Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ECQF: (2) BOSTON Bruins vs. TORONTO Maple Leafs (3)

Vyvrcholenie sezóny 2017/2018.

Postupující :?:

BOS
63%
17
TOR
37%
10

BosBru píše:Bedlivě jsem sledoval Matthewse a očekával zlepšenou hru oproti G1. Snažil se nést hlavní zodpovědnost za svůj tým, ovšem s výjimkou jedné šance jeho střely končily na Raskově betonech nebo hrudi.
Matthews, napriek jeho snahe, dopláca na Babcockove rozhodnutia. S Komarovom na krídle a Hainesy-Zaitsev na modrej ťažko spraví impact. Problém je, že hráči ako Nylander/Marner nebudú nikdy hráčmi, ktorí budú chodiť do rohov, vyhrávať v nich súboje o puk a distribuovať ich spoluhráčom. Ich prednosť spočíva v niečom inom. Najväčší dôvod, prečo je tento matchup pre nich tak náročný. Vy ste kompletne rozdielny tím, pričom dokáže vyhrávať zápasy 2:1 aj 6:5 a tiež ste podstatne skúsenejší. Minulý rok sme proti tímu, ktorý vyhral President Trophy, odohrali 6 zápasov, v ktorých sme išli 5 krát do predĺženia a to napriek 7 rookies v zostave. Babcock si musí uvedomiť, že žiaden Marleau na pozícii centra, žiaden Polák hrajúci 20 minút, žiaden Plekanec v d-zone proti Bergeronovi tento matchup nevyhrajú. Skilled players. To je identita Maple Leafs. Treba tak začať hrať.

Celý rok skvele korčuľovali. Teraz sú statickí v d-zone, na PP, negenerujú scoring chances, nedokážu sa dostať na slot, hra pred vlastným brankárom neexistuje. Najhoršie, že toto vôbec nie je o Kadrim.
Obrázek :rofl: hopla kloboucek :lol2: :cool:
#GodHelpUsAll
Game 3 před námi a dívám se k CC na sestavu Leafs. Předpokládám, že Komarov je lower body. A Kadri stále nuceně čeká.
Plekanec vs. Krejčí mě vskutku zajímá, budou se na buly potkávat hodně často.
Riley Nash se vrací na pozici 3C, Holden asi nahradí Grzelcyka (lehčí zranění).

Jak dopadne třetí souboj Babcock vs. Cassidy...
nevyuzit absenciu dvoch listov K+K, by bolo skodou
tesim sa navratu R.Nasha
v pripade triumfu, bude zda sa vymalovane, listy musia...
Obecenstvo ve vyprodané Boston Garden řvalo nadšením. Torontský kouč Mike Babcock se mračil ještě víc než obvykle. Reportéři zuřivě žhavili mozkové závity, aby co nejbarvitěji vylíčili činy útočníka s číslem 88. Četa uklízečů kvůli němu musela z ledu posbírat stovky čepic.


David Pastrňák se zaskvěl v partii play off proti Torontu třemi originálními góly a třemi asistencemi, přispěl k triumfu 7:3 a přirozeně se stal první hvězdou večera.

Jeho agent Aleš Volek, jenž mu pomáhá už osm let a který viděl celé utkání v televizi, nemluvil nijak zvlášť unešeně.

„David tyhle schopnosti prokazuje celou sezonu.“Teď tolik nezáleží na jeho bodech. Jeho cílem je dotáhnout to co nejdál ve Stanley Cupu.“


Sakra, to ale byla noc, nechápal výkon Pastrňáka spoluhráč Marchand. Kdekdo se mě ptal, co s ním provede nový kontrakt, který loni podepsal. Ale já věřil, že ho peníze neovlivní. Vůbec mě nepřekvapilo, že všechno zvládá.“


Volkův klient však bezpochyby nabídl českým fanouškům i přívržencům Bruins po celé planetě pádný důvod k jásotu.

Vždyť se v 21 letech a 324 dnech stal nejmladším borcem v dějinách NHL, jenž v partii vyřazovací části nastřádal aspoň šest bodů (překonal zápis Wayna Gretzkého, který měl ve věku 22 let a 81 dní v mači s Calgary v dubnu 1983 bilanci 4+3).

Teprve podevatenácté dosáhl hokejista v play off na šestibodovou hranici, což v historii Bruins dokázali jen Phil Esposito a Rick Middleton. Z Pastrňákových krajanů do vybrané společnosti náleží pouze Patrik Eliáš. Při vítězství 6:1 nad úhlavními rivaly New York Rangers, vedenými kapitánem Jaromírem Jágrem, se v dubnu 2006 blýskl dvěma trefami a čtyřmi nahrávkami.

Rekord drží Mario Lemieux (5+3) a Patrik Sundström (3+5), oba však takto zazářili v 80. letech, kdy se v zámoří divoce útočilo a bránění vůbec nebylo v módě.

Není proto divu, že Pastrňáka chválil trenér Bruce Cassidy, který Bruins poskytl potřebnou taktickou volnost. Velebili ho též Brad Marchand a Patrice Bergeron, jeho parťáci z elitní lajny, která patří mezi nejúdernější v soutěži.

Dokonce i jinak spíš zdrženlivě hovořící Volek prohlásil: „Víme, jak je David technicky nadaný. Jak si dovede najít správný prostor. Jak rychle a nápaditě dovede zakončit. Hezky se na něj dívá.“

Zároveň připomíná, že Pastrňákovo galapředstavení není nějaká náhoda. V základní části nakupil 80 bodů (35+45) a zase si vylepšil své statistické „osobáky“.

Volek, Bergeron i Marchand svorně upozorňují na zlepšení, k němuž se mladík z Havířova propracoval po koučově podzimní kritice. Potřeboval najít rovnováhu mezi zdravou drzostí při průnicích s pukem a defenzivní zodpovědností. Některými ztrátami totiž mužstvu vytvářel trable v jeho pásmu.

„Jenže David byl vždycky plusový hráč, což by nebylo možné, kdyby neuměl bránit,“ namítá Volek. „Působí takticky velice vyzrále.“

„Dělá na ledě věci, jak se má, z čehož pak pramení jeho šance,“ řekl novinářům Marchand.

Právě on, čili zručné, hbité a pro soupeře zatraceně protivné křídlo, a všestranný centr Bergeron jsou pro Pastrňáka takřka dokonalými spoluhráči. Dotěrně napadají, báječně kombinují.

Třeba i proto, že v reprezentaci tak vhodné druhy dosud nenašel, zatím Pastrňák nezazářil naplno v českém dresu. Aby se na ledě odvázal tak, jak to předvedl v sobotu v Bostonu, potřebuje pohodu a svobodu mysli. V „nároďáku“ ho tížil psychický tlak, chtěl se za každou předvést a vzít osud mančaftu do svých šikovných rukou.

V Bruins cítí podporu tahounů, k nimž náleží i jeho dětský idol David Krejčí a kapitán Zdeno Chára. Ničím se zbytečně nezatěžuje. Jednoduše hraje. Mezi mantinely je ve svém živlu. Čiší z něj ryzí radost z hokeje, což prokazuje při oslavách gólů či při laškování s diváky při rozbruslení.

Volek tvrdí, že si Pastrňák všímá vzorů v kabině Bruins. Že ho vychovává prostředí v tradičním klubu. A že v něm přirozeně zraje. Také proto s ním ani výnosná smlouva za 40 milionů dolarů na šest let nezacloumala.

„David hokej miluje, peníze na tom nemůžou nic změnit,“ říká jeho agent. „Jen si koupil byt, jinak s pomocí odborníků rozumně investuje a vede úplně stejný život jako dřív.“

Je skoro k nevíře, jak se stále zlepšuje. Už teď se řadí mezi nejzábavnější hvězdy NHL. Pakliže zůstane zdravý, ještě mnohokrát si po jeho kouzelnických výstupech povíme jen: To je prostě Pasta! (idnes.cz)
:ref: :lolo:

:-O tomuto chybalo uz len Krejciho zakoncenie
vyrovnany match, v ktorom zatiai len dotahujeme...Bergyho lajna musi zabrat! a hlavne nezbierat :minus: to v presilovke sme co nepremenili :hroza:
Plekancova řada významně bořila útočné snahy Bergyho formace. Až výborně zahraná PP ve 3. třetině nabourala obvyklé dění na ledě a jen kus velkého štěstí a zlepšený Anderson zajistil Leafs vítězství.

Pastrňák ve 3. třetině neproměnil tři tutovky... tyčka, střela na lapačku z blízka, hokejka Andersona (to už jsem si rval vlasy). Marchand nastřelil horní tyč, Heinen nastřelil tyč, atd.

Jedinou PP Leafs zajistili rozhodčí, kteří nesmyslně odpískali vyhození přes sklo (přitom se puk několikrát dotkl plexi). Domácím stačilo sedm vteřin ke skórování (to si Rask s Chárou za rámeček nedají). U druhého gólu chyboval Miller, u třetího nezvládl defenzivní činnost Pastrňák s Bergeronem, čtvrtý z přečíslení 2 na 1 - krásně zavěsil Marleau.

Celkově vzato Medvědi byli lepším týmem, ovšem Babcockovi tentokrát zafungovalo konkrétní nasazování formací.

Bruins 2:1 Leafs
osobne by tomuto zapasu svedcala remiza, lebo listy odohrali solidny match
no tolko tyciek, dost aj na 2 zapasy, na strane druhej, tusim 2x cinkla aj o Raskovu svätynu
kazdopadne tie nepremenene golove tutovky v 3.tretine pri nasej jedinej :-O presilovke, silene
verim tomu, ze v dalsich zápasoch, odohrame o nieco viac presiloviek a v nich nam to ide viac ako solidne
"That’s hockey. It’s not going to go your way every night...give them credit, their goalie played well. He made some big saves at the right time and they capitalized on the opportunities."

Jasně, stručně, výstižně.
cepi píše:verim tomu, ze v dalsich zápasoch, odohrame o nieco viac presiloviek a v nich nam to ide viac ako solidne
Zápas se odehrál v "čistém" duchu, obě strany braly po jedné powerplay. Klidně se dalo písknout více zákroků (pro nás i TOR), ale zebry nastavily jiné měřítko.
V předchozích zápasech byly přesilovky pro nás zásadní, tak snad jich dostaneme v game 4 více...
Zatiaľ čo Toronto po Kadriho suspendácii prišlo aj o Lea Komarova, vám sa do zostavy vrátil underrated Riley Nash, ktorý v Bostone dostáva ľahšie matchupy v porovnaní s kariérnym priemerom. V priemere mával čas 15:25, z čoho viac ako polovicu strávil centrovaním Heinena a Backesa, s ktorými nastúpil aj v G3. S Acciarim späť v L4 a obnovenou L3 mal Boston naprieč zostavou skill a two-way ability. Naopak, u nás miesto Komarova naskočil do zostavy Dominic Moore, a Plekanec sa presunul medzi Marleaua a Marnera.

Ako 4th line center mal Plekanec limitovaný impact, pričom takú „zanedbateľnú“ rolu nehrával ani u Canadiens, kde strávil množstvo času s Gallagherom. Plekanec mával úspech ako shutdown center, ktorý pritom zvládal generovať aj určité ofenzívne čísla. Nešlo však len o samotnú hru v d-zone alebo o body. Hovorím o všetkých tých strkaniciach, podpichnutiach, či „naťahovačkách“ pri vhadzovaní (2009, v Crosby/Ovečkin), pričom vždy zostáva vo svojom kľude. V G3 sme konečne mohli vidieť niečo z jeho typickej hry a neskôr so dostával Bergeronovi pod kožu. Samotný úvod záverečnej tretiny, na časomiere 19:55. Puk cez mantinel, rozhodca zapíska, Plekanec sa otočí, pozvoľna ide okolo Bergerona a jemne ho podkopne (nechá mu tam nohu). Slabé possession čísla sú v tomto smere zcela bezpredmetné. Jediná vec, na ktorej záleží je fakt, že počas Marchandovho pobytu na ľade dala Plekancova formácia dva góly a žiaden neinkasovali. Kľúčový rozdiel s G1 a G2. Tiež mali kvalitný pushback shift hneď po Chárovom góle (4L Bruins) - Marleauov one-timer.

Najväčšia otázka ohľadom Dominica Moorea v 4L spočívala v tom, či dokáže udržať krok s Johnssonom a Kapenenom. Ukázalo sa, že ešte vždy má svoje schopnosti ako korčuliar, je competitive/physical player a v 3rd period viacerých prekvapil svojim skillom v situácii one-on-one. Začiatkom 2nd period skvele forecheckovali, zavreli Bruins v ich d-zone, čo viedlo k icingu.

Bozak odohral dobrý zápas, vyhral množstvo súbojov pri mantinely, prihrával na van Riemsdyka v PP, vyhral possession battle s Krejčím a Nashom. Gardiner tam mal niekoľko prihrávok a kľúčových momentov v d-zone. Dôležitejším však je bounce back game Morgana Riellyho. V d-zone bol pomerne dominantným hráčom, 2 krát hitoval Pastrňáka v tom istom shifte, potom Marchanda, Backesa... Nešlo ho prehliadnuť. Jeho hra výrazne dopomohla k víťaznému gólu Austona Matthewsa – vykorčuľoval z d-zone a zbavil sa Pastrňáka, následne Bergerona, shot attempt a plynulé striedanie, s ktorým sme mali v G1 a G2 také problémy. Miesto D-to-D pass založil pásmo a znemožnil Bruins striedať, či znovu sa rozostaviť.

Celkovo kvalitný collective effort v zápase do-or-die, ale k dokonalosti to má ďaleko. Status Adama McQuaida môže výrazne ovplyvniť Cassidyho nasadzovanie d-pairs, resp. zvýšenie času pre Cháru, Kruga, McAvoya a Millera. Holden odohral len 12 minút. Miller je v top-4 len na základe Carlovho zranenia. Cassidy chcel viac šetriť Zdena Cháru po skúsenosti z minulého roku, kedy proti Senators ťažko nasadzovaný Chára patril k najhorším v tíme v rámci +/- a mal 44% shots share. Od kedy prišiel Queneville vo finále 2013 so stratégiou hrať všetko cez Chráu, tímy to často kopírujú. Do série s Hawks sa všetci snažili hrať čo najďalej od Cháru. Po tejto sérii sa ho snažia tímy uštvať.

Marleau má 29 gólov v 85 zápasoch ako Maple Leaf. Patty Marleau vedie so 16 víťaznými gólmi túto štatistiku v rámci aktívnych hráčov. Druhou zaujímavosťou je, že Marner má teraz 4 pts v 3 zápasoch PO 2018 a 18 pts v 11 zápasoch v kariére proti Bruins.
Captain Crunch píše:Celkovo kvalitný collective effort v zápase do-or-die, ale k dokonalosti to má ďaleko. Status Adama McQuaida môže výrazne ovplyvniť Cassidyho nasadzovanie d-pairs, resp. zvýšenie času pre Cháru, Kruga, McAvoya a Millera. Holden odohral len 12 minút. Miller je v top-4 len na základe Carlovho zranenia. Cassidy chcel viac šetriť Zdena Cháru po skúsenosti z minulého roku, kedy proti Senators ťažko nasadzovaný Chára patril k najhorším v tíme v rámci +/- a mal 44% shots share. Od kedy prišiel Queneville vo finále 2013 so stratégiou hrať všetko cez Chráu, tímy to často kopírujú. Do série s Hawks sa všetci snažili hrať čo najďalej od Cháru. Po tejto sérii sa ho snažia tímy uštvať.
McQuaid (nastřelený krk) je údajně v pořádku a měl by nastoupit do game 4.

Chára pochopitelně nemůže odehrát nejvyšší minuty v týmu. Není to jenom o přetěžování, ale také o snižující se herní rychlosti tohoto obránce. Navíc situace u prvního inkasovaného gólu při našem PK ukázala slabinu slovenského obra - má velké potíže ubránit/odtlačit dorážejícího útočníka v předbrankovém prostoru. Podobných situací nabídl regular dost velké množství, často v kombinaci s Carlem.

Prozatím dostávají nejvyšší minuty McAvoy s Krugem (ne o mnoho než Chára), za těmi třemi lehce zaostává Miller. Grzelcyk a McQuaid v domácích duelech překročili 16 minut. Cassidy nemá zatím důvod opouštět tuto relativně rovnoměrnou strategii.
Bláznivý večer v Bostone, pred piatimi rokmi zažili „medvede“ magický obrat, ktorý uchvátil NHL

Boston je tradičnou hokejovou baštou, ktorá píše históriu NHL od jej počiatkov. No to, čo sa udialo pred piatimi rokmi v aréne „medveďov”, zostane večné. Domáci totiž legendárnym obratom šokovali nielen hostí z Toronta, ale aj samých seba. Po piatich rokoch na seba oba tímy narazili v play-off opäť.

NIKDY SA NEVZDÁVAŤ

Takmer presne po piatich rokoch sa Toronto a Boston stretávajú v play-off opäť. V aktuálnom kádri Toronta si osudový zápas pamätajú Nazem Kadri, James van Riemsdyk, Leo Komarov, Jake Gardiner a Morgan Rielly.

Na strane Bostonu je to sedem pamätmíkov: Patrice Bergeron, Brad Marchand, David Krejčí, Adam McQuaid, Tuukka Rask, Anton Chudobin a Zdeno Chára.

Pamätný triumf dovtedy nevýrazného Bostonu naštartoval tím k spanilej jazde až do finále Stanleyho pohára. Až tam im vystavilo stopku Chicago s Mariánom Hossom a Michalom Handzušom.

„Séria s Torontom mala jedno jasné posolstvo - nikdy sa nevzdávať. Bolo to niečo výnimočné,”spomína súčasný kanonier Bostonu Marchand.

„Cítil som, že sa deje niečo závažné. Vyhrávali sme 4:1 a do konca bolo 12 minút. A potom sa to začalo valiť. Vlna za vlnou. Bolo to nezastaviteľné. Pred vyrovnájúcim gólom (na 4:4) sa predo mňa postavil dvojmetrový Zdeno Chára. Veď to nie je fér, to by mali zakázať,” spomína na zúfalé okamžiky vtedajší gólman Toronta James Reimer.

Obrázek


„Potom sme dostali piaty, rozhodujúci, gól v predĺžení. Čo som vtedy cítil? Tak ako to už v takých osudových momentoch býva - čas sa zastaví. Všetko je akési rozmazané. Idete na autopilota. Je to veľmi čudný pocit.”

To, čo brankár „javorových listov” popísal, bola klasická reakcia tela a mysle na traumatický zážitok. A presne to sa 13. mája 2013 v bostonskej TD Garden stalo. A pritom - ešte v 48. minúte tomu nič nenasvedčovalo.

PRILETELI TESNE PRED ZÁPASOM

Bostonské „medvede” kapitána Zdena Cháru prežívali dva roky od zisku Stanleyho pohára čudnú sezónu. Tá sa pre výluku začala až v januári. Raz boli dole, raz hore. Hneď v prvom kole play-off narazili na slávne Toronto, ktoré sa do vyraďovacej časti dostalo po deviatich rokoch.

Striedavé výkony Bostonu pokračovali. Šiesty zápas série v Toronte „medvede” prehrali a rozhodujúci siedmy duel sa hral už na druhý deň v metropole Massachussets. Chárovci však nemohli večer z Kanady odletieť.

A pre technické problémy ich lietadla pristáli doma iba osem hodín pred rozhodujúcim zápasom.

„Veľmi sme sa potešili, keď sme sa to dozvedeli. Viete, lebo letieť v deň zápasu, je v hokejovom svete neprijateľné. Získali sme tým veľkú výhodu,”spomína vtedajší torontský obranca Ryan O'Byrne.

„Nemôcť letieť domov po prehre bolo vtedy veľmi zlé. Také niečo dokáže hráčov veľmi rozladiť. Najmä v play-off, kedy je človek ešte náchylnejší na poverčivosť,”potvrdil vtedajší bostonský útočník Milan Lucic. No bol to práve on, na koho v ten deň čakalo stretnutie s osudom.

ISKRA, PLAMEŇ, VATRA

V ten bostonský večer očakával vypredaný štadión veľké divadlo - súboj dvoch slávnych klubov ligy v siedmom zápase série. No Boston akoby sa zabudol v lietadle.

A v čase 45:29 svietilo na tabuli skóre 1:4 pre hostí. Vec sa zdala byť viac ako jasná. Diváci opúštali svoje miesta. Domáci borci boli v tomto rozpoložení zrelí na uterák. Pondeľnajší zápas však ešte ani zďaleka nebol na konci.

„Vrátil som sa na striedačku po góle na 1:4 a vravím: ak dáme na 2:4 do 50. minúty, máme šancu vyrovnať a vynútiť si predĺženie. Len som to stále opakoval - dajme gól do 50. minúty a potom máme šancu,” spomína Lucic.

„Milan stále opakoval, že na to máme. Že stále máme dosť času. Krátko na to dala jeho lajna gól. Vtedy sa niečo v náš prospech zlomilo. Lucic bol vtedy ako posadnutý. Bol to jeho večer,” spomínal vtedaší kouč Bostonu Claude Julien.

„Chceli sme dať len ten jeden gól. A odraziť sa od neho. Keď sme ho dali, tak zrazu padla iskra. A okamžite sa z iskry stal plameň. A z neho vzbĺkla vatra,” spomínal kapitán Zdeno Chára. Keď sa to dozvedeli diváci, ktorí opustili svoje miesta, chceli sa vrátiť späť. Usporiadatelia ich už ale nevpustili.

Obrázek

VŠIVAVÝCH 51 SEKÚND

Čas 49:18 - Lucic prihráva Nathanovi Hortonovi a ten skóruje na 2:4. Čas 58:38 - Chára strieľa, Lucic doráža na 3:4. Posledná minúta zápasu. Patrice Bergeron prijíma prihrávku od Davida Krejčího, vidí Cháru stáť pred brankárom a strieľa.

Obrázek

„Pred Reimerom zrazu vyrástla dvojmetrová clona. Bergeron to uvidel a vystrelil. Skôr, ako brankár zistil, že puk má v sieti, štadión doslova vybuchol od radosti. Bolo to 51 sekúnd pred koncom. Toľko stačilo Torontu vydržať. Všivavých 51 sekúnd,” glosoval vtedy portál si.com.

Už takmer odpísaný bostonský medveď bol na nohách. Nabudený a rozzúrený. Záber po vyrovnávajúcom góle do publika bol výstižný. Jeden z fanúšikov držal transparent „Nedráždite medveďa”. Pre Toronto to však bola rada neskorá.

„Mali sme ich na lopate a potom sme ich nechali vyhrať. Vyhrabali sa z diery, z ktorej sa im to nikdy nemalo podariť. Je to pre nás obrovské sklamanie,”glosoval vtedajší kapitán hostí Dion Phaneuf.

RUČIACA TVÁR

Čo nasledovalo potom je dodnes otvorenou ranou na duši fanúšikov torontských „javorových listov”. Bergeron v siedmej minúte predĺženia gólom posiela svoj tím do euforického stavu a Toronto definitívne do kolien.

„Atmosféra na bostonskom štadióne bola neuveriteľná. Počas celej 20-minútovej prestávky pred predlžením vačšina divákov stála, spievala a oslavovala,” popisoval portál theglobeandmail.com.

Nikdy predtým sa žiadnemu tímu nepodarilo otočiť siedmy zápas, ak v ňom prehrával o tri góly. V pondelok 13. mája 2013 sa to stalo. A bol to najmä Lučičov večer.

„Z posledných 10 minút som bol na ľade päť. Naša lajna s Hortonom a Krejčím hrala obstriedanie. Cítili sme niečo veľké,” spomínal Lucic, syn srbského prístavného robotníka.

„Stále si pamätám na Lučičov výraz po jeho góle na 4:3. Ako ručal od radosti. Dodnes vidím jeho tvár. Vedel som, že je zle,”spomínal po rokoch O'Byrne.(sport.sk)

Obrázek

13. mája 2013 - 7. zápas štvrťfinále Východnej konferencie:

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 5:4 po predĺžení

Góly: 6. Bartkowski, 50. Horton (Lucič, Krejčí), 59. Lucič (Chára, Bergeron), 60. Bergeron (Krejčí, Jágr), 67. Bergeron (Seguin, Marchand) - 10. Franson (van Riemsdyk, Phaneuf), 26. Franson (MacArthur, Grabovski), 43. Kessel (Kadri, van Riemsdyk), 46. Kadri (Kessel, Gardiner)


nezabudnutelne, zimomriavkove, vecne

cepi píše:Nikdy predtým sa žiadnemu tímu nepodarilo otočiť siedmy zápas, ak v ňom prehrával o tri góly. V pondelok 13. mája 2013 sa to stalo. A bol to najmä Lučičov večer.
Naše serie 2010
Game 7 would play out very much like the series itself. The Bruins would jump to a 3–0 lead in the first period.
:matika:
to bolo uz davnejsie :unsure: ani pamatny archiv topic uz o tom nechyruje :hiding: ten bol ale legendarny, s par "exotmi" :cool: by ma zaujimalo, ako su na tom momentalne, ci mentalne :lol: v tom case, topicu, by sa tam uzivili vsetci admini aj modi dokopy haha

:bee:
Pár poznámok pred G4...

Marleau-Plekanec-Marner spulu s Rielly-Hainsey odohrali kvalitne G3 proti Bergeron line, ktorá prvýkrát v sérii nebodovala. Napriek tomu cycling B´s v o-zone, kde sú ich pozície veľmi dynamické a nie sú limitovaní konkrétnou pozíciou, je náročné brániť a nepredpokladám, že sa ich opätovne podarí udržať bez bodového zápisu. Cycling je založený na tom, kde je puk, kde je tlak, avšak u tohto tria sa to deje tak rýchlo, že D-men Leafs majú problémy správne vyhodnotiť situácie.

Boston výborne bráni n-zone, pričom značne limituje stretch passes, ktoré vedú k častým turnoverom. Keď založíme pásmo v o-zone, Bruins výborne pokrývajú priestor na slote, čo čiastočne limituje jednu z najväčších predností Nylandera. Akonáhle tam bol priestor na prihrávku, Matthews z toho vyťažil GWG. To, čo tomuto gólu predchádzalo už som spomínal: „...[Rielly] vykorčuľoval z d-zone a zbavil sa Pastrňáka, následne Bergerona, shot attempt a plynulé striedanie, s ktorým sme mali v G1 a G2 také problémy. Miesto D-to-D pass založil pásmo a znemožnil Bruins striedať, či znovu sa rozostaviť.“ Žiaden stretch pass alebo D-to-D pass ale rýchly prechod do pásma. Táto rýchlosť, agresivita, bola už pred sériou posudzovaná ako prednosť Toronta, pričom v prvých dvoch zápasoch sme vôbec nekorčuľovali. Nie je teda prekvapením, že jedným z najlepších hráčov v G1, G2 a G3 bol Kasperi Kapanen. Veľa korčuľuje, dostáva sa do breakaway situácií, strieľa na bránu, je fyzický na forechecku, hrá na PK.

V G3 mali oba tímy po jednej PP, pričom Bruins v nej mali hneď 4 Grade-A chances. Nie je to len záležitosťou tejto série PO – záver sezóny (12 gp) sme mali 73,5% PK.

Bozak line odohrala skvelý zápas, keď jeho formácia vyhrala possession battle proti Krejčí/Nash line. Efektívna z hľadiska hry bola aj 4th line Johnsson-Moore-Kapanen, ktorá by zniesla aj viac dôvery od Babcocka. Matthews sa konečne presadil a to počas pobytu Bergerona na ľade. Ak Plekanec zvládne limitovať produktivitu najlepšej formácie B´s, skrz depth battle by sme mohli uspieť - Boston dovoľuje dvojnásobok high-danger chances/60 bez Bergerona na ľade.

Po G4 končí Kadriho suspendácia.
Pozeral som len záznam, takže sa vopred ospravedlňujem za prípadnú neobjektívnosť.

Toronto je doma veľmi silné. Opäť sa dokázalo nabudiť a prebralo iniciatívu na svoju stranu. Vyhralo zápas na strely a vhadzovania, kde dominovalo, opäť malo k dispozícii niekoľko prečíslení resp. únikov, ale svoje šance nevyužilo. Pričom to je práve efektivita, ktorá prehráva Torontu zápasy. Z toľkých šancí a prečíslení dať iba jeden gól je slabé.

Treba však povedať, že má na tom v tomto prípade zásluhu naša defenzíva a hlavne Rask, ktorý to dnes vychytal. 27 zablokovaných striel je pekná vizitka obrany (aj keď tie prečíslenia a úniky stále neviem prekúsať). Dá sa povedať, že sme si dnes tú výhru ubránili. Avšak ofenzíva aj napriek tomu, že nebola tak dominantná si šance vypracovala a aj ich premenila. Podarilo sa nám z mála vyťažiť veľa, čo tím pomýšľajúci na celkové prvenstvo musí ovládať.

Je to ťažká prehra pre Toronto, G5 v Bostone bude pre nich mimoriadne náročný.
Rask :poklona: a paradne zvladnute brejky :good:
tato prehra je pre listy pekne kruta, kedze na vitazstvo dnes rozhodne mali
parada!
Kredit zaslouží celé mužstvo, Raskem počínaje, zvládnutými brejky konče. :klobuk:

Byl to přesně ten typ zápasu, kdy jsem tušil, že tohle dotáhneme do vítězného konce. Bylo poznat, jak hráči "číhají" na příležitosti. Navíc mač výborně zvládnutý takticky, žádné bláznivé lítání po ledě, všechno na pozicích. Za mě naprosto ok.

win :cinka:
dictionary.cambridge.org píše: clusterfuck
noun [ C ] UK /ˈklʌs.tə.fʌk/ /ˈklʌs.tɚ.fʌk/ informal offensive
a complete failure or very serious problem in which many mistakes or problems happen at the same time:
- This is an organizational clusterfuck.
Dermott nemôže prihrávať na holene,Gardiner nemôže „riešiť“ situáciu „riešením“, z ktorého nemá ani hráča, ani puk, Zaitsev by mal vedieť, že pri 2-on-1 je úlohou hráča zabrániť prihrávke. Chyby, ktoré viedli ku gólom 2-1, resp. 3-1. Tieto chyby sú záležitosťou celej sezóny a v G4 boli kľúčovým faktorom, za čo nesie zodpovednosť DJ Smith. Jediným, kto v tejto oblasti zaznamenal progres je Morgan Rielly. Pre lepšiu predstavu o čom hovorím: V minulosti bol vzorovým bekom pre d-zone Nicklas Lidström, momentálne je v tomto najlepší Drew Doughty – gap control, dokáže zabrániť prihrávke svojou pozíciou, vytlačí hráča na puku z pozície pre strelu, sweep checks, etc.

Auston Matthews odohral takmer 21 minút, William Nylander 18, a pritom nevyprodukovali nič, čo by stálo za zmienku. A to nastupovali proti 2L a 3L Bruins. Nylander nebol schopný generovať prihrávky, uskakoval mu puk, non-factor player. James van Riemsdyk hrá stále v regular season rýchlosti. Doslova brzdil spoluhráčov v kombinácii neschopnosťou zvýšiť tempo.

4th line pravdepodobne prejde zmenou vzhľadom na návrat Kadriho a faktu, že Komarov už korčuľoval. Čo je škoda - 4L mala cez 90% possession proti 4L B´s spolu s Chárom a McAvoyom. Kapanen, napriek výbornej hre, mal niečo pod 10 minút, Moore 6:50. Okrem 4L hrala formát PO zápasu len Marnerova formácia s Plekancom a Marleauom. Nebál by som sa presunúť Kapenana na miesto Nylandera.

Napriek tomu, to, samozrejme, nebol zlý zápas. D-men agresívne napádali v pásme a nútili súpera k turnoverom, Fs ako celok generovali scoring chances, aktívne forecheckovali a narúšali ich 5-man-unit pri pokuse o prechod do neutral zone. Počas stavu 1-1 bol moment, keď 6 minút hráči Bruins nemali jediný SOG. V polovici zápasu to bolo 20-11 na strely pre Leafs. Žiaľ, perfektný road game pre Boston. Spomínal som, že Bruins dokážu vyhrať zápas výsledkom 6:4, rovnako tak 2:1.

Nemôžete očakávať, že dokážete uspieť v PO, pokiaľ vaši najlepší hráči nie sú najlepší. Škoda nevyužitých príležitostí – breakaway Marnera, 2-on-1 zakončené Moorovou strelou do Raskovej lapačky, ďalšej situácie 2-on-1, keď Marleau nezdvihol dostatočne puk, etc. Dve formácie sú na tak skvele organizovaný tím Bostonu málo.
Marchy...
hadam to dnes ukoncime a nebudeme nasledovat Pens priklad :nono: zapas vsak opät neuvidim :nervy:
Mike Babcock píše:“There's regular-season competitiveness and then there's first-round Stanley Cup playoff competitiveness and it keeps amping up the whole way through. In order to find that out, you've got to play better than we are right now — if we're going to ever find that out.”
Ak nedokážete poraziť na domácom ľade súpera, ktorý hrá bez svojho najlepšieho centra, potom len ťažko prejdete do druhého kola. Bruins odohrali bez Bergerona skvelý rope-a-dope zápas a v Bostone to budú chcieť ukončiť. Nedokážem vôbec odhadnúť s čím príde Cassidy, ale bez ohľadu na to, aká je práve stratégia, jeden prvok je vo vašej hre rovnaký: hráči skvele pokrývajú shoot lanes v d-zone, čím efektívne eliminujú streľbu súpera. Toronto sa snažilo hrať G4 na „high-tip plays“ (napr. Matthewsov teč Gardinerovho nahodenia), ale požadovaný efekt to neprinieslo. Miesto toho, aby sa Toronto snažilo o hru založenú na nahodeniach od modrej, by malo využiť konečne svoju rýchlosť a sústrediť sa na cycling v oblasti slotu.
Pred G4 som spomínal dobre organizovanú hru B´s: „Boston výborne bráni n-zone, pričom značne limituje stretch passes, ktoré vedú k častým turnoverom. Keď založíme pásmo v o-zone, Bruins výborne pokrývajú priestor na slote,...“ V G5 Boston tak dobre organizovaný nebol, vďaka čomu nám vyšli stretch passes, po ktorých sme šli do vedenia 1-0, resp. 2-0. Mike Babcock presunul Connora Browna na RW vedľa Matthewsa v L1. S Hymanom boli agresívni, skvele napádali a už pred gólom Browna (1-0) mali dobré striedania – napr. Hymanov forecheck na Zdena Chráu, ktorý bol pod tlakom nútený vyhodiť po mantinely, kde zachytil puk Brown a Leafs zostali v pásme. Pár minút neskôr po FO v o-zone vybojovali puk v rohu, Brown prihráva na Matthewsa, ktorý strieľal na slote. O pár sekúnd neskôr, ten istý shift, L1 zakladá útok z d-zone, Gardiner stretch pass na Hymana a následná gólová situácia. Rovnako tak gól na 2-0 padol po stretch passe Gardinera. Tu treba vyzdvihnúť hru Andreasa Johnssona, ktorý A) narušil transition Bostonu a umožnil vznik tejto situácie, B) a ako elegantne si nakorčuľoval za McAvoya.

Suspendovaný Kadri sa vrátil do zostavy po boku Nylandera a Johnssona. Podobne ako L1 mali viacero dobrých striedaní. Napr. v druhej polovici prvej tretiny, Boston tlačil, boli blízko kontaktného gólu. V záverečných 2 minútach však zavreli Boston v pásme, vyhrali množstvo súbojov o puk a aj vďaka tomu to bolo po prvej tretine 2-0. Prvé striedanie v druhej tretiny give-and-go akcia, v ktorej až Rask zastavil Nylandera. Konečne bola vidieť rýchlosť Maple Leafs, každopádne fakt, že prvýkrát v sérii nám Boston umožní stretch passes a rýchly prechod cez neutral zone asi nikto nečakal.

V momentoch, keď boli Bruins blízko gólu, bol na ľade Zaitsev. Neschopnosť vyhodiť puk, prihrať, rozohrať... Zdá sa mi, že keď sa dostane do svojej off-side pozície, nevidí hru po svojej pravej strane. Budem musieť pozrieť záznamy zo sezóny, ale pravdou zostáva, že ak nezlepší decision making a nepriblíži sa hre zo svojej prvej sezóny, tak to bude po M. Martinovi druhá chyba front officu. Chyba podpísaná do roku 2024! Aby ste boli v obraze, Nikita hrá tak zle, že by som postavil do zápasu Connora Carricka namiesto neho.

Nemám vo zvyku vyjadrovať sa k rozhodcom, nepolemizujem o tyčkách a nekritizujem rôzne „prasačinky“ od hráčov ako napr., keď Marchand udrel ležiaceho Marnera do hlavy (vylúčenie Zaitseva pred gólom Backesa). Ale sú situácie, ktoré jednoducho musia viesť k vylúčeniu. 7:09 do konca druhej tretiny – 4-1 priebežný stav, David Backes spustí bitku s Hymanom v snahe strhnúť momentum na stranu Bostonu. Gardiner sa snaží odtiahnuť Backesa od Hymana, príde Chára a vrazí mu päsťou do tváre. Backes bol správne vylúčený. Chára zostal nepovšimnutý, a miesto toho išiel na trestnú Gardiner.

Následnú vlnu vylúčení (1:30, 5-on-3) sme viac-menej zvládli vďaka Andersenovi. Úvod tretej tretiny – Dermott sa v rámci pravidiel oprie do Acciariho, ktorý stratí rovnováhu a Dermott dostáva 2 minúty. Za čo?

Brutal.

Andersen je MVP Leafs z regular season. Ak majú Leafs šancu vyhrať ďalší zápas, musí zopakovať výkon z G3 a G5.

V závere treba konečne dať kredit Babcockovi, ktorý miesto toho, aby nasadil Kadriho v shutdown role po boku Marnera a Marleaua, vytvoril skvelý balans v rámci 4 formácií a ponechal Johnssona v zostave na úkor Komarova.
Game 5 byl o Raskovi a jeho bídném výkoně. Druhá formace (hlavně Nash) neproměňuje vyložené šance a první už tradičně nastřeluje tyčky. Uznání zaslouží Kuraly a spol., ti jsou výteční celé dosavadní play-off.

Pořád to máme na svých hokejkách, tohle nepustíme. :cinka:
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES