Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ECF: (1) TAMPA BAY Lightning vs. WASHINGTON Capitals (1)

Vyvrcholenie sezóny 2017/2018.

FINALISTA :cup: :?:

TBL
69%
11
WSH
31%
5

Obrázek
Tampa in 5. Jsem krutý, ale Tampa letos top notch.
Tampicka in six
Tampa 4:3
tampa 4:1
Moc to přeju Oviemu, ale Tampa to uhraje. 4:2 pro Blesky.
Tampa in 6
Washington v 7.
Vzhledem k tomu ze jsem Tampu v akci nevidel tak se mi tezko tipuje.

Washington ma tenhle rok trochu jiny tym nez v minulosti. Vice semknuty a kompaktni , hlavne Holtby je super.

I pres to jak znam oba tymy vic nebo min tak bych si tipnul ze Tampa. Jejich top hraci jsou vice komplexni a se vsi uctou k Alexovi on opravdu neni komplexni hrac.
Anger píše:Jejich top hraci jsou vice komplexni a se vsi uctou k Alexovi on opravdu neni komplexni hrac.
A predsa toto playoff je. Má dobrý positioning a stick positioning, vďaka čomu odobral množstvo pukov, niekoľkokrát v o-zone, pričom to hneď premenil na shot-attempt. V d-zone z toho bola okamžitá transition (napr. GWG v OT proti Pens, Game 6). Capitals sú underdogs v sérii, ten tím nie je papierovo tak silný ako býval, ale práve Ovečkin našiel spôsob ako sa presadiť bez ohľadu na to, proti akému tímu alebo akým hráčom nastupuje.
Ovečka to dá 4-2 :-D
Kempny je dobrý jak sviňa, regulérne je schopný hrať top4 celé PO a hraje fakt na úrovni, teraz keď porovnám jeho trade a Shattyho pred rokom.... :)
Tohle byla naprostá dominance, pro mě až nečekaná. Trošku jsem čekal, že Caps budou po postupu přes Pens, kdy konečně zdolali ty své démony, druhé kolo a navíc letitého rivala, trošku lítat v oblacích a Tampa je srazí v úvodu série zpátky na zem. Jenže Caps to jakoby ještě víc nakoplo a zahráli opravdu fantastický zápas, zatímco Tampa byla hodně špatná. Ten hlad Caps byl evidentní. Hodně se rozebíral matchup Ovečkin vs Pointova lajna, která od game 2 proti Bergeronovi při ES byla snad 7:0 nebo kolik. Ovie s Kuzym ale působili hodně suverénně. Připojili se další lajny, skvěle hrála při absenci Backstroma druhá lajna Vrána - Eller - Oshie, dobře se uvedl i Burakovsk po návratu. Zkrátka ve všem Tampu přehráli, klíčem byl určitě i ten druhý gól do šatny. Co bych se ale chtěl zvlášť pochválit je transition v podobě Caps. Ztráta několika beků z minulé sezony není moc znát, minimum D to D passes, rychle dopředu i od hráčů jako Kempný. Hlavně na Orlova se skvěle dívá.

Jsem zvědavý, jestli se Tampa vzpamatuje z toho nářezu jako v minulé sérii s Bostonem. Ale asi bude muset. Jinak Caps v letošním PO 6 výher v 7 venkovních zápasech, skvělá bilance.
Caps :sok: Tampa :hroza:
Som extrémne zvedavý na atmosféru na 3. a 4. zápase, posledný domáci bol 5. proti PIT a odvtedy sa toho veľa udialo a táto šanca prichádza po 20 rokoch. Dúfam, že ma Caps fans nesklamú. :-P
Ban
No, co k tomu dodat, máme zde obrovskej problém. Prohrát oba úvodní domácí zápasy ve finále konference je průser. Průser, kterej je násobenej faktem, že předváděná hra stojí za velký kulový/soupeř v obou zápasech dominuje na puku i bez něj. :-/

Největší problém vidím v bránění. Zatímco WSH brání vlastní modrou ve třech lidech s tím, že čtvrtý operuje těsně před nimi a pátý v prostoru kruhu, my se ocitáme v defenzivě (když dobře) ve dvou lidech. Caps zvládají tu obranu dokonale, útočníci parádně vypomáhají směrem dozadu. Potom se nemáme do pásma jak dostat a ve většině případů volíme nahození po prknech, které sbírá Holtby a následně zakládá útok. A k tomu má kolem sebe borce jako Niskanen, Orlov, ale i Kempný - ti se nebojí hrát s pukem a posílat svým kolegům přesné pasy na hokejku, často na hranici našeho obranného pásma.

V našem případě se jedná o špatné přebírání hráčů, jsme přečíslováni brutálním způsobem. Chybí komunikace, chybí hráč, který by máknul za druhého dozadu, jiskra z předchozích sérií se vypařila. Jeden spoléhá na druhého, což deklarují zoufalé pohledy při každém inkasovaném gólu. Pomalu nejlepším obráncem týmu je devatenáctiletý Sergachev. Jedinej se nebojí hrát, bruslí, je ochotnej udělat tři kroky navíc, aby se zbavil soupeře. To je hrozná vizitka naší jinak perfektní obrany do této série. Navíc tomu nepomáhá ani Vasy, sice za hodně branek nemůže, ale ve finále konference čekám, že přijde s větší nástavbou, než co v obou zápasech předvedl (byl také poprvé letos střídán).

O útočné hře se nemá cenu moc rozepisovat. Vůbec nic nefunguje, při 5v5 jsme vymazaní z ledu. Na Kuznetsova s Oviem posíláme 4. Paquettovu lajnu a doufáme, že jim přestane chutnat hokej při jejich fyzické hře. Jaké překvapení, že tomu tak není! Třetí lajna je neviditelná, tam není vidět ani pověstný forechecking. Elitní lajny se pak předhánějí v tom, kdo se bude trápit víc. Stammer se to snaží jako jeden z mála strhnout, ale prostě sám nic neudělá. Od Kuche očekávám v podobně důlěžitých zápasech DALEKO více, než jaký je jeho dosavadní příspěvek.

Zabili nás dva stejné momenty - vyloučení ke konci třetiny -> okamžitě využito soupeřem ještě do sirény. Jednou v první periodě, podruhé v té prostřední. Vyloučení samozřejmě hloupá, to se nemá cenu bavit. Musíme se toho vyvarovat, pokud chceme pomýšlet na obrat. A hlavně začít sami u sebe, hrát svůj hokej, nastoupit na ně, protože to umíme.

Jo a Eller s Vránou jsou neskuteční. :rono:

!!! LETS GO LIGHTNING !!! :povzbudzovanie:
Oh man, to co hraje momentalne Eller je A++ performance. Taha tu karu po Backstromovi neskutocne. Az sa vrati Nick dal by som ho do tretej lajny so Stephensnom a Burkim, Eller ak zostane s Oshim a Vranom by sme mali tri velmi dobre utoky.
Teď podle mě klíčový zápas série. Když ho Tampa dá, Caps se trochu rozklepou, aby nejeli zpět na Floridu s bilancí 2:2 a klidně to může dopadnout, že dá Tampa 3 v řadě a do hlavního města se pojede za stavu 3:2. Jestli ale teď Tampa prohraje, tak na 4 výhry v řadě nevěřím. Jde o to, jestli v Tampě najdou to kouzelné tlačítko, které zmáčkli po prvním zápase proti Bruins.
Caps z mého pohledu hrajou neobvykle dobře a ucinne , naopak Tampa zustava za ocekavanim.

Omlouvam se ale netusim proc chybi Backstrom , můžete mi prosim dat info proc ?

Jinak si myslim ze Caps pujdou do finále a Oveckinovi to preju. Co bude ve finále je velka otázka.

Kazdopadne i kdyby vyhral kdokoliv ze soucasne ctyrky tak ja to budu vsem prat.
Tampě to ještě aspoň 10 let nepřeju. :neviem:
Anger píše:Omlouvam se ale netusim proc chybi Backstrom , můžete mi prosim dat info proc ?
V šiestom zápase s Pittsburghom ho trafila strela do ruky a odvtedy je game-time decision.
Rethon píše:Jde o to, jestli v Tampě najdou to kouzelné tlačítko, které zmáčkli po prvním zápase proti Bruins.
Že by ho našli ? :wink2: Probudili se ti správní lídři. Stamer, Kuch a Hedman.
Creeper píše:
Rethon píše:Jde o to, jestli v Tampě najdou to kouzelné tlačítko, které zmáčkli po prvním zápase proti Bruins.
Že by ho našli ? :wink2: Probudili se ti správní lídři. Stamer, Kuch a Hedman.
Hlavně Kucherov, od něj to byl diametrálně odlišný výkon oproti domácím zápasům. A mezi tyčemi byl znovu vynikajicí Vasy. Stammer s Hedmanem jenom potvrzují stoupající formu. :)
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2018 WASHINGTON CAPITALS