Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

COLORADO AVALANCHE

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

MinonkySK píše:Objektivne myslim, ze to nedame. Bolo to na dosah, ale toto si StL utiect nenecha. Maju skusenejsi kader, na nas lezi deka.
Obrázek
Ja sa necham prekvapit :)
:petrik:

:yahoo: :jupi: :wave: :yahoo:

:oslava:
:klobuk: :klobuk: :klobuk:
:cry:

Gratuluju k postupu. Jde dál lepší tým, hodně štěstí :v:
good job :serus: pred sezonou asi nemyslitelny postup do PO:)
Nezobudil som sa v noci, skratka sa mi nechcelo...rano sa zobudim, cakam ze to Colorado nezvladlo ale na telefone gratulacia od kamarata. :-D Girard dal len styri goly za celu sezonu, no nemoho si vybrat lepsiu chvilu ako dnes. Blues si to mohli uhrat sami proti Chicagu a nemuseli sa spoliehat na dnesok, cize ten nepostup si prehrali sami vo vlastnom zapase. Bernier odchytal dobry zapas, pomohol najmä vtedy, ked chytil Jaskinovu strelu za stavu 3-1, ak by to dal, vratilo by ich to do zapasu.

Nakoniec ten postup tam je a zahraju si prve kolo. Realne si myslim, ze uhrame maximalne jeden domaci zapas a Preds to ukonci po piatom zapase. Ale vynikajuce bude, ze si tieto zapasy o vsetko vyskusaju prave hraci ako Girard, Rantanen, Zadorov ci Jost. :good: Uprimne ma velmi stvalo, ked sme dokazali vyhrat ale casto v tu istu noc vyhrali aj Kings ci Ducks. Potom tam boli tie remizove vysledky v priamej konfrontacii a superi bodovali obaja...dlho sme to mali vo vlastnych rukach ale urobili sme z toho zbytocnu dramu. Bol som celosezonny skeptik a moj jediny ciel bol taky, ze som chcel, aby este koncom februara ten tim mal realnu sancu na PO. Aj tak som v to nedufal a myslel si, ze v zavere odpadneme a uz tri zapasy do konca sezony bude jasne, ze to nevyjde. Tak ako som nam neveril na postup, tak teraz uz vobec neverim, ze mozeme zaskocit Nashville a tiahnut to s nimi do siesteho ci siedmeho zapasu. Oni su skratka skusenejsi a kvalitnejsi. Len si prajem, nech to nie su debakle ako 5-1 ci 4-0.
:clap: :klobuk: :thumbsup: musím se hráčům , trenérům a celému vedení omluvit, že jsem jim nevěřil , že ten poslední zápas o všechno zvládnou. Tento tým má velikou perspektivu. Jsme nejmladší tým NHL a zvládli jsme postoupit i přes špatnou formu na konci základní části. Na těchto hráčích se dá stavět.
Už teď jsem maximálně spokojený. Predators jsou úplně někde jinde a tak si myslím že naši hráči posbírají nějaké ty zkušenosti v playoff a kdoví, třeba je i trošku potrápíme, playoff je nová soutěž a začíná se od nuly :) .
Jak říkám, pro tento rok máme splněno a vše ostatní bude navíc :) .
Ještě jednou :klobuk: :klobuk: :klobuk:
Go AVS Go
Paradni video shrnujici posledni rok u Avs. :slintac:

https://streamable.com/8arqm" onclick="window.open(this.href);return false;
tak uz mame definitivne iste ze v drafte vyberame zo 16-eho miesta (ak ten pick netrejdneme)
pohlad do nedavnej historie ukazuje ze 16. pick by mohol byt celkom fajn...

Last 5 picks at 16th overall have been:

2017 - Juuso Valimaki
2016 - Jakob Chychrun
2015 - Matthew Barzal
2014 - Sonny Milano
2013 - Nikita Zadorov

:petrik:
Avs podpisali jednorocnu zmluvu s ceskym brankarom Francouzom. Ide teda o nasledujucu sezonu a nenasiel som, ci je tam opcia na predlzenie spoluprace pokial budu obe strany spokojne. Varly aj Bernier maju zdravotne problemy, takze sa do branky Francouz s dost velkou pravdepodovnostou dostane. Ja osobne si od toho neslubujem nic, takze ma moze len prekvapit. Jeho podpis teda zname koniec v Colorade pre Hammonda?
Pavel Francouz signed a one-year contract with Colorado on Wednesday.

Z jeho podpisu mám vážně radost.
Rantanen píše:Varly aj Bernier maju zdravotne problemy, takze sa do branky Francouz s dost velkou pravdepodovnostou dostane.
Hlavně Bernier přeci smlouvu nemá stejně. Beztak není ani lepší jak Hammond. Navíc Varlamov má taky jenom rok, takže pokud se Francouz osvědčí, další rok to může klidně být jednička. Kvalitu on má, nevím, jestli na to, aby dělal úplně jasnou jedničku, ale viděl jsem už teda horší jedničky v NHL.
tomasinho píše:
Rantanen píše:Varly aj Bernier maju zdravotne problemy, takze sa do branky Francouz s dost velkou pravdepodovnostou dostane.
Hlavně Bernier přeci smlouvu nemá stejně. Beztak není ani lepší jak Hammond. Navíc Varlamov má taky jenom rok, takže pokud se Francouz osvědčí, další rok to může klidně být jednička. Kvalitu on má, nevím, jestli na to, aby dělal úplně jasnou jedničku, ale viděl jsem už teda horší jedničky v NHL.
Pravda, zabudol som ze Bernier je UFA. Brankar bez skusenosti s NHL z europy...tomu prilis neverim. Svoju kvaitu ma ale ako jednotku ho nevidim. Pre klub bude brutalne lacny oproti Bernierovi. Zaujimat ma tiez bude Koskinen u Oilers. To je dobry brankar ale vyhnali ho z Petrohradu aby chytal Sestorkin.
Pavel Francouz’s new contract with Avs is one year, $690,000, one-way deal
Meanwhile in Edmonton, Koskinen $2,500,000 :lol: Chia :good:

Hodně dobrý podpis od Avs podle mě. Low risk/high reward.
andy_hawk píše:
Pavel Francouz’s new contract with Avs is one year, $690,000, one-way deal
Meanwhile in Edmonton, Koskinen $2,500,000 :lol: Chia :good:

Hodně dobrý podpis od Avs podle mě. Low risk/high reward.
THIS :yes:
u mna OK
Může to bejt druhej Bobr..
Konecne mam trochu casu napisat k tomu Francouzovi viac.
Z pohladu timu som maximalne spokojny. Vzhladom na nasu golmansku situaciu bolo ziskanie kvalitnej dvojky jednou z top priorit na leto. Francouz je trochu risk v tom ze nema skusenost s NA hokejom, ale zaroven je to zrejme jeden z top brankarov mimo NHL v dobrom veku a jeho angazovanie nas nestalo nic okrem smiesne nizkeho plastu. Ako pisal andy – low risk/high reward jak vysity.

Aj z pohladu Francouza dava Colorado velky zmysel – Varly je injury prone az strach a po sezone mu konci zmluva. Francouz ma vybornu sancu zachytat si minimalne 30+ zapasov a ak presvedci, viem si lahko predstavit ze od buducej sezony by mohol prebrat aj post jednotky (uz s podstatne zaujimavejsou zmluvou). Je to len na nom, ma to prakticky vo vlastnych rukach.

Stale vsak ocakavam angazovanie este jedneho “insurance” brankara na poziciu #3, niekoho kto uz nieco v NHL odchytal a bol by schopny na cas zaskocit keby bolo treba, ale zaroven sa moze upratat na farmu bez strachu ze by ho niekto stiahol z waiveru… nieco ako bol tuto sezonu Hammond. Nebol by som napr. proti navratu Calvina Pickarda… :neviem:
Tak tu mame draft… Co mozeme cakat z pohladu Avs?

Sens nam pick #4 na 99% nedaju (pochopitelne), takze ak nedojde k nejakej malo pravdepodobnej vymene (Barrie) tak budeme pickovat zo 16. miesta. Osobne by som preferoval utocnika, v secondary scoring mame velke rezervy a nic svetoborne do utoku v prospect poole nemame (na rozdiel od obrany kde to vyzera podstatne lepsie).
Idealne by som bral jedneho z dvojice kravtsov/farabee, zaujimavo sa javia aj denisenko, hayton a veleno no a z tych menej hypovanych mien by sa mi celkom pozdaval berggren (aj ked to by bol asi velky reach)
Naopak z mien ktore by pre nas mohli prichadzat do uvahy ma moc neoslovili noel, kupari, lundestrom, bokk ci kaut (bez nejakeho racionalneho zakladu, cisty gut feeling)

Existuje aj moznost ze by sme ten 1st rnd pick vymenili – fanusikovai spekuluju napr. o skinnerovi – ale velke sance tomu nedavam. Aj ked hrac skinnerovho format by sa nam bez debaty zisiel

Celkom zvedavy budem na to ako to dopadne s Karlssonom… ci ho Sens budu menit a aka no ci sa zapojime do bidding war. Ak ho vymenia tak sa nam zlepsia vyhliadky smerom k 1st rnd picku 2019 ktory od nich budeme mat (ak nam nedaju ten 4th OA tento rok). Favoritom na angazovanie Karlssona budu urcite Vegas ktori k tomu boli blizko zevraj uz pri TD. My by sme ale mohli ponuknut prave ten ottawsky 1st rounder ++ co by pre ottawu mohlo byt celkom zaujimave… :hmm: necham sa prekvapit, ale velke sance ani tomuto nedavam :neviem:
Vďaka za pomoc. :pivo:
petrik píše:.... necham sa prekvapit, ale velke sance ani tomuto nedavam :neviem:
mna osobne ORPIK prekvapil :shock: :shock:
MinonkySK píše:
petrik píše:.... necham sa prekvapit, ale velke sance ani tomuto nedavam :neviem:
mna osobne ORPIK prekvapil :shock: :shock:
Však ho stejně vykoupíte hned :-D
tomasinho píše: Však ho stejně vykoupíte hned :-D
a zato mame Gruebera ? Prepac, ze sa blbo pytam, vcera som dosramotil pracovne veci, posledne 2-3 tyzdne som nestihal sledovat.
MinonkySK píše:
tomasinho píše: Však ho stejně vykoupíte hned :-D
a zato mame Gruebera ? Prepac, ze sa blbo pytam, vcera som dosramotil pracovne veci, posledne 2-3 tyzdne som nestihal sledovat.
Jojo, od Isles Caps chtěli první kolo, od vás vzali druhé s tím, že přibalí Orpika, aby měli space na Carlsona.
Tak mame za sebou vcelku zaujimavy draft weekend, najma vdaka tomu trejdu. Grubauer by mal byt jeden z najziadanejsich (available) brankarov tohto leta a vo vseobecnosti sa odhadovalo ze by ho caps mohli strelit aj za 1st round pick. Sakicovi nakoniec stacil 2nd, lebo bol ochotny zobrat s grubauerom aj orpika, ktoreho sme vzapati vykupili takze sa chvalabohu nemusime bat dalsieho “veteran leadra“ typu beauchemin/iginla v kabine. Cisto teoreticky je mid 2nd za 26r. potencialnu brankarsku jednotku smiesna cena, ale to sme si myseli aj par rokov dozadu pri angazovani R. Berru... takze uvidime. Nie vsetky top dvojky podavaju porovnatelne kvalitne vykony aj v pozicii jednotky (looking at you Darling), ale nastastie my v nasej situacii mozeme Grubauera do tej pozicie jednotky posuvat postupne a nie skokom.
Varlamov ma zmluvu este na 1 rok. Sakic sa sam vyjadril ze v najblizsej sezone by im radi starty rozlozili rovnomerne, takze namiesto cistej jednotky by sme mali mat 1A/1B situaciu. Ak vsetko pojde podla planu, Grubauer nebude musiet skocit z 25-35 zapasov za sezonu hned na 55+, ale bude mat najblizsiu sezonu zvykat si na vacsiu zataz postupne. Ak sa osvedci tak od dalsej sezony moze byt full time jednotka. Ak nie, tak budeme mat o nieco drahsiu dvojku (Grubauer podpisal na 3yrs/cap hit 3,3mil) a jednotku budeme musiet hladat dalej (alebo predlzit Varlamova).
Pre Francouza to znamena ze si na mensie klziska a zamorsky styl bude minimalne zo zaciatku zvykat na farme. Ale bol by to poriadny zazrak ak by Varlamov zostal celu sezonu zdravy, takze bude zrejme len otazkou casu kedy sancu v NHL dostane aj Francouz. No a ak sa ukaze v dobrom svetle, do buducnosti si lahko viem od sezony 2019/20 predstavit v nasej branke dvojku Grubauer/Francouz...
Celkovo som s tym ako Sakic vyriesil nasu brankarsku situaciu velmi spokojny, sanca ze to bude fungovat a ze po buducej sezone budeme moct Varlamova pustit k vode a obsadit brankarsky post v prvom time z “internych zdrojov“ je podla mna vcelku slusna

K samotnemu draftu – v prvom kole sa mi splnil ten utocnik, aj ked v piatok som Kauta zaradil do tej skupiny ktora ma prilis neoslovila... na druhej strane hraci ktorych som najchcel viac uz k dispozicii neboli takze Kauta beriem ako z nudze cnost :neviem: vyhoda je ze moze ist rovno do AHL a dalej to uz bude na nom. O hracoch z nizsich kol asi nema zmysel nieco pisat, uvidime o par rokov ci z niekoho nieco bude. Zase sme pickli 3 rusov, aj ked az v poslednych 3 kolach. V poslednych rokoch pickujeme vo vseobecnosti vela europanov, tazko povedat ci je to este nahoda alebo uz trend (tento rok 5 europanov a iba po 1 z USA a kanady).

Blizi sa nam UFA trh. Tavares zostane asi iba mokrym snom, aj ked cap space mame nanho dost. Podla vsetkeho ani jedna strana nejavi o spolupracu nejaky zaujem... z pending UFAs sme udajne oslovili JvR, Neala, Bozaka, Stastneho a DeHaana. Z tejto skupiny by som osobne bral poslednych dvoch – Stastny by mohol vylepsit issue so secondary scoring aj s mizernou uspesnostou na buly, DeHaan by mohol byt fajn partnerom pre Barrieho... klucove by samozrejme boli zmluvy – ani nie tak cap hity, ako skor term – aby sa z nich casom nestali zelezne gule na nohe ktorych by bol problem sa zbavit... samozrejme o tych hracov budu mat zaujem aj dalsie timy, takze ako to nakoniec dopadne sa uvidi az v nedelu
4804 příspěvků
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2018 WASHINGTON CAPITALS