Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

CHICAGO BLACKHAWKS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

No, z posledního dvojutkání proti Wild a Habs máme 4 body. Ale v obou zápasech jsme byli celkem přehráni.

Wild měli 44 shots on goal, my 43 shot attempts (all situations). 35,2 CF%. Z části to bylo dané tím, že jsme využili hned dvě první střely a šli rychle do vedení. První třetina ještě celkem OK. Postupem času však Wild přidávali a hlavně nástup do druhé třetiny měli slušný. Paradoxně jsme zase uděřili z ničeho, protiútok a Mr. White fauloval a přestal hrát, čímž hodně pomohl. Tempo zápasu famózní, člověk se při tom fakt bavil, i když pohledu Hawks to bylo trochu o nervy, zvlášť, když Granlund rychle snížil. Hossa ale zatloukl hřebíček na 4-2 a bylo.

Jediný kdo z Hawks byl v CF% nad 50 je TvR. +2 shot attempts. TvR ukazuje, že jako 3rd pairing guy je solidní a s limited minutes si svoje odehraje hodně solidně. Navíc má vedle sebe Campbella, tam to funguje.

Opravdu super zápas, musel jsem si ho pustit ještě jednou další den :klobuk:

V podstatě na to samý jsme navázali i v Montrealu. CF% jsme měli zase někde na těch 35% cca. Dva nejhorší zápasy v sezóně v possesion. V první třetině 4 shots on goal a byl z toho gól Kanea. Ale tempo proti zápasu s Wild mnohem pomalejší, spíš trošku taktický. Montreal nám dělal spoustu problémů při rozehrávce, hlavně pairing Oduya-Seabrook tragédie, no škoda mluvit. V první třetině v C +/- Oduya -10, ani jeden shot attempt for, stejně jako Seabrook. Tohle nefunguje, pick upu Oduyi nějak nefandím. Radši bych v sestavě viděl zpátky Kempného a v páru se Seabrookem. Seabrook už prostě na těžší match upy nemá. Tam už fakt máme na tough minutes jenom Hammera a Keitha. Ale věřím, že jsme mnohem lepší než loni.

Abych to teda nějak uzavřel. Crawford za poslední dva zápasy klobouček. Vrací se do formy jako byl na začátku sezóny, kdy stealoval zápas za zápasem.

Moc jsem toho nenepsal o minulých zápasech, nebyl skoro čas...

Ale únor jsme proletěli neuvěřitelně. 12 wins ze 13 zápasů. Streak 8 venkovních výher. 1st line Schmaltz-Toews-Panik hrála výborně, P-A-K už takovej standart, vysokej standart. Kane famózní a je na špici bodování.

U Schmaltze se trošku zastavím. Na začátku sezóny nic moc, hrával v bottom6 vedle Tootooa, to se taky muselo podepsat. Ale potom co okolo Vánoc, dostal měsíc v Rockfordu, se vrátil jako úplně jiný hráč. Obrovský pokrok, věří si, víc střílí, makes plays a hraje výborně bez puku. Jeho odebírání puku protihráčům je jako od Hossy :good:

Zbývá poladit obrany, věřím, že Kempný je prostě přes Oduyu upgrade, i když má trošku jinou roli v té sestavě potom. O golmany se můžeme opřít celou sezónu. Útoky vypadají dobře, máme kde brát, teď máme 3 útoky skvělý, ve 4th line se to protáčí.

Hinostroza hraje top minutes v Rockfordu, pořád věřím, že na play-off bude zpátky a dodá nám speed. Není to jen tak, že jsme s ním v sestavě soupeře točili. Měli jsme všechny 4 útoky výborný a schopný vytvořit si tlak. Různý pokusy s Desjardinsem apod. snad v play-off nebudou a na sílu to tlačit nebudeme. To není náš styl.

S Wild to bude ještě v těch posledních zápasech boj o 1st place v Centralu, ale zase takovou roli to podle mě nehraje, stejně tam jsou pořád podobný týmy, Nashville, St. Louis, nebo někdo z Pacificu, když se vyhraje divize.
:good: Panic co to tam vytahuje jake jui jitsu chvaty? Inak chlapci z chicaga boli vcera asi chlastat.
Jurčo první bod sezóny :klobuk: :scare:
Panik asistencia storocia :lol2:
Základní část jsme dohráli dost ležérně, když jsme v posledních 10 zápasech uhráli 3-3-4. Věřím však, že tenhle tým nasbíral za ty roky tolik zkušeností, že ho to neovlivní a do play-off tak jdeme s čistou hlavou a koncentrovaní na to, co nás čeká – série s Preds.

Jak si tedy stojíme?

Anisimov by měl být 100 % ready na Game 1 a nevrátí se asi nikam jinam než na post 2C mezi Panarina s Kanem. Anisimov odehrál výbornou základní část, má osobní maximum v bodech (45) a vyrovnal si maximum v gólech (22). I když jejich útok neměl extra povedený začátek, tak během sezóny se zase neskutečně chytli a možná měli jako útok celkově i lepší sezónu než loni. Na druhou stranu, jejich defensive liability je někdy strašidelná. Často jsou buried v d-zone a soupeř má množství shot attempts. Jim ale stačí jeden protiútok a je to gól… Takže často člověk trne, ale nějak jim to vychází :wink2:

K tomu jsme po Novém roce našli i 1st line. Schmaltz a Pánik společně s Toewsem v únoru řádili a byli hlavním motorem k tomu, že jsme nakonec získali division i confence title. Pánik má fantastickou sezónu, dostal hodně prostoru, a expolodoval. Co je nejlepší, že to je, alespoň podle mě, z velké části díky větším TOI, který dostal, a sebevědomí, které tám nabyl, protože abilities na to má. Letos střílel s úspěšností 14,2 %, což je jen lehce nad jeho kariérní průměr 12,7 %, který je navíc zkreslenej špatnou sezónou 2013-2014, kdy měl Sh% jen 5,4 %. I loni po příchodu do Chicaga měl ve 30 zápasech 15,4 %, takže teď ukazuje svoje schopnosti na plno.

O Schmaltzovi jsem psal už v minulém příspěvku, ten kluk má podle mě legitimní TOP6 potenciál, má two-way game, a po návratu z Rockfordu z AHL se nebál hrát. Jen by to chtělo víc střílet, ale to věřím, že přijde časem. Uvidíme, jak se mu povede v play-off, protože tenhle útok v regularu opravdu fungoval. O Toewsovi myslím škoda mluvit, spousta lidí o něm pochybovala (já trochu taky se přiznám), ale ve druhý polovině se rozjel a je to rozený clutch player.

Na konec jsem si schoval náš hidden gem a možný rozhodující faktor pro letošní úspěch. Dovolím si totiž tvrdit, že 3rd line jako my, jen tak někdo nemá. Hartman, Kruger i Hossa jsou dohromady výborní.
Kruger a Hartman 5v5:
238 minutes together – CF% 59,4 %, GF% 73,3 %
Kruger 1,5 points per 60, Hartman 1 goal per 60


A všechno to ještě doplňuje Hossa.

Útok, který je schopný hrát roli shutdown line, a ještě dávat góly. K tomu není potřeba nic víc dodávat.

Jediným otazníkem zůstává 4th line. Tam by se na centra měl „posunout“ Kero a k němu jsou dvě volná místa, na který je 6 lidí. Sám jsem zvědavej, kdo nakonec začne. Osobně sázím, že jedno místo obsadí Rasmussen. Zvládne defenzivní roli, v regularu chodil i na PK, takže by to bylo logický, mít ho v sestavě. Poslední místo je ale naprosto otevřený. Hayden odehrál 12 zápasů, physical player, nebojí se chodit do dirty areas a ukázal i offensive abilities. Otázkou je, jestli mu Q věří do play-off.

Další možností je Tootoo, svých 5-7 minut v zápase by si odehrál, rozdá pár hitů a to je všechno. Desjardins nerozdá hity, ale zase může hrát PK. Letošní sezónu má ale opravdu strašnou, v létě si bude hledat jiný místo. A já doufám, že ho v play-off na ledě neuvidím.

Pak je tam ještě Hinostroza. Ten dohrával sezónu na farmě a vrátil se až na poslední tři zápasy. Z toho dva odseděl na tribuně. Moc tomu nevěřím, ale já bych ho rád ve hře viděl. Asi to nakonec dopadne tak, že do play-off půjdeme s Rasmussenem, Kerem a Haydenem, a i to se mi celkem líbí.
Kitchen is gone. První muž přes palubu po vypadnutí v 1. kole. I když si myslím, že u něj se to nakupilo a je to, alespoň z mého pohledu, logický tah.

Kitchen měl na starost defenzívu a PK. Právě v PK jsme patřili letos mezi nejhorší týmy.

Zčásti to bylo způsobené tragickým začátkem, kdy jsme inkasovali skoro v každém oslabení, pak se to zvedlo. Ale není to jen o úspěšnosti PK, ale celkovém projevu. Jsme strašně passive. Při 4v5 máme třetí nejhorší shot attempts against per 60 - 99,78 (horší byli jenom ARI a BUF), a taky druhý nejmenší počet shot attempts for per 60 - 6,67 (horší pouze NJ). Strašně pasivní hra, to je fakt čekání na gól. V SCF% jsme byli druhý nejhorší (5,33) a v xGF% jsme byli dokonce nejhorší z ligy (4,58) a jako jediný (!!!) tým jsme nedali ve hře 4v5 v celé základní části ani gól. Chápu, že to není priorita při PK, ale o něčem to vypovídá a ukazuje to obraz naší hry při PK. GA60 potom 7,01, 5. nejhorší v NHL.
:ahoj: Scott

3rd round pick z něho dobrý. Šance na jeho podepsání minimální a vyměnit Crawforda by asi dalo hodně zabrat. Carolina dobrá destinace pro Darlinga, ten tým má budoucnost.
Teším sa, David má veľkú možnosť ukázať svoj talent. Držím mu palce. :good:
:good:
Panik, 26, could have become a restricted free agent on July 1. No financial terms were disclosed, but TSN reported that the contract is worth $5.6 million, an average annual value of $2.8 million.
:hmm: Pre Pánika celkom dobrá zmluva, dali mu zjavne viac, než všetci čakali.
Jo, ty peníze si zaslouží za to, co předvedl v letošní sezóně. Navíc věřím, že je schopen v tom pokračovat, když bude dostávat ten ice-time. Jako complementary player v Top6 může fungovat bez problému.

Ale v naší situaci, kdy počítáme, jako každý rok, dolar po dolaru, aby jsme se vešli, je to celkem dost no.
With Panik signed at $2.8M, the #Blackhawks are currently projected at roughly $3.6M ($76,620,628) above the current $73M salary cap ceiling.
Jsem zvědav, jaký další tahy přijdou.
Stan Bowman
:?: Aká je vaša rola pri americkej reprezentácii?
:arrow: "Pomáhal som realizačnému tímu vyberať hráčov na turnaj. Robil som to posledných päť či šesť rokov. Keď sme s Chicagom vypadli z play-off, tak som pricestoval na šampionát. Najprv som bol v Paríži a teraz som prišiel do Kolína.”

:?: Čo pre vás znamená svetový šampionát, kde je úroveň mnohých zápasov nižšia ako v NHL?
:arrow: Hrá sa tu dobrý hokej a mám šancu vidieť kvalitných hokejistov, ktorých inak nemôžem sledovať. Okrem Kanady, Švédska a USA tímy nemajú toľko z hráčov NHL. Som rád, že môžem vidieť mnohých kvalitných hokejistov, ktorí by mohli hrať v budúcnosti v zámorí.”

:?: S Chicagom Blackhawks ste dosiahli skvelé úspechy, dôležitým členom zostavy je roky Mariána Hossa. Čo znamená pre váš klub?
:arrow: Celá naša organizácia sa zmenila, keď prišiel Marián z Detroitu. Boli sme dobrým klubom, ale chýbala nám superhviezda, ktorá by naučila mladých hráčov vyhrávať. Keď si to uvedomím, bolo to už veľmi dávno. Odvtedy sme vyhrali trikrát Stanleyho pohár. Od Mariána sa mnohému priučili naši dnešní najväčší lídri Jonathan Toews s Patrickom Kaneom. Naučili sa od neho profesionálite. Nestretol som väčšieho profíka ako je Marián. Rešpektujú ho a milujú ho v celej NHL. Máme veľké šťastie, že budúci člen Siene Slávy je v našej zostave. Naďalej učí hráčov ako byť lepšími na ľade aj mimo neho.”

:?: V 38-rokoch si udržuje výbornú výkonnosť. Prekvapuje vás to?
:arrow: Nie, viem, že trénuje tvrdo. Na ľade robí veci, ktoré už hráči v jeho veku nedokážu. Vlaňajšie leto bolo jedno z jeho najlepších. Mali sme kratšiu sezónu a on mal dlhší čas na prípravu. Predtým to tak nebolo, lebo sme hrali do konca júna. Potom boli oslavy, Marián mohol začať s tréningom až koncom júla. Nemal dosť času. Teraz sa tréningový proces odzrkadlil na jeho hre. Stále má skvelú rýchlosť a okrem toho strelil 26 gólov.”

:?: Hossa má kontrakt s Blackhawks na ďalšie štyri sezóny. Naplní ho?
:arrow: Hrá vo forme. Má neskutočný talent a cit pre hru. Dúfam, že kontrakt naplní.”

:?: Vlani sa vám podaril výborný ťah s Richardom Pánikom, ktorého ste vytiahli z farmy Toronta. Ako vnímate jeho rast vo vašom tíme?
:arrow: S Richardom to bolo o vyrovnanosti výkonov. Už v Tampe mal zopár náznakov, ale stále sa učil byť hráčom NHL. Keď ho vymenili do Toronta, mal dobrú sezónu. Hrával však vo štvrtej formácii. Vyzeralo to, že dostane výraznejšiu úlohu, ale v ďalšej sezóne sa nedostal prekvapujúco do prvého tímu a poslali ho na farmu. Mal problémy hrať vyrovnane dlhšie. Keď k nám prišiel, hral dobre, výkony vystupňoval v play-off. Dúfali sme, že na tom môže stavať. Terajšiu sezónu začal skvele, vyšiel mu október, v ktorom strelil svoj premiérový hetrik. Takmer celý ročník si udržal výkonnosť na najvyššom možnom stupni. Nespomaľoval.”

:?: Čo boli hlavné dôvody, že ste s ním predĺžili zmluvu o dva roky?
:arrow: Priniesol do nášho klubu fyzickú a tvrdú hru. Je naším najfyzickejším útočníkom, viac podobných nemáme. Využíva telo a okrem toho je strelcom, bije sa o každý puk. Hrá s veľkým sebavedomím, posunul sa o level vyššie.”

:?: Pred svetovým šampionátom Pánik nemal kontrakt, radili ste mu, aby necestoval do Kolína reprezentovať Slovensko?
:arrow: Nie, nehovorili sme mu nič. Bolo to jeho rozhodnutie. Na druhej strane ho viem pochopiť. Roky sa mu nedarilo preraziť a čakal na prvý vyšší kontrakt.”

C :?: ez sezónu ste získali z Detroitu Tomáša Jurča. Ako vidíte jeho budúcnosť v Chicagu? Nesklamali vás jeho výkony?
:arrow: Neboli sme sklamaní. Je ťažké prísť do nášho tímu v strede ročníka. Hráči si musia zvyknúť na systém hry a trénerov, aby to bolo pre vás prirodzené. Keď k nám prídu hráči, musia dlho premýšľať. Chceme, aby Tomáš u nás ostal. Keď absolvuje kompletný tréningový kemp, bude oveľa lepší. Už, keď sme ho získali, dúfali sme, že bude hrať veľkú rolu.”

:?: Podobný úspešným príbehom slovenského hokejistu vo vašom klube bol príchod Michala Handzuša, ktorého ste získali v roku 2013 ako nechceného hráča San Jose. Vo vašom drese sa vypracoval na dôležitú súčasť tímu, ktorý to dotiahol až k Stanleyho poháru. Ako si na neho spomínate?
:arrow: Tréner Joel Quenneville poznal Michala z ich spoločného pôsobenia v St. Louis. Vedeli sme, že môže hneď naskočiť do sytému hry. Spravil pre nás množstvo vecí. Nemal už rýchlosť, ale pri hre používal rozum a skvele vyhrával buly v oslabeniach. Okrem toho získaval dôležité body. Keď máte podobného veterána, tak od neho nepotrebujete, aby bol hlavný ťahúňom, ale aby vám pomohol v istých veciach. To Michal zvládol excelentne.”(sport.sk)
http://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/30-t ... -nhl-game/

According to several sources, there is a legitimate possibility Hossa has played his final NHL game. (He could not be reached for comment. Neither could his agent, Ritch Winter. The Blackhawks declined to comment.) Apparently, he suffers from a serious allergic reaction to the equipment he wears.

The sources who confirmed the allergy stressed not to make fun of it, with one saying, “It’s only funny to anyone who’s never had it.” Details are sketchy, because no one would give full information, but the medication necessary to combat the allergy is potent enough that doctors wanted his blood tested every few weeks to make sure there were no major side effects.

That’s very serious stuff, and word is doctors worried about Hossa taking the medicine for extended periods of time.

If that’s the case, it would be the end of a Hall of Fame career. No debate here, he deserves entry.

But it would not come without controversy. The Blackhawks signed him to a 12-year, $63.3-million deal in 2009, which carries an annual average value of $5.275 million. It is, however, a back-diving contract, a structure that was heavily penalized in the 2013 CBA.

Hossa is scheduled to be paid $1 million during each of the next four seasons, meaning almost 94 per cent of his contract is already paid. If he were to retire now, the Blackhawks would be hit with what are called “cap recapture” penalties — $3.675 million off their club’s cap number from next season until 2020-21. For a team already facing a crunch, that’s a massive blow.

Unless he doesn’t retire. He simply goes on long-term injured reserve.

Opponents, who won’t want to see Chicago benefit, will be angry, but there is plenty of precedent. Philadelphia (and later Arizona) benefitted from using LTIR on Chris Pronger. Toronto stashed Joffrey Lupul and Stephane Robidas. The Blackhawks could argue Hossa is no different.


:scare: :slap:
https://www.nhl.com/blackhawks/news/med ... -290029810" onclick="window.open(this.href);return false;

Oficiální vyjádření Hossy, Bowmana a lékaře.

:cry: :klobuk:
Máme za sebou hodně perných posledních několik dnů počínaje trejdy, draftem a free agency. Takže jsem taky připravil ke všemu lehký souhrn z pohledu Hawks. Začnu zlehka, draftem. Do konce týdne snad stihnu příspěvky i k výměnám a FA.

NHL Entry Draft 2017

Facts:
5 obránců, 4 útočníci
Zaměření na speed, skill na úkor size – jen jeden hráč >185 cm.
Nebojíme se sáhnout do Evropy a po celkem neznámých hráčích.

Poprvé od roku 2014 jsme měli 1st round pick! Tehdy jsme brali Schmaltze, letos jsme měli vyhlédnutého obránce Jokiharjua a dovolili jsme si i trade down o tři pozice z 26. na 29. 1st round byl docela wild. Že spadnou Kostin s Tolvanenem až na konec 1st roundu jsem vůbec nečekal a to, že jsme je opominuli je podle mě chyba. Jeden z nich měl skončit u nás, měli jsme zareagovat na vývoj draftu a ne jít slepě po „našem“ hráči, ale brát BPA, to Jokiharju nebyl. To je dojem, kterého se nemůžu zbavit už od draftu a schválně nechal rozležet, než to budu psát.

Teď už tedy k samotným pickům:

#29 Henri Jokiharju, RHD

Jokiharju letos odehrál první sezónu v NA, když hrál v Portlandu WHL. V 71 zápasech nasbíral 48 bodů, když mu chvíli trvala adaptace v jiném prostředí, ale ve druhé polovině už se chytl. (10 bodů v prvních 38 zápasech, 38 bodů v dalších 48 zápasech). Nejproduktivnější nováček mezi Ds a mezi draft eligible z WHL 4.

Jeho největší předností je bruslení (většina ho zařadila do TOP10 bruslařů na draftu), hockey IQ. Je chválený také za poziční hru, stick positioning a díky bruslení má výborný gap control. Díky bruslení se nebojí zapojit do útoku a má i dobrý first pass. Slabinu má ve střele, využívá výhradně wrist shot a střílí spíš na přesnost, žádná rána to není. Shrnuto – moderní mobile defenseman, TOP4 upside a QB na PP.

#57 Ian Mitchell, RHD

V nižší juniorce AJHL nasbíral 37 bodů (8+29) v 53 utkáních a byl třetím nejproduktivnějším hráčem týmu. V play-off přidal 4 body v 10 zápasech. Na začátku sezóny se zúčastnil Hlinkova memoriálu, kde měl 3 body ve 4 zápasech a Kanadu reprezentoval i MS U18, kdy bodoval 2x v 5 utkáních. Byl i ve výběru západní Kanady pro WJAC, kde ve 4 zápasech skončil s bilancí 1+2.

Když jsem na začátku říkal, že jsme měli sáhnout ve 1st round po Kostinovi/Tolvanenovi, bylo o i z důvodu, že jsme vzali v prvních dvou kolech stylově hodně podobné hráče. Možná zbytečně, jeden z picků mohl být skvělý útočník.

Mitchell vyniká bruslením, akcelerace, rychlost, to jsou jeho hlavní přednosti. Díky tomu se dostane ze složitých situací i přes to, že je undersized. K tomu výborná vision, strech passes a tedy zakládání transitional game, puck control a s tím vším, stejně jako Jokiharju dobrý na PP. Stylově ho skauti přirovnávají ke Spurgeonovi. Slabina opět střela a celkově síla, potřebuje nabrat. Příští rok bude hrát v Denveru, tak jsem na něj hodně zvědav.

[tweet]878626251208097793[/tweet]


#70 Andrei Altybarmakyan, RW (OA)

Ve 3rd round jsme sáhli po ruském overaged útočníkovi, vůbec jsem netušil, o koho jde. Sezónu odehrál v MHL, kde v dresu Petrohradu nasbíral 45 bodů (20+25) ve 31 zápasech. Objevil se i ve druhé ruské nejvyšší soutěži VHL, kde měl v 27 utkáních 9 bodů (5+4).

Co jsem o něm zjistil, tak je to takový klasický rusák – šikovné ruce, solidní bruslení a na ledě hodně aktivní, pořád v pohybu. Tohle o něm říká Mark Kelley, Director of Amateur Scouting:
"We started watching him last year's draft. We didn't watch him hard, but he popped up in a few of the international tournaments and we had reports on him. Then going into this year, his name kept coming up, we spent a lot of time at St. Petersburg to see him, we actually brought him into Chicago to get to know him a little bit. Just the way he plays the game, his personality is contagious. We're really excited about him."
[tweet]868942134493274112[/tweet]

[tweet]823176394565828609[/tweet]


#90 Evan Barratt, C

Na konci 3rd round jsme potom vzali dalšího útočníka, tentokrát z Development Teamu. V ročníku nastoupil do 26 zápasů USHL, ve kterých si připsal slušných 24 bodů (9+15). V sezóně se zúčastnil MS U18, kde s USA získal zlaté medaile a v 7 utkáních měl 6 bodů za gól a 5 asistencí. Příští sezónu bude nastupovat na Penn State v NCAA.

Two-way C, responsible, ví co má dělat, dokáže dobře plnit pokyny. V útoku potom dobré playmaking skills, vision, které dokáže předvádět jak při ES, tak i při PP. Má taky tvrdou a přesnou wrist shot. Největším nedostatkem je bruslení, ale dokáže ho zakrýt dobrým čtením hry a správnou poziční hrou. Ale právě kvůli skating issues šel až na konci 3rd round.

[tweet]821742702291283968[/tweet]


#112 Tim Soderlund, LW (OA)

Po Altybarmakyanovi další overaged player. Kvůli němu jsme udělali trade up na 112. pozici s Canucks. Další undersized hráč z draftu (175, 74). Letos odehrál kompletní sezónu ve švédské SHL v týmu Skellefteai. Ve 39 utkáních si připsal 3 branky a 4 asistence. Podíval se i na juniorské MS, kde v dresu Švédska nasbíral 3 body (2+1) v 7 zápasech.

Jak už jsem psal, tak je sice undersized, ale fast as hell. Právě rychlost je jeho největší přednost, a i přes nedostatek výšky a váhy se nebojí jít do souboje. Každé střídání hraje na plno, díky rychlosti nebezpečný při forecheckingu. Není to žádný extra playmaker, ale s pukem si rozumí a přehled o hře taky má. Trenér švédské U20 ho přirovnává stylem k Arvidssonovi.

#119 Roope Laavainen, RHD (OA)

O sedm míst později jsme brali dalšího overaged playera. Laavainen odehrál sezónu v juniorském týmu Jokerit Helsinky, kde ve 48 utkáních nasbíral 21 bodů (5+6). V příští sezóny by mohl nastupovat v nejvyšší finské soutěži, kde podepsal s HPK.

Něco o něm najít byl fakt kumšt, a nenašel jsem nic… Takže jenom přihodím vyjádření Marka Kelleyho:
"We thought this year, the strides he made from September through April, he just kept coming and coming. He has good size, another right-handed shot, he skates well, he plays really well with his partner."
#144 Parker Foo, C/LW (OA)

Parker Foo je mladší bratr Spencera Fooa, který nedávno podepsal s Calgary. Poslední sezónu hrál v AJHL v Brooks Bandits společně s Calem Makarem. Během 60 utkání si připsal 66 bodů (34+32). V play-off měl 20 bodů (10+10) ve 13 zápasech a na závěrečném RBC Cupu, kde Bandits prohráli ve finále měl 2 body v 5 zápasech.

Podle všeho je to komplexní hráč, má solidní playmaking skills i střelu. Má rád one-timer a dává z něho dost gólů při PP. Nebojí se jít do branky a dokáže v offensive zone si dokáže najít pozici. Poslední rok zapracoval na bruslení, ale pořád tam má nedostatky. Příští rok bude nastupovat na Union College, kde hrál i Spencer Foo, nebo Vecchione.

#150 Jakub Galvas, LHD

Vzali jsme i jednoho Čecha. Galvas nastupoval na plno v extralize, kde odehrál 35 zápasů a připsal si 6 bodů (1+5). Podařil se mu Hlinka a podle Kelleyho ho od té doby pečlivě sledovali a vždy se jim líbil.

Extraligu moc nesleduju, takže jsem o něm musel jít zjišťovat na internet. Podle všeho solidní puck mover, dobrá vision. Opět slabší střela, ale passing skills má dobré. Zapracovat musí na obranné hře, musí zesílit. Věřím, že další sezony v extralize ho hodně posunou. Uvidíme za pár let, kde bude.

#215 Josh Ess, LHD

Poslední pick byl opět D. Ess letos odehrál poslední sezónu na střední škole, kde nastupoval za Lakeville South High v Minnesotě. V letošní sezóně byl kapitánem školního týmu a v 23 zápasech nasbíral 28 bodů (8+20). Dalších 5 bodů potom přidal ve 3 zápasech play-off a následně další tři body ve 3 zápasech při State Championship. Zahrál si i dva zápasy v USHL za Cedar Rapids, kde měl jednu asistenci.

Ess je dalším bek s dobrým bruslením a rychlostí se slušnou rozehrávkou, kterého Blackhawks letos na draftu zvolili. V příští sezóně bude působit na University of Wisconsin, kde trénuje Tony Granato, bratr nově najatého asistenta Dona Granata, takže jeho postup budeme dobře monitorovat. Mark Osiecki z coaching staffu Wisconsinu ho stylem hry přirovnává k Duncanu Keithovi. Vyzdvihuje jeho hockey IQ a jednoduchou, ale efektivní hru s pukem. Ve Wisconsinu dostane podle všeho hodně prostoru.
Netřeba slov. Vyníkající kariéra.

:klobuk:
Tommy Wingels si pocas offseason treningu zlomil nohu, takze letna priprava asi neide uplne podla predstav. Out je 6-8 tyzdnov. Stacilo mu 20 dni po podpise zmluvy aby si zlomil nohu, snad mu sezona pojde lepsie ako offseason. :hroza:
Tak za sebou máme první preseason game proti Busu. Panarin, Motte a Forsberg si zahráli proti bývalým týmům.

Do zápasu jsme šli s tímhle:
Dauphin - Schmaltz - Jurco
Highmore - Knott - Hinostroza
Miller - Kampf - Hayden
Bouma - Mitchell - Baun

Jokiharju - Stuart
Kempny - Rutta
Forsling - Franson

Na to jakou jsme vyslali sestavu celkem překvapivá výhra, někdy to ale bylo utrpení sledovat, hlavně když se na ledě pohybovala náplava z Detroitu a FA podpis Bouma, za co ten bere milion :neviem: Výborně se představil Forsberg, který měl 38 zákroků. Chytal bez větších problémů, jen kdyby se občas vysral na hraní hokejkou.

Výborný výkon podal taky Kampf. 200 ft game, v own zone nepanikařil, měl tam několik zisků a následně possesion exits, spoustu z nich proměnil i v possesion entry. Příležitost dostal i na PP i PK a neztratil se. Jen škoda, že měl na jednom křídle závaží. Věřím, že dostane ještě příležitost a během sezóny by mohl i nakouknout do NHL.

Tenisák Jurčo sice nabral dvě asistence, ale jinak z něho mám celkem rozporuplný pocity. Celkem neviditelný výkon, i když u té první asistence udělal velkou práci, ale v podstatě jediná jeho nějaká akce.

Schmaltz potom vypadal v zápase o level nad zbytkem útoku. Přes léto udělal další pokrok a věřím, že klidně má na to, aby centroval 2nd line s Kanem, se kterým trénuje a hraje od začátku kempu.

V obraně dobře vypadal Rutta, na to, že to byl jeho první zápas v NA, tak paráda. S Kempným celkem solidní pár. Dobře se ukázal i Franson, v ofenzívě super, přehled, střela. S Forslingem jim to celkem sedělo, podle mě by spolu mohli hrát i v sezóně.

Mitchell, Miller, Stuart snad žádnou smlouvu nedostanou a půjdou. Hráčů pro bottom6 máme dost a lepších, stejně tak jako radši budu koukat na mladší hráče jako Forsling nebo Pokka v obraně na úkor Stuarta.
:yahoo:

Jinak dneska proti Red Wings téměř v plný, bude chybět akorát Toews, který není úplně OK. Velká šance pro Kampfa na centru prvního útoku. Snad naváže na výkon v Columbusu.

Saad-Kampf-Panik
DeBrincat-Schmaltz-Kane
Sharp-Anisimov-Hartman
Tootoo-Kero-Wingels

Keith-Murphy
Snuggerud-Seabrook
Kempny-Rutta

Crawford
Delia
Tak se to rýsuje. Za tři dny začínáme.

Hinostroza :arrow: Rockford, pokud se někdo zraní podle všeho by měl být první, kdo půjde nahoru
Tootoo, Jurčo, Berube :arrow: waivers

Sestava pro první zápas tak bude zřejmě následující:

Saad - Toews - Pánik
Hartman - Schmaltz - Kane
Sharp - Anisimov - DeBrincat
Bouma - Kero - Hayden

Keith - Murphy
Forsling - Seabrook
Kempný - Rutta

Crawford
Forsberg

HS jsou Wingels a Oesterle. Plus čekám (nejen já) podpis Fransona, který byl na kempu na PTO.

V podstatě to dopadlo podle očekávání, jen by nemusel smrdět Bouma v té 4th line, ale z nějakého důvodu ho mají Bowman s Q rádi. Top9 je, alespoň by oko, naší nejsilnější zbraní. Tedy za předpokladu, že Sharp bude zdravý a není v brutálním declinu. Je to celkem solidní mix, hlavně 2nd a 3rd line můžeme celkem dobře míchat. Rád bych to od začátku tedy viděl trochu jinak, DeBrincat by k sobě přeci jen potřeboval Schmatlze/Kanea, takhle nevím, Sharp je taky spíš střelec, a Anisimov...je Anisimov. Upřímně nevím, co od něj čekat, v Chicagu vždycky hrál v podsatě jenom s elite spoluhráčema (Kane, Panarin, Hossa). Výborný kemp měl Hayden a to odnesli Jurčo s Tootooem (who cares).

Co mě však straší je naše obrana. Kromě Keitha tam není nikdo. O Murphym úplně přesvědčený nejsem, Seabrook je Seabrook, Forsling je pořád mladý a i proti AHL competition v preseason často zmatkoval. Zvědavý jsem na 3rd pair. Rutta se v přípravě ukázal hodně dobře, s Kempným mají nějakou kratší historii v repre, tak snad to přenesou i do NHL. V záloze čeká Oesterle, který měl taky výborný kemp. Jestli podepíše i ten Franson, tak budeme mít z čeho vybírat. 3rd pairing Ds budeme mít požehnaně :giggle:

Brankoviště je jasné. Spolu s útočnou Top9 věc, na kterou budeme spoléhat. Navíc Forsberg vypadal v přípravě skvěle. Velmi klidný styl chytání, puck tracking, rebound control, opravdu hodně s přehledem odchytal zápasy, co dostal. Uvidíme jestli na to naváže i v sezóně, ale věřím, že svoji porci zvládne.
Krásný výplach Nelétavců :cinka: :yahoo: :wave:
https://chicago.suntimes.com/sports/bla ... hilly/amp/" onclick="window.open(this.href);return false;
Díky Majo za vše. :klobuk: :verysad:
2417 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG