Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MONTREAL CANADIENS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

tomasinho píše:...
To jsou všechno tvoje dedukce. Diskuze o AG začala v topicu Oilers, Captain něco o AG napsal, já napsal svůj názor a diskuze se přesunula zde, čili nikdo tady nepsal žádné hodnocení sezony, proto se tady řešil pouze AG a ne třeba marný Max v PO nebo jiní hráči nebo vůbec nějaký rozbor sezony. Znova říkám, my vedeme diskuzi spíše na naších stránkách, tady moc ne, tak to tě možná mate a nemáš tolik přehled o názorech mých nebo jiných zdejších fandů Habs. Takže říkám znova, AG se u celé fanbase řeší dlouho a k podobnému názoru jako mám já, došel bych si troufal říct téměr každý fanda Habs, tzn. ne, centr opravdu ne nebo určitě ne ten, kterého hledáme, produktivní křídlo, ano.

Neřekl bych, že se buly přecenuje. Dám příklad, po příchodu Juliena hrál AG první lajnu, chodil na PP a CJ se opravdu snažil z AG dostat to nejlepší. Ale sakra, jak chceš mít v důvěru ve svého centra ve 1st PP unit, když ti prohraje 95% klíčových první buly v pásmu soupeře? To pak jde celá PP do háje. A to opravdu nepřeháním, vyhrané buly AG na PP se dalo slavit s šampanským, jak jich bylo málo. A posílat tam FO guye jak říkáš opravdu není řešení a jsme tam, kde jsme byli- bez právoplatného 1C, protože kde jinde má AG ukázat své plusy než na PP? A vůbec, nezlob se tedy na mě, ale pořád se mi zdá, že plácáš nesmysly. Všude se mluví o tom jak by každý GM chtěl centra do top 6 co umí aspon většinu těch vlastností, které jsem vyjmenoval výše, a ty mi chceš tvrdit, že u AG nevadí že z toho téměř nic nemá, takového centra bys ty chtěl? Trochu moc přitažené za vlasy. A že se to všechno má zlepšit? Opět, je pět let v lize a v aspektech mimo ofenzívu téměř NENÍ vidět progres.

Nekompetentní kouč možná Therrien byl, ale své šance na centru za něj taky dostal. Plivalo se na něj, někdy právem, někdy neprávem, ale pak přišel zachránce Julien a AG taky zklamal a centra hrát přestal. Že by oba byli tak blbí a ty ten prozřetelný, který si i tak myslí své, i když jsi viděl pár zápasů Habs za několik let?

Nemám rád, když mi někdo předsouvá očividně nesmysly a ještě se u toho tváří velice sebejistě a že ví, o čem mluví. Proto ta invektiva. Omlouvat se nebudu, ty si tady také často nebereš servítky, takže bys měl být zvyklý.
Nebudu přilévat olej do vašeho ohně, pánové :-D , jen si dovolím ke Galchenyukovi můj osobní pohled, který dlouhodobě prezentuji na našich stránkách. Měl jsem a stále mám pro toho kluka slabost a stále bych chtěl věřit, že to prostě zlomí a udrží si velmi dobrou výkonnost celou sezónu a ne jen vždy určitou část, jako to předváděl doposud - to je pro mě ten největší problém! Poslední sezónu už to vypadalo, že to konečně přišlo a s Radulovem mu to neskutečně šlapalo. Jenže pak to podělaný zranění a po návratu byl naprosto žalostnej a to i v play-off. Parda má pravdu, že tam nebyl ani náznak bojovnosti a snahy, když mu to nešlo - to bych ocenil. Ale bohužel... Souhlasím také s tím, že on u nás prvního centra nejspíš hrát nikdy nebude, tedy kvalitativně odpovídajícího prvního centra. Na křídle si ho dovedu představit velmi dobře, ale kdo mu toho kvalitního centra bude hrát? To je ten zapeklitý problém, který nám, paradoxně, možná může pomoci vyřešit právě Galchenyuk - svým trejdem. Musím říct, že z tohoto řešení nejsem vůbec nadšený, pořád mu i přes ty všechny, a podotýkám oprávněné, výtky věřím nebo lépe řečeno chci strašně věřit. Ale moc nadějně to, bohužel, u nás nevypadá - zřejmě to dopadne opět tak, že námi odepsaný hráč vykvete někde jinde jako třeba v případě Subbana... :-( . Kéž by tomu bylo jinak :pray: .
tomasinho píše:
Pasha píše:...
S tym Stepanom nesuhlasim. Derek nie je idealny prvy center, ale moze si Montreal, iny tim vyberat? Vela centrov, ktori su schopni tu prvu lajnu hrat a hrat ju dobre, k dispozicii nie je. Niet divu, ze sa o Stepanovi vela diskutuje a McKenzie to niekolkokrat zdoraznil.
:? Chráníme tyto hráče
B: Price, O: Jo. Benn, Petry, Weber, Ú: Byron, Danault, Drouin, Galchenyuk, Gallagher, Pacioretty, Shaw.
Lehkonen se chránit nemusí.Flynn,Mitschell,Martinsen je určitě nezaujmou.

Pro mne docela překvapení protože nechráníme vůbec zmiňované prospecty Hudona,Lindgrena a McCarrona o kterých se v mediich spekulovalo
Je tam namísto toho Shaw,kterého rytíři nevemou ani za pytel puků Radulova jsme včas nepodepsali a Vegas si ho mohou stáhnout a podepsat.To mě opravdu mrzí.Podle mě to rytíři udělají a sobě si ho podepíší.To jsem teda hodně naštvanej. :verysad:

Nejpravděpodobněji vyberou někoho z této šestice,byť Plekancovi,Markovovi a Montoyovi hodně připískávám.
: Tomas Plekanec, Alexander Radulov, Alexei Emelin, Andrei Markov, Al Montoya,Brandon Davidson

Můj typ je že vyškrtávaci cestou jim zbyde dvojice Radulov, Davidson a tím vyvoleným bude Radulov. :hroza:
montreal píše:: Radulova jsme včas nepodepsali a Vegas si ho mohou stáhnout a podepsat.To mě opravdu mrzí.Podle mě to rytíři udělají a sobě si ho podepíší.
A proč by to dělali, když jednak bude chtít velký prachy a druhak u nich vůbec nemusí chtít podepsat a půjde na volný trh...?
:-( To je sice pravda ,ale vše je o dohodě.A Vegas v současnosti nejsou zatíženi zaplněním platového stropu.Mají k dispozici zhruba asi 67 mil a můžou si dovolit s někým vyšší smlouvu.Pokud to bude nechráněný hráč který jim zato bude stát,klidně to podle mně udělají.Ať je v letě UFA nebo ne.A může to dohoda být velmi rychlá.Radulov v 31 letech není žádný stařec,aby se jim to nevyplatilo.
logickejšie pre Vegas by bolo stiahnuť si Davidsona a dohodnúť sa s Radulovom, že k 1. júlu podpíšu s ním zmluvu ako s UFA
montreal píše::?
Hudona nechráníme, protože prostě není prostor, podmínky byly jaké byly. Také se bojím, že o něj přijdeme, ale s tím se musí počítat. Dle mého máme seznam chráněných hráčů poskládaný velice dobře.
Kde čteš, že jsme dali k dispozici McCarrona nebo Lindgrena? Tito hráči stejně jako třeba Lehkonen chráněni být nemusí.
Shaw je tam, což je v pořádku, situace u Radulova je stejná jako u všech UFA hráče se smlouvou na konci. Čili i Markov. Tito hráče jsou mezi nechráněnými, ale proč by je Vegas brali, když by na ně pouze získali práva a 1.7. by byli opět volní a mohl by s nimi podepsat každý? Takže se nestrachuj, Radulova opravdu nevezmou :good: Montoya to taky nebude, dobrých golmanů je k dispozici fakt hodně.

Ideální by bylo, kdyby si vzali Plekyho nebo Jemelina :pray: , to by nám neskutečně pomohlo. Bohužel se bojím, že přijdeme o Hudona nebo Davidsona.

Zde je kompletní seznam:
MONTREAL CANADIENS

Available
Daniel Carr (F)
Connor Crisp (F)
Jacob De La Rose (F)
Bobby Farnham (F)
Brian Flynn (F)
Max Friberg (F)
Charles Hudon (F)
Dwight King (F)
Stefan Matteau (F)
Torrey Mitchell (F)
Joonas Nattinen (F)
Steve Ott (F)
Tomas Plekanec (F)
Alexander Radulov (F)
Chris Terry (F)
Brandon Davidson (D)
Alexei Emelin (D)
Keegan Lowe (D)
Andrei Markov (D)
Nikita Nesterov (D)
Zach Redmond (D)
Dalton Thrower (D)
Al Montoya (G)

Protected
Paul Byron (F)
Phillip Danault (F)
Jonathan Drouin (F)
Alex Galchenyuk (F)
Brendan Gallagher (F)
Max Pacioretty (F)
Andrew Shaw (F)
Jordie Benn (D)
Jeff Petry (D)
Shea Weber (D)
Carey Price (G)
Jemelin :jupi: :ahoj:
Tohle asi nikdo nečekal, ale jsem moc rád! Zbavili jsme se drahého a nepotřebného hráče a udrželi jsme Hudona i Davidsona, no štěstí stálo při nás. Obrana tak dost prořídla a Markov je teď lock i pro příští rok, ale s tím MB ještě určitě něco udělá. Hlavně, aby Markov dostal max jednoletý kontrakt a pokud možno levnější, než obligátních 5,75 mega, kterých bere už snad 10 let.
:) Ano Pardo souhlasim.Ti o kterých se spekulovalo ostali Radulov,Hudon,Davidson a zbavili jsme se předraženého a pomalého Jemelina(ukrajuje 4,2mil).To mi taky nevadí.
Nastal trochu problém v obraně.Zbavili jsme se dvou obránců ze základu(Jemelin,Beaulieu)a opravdu vynikajícího prospecta Sergacheva s kterým se určitě původně do základu počítalo.Nestěrova kupodivu odepsali,což mám dojem bylo unáhlené rozhodnutí.
Takže nastala trochu díra v obraně,ale já myslim,že Bergevin ji v létě nějakým trade vyplní.Koneckonců má na farmě prospekty a některé už by snad pro NHL mohli být připravené.Lernout?Juulsen asi zatím ne.Použít se dá i Hanley a Redmond.
Souhlas Markov opět u nás posune karieru o rok.Přál bych si aby nám udělal věrnostní slevu,ale moc tomu nevěřim.Myslim,že Bergevin mu těch 5,75mil zase dá.
Povinností je draftovat nějakého solidního beka.Ale máme až poř.25 a to bude už přebrané.Bohužel :?

zatím bych to viděl

Markova-Weber
Benn-Petry
Davidson -Redmond
Problémem v obraně bych to nenazýval, spíš menší díra a to jen po N8. Jemelin stejně hrál jen díky kontraktu a těm svým pár hitům. Sergachev samozřejmě do budoucna chybět bude, ale tak už to chodí.

Markova podepíšeme a budeme tedy mít top 4- Markov, Weber, Petry, Benn a dva legitimní beky do třetího páru- Davidson, Redmond. Já bych se určitě vůbec nebál dát pořádnou šanci Lernoutovi, třeba v páru s Weberem. Koneckonců se to tak dnes dělá a i mladí beci pouští do NHL co nejdříve. A co jsem viděl v NHL a četl o něm z AHL, tak na to má. Do toho Juulsen, na farmě bude čekat na šanci Jeřábek, Thrower... Na papíře ta obrana úplně strach nebudí, ale já bych se s tím možná ani takhle nebál vletět do sezony, i když se to nestane a MB ještě určitě někoho přivede. Henley určitě ne, to je AHL materiál.

Správce přenosu zde na hokejforu (Rono?) píše, že jsme udájně už s Raduem dohodnuti, no zatím bublinky nebouchám, ale pokud ano :yahoo: :jupi: a o víkednu na chatě to vše :oslava:

EDIT: nevšilm jsem si u Montyho příspěvku dolé té sestavy obrany, tak to tu máme 2x, ale hezky jsme se trefili :good:
:-( Přichází mě neznámý 30 letý bek.tak snad bude posilou.Má v NHL už něco odehráno.

Montreal Canadiens David Schlemko, D - Vegas Golden ¨KnightsTraded for 2019 5th-rd draft pick
montreal » čtv čer 22, 2017 10:10 pm píše::-( Přichází mě neznámý 30 letý bek.tak snad bude posilou.Má v NHL už něco odehráno.

Montreal Canadiens David Schlemko, D - Vegas Golden ¨KnightsTraded for 2019 5th-rd draft pick
Co tímto Vegas sledovalo? 2019 5th-rd draft pick? Schlemko má přece vyšší hodnotu, nebo?
Schlemko je výborný bek do depth chart, schopný zahrát i na PP, no zkrátka za páté kolo velká výhra pro nás :good: .
:) Tak blíží se draft a my máme volby 25,56,58,68,87,149.
S Trimminsem je stále spokojenost,ačko-li je mu vytýkáno,že za poslední léta nic se z prospectu v hlavním týmu neuchytilo.Osobně si myslim,že vysloveně to jeho chyba nebyla,spíš to bylo politikou klubu(výměny) a nebo se málo snažili trenéři na farmách.
Trimmins je konzervativní a v prvním kole obvykle bere beka,ale já bych stál o útočníka,byť samozřejmě toho elitního beka potřebujeme.Žebříček centrálního scoutingu je na prvních deseti místech stabilní,ale to se nás netýká.,Pak se to neustále mění.My volíme 25 a to už bude přebrané,ať si říkají co chtějí.Pěkné by bylo Maxime Comtois,ale ten půjde asi dřív a nebo bek Connor Timmins o kterého je zase větší zájem a pravděpodobně nezbyde.
V každým případě opět draftujeme prospecta,který nemůže naskočit do kádru hned a budeme ho léta připravovat s čimž máme neblahé zkušenosti :?
comtois "driv" urcite nepojde, je velka sanca ze pojde az v sobotu
:) Tak nakonec jsme brali centra nebo křídlo Ryan Poehling z univerzitní juniorské ligy NCHC ST. CLOUD STATE

Píší o něm,že je stabilní na bruslích a je těžké ho odělit od kotouče. Je velký a má schopnost dobře bruslit skórovat .Hraje ve všech situacích včetně PK & PP.Má dobrou rozehrávku,Je velký a silný.Bude dříve připraven na NHL než většina jeho vrstevníků.Bergevin ho viděl údajně jednou na turnaji Ivana Hlinky a pro jeho velikost a obratnost se mu líbil.

Spekulace se o něm dopředu nezmiňovali,tak snad jsme draftovali solidně.Hlavně je to centr a útočník,potud z mé strany spokojenost.
:) Takže draftovali jsme tyto hráče -2 centry a 4 beky z WHL a jednoho golmana.Další pořadí už nemáme,takže je to vše.Spokojenost ?
Za mě jako obvykle konzervativní Trimminsův výběr zaměřený na beky,z nichž se do prvního týmu dopracuje za několik let sáhodlouhé výchovy po farmách tak jeden, pokud je předčasně nevymění..Možná ani to ne.
No alespoň,že se pokusil získat ty dva centry,když už na křídla pořadí nezbylo.POEHLINGA jsem zhlédl na videu a zdá se,že by opravdu se mohl dopracovat na výborného centra.Zvláště mě uchvátila jeho obratnost na bruslích a hokejové myšlení. Konstatuji,že velmi dobře bruslí,což je bezva.Na tom se dá stavět. :yes:

1 25 25 MTL RYAN POEHLING C USA 6' 1" 177 NCHC ST. CLOUD STATE

2 25 56 MTL JOSH BROOK D CAN 6' 1" 191 WHL MOOSE JAW

2 27 58 MTL WSH-MTL JONI IKONEN C FIN 5' 11" 177 SWEDEN-JR. FROLUNDA JR.

3 6 68 MTL BUF-MTL SCOTT WALFORD D CAN 6' 1" 193 WHL VICTORIA

3 25 87 MTL CALE FLEURY D CAN 6' 1" 199 WHL KOOTENAY

25 149 MTL JARRET TYSZKA D CAN 6' 2" 188 WHL SEATTLE

13 199 MTL PHI-MTL CAYDEN PRIMEAU G USA 6' 2" 186 USHL LINCOLN
:-( Já sice chápu,že nejlepší hráč mužstva a pravděpodobně nejlepší golman NHL se musí zaplatit,ale těch 8 let za 10,5 mega pro Price je hodně přehnaných.Carey hovořil o slevě a svému vztahu k Montrealu,,ale žádnou slevu HABS nedal.Budu se třást,aby se nezranil a těch osm let skutečně odehrál.Smlouva dlouhá a vysoká na prd.Divim se.že mu Bergevin na tu částku skočil.To nás neskutečně svazuje.
Co už se nedivim,že Bergevin dělá tolik těch licitací okolo 31 letého Radulova včetně keců,že 5-6 let pro něj je moc,protože bude za 3 roky starej.To jsou jenom řeči,ve skutečnosti ho z finančních důvodů podepsat nechce.
A budeme zase tam,kde jsme byli.Drouinův příchod k oživení ofenzívy je sice fain,ale málo.
Příchod beka Alznera a zbavení Jemelina za mě dobrý,ale co dál?Chybí nám solidní první centr a ostrostřelec.Myslel jsem,že se přes léto na něco GM zaměří.Věštim,že nic z toho zřejmě nepřijde a budeme tam,kde jsme byli.. :thumbsdown:
Takhle jsem si to oživení nepředstavoaval. :?
:evil: Ztráta Radulova mě mrzí.Tím víc,že nabídka 5 let - 31.25 mil. od Dallasu není o tolik vyšší, než co mu nabízel Bergevin.Zřejmě rozhodlo vysoké daňové zatížení v Kanadě oproti nížším daním v Texasu.Přišli jsme o špílmachra a jsme zase tam,kde jsme byli.
Je to i dopad Priceho nesmyslně navýšené smlouvy,která tím má první oběť.Začínáme natom být podobně jako v Chicagu,kde ohromné finanční kontrakty svazují GM ruce a musí pouštět hráče,které pouštět nechce.
Ani příchod Aleše Hemského mě vůbec neuspokojuje.Je to sice šikula,ale z papíru.Jsem zvědavý kolik toho za nás odehraje a kolikrát bude injury.To je tedy nákup.Údajně podepsal 1mil/rok.
Z Galchenyukem se pravděpodobně třese židle a je otázka jestli ho brzy nevymění..
Já by sem se tak nebal , radulovovi body přinese drouin . Hemský do třetí lajny fajn. Navíc hudon do timu to je tak 40 bodů, Simon burque do obrany a máme dobrý tím. Pride si zaslouží každej cent y navíc za 5 ,let budou kvalitní brankáři brát 15 mega
FIRE BERGEVIN!!! FIRE BERGEVIN!!! FIRE BERGEVIN!!! FIRE BERGEVIN!!! FIRE BERGEVIN!!! FIRE BERGEVIN!!! :hroza: :facepalm: :sisi: :grc: :ho*no:
:) Tak zkusil jsem reálně zapřemýšlet nad naší sestavou a jak na tom vůbec jsme.Podle mě je to na úrovni loňska,čili žádný zázrak.Kdyby byl součástí Radulov byli bychom o dost silnější.Ale na kdyby se nehraje.
Zapřemýšlel jsem kam s Drouinem,jestli křídlo nebo centr.Chybí nám centr a nezbyde Julienovi než ho tam postavit .Hudon si zase nezahraje,leda,že by Julien posadil Mitchela a dal Shaw na křídlo,pak by to vypadalo Martinsen-Hudon-Shawa popř.De la Rose,který podepsal jednosměrně.Nesmí se zapomínat ani na Terryho,který se mi loni docela zamlouval.K použití se nabízí i Carr.
Předpokládám,že Galchenyuk nakonec zůstane a podepíše.Co mu vlastně zbývá po zpackané sezoně?
Jeřábek podle mě zůstane v roli poraženého a sezonu odehraje v AHL..Marem avizovaný mladíček Simon Burque bude rád,když ho vemou mezi sebe chlapi v AHL.Ten si ještě na svou příležitost nějaký čas počká,vždyť loni hrál teprve za juniory Saint John Skaters QMHL.Juulsen na NHL podle mě také není připraven a sezonu odehraje v AHL u Le Rocket de Laval nově nastěhované naší farmy.
Abych to nějak shrnul,v bráně OK,obrana jakžtakž, pokud ostane zdravá .Útok bohužel na papíře oproti jiným mužstvu nebudí strach.Řekl bych,že je pouze průměrný a netrpělivě čekám, jak se u nás zabydlí Drouin.Doufám,že naše velké očekávání nezklame.

Pacioretty- Danault-Gallagher
Lehkonen-Drouin-Hemský
Galchenyuk-Plekanec -Byron
Martinsen-Shaw-Mitchell

Alzner-Weber
Benn-Petry
Schlemko-Davidson

Price,Montoya

náhrada do obrany Morow,JeřábekRedmond,a do útoku Hudon,De la Rose,Terry,Carr

A protože nemáme moc místa pod stropem a chybí podepsat RFA hráče(Galchenyuk,Lingren) a nějaké hráče pro farmu AHL,aby byla konkurence schopná,posilování letos končí.
Zdatného centra jsme se nedočkali a ostrostřelce také ne.Smůla pánové.
montreal píše:Pacioretty- Danault-Gallagher
Lehkonen-Drouin-Hemský
Galchenyuk-Plekanec -Byron
Martinsen-Shaw-Mitchell

Alzner-Weber
Benn-Petry
Schlemko-Davidson

Price,Montoya
Galche ve třetí? To už ho rovnou vyměňte :-D

Pacioretty-Galchenyuk-Gallagher
Drouin-Plekanec-Hemský
Lehkonen-Danault-Shaw
Hudon-Mitchell-Byron
McCarron, Carr, Martinsen, Scherbak

Ta bych to postavil asi já, ale větší průser než nepodepsání Radulova bylo nepodepsání Yakupova to mohla být trefa do černýho spolu s Galchem. Místo toho máte trefu do červeného (kříže) tedy Hemského :giggle:
5162 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2012 LOS ANGELES KINGS