Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

COLORADO AVALANCHE

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Na dva roky. Přeplacený, sic nám to nevadí. Nicméně, teď to bylo 500k, kolik to bude příště? Možná bych ho přibalil k Mattovi za nové fresh komodity.
Tak do Denveru ideme po desiatykrát...

Obrázek

http://eurolanche.com/article.php?id=9970
Tak mame za sebou 5 pripravnych zapasov, bilancia sice nie je dolezita (videli sme vlani ked sme pre-season sweepli), ale doterajsie 3W celkom potesili.

kto nam este zostal v kempe (kurzivou moje tipy na posledne cuty):
G: Varlamov, Bernier (to mohlo zmenit iba pripadne zranenie, ktore nastastie zatial neprislo)
D: EJ, Barrie, Zadorov, Barberio, Lindholm, Mironov, Bigras, Siemens, Warsofsky, Cowen :scare: , Boikov (IR)
F: MacKinnon, Duchene, Landeskog, Rantanen, Andrighetto, Yakupov, Wilson, Jost, Compher, Kerfoot, Soderberg, Comeau, Nieto, Colborne (IR?), Greer, G.Bourque, Petryk, Toninato,

Otazky v obrane: kto bude hrat s Barriem? Prvy par je jasny (EJ-Zadorov), pri Barriem sa v priprave striedaju Barberio a Siemens... Mironov odohral vacsinu pripravy po boku Lindholma, to bude zrejme na uvod sezony nas 3rd pair. Karty este mozu zamiesat slubne sa ukazujuci Bigras a Warsofsky. Cowen v kempe od zaciatku nemal co robit
Ta obrana na papieri stale vyzera mizerne, tradicne je plna unproven wannabes a maybes a tak nam opat zostava len dufat ze na lade nas prijemne prekvapia (s tym pocitom chodime do sezony uz peknych par sezon...)

Otazky v utoku: sanca ze Duchene u nas normalne zacne sezonu sa pomaly ale isto blizi k 100%... ci to bude dobre alebo zle ukaze cas. Spekuluje sa ze nemame velky zaujem o navrat Colborna a ze ho zrejme upraceme na celu sezonu na IR ako pred casom B. Stuarta... Soderberg a Comeau sa podla vsetkeho do top9 nezmestia a realne nam tak hrozi jedna z najdrahsich 4th line v lige. Utoky zatial vo vacsine pripadov trenuju a nastupuju v zlozeni Andrighetto-MacKinnon-Rantanen / Kerfoot-Duchene-Yakupov / Landeskog-Compher-Wilson / Nieto-Soderberg-Comeau. To samozrejme logicky navodzuje otazku kde je Jost? Asi sme ho z univerzity nestiahli kvoli AHL alebo sedeniu na tribune... IMO sa zo zaciatku budu alternovat s Kerfootom (ktory sa zatial ukazuje nad ocakavanie) na Ducheneovom kridle a neskor ked pridu zranenia (resp. po ducheneovej vymene) bude jeho rola v time postupne rast.
z utoku mam vo vseobecnosti ovela lepsi pocit ako vlani. namiesto dinosaurov R.Bourqua a Iginlu su tam mladi a dravi Andrighetto, Jost, Compher, Kerfoot... urcite to nebude bez growing pains, ale utok nam IMO vyzera nadejne...
jeste doplnim, ze velke nadseni panovalo kolem obrance Timminse, nasi letosni volby z 2.kola draftu (32.). Ten se ale podle ocekavani vraci zpet do OHL. Vypada to, ze jsme letos draftovali nove Karlssony hned dva. :jn:

Jak pises, ten utok pusobi mnohem lepe. Lonsky uvod sezony - Iginla, Bourque+Bourque, Colborne, Martinsen, B.Smith, Soderberg v top 6, Comeau obcas taky,.... Uff, az se mi udelalo nevolno.

Andrighetto-MacK-Rantanen
Kerfoot/Jost?-Duchene-Yakupov
Landeskog-Compher-Wilson
Nieto-Soderberg-Comeau
petrik píše:Cowen v kempe od zaciatku nemal co robit
Tak cowena sme z PTO uvolnili, zmluva mu ponuknuta nebola. Thank god

Za vsetko jeden comment z HF Boards:
Bullet dodged everyone. An extremely slow, but very large bullet.
Duncan, Duncan...
Ale Pokku bych stáhnul. Co myslíš, Joe?
Skoro by som bol ochotny si tipnut ze z waiveru stiahneme Kerbyho Rychela...
O tom ze onho mame zaujem sa cca 1-2 sezony dozadu pomerne intenzivne spekulovalo... Avs casto tychto hracov ktori sa s nimi v spekulaciach spajaju nakoniec skutocne do timu privedu, aj ked obcas s niekolkorocnym meskanim. :giggle:
petrik píše:Skoro by som bol ochotny si tipnut ze z waiveru stiahneme Kerbyho Rychela
Nevyšlo. Edit:
Tak ne Mironov, ale nakonec Anton Lindholm. Švéd za Švéda.
No já doufal spíš v Subbana. Ten Nemeth je pro mě neznámá..
3-zapasovy trip po vychode na uvod sezony je za nami, 2W a 4b su urcite povzbudive a potesitelne.
Zapas s rangers viac-menej stealoval varlamov, v new jersey to bolo herne vyrovnanejsie, ale potopili nas slabucke special teams a v bostone sme tradicne zahrali dobre a zasluzene zvitazili (bez bodu sme odtial naposledy odchadzali tusim pred 14 ci kolkymi rokmi...)

Zatial velmi solidne chytaju brankari, aj bernier v new jersey pochytal kopec sanci a zachranil nas od vacsej nadielky. Varlamov vychytal nezasluzene 2 body s rangers a proti bruins shutout... so far so good.
V obrane konecne nehraju vyse 20 minut kuzele ako beauchemin alebo tyutin a hned to opticky vyzera lepsie... EJ hrava 25+ minut tak ako sa na #1 obrancu timu slusi a patri, vyborne sezonu zacal mlady bigras ktory momentalne na tribunu vytlacil barberia a viac ako solidne vyzera zatial aj waiver claim z dallasu nemeth. Mironov sa po prichode z KHL musi najskor adaptovat, nevie jazyk co ho musi zakonite limitovat a zvyknut si potrebuje aj na mensie ihrisko. Takze po prvom nie prilis vydarenom zapase zatial zo zostavy vypadol.
utok sa tiez viditelne zrychlil, co je urcite plus. Duchene sa zatial nezda byt tou katastrofalnou distraction ako sa vsetci obavali. Kerfoot prechod do NHL zatial bez problemov zvlada, pre Josta sa zatial iba hlada miesto v zostave. Pekny bounce-back zatial predvadza Soderberg – v prvom zapase HS, v dalsich dvoch velmi solidne vykony. Pomalsie sa rozbieha Mackinnonov utok. Landeskog s Compherom maju primarne defenzivne ulohy (proti bruins iba jediny OZ start) ktore vcelku solidne zvladaju.

Chcel by som verit ze tento uvod sezony je prislubom aspon respectable sezony. Na PO to samozrejme nebude, ale ani minulorocny vybuch sa snad nezopakuje. Nejakych 75-80 bodov by mohlo byt realnych...
Hmmm... :hmm: 3rd W z prvych 4 zapasov... kde som to uz videl?
Ahaaaa, uz viem – presne rovnaku bilanciu sme na zaciatku sezony mali aj minuly rok! Takze planovanie oslavy zisku stanley cupu by som radsej este odlozil...

V kazdom pripade ten zaciatok sezony je slubny, tazko mu nieco vytknut. Budem sa opakovat ale ta generacna vymena veteranov ako iginla, beauchemin, tyutin, bourque, mitchell za mladych a dravych hracov zatial na tim posobi ako pokropenie zivou vodou (kto by to bol povedal vsak? Ani Sakic tomu 3,5 roka nechcel uverit...)
urcite nebude cela sezona ruzova, ta neskusenost urcite sposobi aj chyby, tie zase prinesu prehry a happyendu v podobe postupu do PO sa na 99% nedockame – ale who cares, zatial sa zda ze sa na ten hokej v nasom podani na rozdiel od nedavnej minulosti aspon bude dat pozerat. Co viac si mozeme priat?
petrik píše:Co viac si mozeme priat?
asi jediné, ukončenie špekulácii ohľadom Duchenea, nech hoc aj ostane, ale najmä nech je pokoj :jn:
Je to samozrejme maly sample size, ale nasa obrana napocudovanie vyzera na lade vcelku konkurencieschopne. Zadorov-Johnson dnes zahrali ako legit top pair a prakticky vygumovali prvy utok Bruins. Nemeth zatial spolahlive defenzivne vykony a ako bonus pridava aj asistencie, Bigras sa zatial chyta svojej sance, Barrie sa vdaka kvalitnejsim partnerom v obrane moze odvazit viac utocit, ale aj pred vlastnou brankou je zatial celkom spolahlivy...

Aj vdaka tomu to vyzera ze sakic sa s tym ducheneovym trejdom nebude musiet nejak extra ponahlat (primarnou motivaciou potencialnej vymeny duchenea je stale upgrade obrany) a bude moct dalej cakat na tu neodolatelnu ponuku... zvlast ked aj duchene to zatial zvlada ako profik, netrucuje, nestazuje sa, dokonca sa zacina zdat akoby znovu zacal nachadzat stratenu radost z hry (v time Avs). V pozapasovych rozhovoroch si nevie vynachvalit spolupracu s yakupovom a kerfootom a ani z jeho body language sa nezda ze by to bolo neuprimne... ak nic ine tak si duchene pri takychto vykonoch (zatial 2g+3a v 4 zapasoch) aspon zase zdvihne trade value :neviem:

Offtopic PS: tie nove dresy su mnamka, nazivo v zapasoch to vyzera este lepsie ako na fotkach pri predstavovani noveho dizajnu :slintac:
Dalsia ceresnicka – po 4 zapasoch mame velmi slusnych 15 strelenych golov (z toho 4 EN :sanka: ).
Mena strelcov su vsak mierne prekvapive:
Mackinnon? – 0g
Rantanen? – 1g
Landeskog? – 1g
Johnson? – 0g

Zatial to sype najma andrighettovi a yakupovovi (obaja po 3g), 2g dal este duchene. Po jednom pridali compher, kerfoot, jost, soderberg, barrie. S vyssie spominanymi rantanenom a landeskogom je to zatial 10 roznych strelcov. Celkovo ma aspon 1 bod na konte uz 14 hracov Avs a bez bodu su iba traja hraci ktori nastupili na vsetky 4 zapasy (Johnson, Wilson, Comeau).
Zeby sa crtali 3 nebezpecne utoky schopne skorovat? To sme mali naposledy v pamatnej sezone 2013/14...
A to jeste Yakupovovi jeden regulerni gol dnes neuznali, nevim co v tom Torontu delaj...
Hlavne to nezakríknuť veľmi mu (Yakovi) prajem a aj Vám aby ste sa do poriadku :)
Avs teraz caka 5 zapasov ktore naznacia ake realne ambicie mozeme v tejto sezone mat. Postupne hrame proti ducks, stars, preds, blues a opat stars – vsetko timy ktore aspiruju na popredne miesta v nasej konferencii resp. divizii. 5 prehier nie je po skusenostiach z minulej sezony vobec nepredstavitelnych. Na druhej strane toto je uz iny tim ako vlani a pre mna osobne momentalne dost nevyspytatelny… ak im to nadsenie z uvodu sezony vydrzi, mohli by este v zopar zapasoch prijemne prekvapit.
We will see
Fanklub Eurolanche už v novembri vydá knihu o prvých 10 rokoch svojej existencie. Jej autorom je David Púchovský, zakladateľ a predseda fanklubu. Kniha bude dostupná zvlášť v slovenskom a zvlášť v anglickom jazyku. O jej profesionálny preklad do angličtiny sa postaral dlhoročný člen fanklubu a redaktor webu Eurolanche.com Michal Hežely. Autorom obálky je člen fanklubu a účastník Eurolanche Invasion VIII Jakub Kantor zo spoločnosti Kantor Graphics.

Obrázek

V súčasnosti sa pripravuje tlač knihy v limitovanom počte kusov. Už teraz máte možnosť si nezáväzne predobjednať svoj výtlačok na novej stránke Kniha.Eurolanche.com. Stačí v kontaktnom formulári uviesť váš e-mail, kde dostanete viac informácií. Na uvedenej stránke si môžete stiahnuť prvých 10 strán knihy na ukážku. Cena riadneho, tlačeného vydania bude medzi 9,99 a 11,99 eur.

Kniha je určená pre všetkých hokejových fanúšikov. Na viac ako 200 stranách sa dočítajú nielen o deviatich organizovaných výletoch do USA na 56 zápasov NHL pod názvom Eurolanche Invasion alebo o ďalších podujatiach organizovaných Eurolanche. Čitateľ v nej nájde množstvo doposiaľ nepublikovaných príhod, desiatky príbehov týkajúcich sa Colorada Avalanche a niektorých ďalších tímov NHL a množstvo unikátných informácií o najlepšej hokejovej lige sveta. Kniha taktiež opisuje, aké to je byť európskym fanúšikom NHL od 90. rokov minulého storočia po súčasnosť. Čitatelia v nej nájdu tiež príbehy niekoľkých konkrétnych členov Eurolanche z celého sveta.

Predobjednajte si nezáväzne svoj výtlačok už dnes na Kniha.Eurolanche.com.

David Púchovský je autorom knihy Unesené (2015), v ktorej opisuje svoju predošlú prácu novinára, keď sa mu podarilo nájsť tri nezvestné slovenské deti v Maďarsku a v Paname. Viac informácií o knihe nájdete http://www.unesene.sk" onclick="window.open(this.href);return false;.
3W streak sme mali naposledy viac ako 1,5 roka dozadu v marci 2016...
Tak uz nam to zacina – 3 prehry po sebe (ako som sa obaval) a zraneni Compher, Jost a Nemeth…
Compher ma zlomeny palec na pravej ruke, chybat bude zopar tyzdnov :thumbsdown:
a jak Kerfoot? jak a kde hraje?
megaton píše:a jak Kerfoot? jak a kde hraje?
Zatial sme s nim minimalne tak spokojni ako vy s butcherom. Aspon teda ja som. Plnohodnotny top9 forward
Vsetci traja novacikovia v utoku zatial velmi solidne vykony, ale Kerfoot sa mi z nich momentalne pozdava najviac a zacinam si ho celkom oblubovat. Do kazdeho striedania dava mnozstvo energie a je ho na lade vzdy citit. Trosku skoda, ze ho Bednar oddelil od dvojice Duchene - Yakupov, Kerfoot ich velmi dobre doplnal.
4804 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES