Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Cestovanie

Diskuze o všem možném i nemožném.

Cestujem rad ...

Můžete vybrat 1 možnost


Cestovanie je moja srdcova zalezitost!

Mam za sebou toto:
- klasicke turisticke "slovenske" destinacie - Grecko, Chorvatsko, Taliansko, Nemecko (ked som bol mensi...)
- mesiac v irskom Dubline (leto 2007)
- 3 leta v USA (2004,5,6) - hlavne Ohio, Massachusetts, New York, Nevada, Utah, California, Arizona, Colorado.....v tychto som sa zdrzal najdlhsie. Dokopy som presiel asi 15-20 statov USA (2 roadtripy) (viac tu: http://www.skorpion.ic.cz)

A aktualne pred sebou:
- o dva dni idem na 3 dni do Taiwanu a odtial do Sydney na jeden rok.

Po tomto mi budu chybat este tri svetadiely: Antarktida, Afrika a Juzna Amerika. Afrika je na skok, ta sa podda urcite. S Antarktidou to bude horsie :D a Juzna Amerika ma zatial nelaka. Europu nechavam na dochodok :D .

Myslim, ze zaujimavych miest, ktore mozem odporucit, som videl dost:
- Death Valley v Californii - nadmorska vyska -87 metrov, teplota okolo 45 stupnov, piesocna burka, prehanajuce sa maskovane prototypy novych automobilov ....parada
- Tiez navsteva medvedov v kempe v Californii bol super zazitok. Prisli dokopy piati za jednu noc (alebo jeden a ten isty? :D ) a par znich si to cupitalo okolo nasho stanu. Trocha adrenalin, ale inak boli mackovia mili :D . Hlavne mladatko. Kamaratka, ze jaky pekny pes :haha:
- zajazdit si s autom po solnej pusti v Utahu stoji za to - NO SPEED LIMIT :wink: . Tam sa rodia vsetky rychlostne rekordy.
- Grand Canyon no comment. Najkrajsi zazitok z USA. Pri rieke Colorado som vyril do piesku velky napis "SLOVAKIA" :D . Ale kym som vysiel naspat hore, skoro som zomrel od tepla a unavy :D
To len taky strucnejsi vyber, lebo o tomto by sa dalo pisat donekonecna :-)
ja cestujem velmi rad,ale skor cestujem v ramci dovoleniek... napriklad som bol v egypte,na kanarskych ostrovoch,turecku, malorke, rodose, tunise, grecku, belgicku,anglicku,francuzsku atd... teraz za mesiac som mal ist s mamou a bratom do juhoafrickej republiky,ale nakoniec idu len sami dvaja. nexceli ma uvolnit zo skoly :cry:
v stredu sme boli so schwolcom vo Viedni. Krasne mesto :)
Mna osobne cestovanie velmi bavi, najradsej sadnem do busu a ideeeeeeeeeeeeeeeeem a kukam von z okna kde sa co deje. Navstivila som so skolou Vieden. Videla som ju aj na Vianoce aj v lete, oboje bolo nadherne, odporucam. Ta krasna vianocna vyzdoba nemala chybu, ti trhove stanocky boli krasne vyzdobene. No proste musite zazit. V lete sme boli v Schonbrunne, tie zahrady boli uzasne, vsade pekne vystrihane stromy, plno fontan, kvetov a veveric :D Tu je link http://images.google.sk/images?hl=sk&re ... a=N&tab=wi :)
arek píše:v stredu sme boli so schwolcom vo Viedni. Krasne mesto :)
no veru krasne.. :) aj cinanka jedna, teda dve boli peknee...
akoze jednoznacna odopved umna :
UKRAJINA VSETKO ISTI :-)
medik911 píše:UKRAJINA VSETKO ISTI :-)
ludo rulezz :cool:

Hungaria, Polsko, Rumunsko, Rakusko, Luxembursko, Nemecko, Francuzsko, Grecko, Porubka (Sobrance) :D ako som uz bol byval spominal, mojim cestovatelskym snom je Botswana..no urcite by som nechcel dopadnut ako tito dvaja doslova a dopismena "samovrazedni sialenci".. :neja:

Bradley John Richards (41) a jeho synovec Mac Bevan Cody (21) zahynuli, když jejich polorozpadlý Lan Rover vypověděl službu. Pokoušeli se překonat 2000 km napříč australskou pouští s nedostatkem vody, benzínu a bez možnosti komunikace.

