Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

BUFFALO SABRES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Nič sa nezmenilo. Herný prejav otrasný, v ofenzíve impotencia, v defenzíve diery, brankári schopní kedykoľvek pustiť lacnejší gól.
nasi hodne chodia teraz na sabres zapasy volakoho sleduju.
Sam Reinhart was bumped to the fourth line at Wednesday's practice. "We're going to continue to make changes as we move forward here until we start winning."
:lol2: .... :pc:

Ovšem to je dost idiotský styl koučování, Eichele jednej :a_von:

Edit: Jo a kdyby to někoho zajímalo, tak last 10 máme 1-8-1#RoadtoDahlin
3 zápasy bez vstřeleného gólu :respect: #RoadtoDahlin
Už mi je Buffala docela líto :neviem: Kolikátá je to přestavba a stejně se nic neděje... Útok za mě papírově našláplej, do obrany přibyli Scandella a Beaulieu což je pro Sabres upgrade a stejně hrají chvost. Vypadá to na další výprodej a nejhorší je, že největší hvězda Eichel je celkem namyšlenej nosánek takže ani tady se nic nedá vyloučit :hroza:
Teraz hraju u nas, idealna prilezitost na odraz od dna :)
Dnes ste podnikli ziskom Scotta Wilsona skutočne výrazný krok k prelomeniu depresívnej streleckej krízy. :giggle: :lol2: U nás ukázal snahu, ale ten dostatočný talent tam skrátka nie je. 4th liner, nič viac, nič menej.

Ale piate kolo zadarmo, prečo nie, to beriem, v našej situácii niekoľkonásobne. :thumbsup:
Já ani nevím, kdo to je, na to abych mohl nějak nadávat :giggle:
On se snaží... Ale to je fakt málo
Najpozitívnejšou správou za poslednú dobu je odchod Mouslona :pivo2:
Já bych si přesně tipl, že za Wilsona jste nám nabízeli Moulsona + 50% retained.

Kód: Vybrat vše

Sabres defenseman Zach Bogosian will undergo hip surgery next week; estimated recovery time 4-6 months.
#RoadtoDahlin
Skloníte sa viac ako 2000-krát na vhadzovanie, aby ste zviedli tvrdý súboj s protivníkom. Prekonáte pritom historický rekord NHL, no aj tak váš tím skončí na chvoste ligy. A hokej pre vás akosi stráca na chuti.

Ryan O’Reilly by presne vedel povedať, aké to je. Je to jeho tohtosezónny príbeh. Kanadský center Buffala sa v čerstvo skončenej základnej časti NHL stal novým neoficiálnym kráľom vhadzovaní.

V sezóne 2017/2018 ich vyhral 1274, a to sa nikomu dosiaľ nepodarilo. V najlepšej lige na svete nemá konkurenciu. Aj preto si v Colorade, kde s NHL začínal, môžu veľa vyčítať.

„Jeho súperi sú si veľmi dobre vedomí, proti komu sa na buly stavajú. Snažia sa na neho vymyslieť niečo nové. Fascinujúce je, že on ide na to stále rovnako. Aj tak ho nedokážu poraziť. Sám som to ako jeho súper zažil. Raz ma trikrát za sebou spravil ako malého chlapca,“ vraví jeho spoluhráč Kyle Okposo.

PRECEŇOVANÉ?

Vhadzovania vždy boli kanadským kľúčom k úspechu. Žiadna krajina na svete nemá toľko kvalitných centrov ako „javorové listy“. Zisk puku dozadu pre obrancu, strela od modrej čiary, teč hráča pred bránkou a brankár bez šance. Tak znie najoverenejší recept na kanadský gól.

A lepšieho človeka na tento plán ako O’Reillyho svetový hokej aktuálne nepozná. No on sám to nepreceňuje.

„Koľkokrát som dominoval na vhadzovaniach, a aj tak nám to víťaztsvo neprinieslo. Je oveľa viac dôležitejších vecí ako buly. Samozrejme, na konci zápasu a pri presilovkách ich dôležitosť stúpa. No celkovo si myslím, že sú preceňované,“ skromne glosoval O’Reilly, ktorý v tomto ročníku nastúpil na neuveriteľných 2124 vhadzovaní.

Za uplynulých desať rokov sa nikomu v NHL nepodarilo dosiahnuť dvojtisícovú hranicu.

ANI OATES, ANI SAKIC

NHL začala zbierať štatistiky o vhadzovaniach pred 20 rokmi. Zápasy boli vtedy častejšie prerušované. Napríklad, pre ofsajdy, ktoré sa dnes v záujme plynulosti hry riešia vyprázdneným útočného pásma. O to je O´Reillyho zápis cennejší.

„Keď vyhrám buly, sebavedomie ide hore. Milujem to. Ťažím zo svojich pevných rúk. Pomohol mi aj tohtosezónny väčší dôraz na správne postavenie hráčov," vraví kanadský bradáč, ktorý sa v tejto sezóne postavil v za zápas na buly približne 25-krát.

Buffalovský prvý center počtom víťazstiev prekonal zápis Roda Brind'Amoura spred 12 rokov. Uznávaný center vtedy dosiahol 1268 triumfov. O’Reilly však za sebou nechal aj ďalšie veľké mená ako Adam Oates či Joe Sakic.

NAJLEPŠÍ 53, RYAN MÁ 60

Ryan svoju zručnosť oproti minulému ročníku zdokonalil a predbehol aj uznávaného bostonského lídra Patricea Bergerona. Minulý rok vyhral 1089 vhadzovaní a mal úspešnosť 60,1-percenta. O’Reilly bol vtedy o tri percentá nižšie.

„Bergeron je na vhadzovaniach, zrejme, najlepší, čo som zažil,“ hovoril minulý rok pre ŠPORT.SKMichal Handzuš, podľa ktorého je psychologická hranica úspešnosti na úrovni 50 percent.

„Musíš vyhrať viac buly ako prehrať. Úspešnosť nad 53 percent majú už len tí najlepší,“ dodal bývalý slovenský reprezentant, ktorý v NHL absolvoval viac ako 10-tisíc vhadzovaní.

A pri jeho mene svieti po 1009 zápasoch úspešnosť 51 percent.

ZNESITEĽNÁ CHUŤ PREHRY

Čo však z historického rekordu, keď začiatkom apríla sú jedinou možnosťou, ako si predlžiť sezónu, majstrovstvá sveta. Postup do play-off a boj o Stanleyho pohár je pre buffalovské „šable" už sedem rokov mimo dosah.

Horšie je, že už niekoľko sezón sa potácajú na úplnom chvoste NHL. Nepomohli vysoké draftové výbery, ba ani minuloročná zmena trénera a generálneho manažéra.

„Strácam chuť do hokeja. Nás všetkých prehry žerú. Zároveň mám zlý pocit, že sme si na ne zvykli, čo je ubíjajúce,“ zdôveril sa po sezóne O’Reilly, ktorý príde pomôcť Kanade na MS do Dánska. Na šampionát pricestuje už štvrtý raz za sebou, pričom dvakrát ho už vyhral.

„Sám nerozumiem, čo sa deje v tímoch ako Edmonton a Buffalo. Je to pre mňa záhadou. No jedna vec je draftovať z vysokých pozícií a druhá je samotné budovanie tímu, kde zohráva úlohu tréner. V tom má Toronto v osobe Mikea Babcocka veľkú devízu,“ uviedol pre ŠPORT.SK skaut New York Rangers Oto Haščák.

NAJLEPŠÍ HRÁČI NHL NA VHADZOVANIACH

SEZÓNA 2017/2018

1. Ryan O’Reilly (Buffalo) – z 2124 vhadzovaní vyhral 1274, úspešnosť 60,0%

2. Antoine Vermette (Anaheim) – z 1015 vyhral 609, úspešnosť 60,0%

3. Claude Giroux (Philadelphia) – z 1088 vyhral 638, úspešnosť 58,6%

4. Jonathan Toews Chicaggo) - z 1553 vyhral 900, úspešnosť 58,0%

5. Patrice Bergeron (Boston) – z 1368 vyhral 784, úspešnosť 57,3%

(iba tí, čo sa postavili na viac ako 1000 vhadzovaní)

zdroj: puckbase.com

NAJVIAC VYHRANÝCH VHADZOVANÍ V JEDNEJ SEZÓNE NHL

1. Ryan O'Reilly:v sezóne 2017/18 vyhral 1274

2. Rod Brind'Amour (2005/06): 1268

3. Adam Oates (1999/00): 1235

4. Rod Brind'Amour (2001/02): 1218

5. Joe Sakic (2000/01): 1214

6. Rod Brind'Amour (2006/07): 1213 (sport.sk)
Dobré, dobré, ale vyhrané buly rychle ztrácí na ceně, když se k puku dostane hráč, který neví, co s ním a v nejlepším případě jej stejně majzne do rohu.
#RoadtoDahlin was successfull. :klobuk:
Gratulace :klobuk: Snad už si nebudete stěžovat, že na vás zase nevyšel generační talent :sarcasm:
Ďalšie rozd*banie tímu a ďalšia katastrofálna sezóna pred nami? S tým trejdovaním O'Reillyho nie som vôbec stotožnený. Žeby Eichelovi vadil?
ROR vyrostl opravdu ve skvělého hráče, a kdyby se nečekalo na Tavarese a trejd EK, byl by největší hot stuff léta on, ale..

1) Ani příští rok nebudeme nejspíš ani náznakem bojovat o playoff. Po opatrných krůčcích dopředu jsme teď skončili dead last a je tedy třeba nějak reagovat. Nebylo to totiž vůbec náhodou.
2) Než uděláme nějaký pořádný push (snad :giggle: ) RORovi potáhne na třicet. Nalejme si čistého vína, že jeho hra nikdy nebyla a nebude založená na rychlosti a výbušnosti, čímž se prezentuje dnešní nhl, ale na skillu a skvělém čtením a citu pro hru. Neříkám, že za dva, tři roky by už byl zátěž, ale.. :psst:
3) Zrovna C máme pořešeno veskrzenaskrz :giggle: Po letech, kdy jsme neměli ani jednoho pořádného, jich teď máme víc než dost. (Jenže zase nemáme D :giggle: ) Casey bude beast. Na prvním C Eichel, na druhém Casey, co může kdo chtít víc :neviem:
4) Zaplaťpánbůh letos za tu loterii a Dahlina. Nijak to s RORem nesouvisí, ale musel jsem to sem napsat :lol2: To je dar z nebes a možný gamechanger.

Anyway, můžeme se bavit o tom, jaká byla protihodnota a že se asi dalo vytřískat víc. Jenže možná to byla nejlepší nabídka na stole a vem si, že ROR už tady opravdu nechtěl zahazovat nejlepší roky své kariéry. Jsme mu nakecali, když jsme jej brali, že bude rebuild a tak nějak jsme se od té doby vlastně zas tak moc tabulkově neposunuli a rebuildujem stále :giggle: Takže nějaká vzájemná animosita s Eichelem snad ani ne, jen čistý kalkul. Jeho trejd byl logický, jen se možná dalo vytřískat víc. Možná..
The Rev píše:RORovi potáhne na třicet. Nalejme si čistého vína, že jeho hra nikdy nebyla a nebude založená na rychlosti a výbušnosti, čímž se prezentuje dnešní nhl, ale na skillu a skvělém čtením a citu pro hru. Neříkám, že za dva, tři roky by už byl zátěž, ale.. :psst:
Tím spíš by právě v pohodě měl hrát v NHL i za několik let, když není jeho hokej založen na rychlosti, která se právě věkem ztrácí.
Chybí mi tam pár myšlenek, které jsem tam chtěl vecpat, ale přivezli mi zrovna jídlo :lol2: Potenciální přesun na křídlo by u něj asi nepřipadal v úvahu a někdo by si toho černého petra u nás asi musel vzít, jestli bychom nechtěli mít 3C za 7,5.
The Rev píše:Chybí mi tam pár myšlenek, které jsem tam chtěl vecpat, ale přivezli mi zrovna jídlo :lol2: Potenciální přesun na křídlo by u něj asi nepřipadal v úvahu a někdo by si toho černého petra u nás asi musel vzít, jestli bychom nechtěli mít 3C za 7,5.
u nas hraval ROR aj na pravom kridle a centroval Duchene. Myslim, ze to bol prave v roku, ked naskocil do NHL MacKinnon.
Prvy utok bol ROR-Duchene-Iginla a druhy Mackinnon-Stastny-Landeskog
Jasné, s tým Eichelom žartujem, to narážam nato, že som nedávno počul, že Matthews je nahnevaný že príde Tavares lebo potom nebude on tá hlavná hviezda...

ale k veci. Ten trejd ma proste zarazil. Áno, beriem že centrov máme dosť, ale podľa mňa mohol ešte rok potiahnuť. Casey je stále mladý a mohol mu robiť akéhosi mentora. Casey je dôkazom skvelej Botterilovej roboty, to bol veľký steal. ALE. Môže to byť beast aj nemusí. Od mládežníckych čias je injury prone, ešte neodohral celú sezónu. Veľmi verím, aby tú porciu 82 zápasov zvládol. Ale ako sa hovorí, na pos*aného aj hajzel spadne.

Keď už sme ho silou mocou chceli trejdovať, hráči ako Ryan sa nemenia za kktiny, ale za top prospekta, hráčov do middle six zostavy...čo sme akože dostali, ale...

Paťo Berglund môže byť tiež platným hráčom, ale tiež dopláca na zranenia. Vlado Sobotka je taký Vlado Sobotka. Fandiť mu fandím, pretože je čech, ale žeby nás mal nejako potiahnuť, to si veľmi nemyslím. Tage Thompson, pomaly neviem kto to je, každopádne mu držím palce, aby sa chytil.

Čo sa týka trejdov. Sheary naskočil do NHL štýlovo. Ale min sezóna ? Ledva 30 bodov naválal...Musíme len veriť, že mu to tam Casey alebo Eichel budú hádzať pred prázdnu kasu.

Hunwick? no comment
Stále tú zostavu nevieme akosi ustáliť a pokiaľ budeme hrať to čo poslednú sezónu, to bude ťažké obdobie aj pre najtvrdšieho fanúšika Buffala. Nemám však z nášho tímu vôbec pocit sily...bodaj by som sa zmýlil.
Nerád som pesimistický, ale vedie ma k tomu skúsenosť z posledných siedmych sezón :-D
Matik píše:Keď už sme ho silou mocou chceli trejdovať, hráči ako Ryan sa nemenia za kktiny, ale za top prospekta, hráčov do middle six zostavy...čo sme akože dostali, ale...
Výraz, že se hráči jako ROR nemění za ko*otiny podle mě skvělé sedí, protože přesně tohle jste od Armstronga dostali. Sobotka a Berglund byli hráči, kterých se Blues chtěli zbavit a už v průběhu sezóny byli na blocku. Pro Blues je vysvobození, že jsou pryč. Thompson je fajn, ale nemůžu říct že by mě nějak přesvědčil a o jeho upside mám určitě pochybnosti. A hlavně to, že do té výměny nebyli zakomponovaní Thomas, Kyrou ani Kostin považuju za geniální tah Armstronga. A draft picky jsou vždy fajn, ale tím, že je ten první pick lottery protected a navíc se dá spíš čekat že to bude volba ve třetí desítce, to není nijak závratná hodnota, kvůli které by měli Sabres jásat.
Souhlasím, ale pořád si myslím (možná naivně), že prostě nic lepšího na stole neleželo.
https://twitter.com/EASPORTSNHL/status/ ... 6418236416" onclick="window.open(this.href);return false; :-D :-D :-D

Tak toto sa Botterillovi naozaj podarilo. Ako NHL Gm's sa predháňajú, kto spraví väčší bullshit trade? Získali sme jedného z najlepších strelcov pri hre 5 na 5 (sa mi zdá že 12teho, nechce sa mi to hľadať) za hráča, ktorý možno nikdy nebude hráčom pre NHL a picky, z ktorých určite nebude hráč NHL? Naozaj nerozumiem, čo sa to deje. Každopádne v piatok som sa prebudil do krásneho dňa.
1286 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2006 CAROLINA HURRICANES