Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ECQF: (2) BOSTON Bruins vs. TORONTO Maple Leafs (3)

Vyvrcholenie sezóny 2017/2018.

Postupující :?:

BOS
63%
17
TOR
37%
10

:cookies:

slusny vstup do serie, sice to trvalo vyse polku zapasu, ale zaver exibicny, aj vdaka Kadriho skratom :sisi:
a toto bez komentara :lol:
Obrázek :wub:
Zábavný vstup do série s Leafs. :good:

Úvodních pět minut jsme hosty motali jako na řetízkáči, Babcock střídal hluboké dýchání s křečovitými úsměvy, vstřelili jsme úvodní gól. Následně naše tempo opadlo, Listy hru vyrovnaly a v některých pasážích měly i mírně navrch. Hyman přebruslil Krejčího i McAvoye a vyrovnal.

Soupeř nás zatlačil do defenzivy i na začátku druhé třetiny (turnover McAvoye a následná tyčka za Raskem), úspěšně jsme čelili dvěma powerplay. Kousek za polovinou souboje Marner neproměnil vyloženou šanci a Kadri fauloval Wingelse. Nastal zlom, Backes při naši PP dal na 2:1 a Leafs to položilo. Těsně před koncem druhé části ukázal Pasta tah na bránu, Kuraly zakončil odražený puk. Hřebíček do vlastní rakve zasadil opět Kadri, který narazil na mantinel opět Wingelse, dostal 5 + do konce, přišel další gól a v podstatě bylo hotovo.

Od okamžiku neproměněné Marnerovy šance se zápas jasně otočil v náš prospěch a soupeře jsme ukázkově zválcovali a zaslouženě vyhráli.

win :cinka:
Zaslúžene áno, ale zatiaľ čo všetci spomínajú na tento zápas pre hit Nazema Kadriho a pre kvalitný blowout – 1:5, tak pravdou zostáva, že za tento blowout nesie najväčší podiel viny Mike Babcock a coaching staff. Každá hokejová kniha, každý tréner na akejkoľvek úrovni, hovorí o tom, že special teams sú kľúčovým aspektom hry. Napriek tomuto všeobecne známemu klbku cliché bol na úvodný zápas PO pripravený len jeden tím a to vaši Bruins.

Prvý gól Bruins: [5:20-5:26 cca; na časomiere 14:40-14:34], transition Bostonu, controlled zone entry a samotný fakt, že Hyman nemal absolútnu šancu akokoľvek narušiť túto akciu Bruins. Dokonalé prevedenie. Zatiaľ čo Boston bránil každú PP unit Toronta rozdielne, Toronto nebolo schopné napádať hráčov bližšie k modrej čiare počas oslabenia. PP formácie Bruins vďaka tomu akoby zúžili plochu, hráči Leafs boli viac statickí a len sa prizerali prihrávkam súpera.

Počas sezóny sa Matthews/Nylander presadzovali na PP najmä vďaka hre v oblasti half-wall. Kedykoľvek smeroval puk k jednému z nich, hráči Bruins sa okamžite presúvali a vytvárali tlak na hráča v držaní puku. Naopak, Marnerovi dopriali viac času, ktorý mohol využiť na shot attempt, ale ako je u Marnera známe – hľadal situáciu, ktorá by viedla k odrazu alebo dorážkam (podobne v minulosti trpela PP Caps, keď všetci správne predpokladali, že Backstrom bude hľadať priestor pre prihrávku a nevystrelí).

Výsledok pri ES: 2:1, special teams: 3:0 pre Boston.

Mike Babcock má zvláštnu filozofiu, čo sa týka možnosti využitia challange: „I only like challenging it if it’s real obvious.“ Marchandov úvodný gól bol offside a bolo to „real obvious“. Nepochopiteľné. Rovnakú vec spravili, resp. nespravili aj v zápase koncom marca v zápase s Floridou. Bez ohľadu na to, aký má The Coach názor na tieto výzvy, je to nástroj, ktorý musí využívať.

Special teams, challenge, too-many-men penalty, 4th line na vhadzovanie v d-zone proti Bergeronovej formácii [Pastrňák 39:22], to je stručný sumár prešľapov jedného z najlepších trénerských tímov.

Tímy hrajú často rovnaký systém (napr. overload). V čom sa odlišujú jednotlivé systémy je samotná štruktúra (konkrétna filozofia systému, či sú hráči viac fyzickí alebo dominujú rýchlosťou etc.), pričom štruktúru dopĺňa support jednotlivých hráčov, teda v reči Babcocka 5-man-unit.

Toto neboli Leafs sezóny 2017-18, a vzhľadom na to, že pre hráčov je to druhé PO (minulý rok proti Caps prvý zápas rovnako tak „odkorčuľovali“) je to sklamanie väčšie.

Naz bol do momentu premotivovaného skratu najlepším hráčom Leafs (napr. hit na Kruga). Justin Bourne napísal analýzu s názvom: “How hockey’s best young forecheckers use stick checks instead of physical play“, avšak svet pozabudol na to, že playoff je tak trocha iný hokej. Tým nevyvraciam tvrdenia ohľadom stick lifts, ale je rozdiel nebyť fyzický, a nezapájať sa do osobných súbojov. Boston dominoval popri mantineloch, hráči si pokrývali puk telom. V drese Toronta v tomto smere konkuroval len Kadri a Hyman. Pre zaujímavosť: Matthews nemal jedinú high-end-scoring príležitosť. Bez ohľadu na to, že do súboja išiel Kadri zo správnych dôvodov (Wingles-Marner), v momente, keď bol Wingles dole a zraniteľný, mal sa kontaktu vyhnúť. Paradoxne v tom môžu fans Leafs nájsť aspoň minimálnu útechu a to v podobe toho, že zle hrajúci Plekanec hral najlepší hokej v Toronte spolu s Andreasom Johnssonom (a Kapanenom), ktorý by tak mal pri suspendácii Kadriho naskočiť do zostavy. Marleau tak bude hrať zrejme 2nd line centra s Marnerom a, bohužiaľ, Komarovom (ideálne by ale bolo presunúť Nylandera na pozíciu C).
Special teams už jsme s cepim řešili v chatu při samotném utkání. Ano, situace PP a PK měly zásadní vliv na charakter a výsledek zápasu stejně jako jejich příčiny (viz. Kadri). Navíc se k tomu nasčítal špatný Plekanec, který pozičně vypadl z role při gólu Pastrňáka. A jako pomyslná třešnička na dortu... Cassidy > Babcock.
BosBru píše:A jako pomyslná třešnička na dortu... Cassidy > Babcock.
Najväčší problém Babcocka, je, že Leafs trvalo 50 zápasov pokiaľ prišli na ideálne zloženie formácií (Marner s Kadrim, Komarov vo 4th line a neskôr nasadenie A. Johnssona). Babcock akoby preferoval krátkodobé riešenie problémov v zostave pred dlhodobým. V preklade – miesto toho, aby počas sezóny dal priestor viacerým hráčom na PP/PK, nasadzuje tých istých pričom nepredstavujú výhodu/zlepšenie, a na druhej strane tým značne znevýhodňuje, resp. limituje depth hráčov pre situácie v PO. Napr. Dermott, ktorý v AHL hral všetky situácie a napriek veku v nich vynikal, tak v NHL pod Babcockom nedostal šancu preukázať svoje schopnosti na PK. Ťažko veriť tomu, že by nebol lepší ako napr. R. Polák.

Našou devízou má byť predovšetkým rýchlosť a depth v útoku. Včera proti Bergeronovi Mathewsova formácia kompletne zlyhala (A: minulý rok v PO nastupovali predovšetkým na formáciu s Kuznetsovom, teda 2nd line; B: v sezóne máme s vami bilanciu 3-1, pričom jedinú prehru sme mali v zápase, kedy nastúpil proti vám Matthews – z tohto zápasu v sezóne mal Auston rovnako tak jedny z najhorších possession čísel v kariére).

Babcock a spol. teraz musia vyriešiť mnohé otázky ohľadom ďalšieho zápasu, pričom „nemá istotu“ ohľadom Kadriho suspendácie. Dá sa predpokladať, že minimálne jeden zápas dostane, ale čo ten otáznik spraví s tréningom je záhadou. Teoreticky to môže znemožniť tréning Nylandera na pozícii centra s „novými“ spoluhráčmi, alebo širšiemu premixovaniu zostavy.

Solídna facka na úvod, teraz by rád videl skutočné Toronto Maple Leafs. Bude to zaujímavý zápas, keď sa k vám pridá underrated Riley Nash a nám vypadne zo zostavy Kadri.

PS: Solídny vtip by bol, ak by sa do zostavy miesto A. Johnsssona dostal M. Martin.
Kadri vam smerom hry do tela bude ku*evsky chybat....ten jeho prvy zakrok by sa este pochopit dal, no dal, uz ten bol na hrane, no ze sa este nepoucil z predosleho vylucenia a zriesil bez mozek zakrok....takyto typ hraca "pod kozu" vam bude chybat co i len jeden zapas, pre nas len dobre

Komarov je u Babcocka nejako protekcny..?..hrac do bottom six a to ze tak dlho pobudol v top six nielen v tomto zapase. mi neslo celkom do hlavy...priestor dostava aj v presilovkách, no neviem, vy viete:)
nechcem tvrdit, ze Marnerova tutova minela, mohla vyrazne ovplyvnit dej zapasu, predsa len, bolo stale dostatok casu, na pripadny obrat, no pri jeho premeneni, sme sa v tych fazach nevedeli dostat do hry, hral sa opatrny hokej z oboch stran a dotahovat jednogolove manko, ked sme sa nevedeli presadit, mohlo byt dost neprijemne

v tejto serii sa spolieham na vyuzivanie presiloviek, v zakl.casti sme skoncili na 4.mieste v jej uspesnosti a vcera sa to len potvrdilo, vieme si to tam hodit z prvej, Krug 9z10 pripadov polahky prenikne do pasma, March s nizsie polozenym taziskom, to vie obkruzit okolo mantinelov, kde uz Pasta caka na strelu z prvej, dobre sa na to pozera, tak isto nie sme pozadu, ani v oslabovkach, alfa omega v PO zapasoch
ak to cekneme aj v druhom zapase, budem velkym optimistom :jj:
a aby som nezabudol, Rick Nash :good:
Captain Crunch píše: Našou devízou má byť predovšetkým rýchlosť a depth v útoku. Včera proti Bergeronovi Mathewsova formácia kompletne zlyhala (A: minulý rok v PO nastupovali predovšetkým na formáciu s Kuznetsovom, teda 2nd line; B: v sezóne máme s vami bilanciu 3-1, pričom jedinú prehru sme mali v zápase, kedy nastúpil proti vám Matthews – z tohto zápasu v sezóne mal Auston rovnako tak jedny z najhorších possession čísel v kariére.
Toho si je Butch plně vědom a bylo ještě před prvním buly jasné, že bude preferovat konfrontaci Bergyho a Matthewse.
Různě jsem četl, že proti Bergymu půjde hlavně Plekanec, což se mi jeví jako sebevražda (nesmysl) a několik situací z prvního zápasu to potvrdilo.
Zatím nevidím vaši možnou protizbraň, která by zafungovala na čtyři výhry.
cepi píše:...
Kadri má šťastie, že sa vôbec nerieši knee-on-knee zákrok na Ricka Nasha. Matt Cooke dostal za de facto rovnaký zákrok 7-zápasovú stopku. Nazem je skvelý two-way forward, ktorý dokázal vymazať napr. McDavida v zápase, v ktorom ho Babcock nasadil vyslovene čisto proti #97. On bol hráčom, ktorý umožňoval Babcockovi minimalizovať QoC pri developmente Nylandera a Matthewsa. Strávil hodiny vo video-room s Babcockom, kde analyzovali hru najlepších two-way forwardov v lige a, kredit hráčom Bostonu, takto debilne sa nechal vyšachovať z hry. Pod Babcockom pochopil, že defenzíva je synergia herných zvykov ako dostať puk späť – aktívne napádanie, positioning/support spoluhráčov a efektívna transition. Čo z toho zvládne z tribúny?

Kadri vs. Nash: Babcock má filozofiu, v ktorej preferuje „grindera“ po boku hráčov so skillom. Podobne ako Hyman nastupuje dva roky s Matthewsom a Nylanderom, v Detroite to bol napr. Abdelkader. Každopádne Hyman je charakteristický hráč a je to na dlhšiu konverzáciu, ktorá sem nepatrí. Komarov bol dobrý vo 4th line a na PK, to však platilo do momentu, kým nastúpil Andreas Johnsson, ktorý z neho spravil nepotrebného hráča. V momente, keď dostal Johnsson priestor vedľa Plekanca a Kapanena, 4L dokázala generovať scoring chances a predovšetkým Plekanec herne ožil. To, že Babcock do prvého zápasu playoff dal prednosť Leovi je pochopiteľné, ale v tomto momente je jasné, že pri výkone ostatných hráčov Johnsson definitívne patrí do zostavy bez ohľadu na nedostatok skúseností z NHL. Predstava štyroch rýchlych formácií bola cesta skrz Boston. Kadri to, zdá sa, kompletne potopil.

Čo sa týka Marchanda, pre mňa osobne bol najväčším otáznikom fakt, že je LW, a naša pravá strana obrany má značné nedostatky, ktoré sa snažíme vyriešiť od počiatku novej éry so Shanahanom a spol. vo vedení.

Defenzívna hra je o limitovaní súperových scoring chances. Toľko banálna poučka. V podaní Toronta v sezóne 2017-18 by sme mohli povedať: Defenzívna hra Toronta je o limitovaní súperových scoring chances a to držaním puku pokiaľ možno v o-zone. Inak povedané – keď zrovna neútočíme, tak je to na Freddiem. Aby som upresnil predstavu toho, čo sa v d-zone Leafs odohráva – hráči sa snažia pomocou overload-u izolovať súperovho hráča na puku, pričom krídla zbiehajú hlboko do pásma. Problém je, že pri získaní puku volia často dump-out, resp. občas sa im podarí long-bomb pass na jedného z útočníkov (transition), párkrát z toho bol pekný highlight, ale vo všeobecnosti to bolo viac na škodu (turnovers).

Kľúčové je, že každý nedostatok v hre Toronta ste dokázali využiť vo svoj prospech, pričom ste ešte aj z našej devízy spravili vlastnú výhodu. S Kadrim alebo bez, obraz tohto zápasu sa nemôže opakovať. Toto jednoducho nebolo Toronto a verím, že Matthews a spol. budú diametrálne odlišní v nasledujúcom zápase, ktorý napovie viac.
BosBru píše:...
Akvizícia Plekanca spočívala v tom, že mal výborné výkony a skúsenosti proti Marchandovi. Žiaľ, zatiaľ sa zdá, že to bol vyhodený 2nd rd pick.
dnes grilovacka (i nasavacka:D pod holym nebem, tak pak niekoho poprosim, o nejake strucnejsie zhodnotenie zapasu, dik, jasne pripijem i na winner c.2 :wine:
Kadri 3 zápasy.. Fakt mazánci. :-D Prostě k smíchu.
AndyF píše:Kadri 3 zápasy.. Fakt mazánci. :-D Prostě k smíchu.
Stačí, v téhle sezóně už si nepinkne :neviem:
The Rev píše:
AndyF píše:Kadri 3 zápasy.. Fakt mazánci. :-D Prostě k smíchu.
Stačí, v téhle sezóně už si nepinkne :neviem:
To si to špatně pochopil :hehe:
To bude tím, že tě nechápu vůbec :psst:
WHAT THE FUCK
wiktionary.org píše:Interjection

1. (vulgar) Used to express astonishment, shock, incredulity, or disbelief (as a shortened form of expressions such as "What the fuck is going on?", "...are you doing?", or "...is that?").
2. (vulgar) Used to express nonchalance or the dismissal of any consequences of something one is about to do. quotations ▼
I finally said “eh, what the fuck” and quit my job.
What. The. Fuck. #vol 1

Postup súdruhov z NHL Department of Player Safety pri vymeriavaní trestu:

- 1 zápas za hit
- 1 zápas za meno Kadri
- 1 zápas za farbu dresu

Sumár: 3 zápasy natvrdo

3 zápasy za hit, ktorých sme videli v sezóne niekoľko a vždy to zostalo bez akéhokoľvek rozruchu okolo (napr. Thorntonov hit na Oshieho). 3. III. Tri!

What. The. Fuck. #vol 2

Dám vám hádanku: Je to smutné a klope to na dvere. Čo je to? Babcockove nové formácie na odchode z playoff:

Leo Komarov – Auston Matthews – William Nylander
Zach Hyman – Patrick Marleau – Mitch Marner
James van Riemsdyk – Tyler Bozak – Connor Brown
Andreas Johnsson – Tomáš Plekanec – Kasperi Kapanen


"We just think he’s a big body who can play.", Babcock ohľadom preradenia Marleaua na post 2nd line centra. Jednu z najlepších sezón v histórii organizácie sme dosiahli rýchlym hokejovým poňatím, napriek tomu, že z 2-1-2 sme prešli na 1-2-2. Corporal Komarov v L1 je fuckin´ joke. Meno Andreas Johnsson môžete dať kdekoľvek na krídlo v top 9, a nespravíte chybu. Hyman preradený do druhej formácie, pričom zotrval na svojej off-side strane, a to napriek tomu, že viackrát sa ukázal podstatne platnejší na svojej strong-side, teda na pozícii RW (Hymanov jediný gól Leafs v G1). Toto zloženie formácii je prispôsobením sa hre Bostonu ako celku, na čo nemáme potrebné kvality.

Dôvod, pre ktorý som preferoval Nylandera na pozícii centra, je jeho výkonnosť počas absencie Matthewsa. Pri ES mal ako center 2,63 pts/60 (ako RW 2,34 pts/60) a to napriek tomu, že o-zone start % mu klesla z 48,4 na 45,7. Ako RW generoval lepšie čísla v rámci shots/60 - 6,7; ako center 5,3; goals for %: RW – 65,5; C – 53,8%. Nylander je skvelý playmaker, čo väčšmi uplatňoval na pozícii centra. Ako RW sa na stred dostane len sporadicky. Hovoríme tu o malej sample size, ale je nutné podotknúť, že Babcock ho v zápasoch nelimitoval v rámci QoC, ktorú mal náročnejšiu len Kadri. Napr. v zápase proti Pittsburghu dokázal hrať zodpovedne proti Malkinovi, rovnako tak proti Bostonu v závere februára (Hyman-Nylander-Marner), pričom nastupoval najmä proti dvojici Chára-McAvoy (Willy bol na ľade pri 2 vstrelených góloch Leafs). Marleau nehral na pozícii centra od začiatku januára.

Ak by sme brali do úvahy sezónne krátkodobé mixy a v nich to, čo nejakým spôsobom fungovalo, tak by sme mohli vymyslieť progresívnejšie zloženie jednotlivých formácií. Napr.:

Patrick Marleau — Auston Matthews — Connor Brown
Zach Hyman — William Nylander — Mitch Marner
James van Riemsdyk — Tyler Bozak — Kasperi Kapanen*
Leo Komarov — Tomáš Plekanec — Andreas Johnsson*

alebo

Andreas Johnsson — Auston Matthews — Zach Hyman
Patrick Marleau — William Nylander — Mitch Marner
James van Riemsdyk — Tyler Bozak — Connor Brown
Leo Komarov — Tomáš Plekanec — Kasperi Kapanen
Dneska jsem si po delší době zakoupil jeden nejmenovaný sportovní deník a potěšil mě článek věnovaný Krejčímu.
Nechyběla tradiční sonda do jeho hokeje v bojích o SC (vyšší herní level, 2x vítěz bodování, vítěz SC,...) a všeobecná charakteristika (nadprůměrné hokejové IQ, ve stínu Bergerona, náchylnost ke zranění,...). Nejvíce mě zaujala historická tabulka střelců Bruins v play-off, kde se David gólem proti Leafs zařadil do top10.

Výňatek z tabulky:
1. Cam Neely (55 gólů)
2. Phil Esposito (46)
3. Rick Middleton (45)
6. Ray Bourque (36)
10. David Krejčí (30)


Mimochodem v 97 zápasech PO již stihl vyprodukovat 79 bodů (30+49). Pro srovnání třeba Bergy nastřádal ve 102 zápasech 71 bodů za 25 gólů a 46 asistencí.
Kadriho suspendácia zostáva absurdná, ale napriek tomu pred zápasom s optimizmom a to napriek vyššie uvedenému ohľadom zostavy. Pokúsim sa objektívne analyzovať Babcockove rozhodnutia a stým načrtnúť otázky, ktoré zodpovie až samotný zápas.

Bruce Cassidy v G1 prehral Mikea Babcocka v rámci nasadzovaní formácií a to nie len vďaka výhode domáceho ľadu. Marleau bol začiatkom novembra ako center black hole čo sa ofenzívy týka. Babcock dal prednosť „safe play“ a miesto toho, aby narušil obe top-six formácie, ponechal Matthewsa s Nylanderom spolu. Naša top-6 bola rozdelená po pároch v top-9: Matthews-Nylander, Kadri-Marner, van Riemsdyk-Bozak. Treba uviesť fakt, že Marleau nastúpil ako center vo formácii s van Riemsdykom a Brownom. V tomto smere mu môže prospieť fakt, že Marner má schopnosť viesť formáciu z krídla a uľahčiť prácu centrovi (minulú sezónu zaznamenali po jeho boku JvR a Bozie career-high 62 resp. 55 pts).

Z tohto hľadiska sa dá povedať, že depth v podobe Hyman – Marleau – Marner | JvR – Bozak – Brown | Johnsson – Plekanec – Kapanen > Hyman – Matthews – Nylander | Komarov – Marleau – Marner. Predtým som spomínal, že Plekanec hral najlepší hokej v drese Leafs s Johnssonom a Kapanenom na krídlach, pričom Komarov – Plekanec boli spoločne useless. Komarov v L1 by mal predovšetkým znepríjemňovať hru Marchandovi a poskytovať net front presence. Tu dochádza k prvej otázke a to, či dokáže držať tempo proti L1 Bruins? Komarov je rýchly korčuliar, ale laterálny pohyb nie je na elitnej úrovni, a určite nie na úrovni Marchanda. Na PK, keď chce, vie byť mimoriadne efektívnym hráčom, mal by pridať 1st line na kvalite smerom dozadu. Druhou otázkou je, či je Marchand správny hráč pre „špeciálnu pozornosť“? Najnebezpečnejší hráč Bostonu je Pastrňák, minimálne proti Torontu. V sezóne, napriek ich zápornej bilancii vo vzájomných zápasoch, kedy prehrali 3 zápasy a vyhrali 1, mal v 4 zápasoch 4 primary points. V prvom zápase PO si pripísal 3 body, z toho 2 primárne.

Najväčšia prednosť 1st line Bruins je, že hráči dokážu zostávať/nabiehať do atypických pozícií, resp. do pozícií, odkiaľ by si väčšina hráčov netrúfla strieľať alebo by si nedovolili zostať „mimo diania“ a počkať si. Marchand, Bergeron a Pastrňák dokážu zakončiť či prihrávať z rôznych uhlov, s čím majú problém najmä Polák a Hainsey. Viackrát zostali absolútne statickí, neschopní správne vyhodnotiť situáciu, pristúpiť k hráčovi a eliminovať riziko.

Tým sa dostávame k tomu, čo očakávam od Leafs v dnešnom zápase a čo predvádzali počas väčšiny sezóny – limitovanie súperovho času na puku rýchlym prístupom k hráčom resp. agresívne napádanie a sústavné korčuľovanie. Na PK rovnako tak: puck-carrier musí byť okamžite atakovaný pričom je potrebné narúšať PP setup (bez ohľadu na to, či tam je 1st line alebo 2nd line Bruins, ktorá hrá viac „low play“ (beneath the goal line).

S Kadrim alebo bez, prvý zápas sme hrali „bez“ Matthewsa a Nylandera so zlým coachingom. Matthews nikdy neodohral dva zlé zápasy po sebe, rovnako tak tím pod Babcockom...
Pastrňák :sanka: :klobuk:

Něco tak dominantního jsem dlouho neviděl.
Captain Crunch píše:...
S Kadrim alebo bez, prvý zápas sme hrali „bez“ Matthewsa a Nylandera so zlým coachingom. Matthews nikdy neodohral dva zlé zápasy po sebe, rovnako tak tím pod Babcockom...
Vsetko je raz po prve. Snad to listom doma pojde lepsie...
Pasta :klobuk:
Pastrňák má ligový rekord v bodoch v PO (6) pre tak mladého hráča. Neuveriteľné. Neuveriteľné koľko priestoru a času mu hráči Leafs dopriali v zápasoch. V exhibícii na Trenčianskom štadióne by bol lepšie bránený. 9 pts v 2 zápasoch!, spomínal som ho ako najlepšieho hráča Bostonu (minimálne proti Leafs), a napriek tomu jediný hráč Leafs mu doposiaľ neznepríjemnil čas na ľade, nulový body contact... #WhatTheFuckVol3

Neviem, či ste postrehli situáciu, ktorá predchádzala úvodnému gólu: V závere 5. minúty, d-zone FO, po icingu stále Dermott-Polák na ľade. FOW, Leafs sa dostávajú z pásma, Dermott kúsok od útočnej modrej, pričom v rovnakom momente preberá puk T. Krug, Bozak s Polákom vystriedali pri úvodnom vychádzaní z pásma. V momente, keď Krug preberá puk, zo záberu mizne Dermott, ktorý korčuľuje striedať. Pri zábere na d-zone Leafs už vidíme choas, ktorý vznikol príšerným striedaním, pričom tento zlý positioning hráčov viedol k otváraciemu gólu. Niečo také sa u Babcocka nevidí často. Nehovoriac o opätovnom too-many-men penalty. #WhatTheFuckVol4

Čo zaráža viac, je využitie Zaitseva. Zabudnite na Zaitseva z predošlého roku. Nový Zaitsev contract 2.0 váha na puku, váha bez puku, príšerný decision-making a 80% sezóny neexistujúca smart play. Hráča, ktorý sa vo svojej druhej sezóne v NHL trápi, nasadil The Coach v top matchup role proti najlepšej formácii v NHL. Hráč, ktorý patrí momentálne do press boxu, mal plniť najťažšiu rolu. #WhatTheFuckVol5

Najväčším rozdielovým faktorom zostáva Bruce Cassidy. Agresívny forechecking sa dostal hráčom Leafs pod kožu. Dokonca v momente, keď Boston povolí a neforecheckuje tak agresívne, hráči Toronta pôsobia zbrklo, neisto, akoby si mysleli, že sú napádaní aj keď nie sú a majú viac času. Dobrý príklad - delay-of-game penalty v podaní Marnera. Pod týmto tlakom nie sme schopní pravidelne generovať clean zone exits, čo má za následok minimum času a príležitostí v o-zone.

Za normálnych okolností by nasledovalo pár riadkov o tom, ako domáca výhoda ľadu umožní nasadzovať Kadriho proti Bergeronovi a tým dopriať viac priestoru Matthewsovej formácii, ale to už nepripadá do úvahy.

Boston je dobrý tím, ktorý vedie zaslúžene. Napriek tomu tieto dva zápasy vás robia na oko lepšími, ako reálne ste. Ťažko uveriteľné. Za hranicami uveriteľného. Teda neuveriteľné. Pomaly sa z toho stáva boj o záchranu klubovej hrdosti.
neuveritelne....toto co Cassidy dokazal s tymto timom, sila a kto by to bol povedal, velke dik Sweeneymu...
za 2 zapasy March-Bergy-Pasta=20 bodov :?: :!: bez komentara
mrzi ma, ze som si tento zapas nemohol uzit live, neva, najpodstatnejsie je vedenie v serii 2:0 a sebavedomie listov je asi kvaitne nastrbene....no pokial nesvieti 4, nie je co riesit

Šest bodů v play off viděli od svého hráče fanoušci Bostonu naposledy v roce 1983, tehdy od Ricka Middletona. Stejný kousek zvládl už jen Phil Esposito v roce 1969.

„Sakra, to byla noc. Víte, on je neskutečný hráč. Celý rok hraje skvěle. Vyvíjí se, průběžně na sobě pracuje, snaží se hrát správně. To je na něm nejvíc ohromující. To, že sbírá body, je skvělé, ale nejlepší je jeho styl hry,“ nešetřil chválou spoluhráč Brad Marchand, který proti Torontu zaznamenal čtyři asistence.

Patrice Bergeron "„Je sebevědomý. Chce být tím rozdílovým hráčem. Když nemáme puk, vydává se pro něj doslova na lov. To mě na něm fascinuje. V NHL je spoustu talentovaných hráčů při hře s pukem. Když ho ale nemají, nechtějí ho získat zpět tak jako náš kluk. Tenhle rok udělal obrovský pokrok ve své hře.“

„Průlomová noc. Dobře řečeno. Co dokázal, je speciální,“ uznal po zápase trenér Bruce Cassidy během rozhovoru s novináři.

„Existuje důvod, proč je to nejlepší lajna současného hokeje. Hrajou v obraně i v útoku. Loví puky stylem, jakým jsem ještě nikoho neviděl. Musí být těžké je bránit a přitom patří i mezi naše nejlépe bránící hráče,“ rozplýval se obránce Torey Krug.

„Vyjíždím na led se skvělými hráči ve skvělém týmu. Hrajeme vážně dobře. Pro mě je to snadné, máme kupu hráčů, kteří chtějí vyhrát a ví, co to obnáší. Nepřemýšlíme o druhém týmu, zajímá nás jen náš výkon, hrát jednoduše a rychle. Nepřemýšlíme ani o tom, co se stane, zajímá nás jen to, co můžeme udělat a co kontrolujeme,“ říká hráč s číslem 88 na dresu.(idnes.cz)

Obrázek
Ľudia v kyberpriestore začali spochybňovať a napádať líderské kvality Matthewsa potom, čo Chris Johnston zverenil tweet: “Shit happens, I guess. That’s hockey.” - Auston Matthews

Auston Mattewhs ako future cpt. je nespochybniteľný materiál, pričom sa mu v tomto smere zaslúžene dostáva viac rešpektu ako napr. CMD. Tento tweet je vytrhnutý z kontextu, pričom inšpiroval ľudí k vlne „útokov“.
- (dva obrázky v tweete, po kliknutí sa zväčšia)

Auston reagoval na sprostú otátku could you have foreseen Bergeron line’s production in Games 1 and 2 in your wildest imaginations slovami shit happens in this sport, and that you’ve got to move forward and respond in the next game. „I don’t know, shit happens” nebola odpoveď na otázku prečo dopadol zápas ako dopadol. V Toronte už dávajú fanúšikovia céčko Kadrimu. :hroza:
“We dominated parts of the game and I think that was key for us to kind of get some confidence back. They got some bounces early, we were flatfooted early and kind of got out of the game right away.” – Jake Gardiner

„We dominated...“ What a fool. Jediný dôvod, pre ktorý boli v každej tretine cez 60% v possession je, že Boston získal rýchle vedenie. Kedykoľvek sa im Leafs pokúsili herne vyrovnať, Bruins odpovedali gólom.

V príspevku po G1 som spomínal dôležitosť osobných súbojov a fakt, že v tomto zaostávame za Bostonom. Gól T. Bozaka prišiel skvelej práci C. Browna. Po vhadzovaní okamžite napádal hráča Bruins, čo viedlo k opätovnému získaniu puku, následné nahodenie obrancu, Brown sa pretlačil pred McQuaida a posunul puk na voľného Bozaka. Žiaden extrém, normálny dôraz a pokrývanie puku telom, bez čoho sa (PO) hrať nedá.

Vzhľadom na skutočnosť, že hráme oba domáce zápasy bez Nazema Kadriho, mohol by Babcock kompletne premiešať zostavu a dať najlepších hráčov dohromady. Tiež by som s pokojným svedomím benchol Plekanca a do zápasu nasadil D. Moorea, ktorý by mohol priniesť väčšie nasadenie. Gardiner-Rielly spolu a tlačiť ich smerom k 30 min TOI. A samozrejme - Nylander na pozíciu centra. Jediné pozitívum je ukryté vo všetkých týchto prešľapoch a zlyhaniach a to, že Leafs vlastne ešte vôbec nezačali hrať. Teraz znie otázka, či vôbec začnú?
Spoiler!
Zaujímavosťou je, že Marlies, ktorý majú hrať rovnaký systém ako Leafs, sú elite defensive team. Vyzerajú diametrálne odlišne, čo sa týka prevedenia systému. Jediný D-man (Dermott), ktorý predvádza decentnú hru je produktom Marlies, resp. Dubas/Keefe tímu. Nie Lamoriello/Babcock. Čo sa týka štruktúry systému v Marlies, hráči sa skvele dopĺňajú – Holl nie je fyzický, využíva svoje korčuľovanie a je dobrý na puku, Marinčin je skvelý stick checker, Borgman popri fyzickej hre začal javiť známky kreativity. Samozrejme fyzická hra, ako taká, vyžaduje dobrý positioning, v čom vynikal aj Dermott. Okrem Dermotta v drese Leafs hrali dobre aj Kapanen a napriek tomu, že to bol prvý zápas aj Johnsson. Podstatou Marlies je, že sú v každý moment zápasu bez ohľadu na výsledok konkurencieschopný. Pritom práve Babcock sa zakaždým oháňa slovom „competitive“. Diferenciál Marlies je +78 s 225 goals for a 147 goals against. Najlepší v lige. Toto bol jeden z prvých cieľov Shanaplanu – vytvoriť top AHL tím, ktorý môže zásobovať Leafs kvalitnými hráčmi, pričom ich prehod z AHL do NHL má byť uľahčený tým, že oba celky hrajú rovnaký systém. Problém je, že Leafs momentálne hrajú najhorší hokej od podpisu M. Babcocka.

Historické okienko: V playoff roku 1993 Maple Leafs prehrávali v sérii 0:2, nakoniec postúpili po víťazstve 4:3. Samozrejme vtedy dominovali veteran players. #1C bol 30 yo – Doug Gilmour, top „young“ player bol 26 yo Captain Crunch s ôsmimi sezónami v NHL, Andreychuk, Anderson, Krushelnyski, Zezel, Foligno. Najmladší D-man bol Sylvain LeFebvre – 25 yo. Macoun, Rouse, Gill, Ellett... Bench management mal na starosti Pat Burns.
Hodím tady svůj stručný pohled na věc.

Zápas jsme měli jasně pod kontrolou. Ano, nastaly pasáže, kde se Listy usilovně tlačily směrem k Raskově bráně, ale Rask se plně koncentroval po celý zápas, s chladnou hlavou vyřešil několik (ale ne mnoho) scoring chances. Navíc defenziva pracovala téměř precizně, řada puků skončila na našich hokejkách ještě před finálním zakončení nebo odražených od těl (McQuaid - až na jednu situaci - včera nejlepší bek na hřišti).
Kdykoliv soupeř přidal, my také, jednoduše jsme diktovali tempo zápasu po celých 60 minut.

Bedlivě jsem sledoval Matthewse a očekával zlepšenou hru oproti G1. Snažil se nést hlavní zodpovědnost za svůj tým, ovšem s výjimkou jedné šance jeho střely končily na Raskově betonech nebo hrudi.

A dominance Bergyho řady neměla konkurenci, gradovala v průběhu zápasu. A pokud si tihle hoši vybrali průměrnější střídání, nahradili je jiní.

Naprosto zaslouženě v sérii vedeme 2:0. Zopakuji to znovu (a doufám, že to tak bude do konce série), Cassidy koučinkem převyšuje Babcocka, je to až ostudné.

win :cinka:
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2006 CAROLINA HURRICANES