes to nebolo vôbec bádať. Snáď pôjde len o adaptáciu, predsa len Stewart, Pulkkinen, Dalpe nemôžu hneď zapadnúť do tímu. Bude to chcieť čas, rozhodne nehodlám lámať palicu hneď po prvom zápase. Zatial by som nemal nič proti keby sa nič nezmenilo, ale dnes to proste vôbec neklapalo. Taktiež i Nino-Haula mali velmi vydarenú minulú sezónu a hlavne jej záver keď pomohli aspoň čiastočne zachrániť Pommerovu zbabranú sezónu tak so Stewartom bola táto lajna bezzubá. Možno, že je aj škoda Zuckera v 4.útoku, ale je docela pretlak v LW a C, pokiaľ RW považujem za najslabšiu stránku tímu (Coyle, Pommer, Stewart, mal by hrať Bertschy,ale potešil i príchod Pulkkinena ktorý by mohol viacej vyvážiť tento post)

Dnešné lajny
Parise - Staal - Coyle
Granlund - Koivu - Pominville
Niederreiter - Haula - Stewart
Zucker - Dalpe - Pulkkinen

Moja predstava :)
Parise - Staal - Coyle
Granlund - Koivu - Pulkkinen (tu by som to skúsil risknúť na FIN útok)
Niederreiter - Haula - Pominville
Zucker - Dalpe - Stewart ( Rád by som videl i Erikksona Eka na poste centra, ale najlepšie bude ak odohrá buď ešte sezónu vo SWE alebo na farme nez 7-8 min na zápas)
Na začiatku zápasu padli hneď 2 rýchle lacné a zlepené góly. Kým u Wild dostal prvú šancu Kuemper, tak hneď z druhej strely inkasoval od Pearsona a mal som veľké obavy nad ďalším vývojom zápasu, ale Haula okamžite odpovedal keď našiel škulinku medzi Zatkoffovimi betónmi. Kings v prvej tretine trafili až 2x tyčku a raz brvno takže pri Kuemperovi stálo i veľké šťastie ztoho to boli 2x strely od Kopitara. V závere tretiny sa podarilo po zachytenom turnoveri od Haulu Wild znovu skórovať keď Pominville dobre umiestnil strelu. Tu by som sa pozastavil a ocenil rozhodnutie BB dať dokopy údernú lajnu Niederreiter - Haula - Pominville ako som si prial i po prvom zápase a hneď to prinieslo rapídne zlepšenie tretej lajny. A to Haula ešte nepremenil nájazd...

V druhej tretine patrilo medzi kľúčové momenty ubránené takmer minutové oslabenie 5na3 v ktorom si hostia nevytvorili takmer žiadne vyložené šance. Zatiaľ čo na druhej strane následne Coyle využil presilovku po závare od Pariseho a Coyla po clonení a dorážke. Presadila sa aj druhá lajna po strele Granlunda z ostrého uhľa, ktorá by išla určite vedľa, ale naštastie Zathoff zasiahol betónom a tým pádom to priklepol pre Koiva, ktorý pohodlne zvyšoval už na 4:1. Posledné slovo v tretine mal Pulkki, ktorý nádherne sklepol a tečoval strelu od Brodina. Bol som si vedomý, že Pulkki má šikovné ruky a hlavne strelu, ale nečakal som že i v tečovaní sú jeho silné stránky :moj:

V tretej tretine dostal od úvodu šancu Budaj, ktorý vystriedal nepresvedčivého Zatkoffa. Trocha ma sklamala zákarnosť LA v závere zápasu, keď najskôr Shore krosčekol Haulu takmer do tváre a onedlho nato i jeden z bekov LA schválne držal a nechcel pustiť hokejku Pariseho, začo bol práve on vylúčený za hooking. V závere zápasu predsa len došlo na menšie zdramatizovanie zápasu, keď najskôr Kopitar pretlačil puk za Kuempera a 5min dokonca skóroval po 2x Pearson. Ale to už bolo všetko a nádeje hostí pochovalo zrejme nedorozumenie medzi striedačkou a Budajom, zatiaľ čo sa Budaj dostal na striedačku a naskočil 6 hráč už bol puk v sieti :lol2: , keď Spurgeon sa cez celé klzisko trafil do čierneho. V samotnom závere ešte Budaj zlikvidoval nájazd Zuckera a týmto pádom i treba pochváliť celú checking linu, ktorá tiež solídne zahrala. V dnešnom zápase namňa viac zapôsobil bottom 6. Potešujúci je návrat vyváženosti, keď v podstate každá lajna sa bodovo presadila. Na záver ešte treba vyzdvihnúť penalty kills, keď z 3 zápasov majú Wild tuším 13/13 :good:
Pred zápasom s Torontom bol z farmy povolaný Reilly (Scandella ochorel) a zároveň sa v tretej tretine zranil Spurgeon po hite od Matta Martina. BB hovoril, že bude day-to-day tak uvidíme. Snáď u oboch obrancov to bude maximálne týždeň, pokiaľ sa vrátia inak by to bol prúser hrať bez 2 top obrancov.

Wild zatiaľ zakaždým začali zápas s inkasovaným gólom, ale na domácom ľade to bol zakaždým dokonaný obrat. #mnwild was 5-25-6 last season when giving up the game's first goal. They're 3-1 this season :good:

Negatívum je zatiaľ premienanie breakaways 1/9 zo 4ch zápasov a aj to našťastie až dnes prelomil Staal, inak by bolo treba popracovať na tých nájazdoch. Z toho tušim až 3x Zucker unikol, ktorý nato, že hrával 7min na zápas bol docela vidieť a bolo mi ho trocha ľúto, že až v checking line musí hrať, ale nevedel som si predstaviť namiesto koho by si vymenil pozíciu. V top 6 sú veľké mená a zatiaľ to tam ako tak funguje a v tretej lajne sa zložila tiež úderná lajna, ktorej to klapalo a nerád vidím experimenty vo fungujúcom zložení. Ale tu treba pochváliť BB, ktorý na začiatku 3 tretiny posunul Zuckera k Haulovi a Pommerovi a Niederreiter sa posunul do 4ky, kde sa typologicky viac hodí, keď vie dobre podržať puk a je silný pri mantineloch. Ale toto zloženie tušim vydržalo len do polky tretiny, keď i Zucker inkasoval tvrdý hit a už ho ani na striedačke nebolo vidno. Ale rád by som Zuckera i naďalej videl aspoň v tej tretej lajne...

Inak Doobie dnes veľmi solídny výkon, keď zastavil až 31 striel, ale tiež mu dopomohlo i šťastie, keď Matthews 2x trafil konštrukciu bránky a Torontu taktiež nebol i uznaný gól, ale tam bol jasný interference na Dubnyka.

Teraz nasleduje 4-zápasový trip na východe (NJ, NYI, BOS, BUF) bral by som aspoň 4 body.

Na záver ešte dosť smutná správa z basketu, ked MN Lynx ušiel 4 titul z posledných 6 sezón na domácej palubovke iba 3 sekundy dokonca proti LA Sparks :doh: Z toho v závere bol uznaný koš LA po uplynutí 24 sekúnd a nebolo to reviewnuté. GJ zebry :grc:
Zápas s NJD bol doslova súboj medzi Schneiderom a Dubnykom, keď sa obaja prekonávali vo výborných zákrokoch. Prvá tretina mi pripadala až príliš takticky zviazaná bez nejakých vyložených šancí na oboch stranách. Obraz hry sa diamentrálne zmenil po prvom góle v zápase na začiatku druhej tretiny, keď vo svojom debute strelil svoj prvý gól Eriksson Ek (ktorý nastúpil namiesto zraneného Haulu, jemu sa zhoršilo zranenie, ktoré utrpel pri home opener zblokovaním strely). Začalo sa hrať hore dole s množstvom šancí, kde sa najviac vyznamenali brankári. Azda najviac zamrzela tá "foolishness" pripraviť pre Pariseho milníkový 300th gól a ešte obzvlášť proti NJ, keď mu aj 3x prihrávali zo strelecky vhodnejšej pozície :hroza: . Bolo by to určite fajn keby sa Zach už po 1x presadí v tejto sezóne a upokojil by svoju hru, ale takto vyložene hrať naňho bola tragédia.
Záverečná tretina pripomínala tú prvú, len škoda že Wild začali až príliš hráť na výsledok a udržať najchudobnejšie vedenie, čo sa málokedy vypláca. Častejšie už od červenej nahadzovali puk do pásma len aby prestriedali. Nakoniec prišiel vyrovnávajúci gól z ničoho nič keď Parenteau takmer od modrej prekonal Doobieho docela soft gólom nato ako chytal po celý zápas.
V predĺžení sa pokračuje v nastolenom trende, keď Wild vôbec nesedí hra 3na3 :-( s record 1-9. Tu pochybil i coaching staff, keď nasadili do formácie Sutera, Koiva a Granlunda (Koivu a Suter pokryli Henriqueho, kým Hall ostal úplne voľný) nikto z nich rýchlostne nijako nevyniká a s toľkým volným priestorom by sa tam určite zišli hráči buď silnejší na puku alebo rýchlejší ako Parise, Zucker, Staal, Niederreiter...
Na záver ešte treba pochváliť T.Halla, ktorý bol jednoznačne najlepší hráč zápasu a difference maker počas celého duelu. Bol takmer pri každej väčšej šance Devils, Dubnyka ohrozil až 6x a nakoniec i rozhodol zápas.
Nakoniec i pekné gesto od NJ, keď spravili sochu Brodeura pred Prudential Center
Hall je strašne dobrý. Je na míle vzdialený od všetkých našich útočníkov, ktorý vedľa neho vyzerajú jak keby sa teraz naučili ako sa drží hokejka.
Pulkk waiver...
JKL píše:Pulkk waiver...
:eek2: ten musí tiež mať sebavedomie v prdeli :doh: a šup s ním do Anaheimu :giggle:

Ale Joel Eriksson Ek sa riadne uchytil v prvom tíme a stále vo veľkom boduje, len tak ďalej :poklona:
Jestli ho vůbec někdo veme.
Nevšiml jsem si, že se to řeší tady. Uvidíme, jestli ho někdo ještě čapne. Eriksson Ek - tady to smrdí stealem na draftu, dnes ten gól. :frajer:
Novis44 píše:Eriksson Ek - tady to smrdí stealem na draftu, dnes ten gól.
TF to ríkal, pri mock drafte ho ako jediný dával vyššie :good:
Ohlund píše:
Novis44 píše:Eriksson Ek - tady to smrdí stealem na draftu, dnes ten gól.
TF to ríkal, pri mock drafte ho ako jediný dával vyššie :good:
Jojo, já ho chtěl moc k Ducks, ale nespadl až k nám. Jak jsem ho viděl na osmnáctkách v Kravařích tehdy, tak tam byl z těch útočníků nejvyspělejší snad. Byli tam hráči s větším skillem, ale Eriksson Ek vypadal na svůj věk jak zkušený mazák.
Ohlund píše:
Novis44 píše:Eriksson Ek - tady to smrdí stealem na draftu, dnes ten gól.
TF to ríkal, pri mock drafte ho ako jediný dával vyššie :good:
A ja som ho na základe toho draftoval ako prospecta v keeperovi :-D
Posledné 3 zápasy priam až neskutočný výkon, obrovský depth v zostave, Doobie 3th SO in a row čím stanovil franchise rekord, Eriksson Ek láme rookie rekordy, prepracoval sa z štvrtej lajny do druhej a už dostával čas i v PP (ale dnes v záverečnej tretine už bol posunutý naspäť do tretej lajny) ale stále pekný steal a scouting na drafte tak ako v prípade Granlunda. Znova narastajúca domáca neporaziteľnosť (4-0-0) a z ligy už len MTL je tiež bez straty bodu. Po 9 zápasoch patria Wild k top skórujúcim tímom v lige a z toho už 18 hráči sa gólovo presadili zatiaľ čo druhý naj tím Hawks (13). A to sa ešte dnes hralo bez Pariseho a Haulu :scare:

Trochu zamrzelo poslanie Pulkkiho na farmu ale pri toľkej konkurencii a depthe sa ani niet čo čudovať. Práveže bude až pretlak ak sa spomínaný hráči vrátia do zostavy. A to i Bertschy a Graovac zapôsobili pri dnešnom debute. Tých možných scenárov koho poslať na farmu a kombinácii lájn je mnoho. "Príjemne" starosti pre vedenie klubu. Možno by som privítal ak by Graovac dostal ešte príležitosti, tým pádom by mali Wild až troch silných a vysokých centrov (Koivu, Staal) a tak by čierny peter padol na Dalpe-ho ktorý tak isto podáva stabilné výkony. Haula by sa mal čoskoro vrátiť u Parise-ho to zrejme ešte trochu potrvá.

Ak by mal EE hrať 4th lajnu to radšej nech si zahrá dostatok IT v AHL ale viem si ho predstaviť i v 3th útoku i pri full zostave. Zucker hráva furt bottom 6 a aj to skôr checking line a už má z 9 zápasov 2+5 :cookies:

V neposlednom rade i BB má zatiaľ skvelý impact na hru Wild. Tie úvodné prehraté zápasy sa i sami hráči vynili, že hrali tak pol na pol i Yeov systém, že až zbytočne premýšlali čo majú kedy urobiť a ako zahrať. Predsa len pod Yeom to bolo takmer 5 sezón a tažko to hneď všetko odstrániť ako sa hralo pod Yeom. Dokonca sa polemizuje, že EE to tak ide, že nebol poznačený predchádzajúcim systémom... Wild už začali napádať hneď od úvodnej rozohrávky spoza bránky keď hneď pokryjú i druhého obrancu, čo je riskantnejší spôsob hry keď môžu prepadnúť v strednom pásme ale na druhú stranu to núti súperových obrancov rozohrávať na diaľku a zatiaľ to vychádza keď buď hneď stratia puk alebo icing. Ďalšie pozitívum je, že BB sa vôbec nebojí experimentovať v lajnách bezohladu na meno, ale priorita je aktuálny výkon. Zatiaľ čo Yeo furt hlavne tie veľké mená nechal hrávať furt v top formáciach a PP aj keď im to vôbec nešlo...

Budem musieť asi trochu vytriezveť z dosavadných výkonov :waa: , ale ťažko sa hladajú i neaké negatíva z posledných zápasov. Možno dnes tá druhá tretina keď Stars docela valcovali a prestrielali Wild 13-1, ale BB okamžite do záverečnej tretiny pomixoval lajny a len Granlund-Koivu-Pommer ostali pokope. Narozdiel od zápasu s NJ sa už nesnažili ubrániť tesné vedenie, ale pridali ešte ďalšie 3 góly.
Bruce :cry: :cry: Už teď lituju, že jsem ho vyhazoval a chtěl ho nahradit. Jak mi ty jeho výkony chybí :verysad:
Wild mali takmer týždeň voľno a ak by prehrali hoc i s favorizovanými Pens, už by to vyzeralo na prúser prehrať tretí zápas v rade. Pričom tak ako zápas so Sabres a Avs padli rozhodujúce góly až v záveroch zápasu a určite sa z nich dalo vyťažiť viac než 0 bodov. Doobie chytá aj naďalej famózne po 3x SO inkasoval v nasledovných 3 zápasoch taktiež len 5 gólov a dnes proti Pens nebol ani raz prekonaný z priamej strely, ale až po ťažko chytatelných tečoch na ktoré sa už nedá včas zareagovať, keď to najskôr pekne tečoval Crosby a potom si dal vlastný gól Suter.
Inak zápas s Pens začali Wild docela rozospate a bolo vidno, že tam už chýbala tá zápasová prax, ale od druhej polovičky 1.tretiny bol zápas už viac menej vyrovnaný. Hral sa veľmi otvorený hokej s množstvom streleckých pokusov na oboch stranách (41:44), ale že by sa jednalo i o množstvo scoring chances tak o tom by sa dalo polemizovať. Obe góly v úvodnom dejstve padli po kurióznejších vylúčeniach, keď najskôr Koivu si musel sám pootvárať dvierka na striedačku a v tom ho trafil puk :doh: a na druhej strane zasa Daley celkom nepochopiteľne cez celú šírku klziska a aj cez striedačku domácich prehodil puk až k divákom.
Pred zápasom patrili Wild k top tímom na oslabovky s bilanciou okolo 2/31 a dnes hneď z dvoch presiloviek domácich 2 inkasované góly a naopak v presilovkách to viazne a obzvlášť na klziskách súperov dali Wild len jeden PP gól a aspoň tu vylepšil bilanciu Coyle po peknom teči. Zamrzela vyše minutová presilovka 5na3, kde i bola škoda, že bola predelená prestávkou, ale aj tak bez väčšej príležitosti na gól.

Najkontroverznejší okamih zápasu bol gól Staala na 2:3, kde sa mohlo jednať o vylúčenie pre hostí za podrazenie Letanga alebo gól, ale našťastie píšťalka rozhodcu ostala nemá a Staal si pripísal gól a v zápase mal (1+2) a patril medzi hráčov zápasu. Celkovo namňa pôsobí takým nenápadnejším dojmom, ale býva často pri dôležitých okamihoch zápasu a už patrí medzi najproduktívnejších hráčov zostavy (12 GP 5+6) tá lajna má lepší killer instict narozdiel od lajny Granlund - Koivu - Pommer, kde je zasa lepší ice time v offensive zone.

Medzi negatíva z posledných zápasov by som označil klesajúcu formu a produktivitu u Zuckera, ktorý paradoxne dostával šancu i po boku Staala a Coyle, ale nevedel sa presadiť. Ťažko to posudzovať, čí dojde uňho k akémusi uspokojeniu alebo či mu svedčí menší IT a aspoň v tých striedaniach vyzeral byť viacej výbušnejší a odpočinutejší a často sa dostával i do breakaways...
Ďalšie menšie sklamanie je Eriksson Ek, ktorý si nastavil latku veľmi vysoko v prvých zápasoch, zatiaľ čo v posledných 4ch ani nebodoval a bol stále čoraz menej vidieť. Teraz bude nasledovať, ťažká situácia keď už má 8 zápasov za Wild a čí sním podpísať zmluvu alebo mu dajú priestor na farme.
V obrane namňa trochu prekvapivo pôsobí Brodin v posledných zápasoch ako najslabší článok a i dnes proti Pens mal zopár úplne zbytočných strát pukov a zle zahraných situácií...

Dnes si odohral svoj debut v NHL Zack Mitchell, ktorého prišiel i otec pozrieť do Pittsburghu. A konečne sa tuším po 7 zápasoch vrátil do zostavy i Haula.
1901 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2018 WASHINGTON CAPITALS