Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

BOSTON BRUINS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Keď pozerám na naše skóre a vidím že sme druhý v počte inkasovaných gólov, stále nechápem. Veď v októbri to vzadu vyzeralo na hodeny uterak. Máme dokonca nasliapnute na víťaza konferencie. Cassidy, trenersky tým a mentorovia u mladých, klobúk dole. #onemorecupforchara
Bruins bodovali proti New York Islanders (5:2) po 15x v řadě a v NHL byste (s výjimkou Colorada) jen těžko hledali tým ve větší formě.

„Jsou neskuteční. Takhle sehraná trojice v lize nebyla možná 20 let. Nenapadá mě, co by jim chybělo. Bergeron je lídr a nejlepší bránící centr posledních sezon, Marchand oplývá nápady a drzostí elitního hráče a Pastrňák každým týdnem prokazuje cit střelce a skvěle bruslí,“ chválí bývalý analytik televize CTV Brian Wilde.

„Momentálně jsou nezastavitelní,“ doplňuje bostonský novinář Joe Haggerty, který jinak obvykle bývá ke „svým“ Bruins až nebývale kritický.

Teď však jen těžko hledá důvod. Bruins po menší generační výměně jsou opět na vzestupu a patří mezi nejlepší týmy soutěže. Velkou zásluhu na tom má generální manažer Bostonu Don Sweeney. Přitom to byl právě bývalý dlouholetý defenzivní bek Bruins, kdo před necelými třemi lety byl v Bostonu nepřítelem číslo jedna.

Tehdy čerstvě jmenovaný generální manažer Bruins se nebál odvážných a v té době nepopulárních tahů. Dobře odhadl, jakým směrem se ubírá moderní hokej a začal jednat. Výměnou obrovitého střelce Milana Lucice do Los Angeles pomyslně definitivně sejmul z klubu nálepku „The Big Bad Bruins“ a soustředil se na hráče moderního střihu.

Nejprve sklidil od fanoušků kritiku. Ztráty mladého beka Hamiltona a v kabině populárního Lucice nesli nelibě. O pár let později se na dřívější konání talentovaného manažera dívají zcela jinak.
Sweeney dokázal přesvědčit ikonického prezidenta slavného klubu Cama Neelyho (dalšího představitele „Zlých Medvědů“), že nová cesta vedení je ta správná a během tří let na draftu vybral celkem 22 hráčů.
V dražbě talentů jednapadesátiletý manažer posbíral řadu ofenzivně talentovaných hráčů. Ti skvěle doplnili jádro týmu, které v roce 2011 dokázalo vybojovat vytoužený Stanley Cup.

Nestárnoucí kapitán Zdeno Chára, jenž v létě zřejmě v klubu prodlouží své setrvání, po svém boku vychovává teprve dvacetiletého obránce Charlie McAvoye, o kterém se skauti tvrdí, že je jak americká legenda Brian Leetch. Útočník Jake DeBrusk udivuje spoluhráče úžasnou střelou a bek Brandon Carlo svými parametry dokáže zastavit i ty nejlepší útočníky soutěže.

„A pozor, to není zdaleka všechno. Na cestě jsou další. Bjork, Vaakanainen, Zbořil, Donato. Boston má jeden z nejlepších týmů skautů v NHL. Jejich zásoba talentovaných hráčů, kterou dokázali nashromáždit za tak krátkou dobu, je neuvěřitelná. Sweeney dnes vypadá jako genius,“ chválí analytik televize NBC Pierre McGuire.

Boston ukázal cestu dalším týmům v NHL, jak rychle překlenout období bez úspěchu. Některé týmy musely rozprášit kádr a začít stavět znovu, Bruins stačilo „jen“ pár let v pozadí a cesta mezi elitu je znovu otevřená. ](idnes.cz)

:thumbsup: a to som tu bol asi jediny, ktory sa nesnazil ukamenovat Sweeneyho za kazdu cenu (to ked si spomeniem na kowera a Cathy:D a tvrdil, ze kto viac ako 2jica skutocnych bruinov Sweeney -Neelly môzu opät prinavratit pozitivnejsie medvedie casy
Sorry ale nesúhlas. Pozrime sa nato konkrétnejšie :!:
Prázdne draft trades myslím nepotrebujú komentár. Podstatné veci označím dvoma smajls. Som zvedavý koľko z vás ma iný názor.

June 26, 2015 Traded D Dougie Hamilton to Calgary for a 2015 first- (No. 15) and two 2015 second-round (No. 45 and 52) draft picks. Odišiel Dougie, vraj sa nevedeli dohodnúť a chcel veľa. Dobrý krok. Nechceš tu hrať, maj sa :thumbsup: :thumbsup:
Traded LW Milan Lucic to Los Angeles for a 2015 first-round (No. 13) draft pick, G Martin Jones and D Colin Miller. Pustiť Lucica? Vážne? Jedna z tvári klubu a jediný tank na ľade v tom čase. Lucic bol v šatni pre iné veci než pre body. To je akoby teraz poslal preč Cháru, ktorý ešte má čo odovzdať mladým bekom. :thumbsdown: :thumbsdown:

July 11, 2015 Signed D Matt Irwin to a one-year contract. Odohral dva zápasy. Prevažne v AHL. :neviem:
July 8, 2015 Signed F Jimmy Hayes to a three-year contract, Hayes mal asi zaplniť prázdne kg po Lucicovi. Prvý rok pomohol, druhý nie, tretí radšej šiel. :neviem:
F Brett Connolly to a one-year contract Connoly prvý rok za 1M obstojný, mohol ho ešte rok podržať. :neviem:
and F Brandon DeFazio to a one-year, two-way contract. Hráč pre širší káder, bez komentára.
July 2, 2015 Signed F Matt Beleskey to a five-year contract. Preboha 3,8M za toto nemehlo? 80-37, 49-8 a tento rok dokonca za 14 zápasov ani bod. Prvý rok zahral hodný tak 2M, zvyšok je veľká hrubka u Sweeneyho. :thumbsdown: :thumbsdown:

October 4, 2015 Signed G Jonas Gustavsson to a one-year contract. Nič extra nepredviedol, za 0,8M dobrá dvojka na rok. :thumbsup:

February 29, 2016 Placed F Zac Rinaldo on waivers. Nepresadil sa, šancu dostal. 52-3 :thumbsup:

May 24, 2016 Signed D Kevan Miller to a four-year contract extension Z 0,8M na 2,5M a rozhodne si ich už zaslúžil. :thumbsup:
and F Seth Griffith to a one-year, two-way contract. V poslednom roku nováčkovskej zmluvy odohral 4 zápasy, načo ho predĺžil keď mu šancu v Bruins okrem jednej sezóny (30-10) nedal? :thumbsdown:
Named Bruce Cassidy and Jay Pandolfo assistant coaches. Announced assistant coach Doug Jarvis will not return next season. Vitaj Bruce! :thumbsup:

June 30, 2016 Signed D Torey Krug to a four-year contract. 5,25M a za tie prachy rozhodne stojí. Prvý dobrý a podstatný podpis za mňa :thumbsup: :thumbsup:

July 1, 2016 Signed C David Backes to a five-year contract. 6M je veľká suma ale prišiel ako free agent takže to berme s nadhľadom. Ak by stál tak 4,5M nemám čo vytknúť, ale to je dnes už nereálna suma. Takto aspoň vieme, že Sweeney Big Bad Bruins úplne neodpísal. Len ma napadá otázka, či sa tých 6M nedalo využiť ešte lepšie. :thumbsup:
Signed F Riley Nash Za 0,9M dobrý hráč. :thumbsup:
and G Anton Khudobin to two-year contracts Za prvý rok taká číslami tradičná dvojka, tento má obrovský kus práce na tom kde sme. Hádam ostane a nepopýta viac ako 2M :thumbsup:
and Tim Schaller to one-year contracts. Svoje odohrá, dobrý pre širší káder a nižšie lajny. :thumbsup:

September 26, 2016 Signed F Brad Marchand to an eight-year contract extension. Keď som počul 6,1M a 8 rokov otváral som šampanské a oblieval ním bostonský dres. Toto by bol dobrý a dôležitý podpis aj za 9M :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

February 7, 2017 Fired coach Claude Julien. Promoted assistant coach Bruce Cassidy to interim head coach. S podpismi #63 a #88 zrejme top tri čo mohol spraviť. S takým brutálnym efektom som samozrejme ja nerátal :thumbsup: :thumbsup:

June 30, 2017 Placed F Jimmy Hayes on unconditional waivers for buyout purposes. Prečo tam ešte nieje Beleskey? :neviem:

July 26, 2017 Agreed to terms with C Ryan Spooner on a one-year contract. Dostal 2,8M, viac ako 3M nieje Spooner hoden. To nech balí kufre. Uvidíme ako to dopadne :neviem:

No a záverom september a Pastrnák. 6 rokov a 6,666,666. David si asi potrpí na symboliku :lol2: :thumbsup: :thumbsup:
Túto sezónu ešte veľmi neotváram. Ak sa teda ja nato pozriem a preletím jeho pôsobenie u nás, vôbec sa sám sebe nečudujem, že som tak kritický. Lucic mi dnes stále chýba, nejaký ďalší Thornton mi stále chýba. Na druhú stranu, po brutálne zlom začiatku a strate dôvery čím ďalej tým viac dokazuje, že si to miesto zaslúži a o chvíľku budem aj aj stáť za ním. Len to chce 1-2 tanky do štvrtej lajny a trošku súpera viac omlátiť. Takto sa môžme tešiť len z výsledkov, nie z hry pre ktorú som si vybral práve Bruins. Ale to záleží už aj od Cassidyho. Ak to zhrniem, tak som rád, že túto sezónu môžem byť rád. :groupwave:
Žádné bijce, tanky nebo mlátičky absolutně nepotřebujeme. Tým se o sebe umí postarat, takový Miller nebo Backes se střetů rozhodně nebojí. Hokej není o vymlácení duše z těla.

A rozhodně bych nezasahoval to složení čtvrté lajny. Tihle kluci si abnormálně sedli, soupeře trápí dotěrným stylem hry kolem branky a navíc dokážou bodovat. Acciari, Kuraly, Schaller jsou jedna z nejlepších bottom trojic v konferenci. Pokud by měli jít od válu, tak leda skrze kvalitní trejd. A tím nemyslím zisk mlátičky.
Stojim si za tym ze Neely a Swee maju vaic stastia jak rozumu, ale pri trade deadline by to chcelo nejakeho obrancu....predsa v obrane mame dva porcelany....a toto ked sa rozsype tak mozu byt krusne casy...
Môj názor:

po vyhodení Chiarelliho, ktorý narobil ku svojmu koncu dosť chýb sa Sweeney dostal do situácie kedy proste musel riešiť zmeny, pretože s tímom to nevyzeralo najlepšie a tlačil nás platový strop. Predpokladám, že sa najprv snažil udržať koncept z 2011 (teda Big bad bruins hokej), ale jednoducho sa nedarilo nahradiť hráčov zo zostavy z 2011. Hráči, ktorí prišli proste nezapasovali (aj keď papierovo mali) do konceptu Juliena a bolo vidieť, že sa tím trápi. Preto nastal čas na zmenu trénera.

O Sweeneym, jeho výmenách a podpisoch sa dá všelijako polemizovať, Ale zmena trénera, výborný podpis Marchanda a Pastrnáka boli správne a do istej miery bravúrne kroky, ktoré naznačujú, že Sweeny nie je žiadne trdlo, ako sa mnohým zdalo. A čo je dôležitejšie, jeho práca priniesla pozitívne výsledky, v čo sme aj všetci dúfali.

Ak ešte vezmeme do úvahy ( to čo tu postol cepi), že sme vlastne mali skončiť v prestavbe (veď sme vymenili od 2015 GM, trénera a v podstate polovicu mužstva), tak sme sa pri kompletnej zmene koncepcie dokázali v prebehu 3 rokov vrátiť k špičke ligy. Ak si to porovnáme s inými týmami (také Toronto a Edmonton vedia svoje), tak sme na tom viac než dobre.

Keď si pozriem zostavu máme výborne vybalansované mužstvo. Skúsených lídrov: Cháru (ktorého tiež mnohí kritizujú a posielajú preč, ale na 40 rokov podáva výborné výkony a ešte mu budeme v budúcnosti ruky a nohy bozkávať za to, čo práve robí pre naše mladé obranné nádeje), Bergerona (budúceho Pána Kapitána) a aj Krejčího. Doplnených a kvalitných hráčov a mladé talenty.

Teda žiadna superhviezda, ale veľa hviezd a tak to mám rád. :thumbsup:

Jediné čo by sa dalo tímu vytknúť (a na čom sa zhodneme asi všetci) je hĺbka obrany, resp. aspoň ešte jeden kvalitný obranca (ideálne Chárovho formátu). Avšak to nie je neriešiteľná vec.

A nakoniec, vzhľadom na to, že mnohí (keď nie všetci) na začiatku roka očakávali tvrdý boj o Playoff, už teraz sme predčili všetky očakávania. :-D Ale pravda, sezóna ešte neskončila a stať sa môže všeličo.
Jsme lehce za půlkou sezóny, nějaké (ne)úspěchy kohokoliv bych nechal u ledu. Ač nyní hrajeme excelentní hokej (a tím nemyslím jenom výsledkově), tak pořád nás těžší část sezóny teprve čeká.

Největší radost mám z funkční defenzivy a brány, kde se v podstatě všichni zlepšili, někteří enormně. Mám radost z Cassidyho, Butch vypadá (je!) jako génius. A mám radost z trojky BMP, protože ti vesměs přehrávají celou ligu.

Včera (po třetím vítězství nad Habs) se mi letos poprvé vnukla myšlenka o prvenství v konferenci. Tabulka mi ukázala, že to není nereálné.

No a pokud jde o trejdy, jsem pro posílení obranných řad. Zde bychom v případě absence někoho ze současné top4 mohli výrazně trpět. Takže tak.

Let's Go Bruins :cinka:
Když je hokejista, proč by nemohl mít hokejku??

:matika:

:jn:
AndyF píše:Když je hokejista, proč by nemohl mít hokejku??
Já třeba Pastrňákovu hokejku nemám.
Dnešní trénink bez McAvoye. Snad nebude důvodem nějaké zranění.

Pastrňák vstřelil v dresu Bruins již 79 gólů, což jej řadí na druhé místo hráčů do 22 let v klubové historii. Narozeniny má až v květnu, tak se dá předpokládat, že zvládne i samostaný první flek (86 gólů).
McAvoy má dačo so srdcom???? Niečo také som zachytila už má status out

Bol hospitalizovaný po tom čo počas zápasu cítil tlkot srdca vo väčšej miere.... Zatiaľ má tachykardiu a snažia sa zistiť príčinu...
To je hodně nepříjemná zpráva. Teď ho čeká spousta důležitých vyšetření, klidový režim a nejméně dva týdny bez hokeje.
Charlie je již po operaci srdce. Abnormalita (hlásil ji týmovému lékaři v listopadu) jej neohrožovala na životě, ani na kariéře. Teď si dá pár týdnů pauzu a poté bude opět připraven na zápasové zatížení.
Nhl.com hovorí o zápase 24.01 o 01:00 ráno nášho času. Podľa odpočítavania na official Bruins stránke to má byť už dnes o 19:00. Naše e-vysledky tiež majú čas 01:00, neviete kedy hráme? Mám to za 20€ na našich tak ak je to o siedmej, rozhodne idem live :-D
Bostončan píše:Nhl.com hovorí o zápase 24.01 o 01:00 ráno nášho času. Podľa odpočítavania na official Bruins stránke to má byť už dnes o 19:00. Naše e-vysledky tiež majú čas 01:00, neviete kedy hráme? Mám to za 20€ na našich tak ak je to o siedmej, rozhodne idem live :-D
To je odpočet pro zakoupení lístků. Zápas se hraje normálně v 01.00 hodin (24. 1.) SEČ.
Díky a sakra :cry: Ostáva teda dúfať v príjemné prebudenie :box:
Výkon s Devils vůbec neodpovídal tomu, co jsme mohli sledovat v řadě minulých zápasů. Soupeř na nás nastoupil s vervou, v první třetině nás krutě přehrával (poměr střel 20:9 pro Devils), scoring chances celý zápas jasně na jeho straně. Obrana nestíhala (opětovné spojení Chára - Carlo nedělá dobrotu) a můžeme poděkovat Raskovi, že nás (nejen) v tomto úseku zápasu podržel.

Velmi špatní byli rozhodčí, kteří dost nepřesně posuzovali některé situace a fauly (vesměs na obou stranách). Jako příklad (a asi i zásadní moment zápasu) uvedenu dvojitý faul Wooda (krosček, nedovolené bránění), který přišel asi dvě vteřiny po neodpískaném krosčeku Millera. Následně došlo k vyloučení Johanssona a Bergy v přesilovce 5 na 3 vyrovnal na 2:2. A korunu tomu nasadil rozhodčí, který neodpískal vystrčený loket Marchanda do obličeje protihráče.

Zápas ukázal, že potřebujeme top4 obránce. McAvoy odpočívá po operaci a v zadních řadách nastaly zmatky.

win :cinka:
Je to vůl. :hroza:
A na to povie:
“What happened?” “I don’t know. He got hurt. I don’t know what happened. I have no idea what happened. I took a shot and I tumbled down and he was hurt. So I don’t know what happened there but hopefully he’s OK.”

hraca ktory tuto sezonu pauzoval pre otras mozgu.. Humus..akurat oficialne ukoncil karieru Savard pre rovnakeho mentalneho atleta.. hrac je to skvely, na ktoreho je radost pozerat, ale dufam ze si nejaky ten zapas+ posedi. samozrejme no penalty.. ale rozhodcovia excelovali (hlavne chaos pri nasom oslabeni 5 na 3) takze co cakat :klobuk:
dunim píše:...ale dufam ze si nejaky ten zapas+ posedi. samozrejme no penalty.. ale rozhodcovia excelovali (hlavne chaos pri nasom oslabeni 5 na 3) takze co cakat :klobuk:
Určitě si posedí, tohle nemá, jak omluvit, byl to jasný úmysl.

Odešlo jim nějaké zařízení k časomíře. Proto ten zmatek.
Dlho bol dobrý a už ho zas svrbí ego?
Dnes ide na koberček, ostáva dúfať, že to bude len Ottawa. Anaheim a Blues by mohol byť ťažký oriešok bez dvoch hlavných hráčov. A bola by škoda tej dlhej šnúry bodovania pre zranenie a takúto hlúposť. Na takýto zákrok ostáva len dodať.. parchant či Marchand, niekedy to fakt znie na vlas rovnako :hroza:
Myslím, že by si Marchanda mali vziať na koberček aj Chára s Bergeronom a Cassidym. Provokácie dobre, to sa ešte dá (hlavne ak z toho je pre nás výhoda :-D ), ale takéto zákernosti to nie je len proti pravidlám, ale aj proti vlastnému tímu. Ak by ho aj náhodou ne-suspendovali, na mieste trénera by som ho na jeden zápas posadil na tribúnu. Toto k hokeju nepatrí.
Tak nakonec flastr na 5 zápasů :jn: Je to škoda, tak dobrý hráč, který občas takto „ujede” :neviem: ale tak není to poprvé a určitě ani naposledy :-D být trenérem, nevím jak bych se k němu zachoval. Oslabil skvěle fungující mašinu. Na druhou stranu, takový on prostě je a pochybuju, že se už jakkoliv změní, byť si třeba bude chvíli sypat popel na hlavu - starého psa novým kouskům nenaučíš - chvíli bude zas dobře a pak to zas příjde :giggle: hráč je to vynikající, ochuzuje jeom sám sebe potažmo tým. Ale to není nic nového
7906 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2006 CAROLINA HURRICANES