Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

WCQF: (2) MINNESOTA Wild vs. ST.LOUIS Blues (3)

Vyvrcholenie sezóny 2016/2017.

Postupujuci :?:

MIN
50%
13
STL
50%
13

Ohlund píše:Podla mňa každá séria je iná a nejaké výsledky z minulosti ked BB pôsobil v úplne iných tímoch a proti iným súperom tu vôbec nebudú mať žiadny vplyv
Hele, tohle jsem si říkal a víš, jak to dopadlo. Já mu prostě nevěřím, je to top kouče, ale má prostě na sobě nějakou kletbu nebo co. Kdyby netrénoval tak bezpohlavní tým, tak bych mu i přál, aby to zlomil.
Lundqvist taktiez nikdy neprehral v Game 7. Az do 2015 ECF.
honziss píše:
To je proste fakt že Blues stratili na sile + zranenia. My chceš povedať že brankárske duo s Huttonom je lepšie ako s Elliottom? Alebo že Yeo je viac ako Hitch? Ich úspechy sú neporovnateľné. Yea mám odsledovaného vyše 5 sezón a sním sa len ťažko dočkáte úspechu. Preňho je viacej meno+plat hráča než aktuálna forma a výkon hráča. On by nechal hrať aj Heatleyho v prvej formácii len aby si nepoštval vedenie klubu proti sebe a tým by nedal najavo že GM spravil chybu.

Nikoho som nenazval šupákmi ale ten rozdiel je evidentný než z predchádzajúcich sezón. Treba si dočkať na výsledky Yea v PO alebo vo full season než ho už teraz hodnotiť ani nie za polku sezóny. Wild si poradili s Blues aj keď boli v roli outsidera a nie ešte teraz, keď odohrali franchise základnú časť.
V posledných sezónach tomu furt niečo chýbalo, ale od príchodu BB mám pocit ako keby zapadlo správne posledné kolečko do systému. Konečne od čias Lemaira vedie klub niekto schopný. Tiež mi to príde tá podstrkovaná bilancia ako keby už od stavu 3:3 boli Wild odsúdený na prehru.

Taktiež nevychvaľujem Wild do nebies popísal som slabiny či už v 3 defenzívnom páre alebo v bránkovisku. Ale odkedy fandím klubu (04-05) tak som nezažil dominantnejšiu sezónu a tak nabitú a vyváženú zostavu. Takže áno som optimista a na Blues by to malo stačiť. Taktiež ten príchod Sobotku ktorý nehral za klub 3 sezóny nemusí byť len pozitívnym prínosom. Furt chvíľu trvá nájsť mu ideálnych spoluhráčov, nadobodnúť best chemistry, ale premňa zamňa mu môžete hľadať tie správne krídla i v PO.

A k tej aktuálnej forme, kde Blues odohrali z posledných 12 zápasov (3x proti Avs, 3x proti Arizone a VAN, FLA, WPG, CAR, a len 2x proti PO tímom (CGY,NSH) aj to na hranici postupu, tak sorry veľký dojem to namňa nezanechalo.
STL 4-3
Ťažko tipovateľná séria, vychádza mi z nej sedem zápasov a v ňom klasický Boudreauovský scenár :jn:
Minnesota1 píše:To je proste fakt že Blues stratili na sile + zranenia.
Já neříkám, že jsme silnější. V Blues se vybudoval nový core, který převzal zodpovědnost. Skončil tým Hitchcocka kapitánovaný Backesem a otěže převzal Yeoův tým kapitánovaný Pietrangelem. Znamená to, že je ten tým slabší? Zranění ano, Fabbri i Stastny můžou chybět.
Minnesota1 píše:My chceš povedať že brankárske duo s Huttonom je lepšie ako s Elliottom?
Pokud vím, tak do brány může vždy jen jeden brankář, ne dva. Nebo se něco změnilo? Hutton v play-off chytat nebude.
Minnesota1 píše: Alebo že Yeo je viac ako Hitch? Ich úspechy sú neporovnateľné.
Úspěchy v minulosti hrají v play-off jistě velmi velkou roli. Jsem rád, že ty Hitchcockovy úspěchy nám přinesly tolik vyhraných Stanley Cupů.
Minnesota1 píše:Preňho je viacej meno+plat hráča než aktuálna forma a výkon hráča.
Nevšiml jsem si. Nemám ten názor.
Minnesota1 píše:On by nechal hrať aj Heatleyho v prvej formácii len aby si nepoštval vedenie klubu proti sebe a tým by nedal najavo že GM spravil chybu.
Podle mě Heatley bude hrát spíš v druhé formaci, na první to nevidím.
Minnesota1 píše:Tiež mi to príde tá podstrkovaná bilancia ako keby už od stavu 3:3 boli Wild odsúdený na prehru.
Uvědomuješ si, že ale to samé co tady ostatní dělají ohledně BB, děláš ty ohledně Yeoa? Jediné na co se odkazuješ je to, co bylo u Wild.
Minnesota1 píše:Ale odkedy fandím klubu (04-05) tak som nezažil dominantnejšiu sezónu a tak nabitú a vyváženú zostavu.
Pod pojmem dominantní si představujeme asi něco jiného. Dominantní tým s nabitou a vyváženou sestavou jsou Capitals.
Minnesota1 píše:A k tej aktuálnej forme, kde Blues odohrali z posledných 12 zápasov (3x proti Avs, 3x proti Arizone a VAN, FLA, WPG, CAR, a len 2x proti PO tímom (CGY,NSH) aj to na hranici postupu, tak sorry veľký dojem to namňa nezanechalo.
Tak to jsme si kvit, na mě taky nezanechalo dojem to, jak jste v poslední fázi sezóny ztratili dech. :)
:petrik: tahle série bude zajímavá nejen na ledě
honziss to pekne "rozpitval" , musím len súhlasit, každopádne počkajme si ako to dopadne, zápasy najlepšie ukážu ako na tom ktorý team je... rozhodnú podľa mňa detaily a možno troška viac šťastia na niekoho strane. :wink2:
podla hlasovania to vyzera na vyrovnanu seriu, inak to nevidim ani ja
MIN 4:3
Velký počet střel je sice super, ale k čemu když ty střely jsou strašně predicteble a Allen čape jako Brodeur v nejlepších letech. Žádné odrazy, všechno naprosto jisté zákroky. Absolutní Allenův steal.

Na můj vkus jsme po gólu Sobotky až moc brzy začali hrát safe play a dali jsme tak Wild šanci vyrovnat, byť ta bezzubost jejich útoku byla šílená a měli pak spíš štěstí, ale naštěstí to pak dopadlo správně a vyhrál kvalitnější tým.
honziss píše:Velký počet střel je sice super, ale k čemu když ty střely jsou strašně predicteble a Allen čape jako Brodeur v nejlepších letech. Žádné odrazy, všechno naprosto jisté zákroky. Absolutní Allenův steal.

Na můj vkus jsme po gólu Sobotky až moc brzy začali hrát safe play a dali jsme tak Wild šanci vyrovnat, byť ta bezzubost jejich útoku byla šílená a měli pak spíš štěstí, ale naštěstí to pak dopadlo správně a vyhrál kvalitnější tým.
Tak potom sme pozerali asi odlišný zápas keď tie strely boli malina pre Allena. Hlavná vec ze bolo množsvo šancí, Haula breakaway, Granlund brvno, výborný zákrok Allena proti Coylovi, Parise zachránil na brankovej čiare...a to som nevidel ešte overtime.
Podľa mňa to vyzeralo že ten "safe mod" betón alias anti-hokej hráte celý zápas.

Ale zaujimavé je že aj pri predošlom poste si všetko prekrútiš podľa svojho. Ja som všetko myslel z celkového všeobecného hľadiska a zrazu ty si to všetko prekrútiš podľa svojho. Huttona nerátaš teraz veď je PO. Ďalej je len môj názor že už ste neni až taká hrozba, ale nato ste v "prestavbe". Pri Hitchovi rátaš len obdobie s Blues ako keby so Stars nič nedosiahol a pri tom Yeovi tam to ani nemá čím pokaziť ked nemáte žiadny boost ale iba celkom rozumné zmluvy.
Pri tom Heatleym to už je úbohosť každej slamky sa chytať čo som len obrazne napísal. Videl som čo robil s Vanekom, Pommerom.

Toto malo veľmi ďaleko odtoho aby vyhral kvalitnejši tím.
Allen přímo vynikající, ale co předvedl Parise... kdyby nedal góla při empty net, kterej byl v celkovém součtu stejně na nic, tak by ho zřejmě sežrali.

Střely v poslední třetině 18-6, už jsem nevěřil, že ho tam dotlačí. Mizerná efektivita, navíc pokud chtějí postoupit dál, musí využívat (Haula, Coyle) ty obrovský šance a nenechávat Allena, aby takhle vynikal
vykašlal by som sa na tie naťahovačky, sledujme hokej, každý fandí aj tak svojim a to čo si myslia ostatní nič nezmení na tom, že tí jeho sú naj.., pravda je aj tak niekde uprostred
séria iba začala a tak si to v kľude vychutnajme :wink2:
... ozaj s kým to budeme vlastne hrať v druhom kole..? :-D :jn:
Walt píše:... ozaj s kým to budeme vlastne hrať v druhom kole..?
s Tiger Woodsom? :golf: :wink:
Walt píše:a tak si to v kľude vychutnajme
Ach bože, vždyť je play-off, tak proč bychom si to měli v kľude vychutnávat? Já teda vůbec nejsem v kľude. :scare:
A máme tady další oblíbený BB scénář :rocker:

Prohrát doma oba zápasy, pak vyhrát oba venku, otočit doma na 3:2 a...chvilka napětí...po*ebat game 6 & 7. Jsem zvědavý, jestli splní svou normu nebo vyletí dřív :kajo:
Tak vyzerá to biedne, ešte z toho katastrofu nerobím, ale ak Blues vyhrajú aj game 3 tak už bude po sérii. Ale úprimne výsledky mohli skončiť kľudne aj opačným rozdielom. Neviem čo je väčšia hrozba či tých 6 fyzických obrancov alebo Allen, ale každopádne sa výborne dopĺňajú. Najviac ma štve Parayko, ktorý hrá azda najviac do tela, riadne znepríjemňuje rozohrávku v útočnom pásme a v neposlednom rade hrá taktiež dobre i pozične a viackrát zabránil vyloženej šanci, keď skorej dokázal odpratať puk.
Game 2 vyzeral byť už viacej vyrovnanejší s približne rovnakým počtom šancí na oboch stranách, čo sa o game 1 nedá povedať. Taktiež majú Wild aj väčšiu smolu v zakončovaní. Pomer tyčiek z tohto dvojzápasu je 4:1 a už aj keď sa podarí prekonať famózneho Allena tak ajtak im dopomôže konštrukcia bránky :doh:
Velice ťažko sa prekonáva tá defenzíva Blues a vyzerá to na sériu s najmenším počtom gólov. Nebyť dnešnej PP 5na3 tak neviem či by Wild vôbec skórovali. Na druhej strane Blues dokážu skórovať takmer z ničoho. Obzvlášť Edmundsonov gól by som zaradil medzi soft. Pri druhom góle tam už dobre nabehol Perron pomedzi dvoch obrancov a Doobie nemohol nič vidieť a inkasovať 3minuty pred koncom tak tam je už prakticky nemožné odpovedať v tak krátkom čase.

Zrejme zohrával svoju rolu aj tlak pred domácim publikom a paradoxne očakávam oniečo uvoľnenejší zápas na lade Blues. Pomer hitov bol v oboch zápasoch viac na strane Wild (35:18, 38:21) a počas celej sezóny Wild nehrali až tak do tela ako v PO. Chcelo by to viacej sa sústrediť na svoju hru než za každú cenu dohrávať súboje. Taktiež pomer FO je výrazne na strane Wild (59%, 63%) ale čo ztoho keď Blues pôsobili viacej trpezlivo, koncentrovane a hrozili z mnohých protiútokov.

Záver sezóny hral Parise v beast mode a inak tomu nie je ani v PO. Bodovo síce mal jednu z najslabších sezón ale treba dotoho rátať množstvo zranení a viac-menej to už začína pripomínať trajektóriu ako u Gabbyho. Symbolicky som si ho aj zvolil do súťaže za najproduktívnejšieho hráča v 1.kole.
Naopak ku koncu zákl.časti už strácala dych formácia Zucker-Koivu-Granlund a tam i nastali mierne rošády v oboch zápasoch. Viacej nebezpečnejšie pôsobil čisto fínsky útok, keď Zuckera nahradil Haula a dúfam, že inak tomu nebude ani v game 3, ktorý bude kľúčový. Čeliť potom prípadným 4 matchballom to už by som aj ja stratil nádej na obrat. :cry:
Pro Minnesotu už opravdu kritická situace. Viděl jsem jen dnešní zápas, ale působí to na mě, že se hraje hokej, který St. Louis naprosto vyhovuje. Jednak v těch nekonečných těsných soubojích na mantinelu mají navrch, především v obranném pásmu > Pietroangelo - Bowmeester :klobuk: a druhak Blues umí držet vedení, co je sleduji dlouhodobě, tak tahají těsné výhry, o gól o dva a umí ty zápasy dotáhnout, pokud jsou ve vedení a v této sérii bývají. V neposlední řadě Allen. :good: Měl jsem o něm pochybnosti, i zde se objevili, ale zatím ukazuje nejvyšší level. Hráči Minnesoty už jsou při zakončení v křeči, to sebevědomí je pryč. Chybí tam klid, chladnokrevnost, některé situace jsou zase zbytečně přehrávány. Čistě z hlediska výkonů na ledě série určitě na sweep zralá není a zasloužila by si víc bitev, ale dost možná se dočkáme.
mne sa zdalo, že v prvej tretine hral iba jeden tím, a to Blues. V druhej to už vyzeralo pre Wild lepšie, ale tiež tam bolo mnoho vecí v ich neprospech, napr. Edmundsonov zákrok pri brejku 2 na 1, Scandellova hrubica za bránou, keď to namazal priamo do gólovky, atď.

A Allen famózny, absolútna istota pri zákrokoch, i keď mal aj šťastie - napr. pri tej tyčke Hanzala, či kto to bol, ale zas ako sa to hovorí? šťastie praje pripraveným.

Kto vie, či štvrtý zápas série bude posledný, čo by bolo veľmi prekvapivé (i keď honziss tipoval sweep)
včerajší zápas, najma v závere mal neskutočné parametre na PO, pravda, neboli tam žiadne divoké "mastenice" hrá sa pomerne čisto (inak faul Barbasheva videl iba sudí, inak žiaden nebol a mohlo to vylúčenie ovplyvnit zápas) každopádne vyzdvihnem pár vecí čo sa mne osobne najviac páčili a čo podla mňa rozhodlo zápas :
- výkon Allena, veľká a neskutočná poklona, podržal v spávnych momentoch a bol ozajstnou oporou pre team
- presilovky, hrali sme ich naozaj dobre, úžesné kombinácie, malo to hlavu aj patu
- oslabovky, veľký to rozdiel pozerať na hru Blues a Wild v oslabovkách, naši hrali viac obetavo, vela striel zblokovali, (ani si nespomínam, či nejakú vobec zblokovali hráči Wild)
- hra do tela, v rohoch, pri mantineloch a pod., lepšie sme dohrávali osobné súboje, mali tým pádom akoby opticky na viac, súper sa dostával pod tlak a mnohokrát strácal puky v útočnom pásme
- neskutočný výkon od hráčov ako Sobotka, Schwartz, Pietrangelo, Parayko a samozrejme spomínaný Allen, ono velmi dobre hral celý team, makali sme, hrali zodpovedne a nestrácali hlavu v hre pod tlakom, ktorý bol hlavne posledných 8 min. No a mali sme aj troška viac toho šťastia, pri tých dvoch akciách, kde sa súper snažil zakončit zasunutím puku spoza brány. To mal ale aj súper, ked hral pod tlakom a v presilovke sme dali tyčku po strele Tarasenka a neskor ju trafil Steen :wink2:
- tak či tak vedieme 3:0 a máme to rozohrané velmi dobre, tak dúfam, že nedáme súperovi možnost sa nadýchnuť a už to nejako zvládneme :klobuk:
BB má asi takovej vítr z Game 7, že se tam ani nechce dopracovat :giggle:
Pietrangelo je naprostej beast. Po odchodu Shattenkirka hraje asi nejlepší hokej, co jsem od něj kdy viděl. To jak s chladnou hlavou a trpělivě dokáže řešit zdánlivě ztracené situace, wow. Říká se, že v play-off rozhoduje obrana a každá obrana potřebuje lídra. Pietrangelo tím lídrem je zcela bez debat.

O Allenovi ani psát nemusím. To, co s ním Brodeur provedl, je neuvěřitelné. Ještě v lednu měl průměr přes 4 góly na zápas a teď? Wow, wow, wow.

Blues jsou 18-2-2 v posledních 22 zápasech. :scare:
Pekná forma, ale väčšina zápasov proti AVS, Arizone, Floride, Minnesote..Nič moc, skutočné previerky ešte len prídu
Uvidíme ako to dopadne, teším sa na prípadný návrat Paul Stastny. Slovenské korene sa nezaprú.
C'mon Wild! :povzbudzovanie: Žádnej sweep, ale naopak dneska nastartovat legendární obrat. Sice venku je ta bilance s Blues mnohem horší než na domácím ledě, právě proto však musí ukázat něco výjimečného.
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2017 PITTSBURGH PENGUINS