Obrázek

ostatne photo z ich vyletu TU (citlivym povaham nedoporucujem)

hned som si pomenul na dokument, ktory bezi na Discovery - Takmer som To Neprezil..väcsinou sa podobne pribehy riesene v tomto dokumente happyendom, tito dvaja take stastie nemali a museli prezivat neopisatelne pocity.. :cry:

:backtotopic:

takze cestovat, ale s rozumom :)
cepi píše:Bradley John Richards (41) a jeho synovec Mac Bevan Cody (21) zahynuli, když jejich polorozpadlý Lan Rover vypověděl službu. Pokoušeli se překonat 2000 km napříč australskou pouští s nedostatkem vody, benzínu a bez možnosti komunikace.

Obrázek

ostatne photo z ich vyletu TU (citlivym povaham nedoporucujem)

hned som si pomenul na dokument, ktory bezi na Discovery - Takmer som To Neprezil..väcsinou sa podobne pribehy riesene v tomto dokumente happyendom, tito dvaja take stastie nemali a museli prezivat neopisatelne pocity.. :cry:

:backtotopic:

takze cestovat, ale s rozumom :)
Cepi, si mi dal dobru inspiraciu :D . Ale nie, zas taky blazon nie som. Kazdopadne cez pust sa vidat chcem, pokialmozno po asfaltke ak tam bude. Tak uvidim ako dopadnem ja 8)
tak necestujem rád a možno aj preto že som ešte nebol na nejakej dlhej ceste
Včera večer jsem přijel z hor přesněji z Pradědu (Karlov pod Pradědem).Byl jsem tam už druhým rokem první rok bez sněhu a letos se sněhem.Ze začátku týdne pršelo ale ve středu zasněžilo a bylo to dobré.Býval jsem každý den na sjezdovce tak to byla paráda.
TADY PÁR FOTEČEK (foceno mobilem):
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
jj nevyzera to tam zle..a hlavne ten skokansky mi robí v tomto momente chuťky lyžovať...v Hrusštíne ktorý niekedy inokedy wsem hodím bol dobrý riadny mostík skokansky a tam veru...minimalne 6 metrov som skočil čo je na mna vela...sam sa divím že som nespadol...ale zas mam aj dobre lyže pod nohami ktore ma istia :thumbsup:
No nerad by som cosi zakrikol, nakolko este nemam viza v pase (ziadal som o predlzenie), ale coskoro vyrazam na cesty. Naplanoval som si 6 tyzdnovu cestu okolo vychodnej polovice Australie, zhruba 15 000 kilometrov (500 az 1000km po nespevnenej ceste).

Obrázek

Predpokladany odchod zo Sydney: utorok 16.september
Predpokladany navrat do Sydney: ANO, navrat predpokladam :D . 28.oktober by bol OK.

Sprevadzat ma bude 15 rocna Toyota Camry zakupena len za tymto ucelom a pocas poslednych 2 tyzdnov aj dalsi dvaja clenovia posadky. :thumbsup:

Obrázek Obrázek

Vsetko pripravene, caka sa uz len na tie viza... :sad2:
:o Teda Skorpion, ty si iný cestovateľ. :poklona2:

Čo sa mňa týka tak zatial do cudziny to boli všetko výlety s rodinou pár rokov dozadu. Keď som mal 6 tak Španielsko( škoda, že som mal tak málo, až tak veľa si nepamätám, ale pamätám si Nou Camp, Mont Carlo kde sme po ceste stáli, a veľké vlny na pláži, možno neboli až tak veľké ale kedže ja som bol malý... :) , a ešte tunely vo Francúzsku a ešte všeličo iné, hmm ja si toho vlastne pamätám dosť :D ). 2 krát som bol v Chorvátsku a to je zatial všetko. A ešte do Česka chodím občas. :D
Samozrejme cestovanie po Slovensku je tiež :cool: . Hlavne Vysoké Tatry mám rád. (to začalo asi tím, že som tam bol v kúpeloch pár krát)

Ale keď budem mať viac svojich peňazí chcem určite véééľa cestovať.
A som spat :) Prinasam len zlomok z publikovanych cca 640 fotiek. Vsetky su na http://www.skorpion.yw.sk (dokopy som nafotil 5500 snimok :D )

Celkovo som najazdil 1000km po takychto cestach
Obrázek

Relax :)
Obrázek

Zeby som vymenil svoju Toyotu za tuto krasavicu? :)
Obrázek

Kupat sa na severe Australie nie je prave najbezpecnejsie
Obrázek

Australska highway. Vsade na svete to znamena dialnica, len v Australii si pod tym musite pradstavit cestu 1. az 4. triedy
Obrázek

Zvierata maju v Australii vzdy prednost
Obrázek

Pripraveny na potapania na Great Barrier Reef (ten v strede)
Obrázek
vitaj strateny :thumbsup: som si uz myslel, ze si sa premenil na klokana :lol2: fuuu, potapanie :roll: a ten aligator sa na Gustava nechyta :D http://hokejforum.com/viewtopic.php?f=1 ... 48#p129548
Cestování?
Státy: Slovensko, Německo, Polsko, Rakousko, Francie, Lucembursko, Itálie, Chorvatsko, taky jak jinak, pak ještě Anglie, Belgie, Lichtenštejnsko. Tak jsem napočítal 11, docela málo, no.
Nejvzdálenější asi bude ta Sardinie, Costa Paradiso, nádhená neporušená příroda v té době.
Ale v pohodě to půjde do Rumunska a Slovinska, přece se tam jezdí na vodu.
Hlavní cíl je ale CERN,
Líbilo by se mi Rusko a další protiamerická Francie.
Tak uz som doma! Rozumej v Nitre :) (aj ked Sydney je moj druhy domov). Este som si odskocil na 4 dni do Kuala Lumpur v Malajzii a na dalsie 4 dni som bol pozriet Arabov v Spojenych Arabskych Emiratoch a to konkretne v Dubaii. Sranda musi byt aj keby na chleba nebolo a veru obcas ani nebolo :D Hlavne v drahom Dubaii. Coskoro pridam aj tradicne foto. Dalsia destinacia neznama. Aj ked som slubil navstivit znamych v Italy a Spain v roku 2009, aspon na taky kratky vylet. A aj Azia je celkom financne prijatelna ako som zistil.... :hmm: .
Kuala Lumpur

Obrázek

Obrázek

Obrázek


Dubai

Obrázek

Obrázek

Buduca najvyssia budova sveta - vyse 800 metrov (skutocna vyska je tajna) a 160 poschodi. Prevysi sucasnu najvyssiu budov (Taipei 101) o cca 300 metrov! A uz su projekty na este vyssiu! Kde inde ako v opat v Dubai
Obrázek
Tak,
zajtra o 12:00 vyrážame zo stanice v Trebišove autobusom a do Ríma dôjdeme asi v noci ja neviem...len škoda,že Alpy neuvidím za svetla... :verysad: Dosť som nervózna,ani neviem prečo,asi preto,že prýkrát idem mimo štátu a ešte k tomu na buse a v noci :D
Dnes ešte prídem,ved mám po .... času :D ,to len aby som nezabudla napísať že sa 5-6 dní neozvem,tak sa mi tu KENT-i držte,aj vy ostatní.Jasné,že sem dám zábery,beriem až 2 foťáky- na mobile a normály digitálny.
Tak ešte raz čauko a dovi!!! :coucou:
Jedno australske video, co som pred par tyzdnami skomponoval

Skorpion píše:Jedno australske video, co som pred par tyzdnami skomponoval


Bože, nech už je teplo :modlenie: .

Skorpy koľko tam bolo vtedy stupňov :?: (určite vyše 30, že :?:)
No to bolo rozne. Bol som na ceste 6 tyzdnov - od polovce septembra do konca oktobra (australska jar) a od najjuznejsieho bodu po najsevernejsi to bolo vzdusnou ciarou cca 2700 kilometrov. Takze teploty sa pohybovali od +8 do +38 stupnov. Niekedy som preto v aute (tam som spaval) mrzol a inokedy sa varil vo vlastnom pote :)
Zarobil som si nejaké peniažky a teraz mám v pláne časť minúť na dovolenku. Nechcem ísť cestovkou, ale pekne podľa seba. Už som aj nahovoril jedného kamaráta. Síce z niečim takým nemám žiadne skúsenosti, ale nechýba mi nadšenie. :clap:
Zišli by sa nejaké rady. Už som niečo pozeral, ale rady od skúsenejších sa zídu. (ehm, Skorpion :D )
Takže na začiatok:
1. Ako zohnať čo najlacnejšiu letenku?
2. Ako zohnať čo najlacnejšie ubytovanie?
Beriem akékoľvek, rady. :)
Zobrazit příspěvky za předchozí:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES